banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 298 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Mar 2010, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
HugoLina je napisao:
Zapitaj se, na sta bi svet licio da svako bice na ovoj planeti boli djoka sta ko radi, da ga bas nista ne zanima sta drugi rade. :D

Problem je što se ljudi zamaraju nepotrebnim, a ono bitno preskaču.
HugoLina je napisao:
Citiraj:
...I onda se jedan uspije oslobodit i izađe u svijet.

Lako je sad zajebavati narod sto je ostao u pecini, kad si ti videla svetla EU.
Neki iz pecine ne mogu, neki ne znaju kako a neki se i plase svetla. :D :P

Upravo...
Ovo za EU je potpuno nepotrebno komentarisati. Slučajno sam ovdje gdje sam i ne namjeravam živjeti u ovoj državi... :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 18:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Pa ako cemo ici vasom logikom...
Sto se vi javljate? Pa mi pisemo samo postove na forumu. To su samo postovi na forumu, sto nas ne ostavite na miru. Procitajte misljenje i "na jedno udje na drugo izadje"!
A ovo poistovjecivanje sa nekim ko je "vidio svjetlost" je u najmanju ruku ambiciozno. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 18:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Prekidamo raspravu zbog najzanimljivijeg dijela, a to je...

...MARKETING 8) :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zRnCCDDHO5U[/youtube]

:wink:

Pivo je na stolu..., kokice spremne... 8)
Ajmo sada, nastavite...
:popcorn:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Svašta... Neću kokice, hoću vino kod majke Ruže... :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Besparica je napisao:
To je to. :D Seljacine na vlasti su iskoristili represivne elemente drzave da sputaju njihovu kreativnost. :lol: Mislim da bi njima to i odgovaralo. Kako je romanticna ta slika. Oni tako napredni, neshvaceni u borbi protiv drzavnog aparata. To bi znacilo da su stvarno cool. :lol:
Ili su mozda oni ti koji zasluzuju drzavni podsticaj da nam razivjaju kulturu? :lol: Ko ce znati.

"Besparica" je rjesenje svih umjetnickih problema! :D
Malo oko toga termina "romanticno"...jbg, to je malo star termin, bar jedno 100 godina...tako da je tada pozicija umjetnika boema, bradatog alkoholicara imala smisla. Hocu da kazem da ta umjetnicka paradigma vise ne pije vode i da se razvojem novih tehnologija, novih medija i sama uloga umjetnika promjenila.
Tako nazalost nisu ni cool, tj. najebali su najstrasnije! :lol:
Ipak mislim da ta KiCeća raja nije toliko naivna i da se podsticala i podsticala...i od tih podsticaja napusila trave i trave! :D (omladinski projekti i te stvari) :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
krmence je napisao:
Svašta... Neću kokice, hoću vino kod majke Ruže...

Sad bi u Krajisku gostionu? Neces cappuccino? :P

Citiraj:
Sa toga se preslo na prepucavanja po urbano-ruralno-moderno-alternativno-turbofolk linijama, na osnovu kojih se dalo zakljuciti da i nema neke sredine, il si tamo, il si vamo, a ako nisi ni tamo ni vamo, onda mozes da ga duvas.

Je*aji ga jeza, ja se ne bi deklarisala ni pod sta od ovoga. QQ
:D
Citiraj:
Draga hugolina*, nisam ja nikom nista rekao, i ja sam jedan od "nas". A trebalo bi da se drzimo uvodnog posta, jer naslov teme govori o cemu bi trebalo da se radi, i ne zeli svako da cita "odlazak u drugom smjeru", to se na forumu zove spam. Ne mislim da je pogubno za temu ako se u jednom dijelu posta neku dotakne Grofa i njegovih sljedbenika, ali ako se samo o tome prica, treba pokrenuti posebnu temu

To bi tako trebalo na forumu, inace, ali nadji mi barem jednu temu na ovom forumu na kojoj se diskutuje u skladu sa pocetnim postom i na kojoj pola postova nije off topic ili totalni spam.

O Grofu se ispricasmo, pa nastavismo dalje sta je doslo na red.
Meni ova tema i nije bila strogo na temu da li je doticni, "urbani umetnik", kompetentan da pise o tome, u kakvoj god formi, vec sta forumasi misle o "cetnicima sa stanice".
I na sta je postavljacica teme htela ukazati sa istom. :D

Citiraj:
A ti, sto se trude prikazati pametnijim, nacitanijim, superiornijim, i to je samo njihovo misljenje o njima samima, i o ostalima, i ne treba da te pogadja. Slazem se, ta teatralna preseravanja ni sam ne podnosim, jer su obicno kompenzacija za manjak duhovitosti i stila.
I, kao sto obicno biva, uhvatila si se za manje bitan dio mog posta, a preskocila poentu. Na svijetu ima preko 6 milijardi ljudi. Od toga, njih nekoliko miliona pise kolumne. Od tih nekoliko miliona, neka su polovina kreteni, previse je to da bi se covjek opterecivao njima i njihovim misljenjima.

Ti dodje nama i napisa ko da glave ulazemo u raspravu! :D
Zato sam se uhvatila tog dela tvog posta.

Barem je to ocito, da danas svaki cvarak moze biti "nesto", ako se zna nametnuti i ako ima ljudi kod kojih to prolazi.
Ako to prokomentarises ili si jadnik koji nema svoj zivot ili mu zavidis. :D

* Vise nista ti necu protureciti, samo cu klimati glavom i treptati okicama. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Besparica je napisao:
Pa ako cemo ici vasom logikom...
Sto se vi javljate? Pa mi pisemo samo postove na forumu. To su samo postovi na forumu, sto nas ne ostavite na miru. Procitajte misljenje i "na jedno udje na drugo izadje"!
A ovo poistovjecivanje sa nekim ko je "vidio svjetlost" je u najmanju ruku ambiciozno. :D

Izgleda da nisi imao bas dobru ocjenu iz logike u skoli. Postoji kvalitativna razlika izmedju ignorisanja neceg za sta smatras da je glupo ili nezanimljivo (recimo da je to u ovom slucaju 6yka i kolumna Grofa Djuraza) i uzimanja ucesca u raspravi na forumu koji cesto posjecujes. Ka budem smatrao da na ovom forumu pisu sami idioti, ja cu otici, necu o tome raspredati do prekosutra. Zato ti logika nije dobra.

@Hugolina

Nisi jadnik ni zavidljiv ako komentarises likove koje si spomenula, samo zavisi na koji nacin se to radi. I nemo' klimat glavom, boga ti, to je dosadno, bolje ono drugo, ako bas moras :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Pa i mi smo uzeli ucesce u raspavi na forumu koji cesto posjecujemo. U cemu je problem?
I logika mi nije dobra zato sto bi ti otisao sa ovoga foruma kada bi smatrao da na ovom forumu pisu sami idioti? :confused4:
zLo_krme je napisao:
Šta vas boli kurac - da prostite. Boli me kurac kakav je ko, šta radi, šta piše... Ovo je faking kolumna i što reče popokatepetl, satirično je napisana i ostavlja utisak. Al ja sam je pročitala i pomislila to je njegovo mišljenje.... A vi ste toliki hejteri da je to strašno... Na jedno uho uđe, na drugo izađe.

I moj post se odnosio na ovaj dio. I poredjene je sasvim na mjestu. To sto ti to ne primjecujes ne moze uticati na moju ocjenu iz logike.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 00:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Гроф Ђураз: Чаша од хиљаду марака

Мета најновијег музичког хороскопа је био ултра, мега, гига популарни; наше горе лист. Естрадна појава која је о Сфору, пјевала као о смору. Како је звучао синоћ?

Посао:

Почели су ми се привиђати гласови док сам се пјешке враћала кући, јер је Гроф Ђураз својим мантрањем призвао и моје духове.

На рачунару ми је цркла матична плоча, па док сам хард-диск пребацила у нови рач (исто што и комп, само изведено од "рачунар"), придријемало ми се. Пуно ми је тога прошло кроз главу, па се нисам усудила да преноћим у мочвари мисли, и запоставим свој солмизациони дневник, да ми Грофови духови не би одузели и ово мало вампирлука што ми је остало.

Веома мало људи је дошло у почетку, па је свирка почела тек два сата након заказаног времена. Све ми је изгледало као промоција неког модног часописа, јер је било неколико резервисаних столова, пар дјечака са емо фризурицама и дотјераних љепотица у мартинкама и штиклама. Промоција и јесте одржана, али то спада у неки други тоналитет.

Љубав:

Сваки пут када помислим да је мој нашминкани колега завршио каријеру и нема даље, он ме изненади пјесмама одсвираним сваки пут у другом аранжману. Ритам секција је ријешена на јако занимљив начин; афро-перуанским инструментом, званим кахун (cajon), који је одлична замјена за бубањ. Задржао је гитаристу, басисту, и сам свирао на гитари своје пјесме као и до сада, али овај пут је и профлаутао.

На другом сталку поред микрофона, свирао је на казуу (kazoo), дувачком инструменту који је такође афричког поријекла, па је тако спасио дувачке дионице, које је неко већ свирао на кларинету у првобитној постави бенда. На почецима пјесама су убачени пасажи на ксилофону, или сличном инструменту са металним цијевима (што би рекла моја другарица - цјевофон), како би иронично подсјећали на поп баладе и пјесме у току новогодишњих програма.

Много се пута прекомбиновао у аранжманима, не би ли звучао свјетскије или шта је већ мислио под тим, када је многим пјесмама дао блуз карактер. Кога брига за Здравком Чолићем, када Гроф пјева много патетичније, искреније, морбидније и забавније љубавне пјесме? Ако је шта охрабрујуће, 'Мајмуна и туку' сам често пјевала у љубавном амбијенту.

Пјесме су ми најбоље звучале када сам их први пут чула на неком снимку уживо, који је дијелио својим пријатељима и познаницима. Гроф Ђураз и тадашњи Монструми су ми били нешто као нововјековно ''Забрањено пушење''. Пуно се он ту премишља, а што се мене тиче, једва чекам да чујем све што и први пут, само наравно, у бољој продукцији.

Иначе, ништа ја то не би' дирала.
Здравље:

У сваком случају, овдје се ради о занимљивом перформансу. Иза бине се сакривао дух са микрофоном, који је одговарао на Грофова питања, као Чаробњак из Оза. Поготово када то публика није жељела ријечима, узвицима или пљеском. То је чинило атмосферу несвакидашњом и комичном, као и чаша са костурском главом на столу поред микрофона, из које је Гроф Ђураз затегнут у свом фраку, повремено испијао... нешто.

Да ли је ту чашу пронашао послије неке журке у свом 'А6', поред контејнера или пак код премијера у канцеларији – само њих двојица знају његове домете.

Својом најновијом пјесмом коју је одсвирао када га је публика извела на бис, рекао је много тога што већ личи на садржај његовог другог албума. У сваком случају, 'испао је глуп што је своје ноге оставио на ратишту, док је премијер шверцовао цигарете.' Цитат завршен.

Срећа, па ме је утјешио растуживши ме с пуно искрености у строфама, а замало да га прозовем дипломатом.

Савјет:

Текстови његових пјесама које се баве политичком ситуацијом на Балкану и конкретно у РС, имају много више сложенију емоцију (бунта и жестине), да би их као вечерас па надаље изводио у блуз/рок - полутихој варијанти.

Потребно му је више људи и буке на бини. Нека упосли неког композитора да му распише хорске дионице за велики дјечји хор који ће извести прву мултиетничку успаванку, звану ''Постдејтонска хипи химна'', а затим нека уплати да је пуштају свако вече на БХТ у пола девет, када сва дјеца лијежу у кревет. Гроф добро зна шта сам тим хтјела рећи.

Мање читај новине. Вежи 'Краву'. Пој.

Предвидила: Јелена Ћосовић

http://www.frontal.rs/cyrl/?page=15&kat=12&vijest=38885

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 00:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ops :oops: , nova tura...idemooo juuuurissss! :D

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 00:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Block out je napisao:

Naletih slučajno na svjež tekst o "grofu" i njegovom skorašnjem nastupu, pa kad je već tema.... 8)

A i reklame su prošle... ;)

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 15:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Block out je napisao:

:lol:

Citiraj:
Све ми је изгледало као промоција неког модног часописа, јер је било неколико резервисаних столова, пар дјечака са емо фризурицама и дотјераних љепотица у мартинкама и штиклама.

Citiraj:
Много се пута прекомбиновао у аранжманима, не би ли звучао свјетскије или шта је већ мислио под тим, када је многим пјесмама дао блуз карактер.
Текстови његових пјесама које се баве политичком ситуацијом на Балкану и конкретно у РС, имају много више сложенију емоцију (бунта и жестине), да би их као вечерас па надаље изводио у блуз/рок - полутихој варијанти.

Citiraj:

hahaha koji komentari na sajtu Frontala...
Citiraj:
Као што неко рече, не дајте му да пише о политици. Испод површине једног урбаног и провокативног лика, крије се ипак помало женска душа... Извини Ђурице, али тако ми дјелује. :D

Jadan :lol: grof bas je neshvacen...i ruralni mu se podsmevaju :lol:
Bas mi ga je zao :lol: ...kritika i publika ga ne stede...
:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 20:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jul 2009, 21:29
Fasisticki, tacnije nacionalisticki seljoberski trash... Taj "trash" je jedina vrsta "kulture" poveziva sa nacionalizmom, to je ta njihova "kultura".

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

woolle_woo je napisao:
Fasisticki, tacnije nacionalisticki seljoberski trash... Taj "trash" je jedina vrsta "kulture" poveziva sa nacionalizmom, to je ta njihova "kultura".

:oops:
Ko je sada fasista, grof ili čičica? :D

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 23:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jul 2009, 21:29
Chichica je "dobro-ide-sta cu" "kolaterala" te nacionalisticke "kulture", nema taj vjerovatno blage o tom sto prodaje osim da "dobro ide", te nije njemu to za spocitati nego onima koji odredjuju smjernice "kulture", odnosno "kolaterala" istog onog paljenja svijeca i "odavanja pocasti" Milosevicu u trajanju od mjesec i vise dana, na prostoru izmedju Gospodske i "Boske". Tako topao ispracaj mu ni u Beogradu nisu uprilicili, pogodi zasto?!

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 23:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Da bi dokazali svoj antifašizam trebali smo ići na dženazu Aliji. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 10:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ja sa, citajuci/slusajuci Grofove umotvorine, te prelistavajuci danima ovaj forum
i komentare na njemu rijesio da postanem nacionalista. Ali ne bilo koji.

Dosta je bilo imidza iz "raspucin" faze, brada, loze, raznjeva, BMK, JK, i sl.:
od danas novi talas cetnika ce da bude ultra urban, sto zahtijeva i novu vrstu muzike.
Stoga molim mladog Djuraza da nam za blagorodan honorar sto prije napravi u duhu
recimo Darkwood Duba nekolicinu aranzmana cetnickih standarda odnosno emergrina.
Kad zavrsimo reformaciju ravnogorski pokret ce po kolicini urbanosti preteci i one amatere iz Kvirije!

A kad u Cajnicu konacno odradim Vrld Mjuzik festival, i najokorjeliji omladinci iz reda urbanih,
gimnazijski obrazovanih i ekstremno prosvjecenih ce se prepustiti novom talasu postmodernistickog ruralizma.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Jamesdin Kurtovic je napisao:
od danas novi talas cetnika ce da bude ultra urban, sto zahtijeva i novu vrstu muzike.
Stoga molim mladog Djuraza da nam za blagorodan honorar sto prije napravi u duhu
recimo Darkwood Duba nekolicinu aranzmana cetnickih standarda odnosno emergrina.
Kad zavrsimo reformaciju ravnogorski pokret ce po kolicini urbanosti preteci i one amatere iz Kvirije!

Oвако нешто:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Sxj9Qtqk9Fg[/youtube]

Или:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uDpqyMRy6Vo[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 11:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
shoole je napisao:
Jamesdin Kurtovic je napisao:

Oвако нешто:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Sxj9Qtqk9Fg[/youtube]

Или:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uDpqyMRy6Vo[/youtube]

Na ovome forumu ima svega ali ovo je vrhunac bezobrazluka koji se tolerise od moderatora.
Velicanje cetnistva i postavljane videa ovdje je prevrsilo svaku mjeru.
Nije ni cudo sto se vec odavno ovdje ne javljaju normalni clanovi foruma.
Sve se svodi na nekoliko tipova sto sire mrznju, mrze sebe i sve oko sebe
Nije ni cudno sto nas svi gledaju kao kretene,manijake i koljace... kad se ovakve stvari dopustaju.
Fuj...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
antik je napisao:

Na ovome forumu ima svega ali ovo je vrhunac bezobrazluka koji se tolerise od moderatora.
Velicanje cetnistva i postavljane videa ovdje je prevrsilo svaku mjeru.
Nije ni cudo sto se vec odavno ovdje ne javljaju normalni clanovi foruma.
Sve se svodi na nekoliko tipova sto sire mrznju, mrze sebe i sve oko sebe
Nije ni cudno sto nas svi gledaju kao kretene,manijake i koljace... kad se ovakve stvari dopustaju.
Fuj...

Прво... да би разговарали, морате прочитати комплетну тему. Да сте то урадили, знали би да тема није о четницима нити да неко причом велича четнике.

Као друго, какве везе има постављање клипова са величањем четника? Ево, дечко је на овој теми: viewtopic.php?f=51&t=48253 поставио 2 клипа о усташама и никоме ни у малом мозгу није било да он можда велича усташе.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 298 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]