banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Jul 2025, 11:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 598 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Dec 2014, 00:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Htjela sam nešto napisati, al' me udario moždani na 10. stranici.

Ako ne možete dalje od ličnih frustracija, radije nemojte ništa ni pisati. Ispadate budale. Baš budale.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 00:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
I mene neki dan malo strefilo kad vidjeh sta lik napisa prasici...ne znam na kojoj je strani, a kasnije zaboravila odgovoriti....na ovoj temi svasta covjek "sazna".

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 00:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
лијепо је то што се згражавамо једни над другима, то је први корак ка рјешењу проблема неудатих дјевојака послије 30-35 <3

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 00:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
A ko ne bi pozelio da se problem njegove buducnosti, najbitnijih zivotnih planova i odluka rjesava na forumu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
O jbt, sad pogledah ovaj film sto je postavio Raskoljnikov i evo muka mi, necu moci spavati. Sta ljudi rade oba pola to je strasno. Kad vidim ovakav film jebes i brak i sve :(

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 00:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Пеле Мали je napisao:
лијепо је то што се згражавамо једни над другима, то је први корак ка рјешењу проблема неудатих дјевојака послије 30-35 <3

Javio se pravi.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 00:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
jellyfish je napisao:
O jbt, sad pogledah ovaj film sto je postavio Raskoljnikov i evo muka mi, necu moci spavati. Sta ljudi rade oba pola to je strasno. Kad vidim ovakav film jebes i brak i sve :(

Nisu sve zene takve..Drzi se jellyfish :D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
:D
Nisu samo zene, u ovom filmu su oba pola predstavljena bas onako kako se to desava u zivotu. Srecom, nisu svi ni muskarci ni zene takvi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 01:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
tanka nit je napisao:
Htjela sam nešto napisati, al' me udario moždani na 10. stranici.

Ako ne možete dalje od ličnih frustracija, radije nemojte ništa ni pisati. Ispadate budale. Baš budale.

Da ti nije Elvis rod?

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 01:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
tanka nit je napisao:
Пеле Мали je napisao:

Javio se pravi.

Аако мислиш на мој претходни коментар на овој теми ја бих волио да ти мене оповргнеш.
Све једна бањалучанка која се не уда до 35 или је имала превелика очекивања од будућег мужа, хтјела да се ухљеби или је једноставно мало чукнута у главу па не може ни са ким и нико не може с њом. Ко ми крене причати сад о некој заљубљености тај нек угаси форум и сједне гледати Касандру.
Неких дјевојака које су посвећене каријери па то наводе као изговор на 5 000 има једна.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 01:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
nepokoreni je napisao:
Pa zato što u tim uhljebivačkim poslovima imaš radno vrijeme, redovnu platu, staž, bolovanje, godišnji, porodiljski i ostalo što ti sljeduje po zakonu. Kod privatnika ove stvari većinom možeš da sanjaš. Zatrudni i otkaz momentalno. I kad mi ovako dođu pa pomenu Čemeriku kao argument :angry4:

Miran! Miiiiiran!
Htio sam reci da kod nas nema karijere u pravom smislu te rijeci. Posao da, sve posteno. I svi ti tvoji razlozi stoje, naravno da zato ljudi lete na drzavne jasle, sve u redu.
Ali ne moze neko iz osnovnog suda (samo primjer, uvijek mi padne na pamet ova srbacka kolonija u banja luci :D ), ko radi 8-4 od toga efektivno 3 sata dnevno reci kako ima karijeru. Nije to karijera, to je samo posao. Drzavni posao i nista vise od toga. Karijera ne.

Vec sam ti rekao kako izgledaju zene sa karijerom. Ko je maksimalno u tome, ja ne vidim kako taj neko moze imati porodicu. Naradjati djecu, da, mozda, ali posvetiti im se uz taj ritam zivota.. stvarno ne znam, mislim da to nije moguce. Takve zene imaju opravdanje. Ali broj takvih kod nas je vrlo mali.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 15:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Nije samo to opravdanje, imao ne imao karijeru kod naših privatnika kad radiš jaše te od zvijezde do zvijezde. Pa kad djecu počne odgajati ulica i društvo...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2014, 23:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Jul 2013, 19:05
ako je neko vec pomenuo izvinjavam se, ali nisam primijetio u preletu kroz 11 stranica jako bitan faktor: Odgoj.

Navescu samo dva primjera gdje licno znam za situaciju:

1. Djevojka studira i radi u BL, nasla momka (solidan po svim kriterijumima - ljepsi od nje, pametniji, prijatniji, ima svoj stan...)
Nakon sto ga je upoznala sa starcima i babom :) ovi osuli drvlje i kamenje kako je momak jadan (iste su visine) i kako bi njoj odgovarao neko daleko bolji.
Sva sreca desio se incident da je baba jednom dosla u BL da vidi unuku i kad je prosetala Gospodskom, vidjevsi koju konkurenciju ima njena unuka (ispodprosjecnog izgleda), zauvijek je zacepila usta po pitanju trazenja boljeg momka.
To je donekle i pozitivna stvar iako, ja da sam na mjestu tog lika, davno bih joj dao sut-kartu... No dobro.

2. Tri cure, tri miljenice u roditelja. Momci se nude na sve strane, starci bogati, zivi se u stanu gdje svaka cerka ima svoju sobu, dvije rade dobre poslove, najmladja ima cetvorocifren dzeparac...
No, najstarija, sad vec 30 godina, nije uopste zainteresovana - CAK SA PONOSOM ISTICE kako je njen tata rekao da one ne treba da idu nigdje od njih, neka ih jos. (NEKA IH JOS GDJE JEDNA VEC ZAGAZILA U 30e?).
Ta sto ima 30 - dakle njen kriterijum nije kao sto su mnogi ovdje naveli - da se muskarac SKRBI za nju, nego to mora biti vidjenija faca iz grada. Nebitno sto, iako je cura prijatnog izgleda, pripada tek nekom iznadPROSJEKU....

Sad ce ove musko-mrziteljice da ukazu na vise puta iskazivan argument fizickog izgleda u mom postu. No, bio ili ne bitan, fizicki izgled je bar ako nista eliminatorni prijemni ispit, za koji tesko kad bude prilike za popravni. Slazem se da kasnije naravno fizicki izgled nije nista determinirajuce u daljem toku eventualne veze.

Uglavnom, kao sto rece lik sa B92 foruma - prilaze im momci, ali ne prilaze oni koje one hoce da im pridju. A upravo kriterijume koje imaju vrlo lako mogu da vuku iz pogresnog odgoja. Cura iz primjera broj jedan bi lako popustila pod pritiscima porodice, sva sreca imala je tri ciste u glavi da i sama zna da je taj njen najbolja prilika koju je ona mogla imati.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2014, 23:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
Koji kompleksi

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 00:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wzRnIIsa4dY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 08:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Odgoj nije nužno presudan kad je razvoj ličnosti u pitanju. Razvoj ličnosti je individualan i na njega utiče bezbroj okolnosti koje ga formiraju. Među njih spadaju i usvojeni obrasci ili šabloni koje pojedinac bez razmišljanja prihvati i usvoji kao svoje razmišljanje (iako je tuđe) i koji tokom cijelog života djeluju više na podsvjesnom nivou. Često kasnije ti obrasci koji su oprečni sa pravom željom pojedinca naprave unutrašnji konflikt. Znači, iz najbolje namjere i najbolji odgoj, pogotovo nametnuti obrasci ponašanja i mišljenja nanesu više štete nego koristi.
Jedan od opšteusvojenih obrazaca je "moraš se udati, moraš roditi" (jer ako to ne uradiš s tobom nešto nije u redu).
Da li se mora udati pod svaku cijenu?
Da li mora roditi pod svaku cijenu?
Da bi zadovoljili okolinu?
Ne mora.
To ne važi samo za žensku populaciju, istim takvim šablonima je pogođena i muška populacija.
Rezultat toga je loš. Loše rezultate i primjere nećemo navoditi jer ih ima bezbroj, kao što je fino napisao Tolstoj u prvoj rečenici "Ane Karenjine" ("sve srećne porodice liče jedna na drugu, a sve nesrećne su nesrećne na svoj način"). To je zaista tačno, sve srećne veze liče jedna na drugu.

Šta će uraditi jedna normalno izgrađena ličnost? Radiće ono što istinski želi, bez obzira da li se to sviđa okolini ili ne i pri tom neće osjećati unutrašnji konflikt, tj. ili će izabrati život u dvoje sa osobom koja je kompatibilna sa njenim/njegovim stavovima (a ne s nekim pod svaku cijenu) ili će se odličiti da živi solo i pri tom se neće osjećati promašeno, razočarano, frustrirano itd itd.
Prema tome naši usvojeni šabloni nisu univerzalna istina za druge ljude, nisu ni za nas a pogotovo ne za druge.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 09:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
ova tema je sjajna . kako ju ranije nisam vidio ? mada i bolje da nisam.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Znači teta Talija objasnila :)
Nikada mi neće biti jasno zašto velika većina ljudi smatra da ima pravo da osuđuje žene? Kao da polažu neko pravo na njih i njihove plodne godine. Nije mi jasan taj primitivizam.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 12:07 
Ne vidim da neko osudjuje to... Ja osudjujem ove sto su same zbog svoje gluposti, dignutog nosa ili uticaja porodice...

Ako si nesrecan jer si slusao druge sta trebas raditi u zivotu onda si tu nesrecu i zasluzio...

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 13:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Maj 2012, 11:24
Čiko je napisao:
Žene obeshrabruju muškarce. To znam iz vlastitih i tuđih iskustava. Namjerno ili nemamjerno, svejedno. Tome dodaj još musku sebičnost, lijenost i pasivnost te osjećaj bezperspektivnosti. I eto ti muškaraca koji ne ašikuju. I onda naravno da ima mnogo starih cura i momaka.

Odlicno receno.

Okruzena sam zenama preko 35 koje nisu udate ili su u nekim vezama kojima vec vide kraj, ali zadrzavaju te muskarce da bi imale nekog da ne idu na odmor same - bukvalno. (premda ovo jako ruzno zvuci, zar ne?) Uzevsi u obzir da su sve one stambeno obezbjedjene, imaju dobra auta i dobre poslove, vecinom su magistri, a neke od njih imaju i PhD, a sve do jedne su to postigle same - bez novca roditelja ili veza koje su im isti mogli da priuste, potpuno je normalno da su svjesne svog uspjeha. One traze razumjevanje od partnera - poslovi kojima se bave zahtjevaju putovanja, ostajanje na poslu mnogo duze od radnog vremena, tako da im je potrebna sigurna luka bez prigovaranja kad dodju kuci. A to je tesko - zamislite prosjecnog Balkanca koji sjedi u kafani sa drugovima i kaze da mu zena radi u toj-i-toj banci na poziciji menadzera i da zaradjuje mjesecno njegovu dvogodisnju platu....tesko. Zena je uvijek ponosna na uspjeh svog muskarca, a muskarac je redovno ljubomoran na zenine uspjehe...Malo je njih koji su ponosni na svoje zene u tom domenu. Vise vole da prikazu ljepoticu bez mozga (na tome ce mu ti isti drugovi biti zavisni), nego uspjesnu zenu koja ce ih sve zasjeniti svojim uspjehom. Pri tom - te iste zene nikad ne isticu svoje uspjehe niti nekom "nabijaju" na nos na nacin na koji to muskarci rade.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 598 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]