banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 14:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 321 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Avg 2011, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
jelly, ja shvatam da se nacionalizam moze zloupotrebiti, medjutim, bez obzira na sve kljucna stvar su jednonacionalne drzave. Eksperiment Jugoslavija je u nekoliko kljucnih stvari bio dugorocno neodrziv, a samim tim i ova umanjena verzija zvana BiH, a pogotovo ako se uzme u obzir da to na nas ovde direktno utice.
Citava poenta mojih postova je da ukazem da su ideje koje propagiraju ljudi poput _zoke i njemu slicnih opasnost za sve narode, a pogotovo nas Srbe.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 10:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
ma nemoj? a sta predlazes za one koji se ne "uklapaju" u tu tvoju fasisticko/nacisticku drzavu? "kolektivno" tusiranje mozda? a jel ti palo na pamet da ima jos taki zalupanaca koji bi isto tako "1nacionalnu"drzavu? al po drugom "kljucu",,,od ovog tvog,,, "srbskog"?

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 10:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 27 Okt 2009, 17:52
Ma ne smijemo biti nacionalisti. Nacionalizam i ideologije o samo su nas i dovele do tačke gdje jesmo. Mišljenje da u jednoj državi treba postojati samo jedan narod, vjera i rasa je suluda i ona nas zatvara u okvire naše države i tako postajemo sami, bez prijatelja iz drugih država. Mi treba da se otvorimo svijetu, jer smo dugo, dugo bili zavučeni u rupu mračnih devedesetih.

Ljudi iz inostranstva imaju predrasude o našem narodu i državi, jer imaju adute. Ako je na vlasti nepismena bagra, onda sigurno narod koji bira takve predstavnike nije "sav-svoj". I zašto onda da težimo toj nacionalističkoj ideologiji, kada bi prije svega trebali da uredimo državu na svjetskom nivou. Da prevaziđemo te međusobne razlike jednom za svagda i da konačno krenemo naprijed! :D

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 10:32 
Veteran
Veteran

ma divan "preizborni "govor! divota jedna! (al izbac ovo o nepismenosti jer su ovi nasi itekako pismeni i pametni!, a i da neb izgubio dobar dio glasaca!) :D 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 10:36 
Pripravnik
Pripravnik

Hvala.
Što se tiče "nepismenih" i "neobrazovanih" mislio sam na trenutne lidere. Jer, posmatrajući njihove izjave putem medija shvatio sam da oni praktično nisu u stanju sklopiti jednu prosto-proširenu rečenicu bez zamuckivanja. A, o vrijeđanjima i psovanjima da ne govorim.
Oni se tamo "udaraju torbama" po Narodnoj Skupštini, umjesto da rade svoj posao. Sramota!

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 11:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Miodrag96 je napisao:
Džontra, amo se vi zafrkavajte. Jadan je ovaj forum sa vama. Ništa pametno niste napisali, do provokacija i podsmijavanja ostalih članova.

Pa kada ti, imas znanja, moci, volje, zelje, potencijala, da promjenis cijeli svijet, mozda valjda nesto uraditi i sa ovim forumom?

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 11:02 
Pripravnik
Pripravnik

MuskoBre je napisao:
Miodrag96 je napisao:
Džontra, amo se vi zafrkavajte. Jadan je ovaj forum sa vama. Ništa pametno niste napisali, do provokacija i podsmijavanja ostalih članova.

Pa kada ti, imas znanja, moci, volje, zelje, potencijala, da promjenis cijeli svijet, mozda valjda nesto uraditi i sa ovim forumom?

Polako, doći će to sve na svoje :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 11:02 
Veteran
Veteran

O sad se vidi ko "provocira"i zafrkava! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
G. Miodrag ja Vas u potpunosti shvatam. Da li bi ste Vi, kad dođete u priliku da promjenite forum mogli i mene da promjenite?
Iskreno, Vaš Džontra...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 11:06 
Pripravnik
Pripravnik

Džontra je napisao:
G. Miodrag ja Vas u potpunosti shvatam. Da li bi ste Vi, kad dođete u priliku da promjenite forum mogli i mene da promjenite?
Iskreno, Vaš Džontra...

Ne bih Vas mijenjao, jer ste Vi samo bezobrazni. Ja bih Vas sankcionisao!

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Avatarx, tebi je valjda jasno da nisam mislio na etnicki cistu drzavu (ako si to skontao onda malo bolje citaj), nego konstitutivno nacionalnu drzavu, uvijek ce biti manjina kao sto je u svim drzavama, ali ovako kad 90% drzave vode Srbi (kao sto je to RS) ili ogromna vecina muslimana vodi federaciju, i sad zamislimo da su to 2 odvojene drzave, napredak bi bio mnogo izrazeniji kad bi nacionalna retorika bila odstranjena iz redovne politike, a to se moze desiti samo ako nemas protiv koga da usmjeris nacionalizam, a nemas ga protiv koga usmjeriti ako zivis u konstitutivno nacionalnoj drzavi. Valjda to mozes skontati.

Miodraze, cak i da uzmemo da su tvoji stavovi zaista takvi i nezatrovani nikakvim skrivenim namjerama, dzaba tuliti da je nacionalizam taj koji nas je doveo dovde kad ce se uvijek taj isti nacionalizam moci upotrebiti za skupljanje politickih poena. Stavi se u poziciju danasnje vlasti pred izbore - sta ce im bolje proci? - parola: ostavimo se nacionalizma, ili parola: nezavisna RS (ili muslimanska: ukinimo RS) oni su nam krivi za sve...

Nema politicara koji se smije drznuti da pokusa da gradi politiku na nenacionalistickoj osnovi, a pokusava da okupi vece biracko tijelo.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Iskreno, Vaš Džontra...

bi ste se pise sastavaljeno "biste"

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ја се питам што Миодраг сам себи одговара, тек касније провалио да је Џонтра ставио његов аватар :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Slika

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

PS
BiH nacionalisticka praksa seze daleko van granica BiH, jer kad god dodje neki stranac da nas kritikuje, obavezno jedni na druge svaljujemo krivicu. Nefunkcionalnost BiH se ne ogleda ni u (pogotovo u federaciji) ogromnim aparatom, nego tom mrznjom koji nikad neces iskorijeniti, a uvijek je mozes iskoristiti,..

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ovo je onaj trenutak kad mi je zao sto ne mogu 11 strana procitati u 5 sekundi, jednostavno gorim k'o sibica dok cekam da browser prebaci na drugu stranu. Obozavam gospodiina Miodraga.

Igor, 23.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 22:11 
Veteran
Veteran

ovaj je sad posto i "grupi"! :confused3: :confused3: i to ona najgore vrste,,, politicka,, :roll: :roll: fuj! :confused3: :confused3:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2011, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
ukinuti novac
i
sve ostalo ce se poslagati

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
skitnica je napisao:
ukinuti novac
i
sve ostalo ce se poslagati

Novac je jedan od najvecih izuma covjecanstva, samo sto je zloupotrijebljen. Bez izuma novca bi jos zivjeli u najboljem slucaju u srednjem vijeku. Ali ko ne voli novac moze i bez njega zivjeti samo daleko teze

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/13 ... novca.html

Nije problem u novcu, nego u upotrebi novca. Slicno kao i sa vatrom koja se moze koristiti za pozar, a moze i za grijanje, atomskom energijom koja se moze koristiti za bombu ili za struju, itd.
Slicno je i sa novcem. Novac je dobar kad se dobro koristi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 15:03 
Veteran
Veteran

vid ga sto zbori,,, ko pravi,,, jew! :fadein:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 321 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]