NFL fanatik je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Eh, nije to baš tako kako kažeš. Kada pjesnik kaže ''ti si lijepa kao neki cvijet'', ''shall I compare thee to a sunny day'', to je ok, jer je to društveno prihvatljivo. Kad nekoga uporedimo sa majmunom, to nije skroz ok. A nindža je baš fin, ne znam u čemu je problem sa nindžom?
Znas u cemu je problem?
Ako bih ja za tvoju mamu/sestru/zenu rekao da izgleda kao nindza, bi li se naljutio??
Iskreno?
Pitanje ti uopšte nije formulisano kako treba, niti vidim poentu, ali, ipak ću da ti odgovorim.
Niko nikom nije vrijeđao članove porodice. Ako bih se našao u društvu žena iz tvoje porodice koje su pri tom obučene u tradicionalnu vjersku odjeću, iako bi me možda izgledom podsjećale na nindže, prećutao bih, iz pristojnosti. Međutim, ovo je forum, gdje se raspravlja javno i anonimno, i ništa nije svedeno na lični nivo. Uvijek će se naći neko kome će nešto smetati i ko će biti uvrijeđen, i nemoguće je svima ugoditi.
Sa druge strane, opet ponavljam, šta je toliko loše u vezi sa nindžama, pa da je poređenje toliko neumjesno?
Kao drugo, rekao sam već, da bi bilo ružno da se radi o
Ma Popokatapetl - razumijem ja tvoju poentu, i znam da tvoje tvrdnje nisu na licnom nivou (a nisu ni moje, jer u porodici nemam "nindzi") - samo mislim da licni osnov moras uzeti u obzir u diskusiji da li je neki naziv prikladan ili uvredljiv, ne?