banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Mar 2010, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
_zoka je napisao:
Ozbiljan političar je onaj koji neće svoj interes stavljati na prvo mjesto.Političar koji ne ponavlja cijeli mandat kao papagaj iste rečenice.Političar koji se mješa u svoj posao.Političar koji ne govori u desetercu.Političar koji ne prijeti povlačenjem iz institucija.Političar koji ne prijeti stvarima koje ne može ostvariti....

Pa yebemu misha Zoka, onda bi kompletna americka i EU administracija trebala da dadne ostavke. :-? WTF?
Upravo si naveo stereotipe.
Vezano za povlacenje iz zajednickih institucija...Ako je JEDINO rjesenje povlacenje iz zajednickih institucija, onda to treba i uraditi.

_zoka je napisao:
Da dodam nešto o ozbiljnosti političara....
Šarović nije ozbiljan političar.Paravac nije ozbiljan političar.Radmanović nije ozbiljan političar.Radišić nije ozbiljan političar.Ivanić nije ozbiljan političar.Dokić takođe.O Slavuju da i ne govorimo....Dušanka Majkić nije ozbilja političar.......itd,itd.....

Slazem se ja sa tobom. Ipak...Mile je najozbiljniji i najpragmaticniji politicar u BiH...ubjedljivo.

Mozemo mi njega mrziti ili voljeti...ali to je cinjenica.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 18:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Flavoure-Flave je napisao:
Slazem se ja sa tobom. Ipak...Mile je najozbiljniji i najpragmaticniji politicar u BiH...ubjedljivo.

Mozemo mi njega mrziti ili voljeti...ali to je cinjenica.

Pa što onda ne upotrijebi dio te pragmatičnosti da olakša i poboljša život meni i tebi?Što ne upotrijebi tu pragmatičnost pa pomogne u stvaranju funkcionalnih BH institucija?Jer kada budemo dobijemo pravo na pristupne fondove EU,te institucije će biti one sa kojima će EU komunicirati i na osnovu kojih će dodjeljivati pare Bosni i Hercegovini....

Btw,zašto misliš da administracija jedne Švedske,Norveške,Holandije ne radi u interesu naroda,a ne prvenstveno ličnom interesu?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ERROR je napisao:
@ERROR

Da li bi Bajic trebao da bude opcija za mene samo zato sto je Srbin?

Napisah ovo kao odgovor na @Filozofovu tvrdnju da Srbin ne moze biti dobar Bosnjaku i Hrvatu, kao i obrnuto....

Naime, zivim u zemlji gdje politicari rade i za mene, mada nisam ni krscanin, ni Sved , te mi je nebulozno cuti tvrdnju da mi neko s kim imam vise zajednickog ne moze biti ok, samo zbog nacionalne pripadnosti....

Kad-tad, ljudi ce morati poceti jedni drugim vjerovati, jer su osudjeni jedni na druge, te se pokusati zajedno iscupati iz zacaranog kruga , koji je dobar samo za muljatore i politicare.

Ja sam u ovih nekoliko godina vidio vise stvari koje nas razdvajaju, nego moj deda zajednickih tacaka u pet i po decenija mira. Naravno da ti mozes dati glas nekom fiktivnom Srbinu, kao i ja fiktivnom Bosnjaku ili Hrvatu. Takvi se vrlo brzo provale u narodu kojem pripadaju.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Pa što onda ne upotrijebi dio te pragmatičnosti da olakša i poboljša život meni i tebi?Što ne upotrijebi tu pragmatičnost pa pomogne u stvaranju funkcionalnih BH institucija?

Institucije BiH=> Ko će Ganiću suditi u BiH kada predsednik Suda Medžida Kreso kaže "Svi smo mi Ganić"!?
Ovo je samo jedan od primjera BiH institucija... :roll:
I kad sad Mile kaze da ne vjeruje u sudstvo BiH onda je on separatista/sovinista/fasista,ovo-ono...!?

_zoka je napisao:
...Jer kada budemo dobijemo pravo na pristupne fondove EU,te institucije će biti one sa kojima će EU komunicirati i na osnovu kojih će dodjeljivati pare Bosni i Hercegovini...

Od nas najmanje zavisi kad cemo u EU.

_zoka je napisao:
...Btw,zašto misliš da administracija jedne Švedske,Norveške,Holandije ne radi u interesu naroda,a ne prvenstveno ličnom interesu?

Vrijeme ce pokazati. Za sada visok zivotni standard i ogroman broj radne snage (citaj emigranata) radi posao.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 19:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
_zoka je napisao:
Pa što onda ne upotrijebi dio te pragmatičnosti da olakša i poboljša život meni i tebi?Što ne upotrijebi tu pragmatičnost pa pomogne u stvaranju funkcionalnih BH institucija?

Institucije BiH=> Ko će Ganiću suditi u BiH kada predsednik Suda Medžida Kreso kaže "Svi smo mi Ganić"!?
Ovo je samo jedan od primjera BiH institucija... :roll:
I kad sad Mile kaze da ne vjeruje u sudstvo BiH onda je on separatista/sovinista/fasista,ovo-ono...!? .

Ja i dalje mislim da kad bi predstavnici RS bili malo više zainteresovani za zajedničke institucije ni ovakvi kao Medžida ne bi mogli obavljati one funkcije koje obavljaju....
_zoka je napisao:
...Jer kada budemo dobijemo pravo na pristupne fondove EU,te institucije će biti one sa kojima će EU komunicirati i na osnovu kojih će dodjeljivati pare Bosni i Hercegovini...

Od nas najmanje zavisi kad cemo u EU..

Ne govorim ja o tome kada ćemo u EU,nego o korištenju novca iz pristupnih fondova.Sa ovakvim institucijama kakve imamo samo ćemo sakupljati mrvice,umjesto da uzmemo stotine miliona i pametno ih iskoristimo.
_zoka je napisao:
...Btw,zašto misliš da administracija jedne Švedske,Norveške,Holandije ne radi u interesu naroda,a ne prvenstveno ličnom interesu?

Vrijeme ce pokazati. Za sada visok zivotni standard i ogroman broj radne snage (citaj emigranata) radi posao.
Može biti.Ipak si ti više vremena proveo na zapadu nego ja.Ja to gledam iz Bosanske perspektive,takoreći žablje...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
_zoka je napisao:
Hajde reci mi barem jednog ozbiljnog političara sa srpske strane koji je na funkciji u institucijama na nivou BH i ja ću povući sve što sam napisao i priznati da si u pravu...

Politicar koga ti smatras ozbiljnim ne postoji u BiH institucijama. :roll:

A ova teorija da je stanje u "zajednickim" institucijama zato sto su nasi predstavnici nezainteresovani je jednostavno smijesna. Nasi predstavnici mozda nisu "ozbiljni" ali nisu retardirani. Cuj, nista su oni tako to pustili jer im se ne da, nisu zainteresovani, ili sta? :confused2: Nista su oni nezainteresovani pa su takve institucije prepustili Muslimanima. :lol:
Stvarno mi je nevjerovatno da neko u to moze vjerovati.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 23:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne zaboravite i faktor OHR, na mene lično i to utiče, za koji moj davati glas kada će Visoki da mu napakuje nešto i da momentalno smjeni. Evo sada se klupko polako odmotava i priznavaju da su neke smjenili samo zato, jer su bili politički nepodobni. Zašto OHR nikada nije smjenio proporcionalan broj Bošnjaka i Hrvata? Ratni lideri Bošnjaka sjede i u zakonodavnoj i u izvršnoj vlasti.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 10:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
To da je Medžida Kreso rekla "Svi smo mi Ganić" je perfidna konstrukcija i izmišljotina iz iste kuhinje iz koje se pokušao diskreditirati i ministar sigurnosti Sadik Ahmetović.
Pa ljudi ne može se lažima ništa dobro uraditi.Uglavnom se obije od glavu!

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 12:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Ja nisam upratio da je Medzida to rekla, ali sam vidio onu stoku koja se okupila pred ambasadama i klicala zlocincu Ganicu. To je sasvim dovoljno da shvatim sa kakvom bagrom imamo posla. Mada, jasno je to bilo i mnogo ranije. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Isto kao sto je izmisljeno da "istraga" protiv Dudakovica jos traje. :lol: Ustvari, kada razmislim uvjek je taj odgovor kada ih god neko upita za zlocine koji su pocinili Muslimani. Laz je isto da Hare drzi neusaglasene govore na svoju ruku. Isto je izmisljeno da Sven daje pasose kome hoce i da se salju protesne note i demarsi kada se Haretu cefne.
Ovaj bezobrazluk na BHT 1 koji svaki dan gledamo je u stvari u nasu korist, samo to ne shvatamo jer smo paranoicni. :lol:

Koja prica... Ajmo se svi praviti ludi! A usput cemo ispati i inteligentni jer nismo dozvolili da nam iz neke kuhinje isperu mozak. :lol:

Zajebi "zajednicke" institucije. Sto ih je manje bolje nam je. Cim se otvori teoretska mogucnost da ih ovi zloupotrjebe oni ce to i uciniti.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
А када биће избори?

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Руjа je napisao:
А када биће избори?

Oktobar, ove godine.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

За кога ћеш гласати? :wink:

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa to je i tema. Mada, ja sam se vec izjasnio par stranica u nazad. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 13:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Isto kao sto je izmisljeno da "istraga" protiv Dudakovica jos traje. :lol: Ustvari, kada razmislim uvjek je taj odgovor kada ih god neko upita za zlocine koji su pocinili Muslimani. Laz je isto da Hare drzi neusaglasene govore na svoju ruku. Isto je izmisljeno da Sven daje pasose kome hoce i da se salju protesne note i demarsi kada se Haretu cefne.
Ovaj bezobrazluk na BHT 1 koji svaki dan gledamo je u stvari u nasu korist, samo to ne shvatamo jer smo paranoicni. :lol:

Koja prica... Ajmo se svi praviti ludi! A usput cemo ispati i inteligentni jer nismo dozvolili da nam iz neke kuhinje isperu mozak. :lol:

Zajebi "zajednicke" institucije. Sto ih je manje bolje nam je. Cim se otvori teoretska mogucnost da ih ovi zloupotrjebe oni ce to i uciniti.

Ti si garant neki iz okolice Drvara ili iz nekog podgrmečkog sela što se napokon dokop'o asfalta u BL pa sad doživio prosvjećenje i produhovljenje!Očigledno je da si u ratu profitiro!

Zadnje o čemu se konstruktivno razgovaralo na ovoj temi je mogućnost koaliranja ljevičarskih opcija na prostoru BiH.A onda si došao ti pa krenuo ko "maksim po diviziji".
Takvu kategoriju ljudi poznajem i znam da vas (nažalost) ima puno na sve tri strane.
Ali sam siguran da postoje i oni što ne slijede slijepo "velike vođe" i što znaju poentu izreke da je "bolje užditi jednu malu svijeću nego čitavog života proklinjati mrak".

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 13:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
amidža je napisao:
Zadnje o čemu se konstruktivno razgovaralo na ovoj temi je mogućnost koaliranja ljevičarskih opcija na prostoru BiH.A onda si došao ti pa krenuo ko "maksim po diviziji".

Da bi levica mogla koalirati ona mora da postoji!

SDP koga ti pominjes najcesce je sve osim levice.Jos malo pa ce biti isti kao Silajdzicevi.
Na papiru kao multietnicni i levica,a u stvarnosti...skroz drugacija prica.Multietnicni su dok to odgovara muslimanima,a ponasnje Komsica i Lagumdzije je kao kod desnicara.

Nasa stranka i novi socijalisti mozda nece ni preci izborni prag.Eto koliko su jaki!Mozda ako ove dve naprave koaliciju naprave nesto.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 14:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

anoniman je napisao:
amidža je napisao:

Da bi levica mogla koalirati ona mora da postoji!

SDP koga ti pominjes najcesce je sve osim levice.Jos malo pa ce biti isti kao Silajdzicevi.
Na papiru kao multietnicni i levica,a u stvarnosti...skroz drugacija prica.Multietnicni su dok to odgovara muslimanima,a ponasnje Komsica i Lagumdzije je kao kod desnicara.

Nasa stranka i novi socijalisti mozda nece ni preci izborni prag.Eto koliko su jaki!Mozda ako ove dve naprave koaliciju naprave nesto.

Činjenica je da je SDP jedina multietnička stranka u BiH i da kao takva funkcionira već odavno.
Činjenica je da traže da se pod hitno evidentiraju fašističke organizacije i da se zabrani njihov rad.
Činjenica je da traže da se usvoji Zakon o porijeklu imovine kao i da se formira institucija koja će oduzimati i brinuti se o nelegalno stečenoj imovini.
Činjenica je da ljudi unutar SDP-a ne odašilju u javnost izjave tipa:
"Neće nam suditi sudije muslimani/srbi/hrvati isl šovinističke gluposti".

Dovoljno razloga da ih smatram normalnijim u odnosu na ostale!

Svakako,skidam kapu i NAŠOJ STRANCI kao i NOVOJ SOCIJALISTIČKOJ PARTIJI i mislim da u budućnosti može doći do približavanja stavova između ove tri poltičke opcije.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

amidža je napisao:
Ti si garant neki iz okolice Drvara ili iz nekog podgrmečkog sela što se napokon dokop'o asfalta u BL pa sad doživio prosvjećenje i produhovljenje!Očigledno je da si u ratu profitiro!

Alo...Amidžice,

Ti pored ovakvih komentara tražiš diskusiju...ti mora da si "prava banjaluĆka raja iz Šehera ili Vrbanje" pa su svi ostali nekompetentni da diskutuju o BiH. Ajd ne laprdaj već diskutuj normalno i zajebi taj lokal-šeherski patriotizam.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

amidža, кога занима ова СДП ... имала jе она само jедно место године 2006 ... хи хи

А шта је кључна разлика између СНСД и СДС?

Poslednji put menjao Руjа dana 23 Mar 2010, 14:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Joj amidza Iliru stari. Ti da nekome kazes da udara ko "maksim po diviziji". :lol: To je vrhunska ironija.
Lupas nevezane gluposti kao i uvjek. Ali to je jednostavan nedostatak argumenata. Ti da govoris o nekoj knstruktivnosti. :lol:
Mada taj je stil primjetljiv kod svih tvojih politicara. Na konkretne argumente i probleme se ne odgovara konkretnim odgovorima nego priljepljivanjem sto kakvih etiketa tipa nacionalista, fasista idolopoklonik itd.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]