banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 12:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 06 Mar 2015, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Australijo medj šljivama. :)

Nema šta, treba lopova fino dočekati. Jer nije lopov dok ne ukrade. Kada ukrade, treba ga fino ispratiti i onda nazvati policiju. I onda biti srećan što si obavio svoju građansku dužnost. Što je upisano u rokovnik šta se desilo :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
A da je pao sa krova skidajući oluke opet bi gazda bio kriv. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 11:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno da je kriv. Trebao je merdevine da iznese i upali svjetlo.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
RODITELJE djevojčice koja je prije tri godine umrla zbog podhranjenosti, u dobi od 8 mjeseci i sa samo 6 kilograma, sud u Ljubljani danas je osudio na po godinu dana i 8 mjeseci zatvora, proglasivši ih krivima zbog zanemarivanja djeteta i nemarnog postupanja.

Roditelji su tražili od suda da ih pusti na slobodu jer su dovoljno kažnjeni smrću svoje bebe, a imaju još jedno dijete o kojemu trebaju brinuti. Državno odvjetništvo tražilo je kaznu od po 6 i pol godina zatvora.

Roditelji su oboje vegani sa specifičnim načinom života i prehrane koju prakticiraju i kod svoje djece, ne dajući im hranu životinjskog izvora, ali i liječenje kod liječnika, pa su medicinsku pomoć za bebu zatražili su tek kad je bila na samrti.

Tijekom sudskog postupka tvrdili su da je njihovo dijete bilo zdravo sve do kobnog dana, no obdukcija je pokazala da je beba bila dehidrirana, da je imala upalu pluća, slabo prokrvljene organe i zamašćenu jetru i samo nešto više od 6 kilograma težine.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
, a imaju još jedno dijete o kojemu trebaju brinuti.

Ja sam morao provjeriti da ovo nije neka zajebancija sa Njuza i sličnih sajtova.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 23:12 
Ako si ti provjerio...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 00:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
IZBODEN UGLEDNI PJEVAČ Došao spasiti pretučenu curu, ona tvrdi: 'Sam si je kriv, htio je ubiti mog dečka'

http://www.jutarnji.hr/bizaran-obrat-na ... -/1312752/

Sjetim se odmah chilsove price kako je dobio sljagu... Ovakvih je 99% slucajeva da ona stiti napadaca.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 08:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Kobila.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 08:32 
Neka, vratice joj se...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
+lne

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2015, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
U Nezavisnim naslov ''Ivo Andric nikada nije posjetio svoju rodnu kucu''

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2015, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo i članka.
http://www.nezavisne.com/umjetnost-zaba ... 93846.html

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2015, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
http://www.index.hr/vijesti/clanak/saudijski-imam-silovao-mucio-i-ubio-petogodisnju-kcer-jer-je-sumnjao-u-njezino-djevicanstvo/807450.aspx
To je dio kulture, to je normalno :roll: .

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2015, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Kad je Švedska premijerka kritikovala Saudi. Arabiju i Šerijat zabranili su joj da govori na sastanku arapske lige u Kairu.Jbg,američki prijatelje ne trpe kritike.

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Sto ... ra.lt.html

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2015, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nezaposleni bh. građanin osvojio 5 miliona evra na lutriji
N.N. - 17.03.2015 14:05
Nezaposleni bh. građanin osvojio 5 miliona evra na lutriji
VAREZE - Nezaposlenom bh. građaninu (57), s prebivalištem u Švajcarskoj, sreća se nasmiješila u Italiji.
On je u jednom kafiću u Varezeu kupio srećku od 20 evra ne sluteći da će mu upravo ona donijeti dobitak na lutriji, piše 24sata.hr.
Vlasnici kafića "Casa Perez" rekli su da je srećniku pozlilo kad je shvatio da je osvojio 5 miliona evra.
"Osjetio je vrtoglavicu pa je sjeo za sto i tražio piće. Nikad nam se ništa slično nije dogodilo", rekla je Milagros Perez.
Zanimljivo je da je muškarac često iz Švajcarske dolazio u Italiju tražeći posao, te se u lokalu "Casa Perez" zaustavljao kako bi popio kavu i odmorio se, javlja "Corriere della Sera".
Srećni dobitnik još nije odlučio kako će potrošiti novac, ali je obećao da će s dijelom dobitka platiti putovanje Perezima koji su mu donijeli sreću.

A teksta. :o

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Nasmijte se: Danas je Međunarodni dan radosti i veselja

Slika

Danas je 20. ožujka, u svijetu poznatiji kao Međunarodni dan radosti i veselja. Duga zima manje-više je iza nas, a s prvim danima proljeća, buđenjem cvijeća, odbacivanjem teških zimskih bundi i nešto duljim danima, i mi ljudi automatski postajemo sretniji i bolje raspoloženi. Šoping platforma Kaymu.hr istražila je što mi ljudi moramo činiti i kako bismo se trebali ponašati kako bi nam svaki, ne samo današnji dan, bio najradosniji u godini.

Iako je teško baš u svakoj situaciji pokazati veselje, ono zbog čega smo zaista sretni najčešće se nalazi unutar nas – samo to moramo pronaći i pokazati svijetu i ljudima koji nas okružuju.

Ovo je sedam jednostavnih savjeta kako svaki dan možete biti sretni, a tu sreću širiti na ljude oko vas.

1. Budite pozitivni

Naša sreća, barem kod većine ljudi, proizlazi iz situacija kroz koje prolazimo u životu i ljudima koji nas okružuju. Dobra je stvar što na manje-više sve možete utjecati. Okružite sepozitivcima i veseljacima, a negativne ljude ostavite u prošlosti. Na svaku situaciju, koliko god loša bila, pokušajte izvući onu srebrnu nit radosti i automatski će vam sve biti podnošljivije.

2. Budite zahvalni

Možda nemate najnoviji automobil ili mobitel, možda su i vaše cipele ili odjeća vidjeli bolje dane. Ali što god imate i koliko vam se god to činilo malo, još uvijek imate više od mnogih ljudi koji se s vama nalaze na ovom planetu. Zdravlje, obitelj, pitka voda na dva koraka od kauča do slavine – to je nešto na čemu morate biti zahvalni jer mnogi ljudi nisu te sreće.

3. Pronađite hobi

Znanstveno je dokazano da ljudi koji se bave nekim sportom ili hobijem, automatski pozitivnije gledaju na život. Ako je to nešto što volite, a ljudi koje kroz hobi upoznajete – vas ispunjavaju, sigurno ćete se s radošću svakog jutra buditi. Ako imate hobi, bravo za vas. Ako nemate, odmah ga pronađite jer sreća je malim stvarima.

4. Povežite se

S drugim ljudima i samim sobom. Budite otvoreni prema novim ljudima, poznanstvima i kulturama jer svako novo upoznavanje će vas posebno obogatiti. Isto tako, osim o tijelu, razmišljajte i o duhovnom – povežite se s vlastitim bićem kroz jogu i meditaciju. Zaista ćete se osjećati bolje. Ne kaže se bezveze: U zdravom tijelu, zdrav duh.

5. Ne uspoređujte se s drugima

'Ambicija je zdrava i ljude čini sretnima. Ali, zavist je ta koja ih čini nesretnima', objašnjava Claudia Senik, profesorica na pariškoj Sorbonni. Ne gledajte druge i njihove ciljeve i strasti, već se usredotočite na sebe i ono što vi želite. Na taj način moći ćete uživati u svojim ambicijama i postignućima.

6. Budite ono što jeste

Ne opterećujte se onim što drugi potencijalno misle o vama. Vjerujte, drugi ljudi puno rjeđe razmišljaju o tome što vi radite, kako se osjećate i što od života želite nego što vi to mislite. Stoga zaista nema smisla trošiti vrijeme na razmišljanje kako bi se trebali ponašati da vas drugi ljudi zavole. Jednostavno, budite ono što jeste i (neki) ljudi će vas prihvatiti. Za ostale, koga briga.

7. Živite za danas

Danas, danas, danas. Danas je sunčan dan. Danas idem na kavu s najboljim prijateljima. Danas odrađujem posao koji volim. Nemojte razmišljati o idealiziranoj budućnosti jer ona jako, jako rijetko ispadne upravo takva – idealna kakvu ste zamislili. Isto tako, razmišljanjem o budućnosti, mogli biste propustiti sadašnjost koja će vam izmigoljiti iz ruku i nikada se više neće vratiti.

Slažete li se s ovim savjetima? Što je za vas sreća?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Kakav je ovo New Age crap?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 21:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Evo oglas za sve sa biroa koji bi da zarade neku paru. :D

http://www.pravda.rs/2015/03/21/dobro-s ... e-za-seks/

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2015, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zavirite u najluksuzniji helikopter na svijetu! FOTO
Slika
“Bell 525 Relentless”, model helikoptera koji je u finalnim fazama dizajna i razvoja, svoj prvi let imaće tokom ovog proljeća. Njegova kabina ima oko 80 metara kvadratnih, tako da ima dovoljno prostora za brojne luksuzne pogodnosti – od kožnih i udobnih sjedišta, do tehnologije i zabave.

Maksimalna brzina ove leteće zvijeri iznosiće 286 kilometara na čas.

Zvanično, cijena još uvijek nije saopštena, ali stručnjaci ga procjenjuju na 15 miliona dolara.

Ciljno tržište za ovaj helikopter je naftna industrija, a konstruisan je tako da može podnijeti sve teške uslove prekookeanskog putovanja. To ne znači da je luksuzna kabina manje luksuzna. Fleksibilni raspored njegove kabine može biti podjednako bogato dekorisan kao i bilo koji drugi privatni avion.

Slika

VIP paket ovog helikoptera uključuje veliko sjedište, raspored prostora za konferencije i mini kuhinju. Što se enterijera tiče, on može biti vidljivo skupocjen odnosno pun zlatnih detalja, a može sadržati i malo više konzervativne i prefinjene stilove.

Slika

Ovaj helikopter će imati ARC Horizon sistem za letenje koji ima napredno dizanirani kokpit, po prvi put primenjen u komercijalne svrhe.

Slika

Imaće pomoćne kontrole, kao i u potpunosti integrisani “Garmin touchscreen” sistem upravljanja. U zavisnosti od zahtjeva klijenata u letjelicu će moći da stane 16 ili 20 putnika sa sve posadom.
Slika

Ovo je leteći stan, a ne helikopter.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2015, 18:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Neka nabave i neki Mi-26, ima više potencijala za nadogradnju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]