Talija je napisao:
Otkud bi neko ko je strejt znao da je neko homo? Sve dok ovaj na puna usta o tome ne počne govori i ne deklariše se. Pa ja nikome ne govorim o svome intimnom životu, zbog čega i bih?
Kad imas prijatelje, ako imas decka ili curu, obicno ce oni to znati. A ako imas zenu ili muza, vecina ljudi oko tebe ce to znati. Ne mora to biti prva stvar koju kazes o sebi, ali skoro svako ko te poznaje zna da li si u braku ili ne. Zasto bi bilo drukcije sa gay parovima? Ti kao da ocekujes da posto sam ja gay, treba da niko ne zna da sam ja u braku sa zenom. Svjesna sam da je nazalost u BiH situacija takva da bas i nije pametno radnim kolegama spomenuti nesto tipa "...moja zena i ja..." u sklopu neke teme, jer bih postala glavni predmet traca, u najmanju ruku. To sto ne govoris o svom intimnom zivotu, pretpostavljam da mislis da ne govoris o seksu sa partnerom/partnerima i slicno, a to niko nije ni spominjao.
Talija je napisao:
Da li bi ti ikada nekoga ko je homo ubjeđivala kako su strejt ljudi normalni, divni i slatki? Naravno da ne bi.
Ako bi neko ko je homo meni rekao (a bilo je slucajeva) kako mu se straight parovi gade, kako su odvratni, i slicno, ja bih navela primjere svojih nekih hetero prijatelja koji nisu nimalo odvratni, stovise, pasu zajedno, sladak su par, vole se, itd. To isto moji prijatelji cine za mene kad neko kaze nesto protiv homo parova. Time hocu samo da pokazem kako nas ima i "normalnih", obicnih parova i to vecina su takvi, samo sto se za njih ne zna, nisu javni kao oni koji samo promoviraju seks za jednu noc, golotinju, seks, sado-mazo, seks, drogu, seks, itd. To je ona bucna manjina. Vecina homo parova se ne razlikuju mnogo od hetero parova.
Talija je napisao:
Znači iz ovoga slijedi zaključak, da jedino možeš pukim slučajem da imaš prijatelje koji su strejt?
Gdje je trud sa vaše strane da se steknu prijatelji među osobama koje ne razmišljaju poput vas?
I na kraju krajeva, šta mene briga za moje prijatelje šta su oni, sve dok ne počnu da me ubjeđuju u nešto što je daleko od mog poimanja kao što je sunce od zemlje?
Pa pukim slucajem je vecina mojih prijatelja straight, jer je slucaj takav da je vecina ljudi straight. Puno je teze slucajno upoznati nekoga ko je gay nego nekoga ko je straight. Tako da imam prijatelja, i te kako, koji su straight, samo je par mojih prijatelja zapravo gay, i to u bas najuzem krugu prijatelja, ni nema gay osoba osim moje zene. Gay prijatelji su mi ili eto prijatelji s kojima se povremeno cujem, prijatelj mojih prijatelja i slicno.
Ja ne pozivam ljude da se potrude da upoznaju gay ljude - ne, nego samo da ne bjeze od nekoga samo zato sto je gay. Upoznas nekoga ko ti je drag, dobro se slazete (nije bitno, cura, decko), i saznas da je ta osoba gay. Sta fali? Druzis se i dalje, jer, kao sto i kazes, sta tebe briga sta su ti tvoji prijatelji ako to ne utice na tebe.