XIX century je napisao:
jel jedeš ribu? ne znam da li riba pripada vegeterijancima?
da, sve što si napisao je fino.. na nivou društva i doprinosa društvu, jedan fizikaner na građevini ima istu vrijednost kao i jedan doktor nauka (moje skromno mišljenje).
isto tako ne smatram da su ljudi koji ne jedu meso bolji i plemenitiji od onih koji ga jedu.. moji parametri etike, morala i plemenitosti su malo drugačiji.

i da.. ono što si rekao da je jedenje mesa povezano s fizičkom snagom predrasuda...
zašto si tako ubjeđen da njihova nepovezanost nije predrasuda?
Ne jedem ribu. Vegetarijanci ne jedu ribu, riba je životinja. Ko misli da je vegetarijanac, a jede ribu, piletinu i slično, u zabludi je.
Bravo.
Ja mogu ispasti i doktor Mengele po pitanju morala, nije problem. Ako ćemo se nabjeđivati.
Fizikaner i doktor nauka kao pojmovi, ne kao ljudi, možda imaju istu vrijednost samo pred Bogom.
U društvu, koliko god zastajkivali nad nepravdama i kritikovali ih, osuđivali, ne mrdamo dalje od toga, već 99% nas nastavljamo hedonistički dalje. Fakat.
Pa šta ako samo konstatujemo nepravdu kad svoje mišeljenje ponesemo kući, upalimo TV i prešaltamo se na nešto drugo?
Nije poenta u konstataciji da je nešto moralno, poenta je u djelovanju.
Spomenuo sam duhovne, kulturološke, umjetničke i intelektualne afinitete fizičkih radnika. Na kojem su nivou u 99% slučajeva. Niskom.
Zašto je tako? Porodica, društvo, slobodna volja.
Ja nikada neću vrijeđati fizičke radnike, kao što rekoh , to mogu biti duše od ljudi, ali ih neću ni jesti
Ti jedeš životinje, ti si nemoralna, jer ja tako kažem
Hitler je bio vegetarijanac. Spavao 4 sata dnevno i preokrenuo svijet naopačke. Izuzetna volja oja je rezultirala u krajnjoj ljudskoj negativnosti.
analogija - Ako je Elton John homoseksualac, jel to znači da svi trebamo prestati pjevati?