ako je neko vec pomenuo izvinjavam se, ali nisam primijetio u preletu kroz 11 stranica jako bitan faktor: Odgoj.
Navescu samo dva primjera gdje licno znam za situaciju:
1. Djevojka studira i radi u BL, nasla momka (solidan po svim kriterijumima - ljepsi od nje, pametniji, prijatniji, ima svoj stan...)
Nakon sto ga je upoznala sa starcima i babom

ovi osuli drvlje i kamenje kako je momak jadan (iste su visine) i kako bi njoj odgovarao neko daleko bolji.
Sva sreca desio se incident da je baba jednom dosla u BL da vidi unuku i kad je prosetala Gospodskom, vidjevsi koju konkurenciju ima njena unuka (ispodprosjecnog izgleda), zauvijek je zacepila usta po pitanju trazenja boljeg momka.
To je donekle i pozitivna stvar iako, ja da sam na mjestu tog lika, davno bih joj dao sut-kartu... No dobro.
2. Tri cure, tri miljenice u roditelja. Momci se nude na sve strane, starci bogati, zivi se u stanu gdje svaka cerka ima svoju sobu, dvije rade dobre poslove, najmladja ima cetvorocifren dzeparac...
No, najstarija, sad vec 30 godina, nije uopste zainteresovana - CAK SA PONOSOM ISTICE kako je njen tata rekao da one ne treba da idu nigdje od njih, neka ih jos. (NEKA IH JOS GDJE JEDNA VEC ZAGAZILA U 30e?).
Ta sto ima 30 - dakle njen kriterijum nije kao sto su mnogi ovdje naveli - da se muskarac SKRBI za nju, nego to mora biti vidjenija faca iz grada. Nebitno sto, iako je cura prijatnog izgleda, pripada tek nekom iznadPROSJEKU....
Sad ce ove musko-mrziteljice da ukazu na vise puta iskazivan argument fizickog izgleda u mom postu. No, bio ili ne bitan, fizicki izgled je bar ako nista eliminatorni prijemni ispit, za koji tesko kad bude prilike za popravni. Slazem se da kasnije naravno fizicki izgled nije nista determinirajuce u daljem toku eventualne veze.
Uglavnom, kao sto rece lik sa B92 foruma - prilaze im momci, ali ne prilaze oni koje one hoce da im pridju. A upravo kriterijume koje imaju vrlo lako mogu da vuku iz pogresnog odgoja. Cura iz primjera broj jedan bi lako popustila pod pritiscima porodice, sva sreca imala je tri ciste u glavi da i sama zna da je taj njen najbolja prilika koju je ona mogla imati.