banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 18:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 278 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Dec 2009, 16:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Dec 2009, 16:12
pozdravljam ideju o osnivanju udruzenja, nadam se da ce biti prilike da licno doprinesem radu udruzenja.

sto se tice dosadasnjih postova drago mi je sto vidim da su misljenja razlicita i da ljudi ustvari diskutuju o tome. bilo bi puno gore kada bi se tema potpuno ignorisala i dobro je sto se ima prilika ljude koji se protive pojavi zvanoj homoseksualnost :) vise informisati o istoj jer je upravo kolicina informacija ono sto nam svima nedostaje: onima koji se protive da shvate da nesto takvo postoji i da homoseksualni ljudi postoje a nama koji se tomu ne protivimo da smo jos svjesniji nasusne potrebe za edukacijom istih u procesu koji je neminovan a koji u nauci mozemo nazvati evolucijom :).
za pocetak predlazem da za ubuduce svi imamo na umu da u bosni i hercegovini pa samim tim i u banjaluci nema govora o primitivnom i zaostalom drustvu. ovakav termin jest i uvredljiv i prije svega netacan jer prikriva jednu od bitnih cinjenica vezano za danasnja drustva nenaklona homoseksualizmu. prihvatljivije je da nase drustvo zovemo poluprimitivnim ili kvaziprimitivnim jer samo tako postavljamo jasnu granicu izmedju istinski primitivnih drustava kakva su postojala u proslosti.

love
gunther

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 16:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
dobro, ako je sve to tako kako vi pisete, i uporedjujete ljubav muskarca prema muskarcu, zene prema zeni sa ljubavlju muskarca i zene, cemu onda ovi lanci i ona nakaradnost u oblacenju?!

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 16:28 
A shta cemo sa mojim osjecanjem gnushanja i gadosti prema homicima (dva lika se j..u, lizu i to)?

Mislim stvarno mi se gadi ta pomisao, zato i automatski ne volim homice iako nemam lichno nista protiv vas.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Zasto moderator ne reaguje na ove uvrede? Ne kontam zasto su mi potrebne uvrede da kazem ljudima sta mislim... I ta prica da dolaze masovno - pa ako se znaju logicno je da ce se zainteresovati za temu kad im prijatelj spomene o cemu se prica. Upravo su ove uvrede dokaz pausalne slike o tim ljudima kao o kriminalcima, drugacije si ja licno tretman od strane pojedinaca ne mogu objasniti, kao da su ti ljudi homoseksualci iskljucivo steta za drustvo. Ako se njihove zelje kose sa zeljama vecina objasnite im ljudski u cemu je problem, bez uvreda.

Moje mozda zadnje pitanje upuceno grupaciji o kojoj pricamo je, malo ce mozda cudno zvucati: da li ste u globalu gledano srecni i zadovoljni svojim zivotom, da li biste i pored eventualne zabrane javnog eksponiranja mogli da zivite sa tom cinjenicom? Koliko vas sve to u vezi te price o h13u i neodobravanju povredjuje? Jednostavno, da li se smatrate manje srecnim od prosjecnog covjeka? Znam da je pitanje retoricko poslije svih ovih uvreda koje ste morali istrpiti ovdje, ali govorim generalno o vasem svakodnevnom stanju, kad niste pod paljbom.

PS: ja se izvinjavam ako su moje rijeci upucene tim ljudima nekad zazvucale grubo, znam da rijeci nekad bole, ali nisam znao kako da drugacije izrazim svoje misljenje, u svakom slucaju nisam mislio nista lose.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 11 Dec 2009, 17:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 17:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Dec 2009, 03:06
Talija je napisao:
Otkud bi neko ko je strejt znao da je neko homo? Sve dok ovaj na puna usta o tome ne počne govori i ne deklariše se. Pa ja nikome ne govorim o svome intimnom životu, zbog čega i bih?

Kad imas prijatelje, ako imas decka ili curu, obicno ce oni to znati. A ako imas zenu ili muza, vecina ljudi oko tebe ce to znati. Ne mora to biti prva stvar koju kazes o sebi, ali skoro svako ko te poznaje zna da li si u braku ili ne. Zasto bi bilo drukcije sa gay parovima? Ti kao da ocekujes da posto sam ja gay, treba da niko ne zna da sam ja u braku sa zenom. Svjesna sam da je nazalost u BiH situacija takva da bas i nije pametno radnim kolegama spomenuti nesto tipa "...moja zena i ja..." u sklopu neke teme, jer bih postala glavni predmet traca, u najmanju ruku. To sto ne govoris o svom intimnom zivotu, pretpostavljam da mislis da ne govoris o seksu sa partnerom/partnerima i slicno, a to niko nije ni spominjao.

Talija je napisao:
Da li bi ti ikada nekoga ko je homo ubjeđivala kako su strejt ljudi normalni, divni i slatki? Naravno da ne bi.

Ako bi neko ko je homo meni rekao (a bilo je slucajeva) kako mu se straight parovi gade, kako su odvratni, i slicno, ja bih navela primjere svojih nekih hetero prijatelja koji nisu nimalo odvratni, stovise, pasu zajedno, sladak su par, vole se, itd. To isto moji prijatelji cine za mene kad neko kaze nesto protiv homo parova. Time hocu samo da pokazem kako nas ima i "normalnih", obicnih parova i to vecina su takvi, samo sto se za njih ne zna, nisu javni kao oni koji samo promoviraju seks za jednu noc, golotinju, seks, sado-mazo, seks, drogu, seks, itd. To je ona bucna manjina. Vecina homo parova se ne razlikuju mnogo od hetero parova.

Talija je napisao:
Znači iz ovoga slijedi zaključak, da jedino možeš pukim slučajem da imaš prijatelje koji su strejt?
Gdje je trud sa vaše strane da se steknu prijatelji među osobama koje ne razmišljaju poput vas?

I na kraju krajeva, šta mene briga za moje prijatelje šta su oni, sve dok ne počnu da me ubjeđuju u nešto što je daleko od mog poimanja kao što je sunce od zemlje?

Pa pukim slucajem je vecina mojih prijatelja straight, jer je slucaj takav da je vecina ljudi straight. Puno je teze slucajno upoznati nekoga ko je gay nego nekoga ko je straight. Tako da imam prijatelja, i te kako, koji su straight, samo je par mojih prijatelja zapravo gay, i to u bas najuzem krugu prijatelja, ni nema gay osoba osim moje zene. Gay prijatelji su mi ili eto prijatelji s kojima se povremeno cujem, prijatelj mojih prijatelja i slicno.

Ja ne pozivam ljude da se potrude da upoznaju gay ljude - ne, nego samo da ne bjeze od nekoga samo zato sto je gay. Upoznas nekoga ko ti je drag, dobro se slazete (nije bitno, cura, decko), i saznas da je ta osoba gay. Sta fali? Druzis se i dalje, jer, kao sto i kazes, sta tebe briga sta su ti tvoji prijatelji ako to ne utice na tebe.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 17:20 
Početnik
Početnik

kim deal je napisao:
ti očito o sex-u nemaš pojma, "oralni sex" je samo nespretan naziv za nešto što u suštini i nije sex u pravom smislu te riječi, muškarac i žena imaju pravo i normalno je da u intimi jedno drugo ljube i ližu kuda hoće i kako hoće i ne vidim nikakvu analogiju sa pederima i time da muškarac muškarcu nabija svoje spolovilo u šupak.
ne znam šta ti nije jasno, ili samo imaš problema sa logičnim stavljanjem stvari i pojava na njihovo mjesto

A ima li analogije sa tim da muskarac zeni nabija svoje spolovilo u supak? Ima li veze s tim da dva muskarca u intimi jedno drugo ljube i lizu kuda hoce i kako hoce? Zasto kazes da je prvo uredu, a drugo nije?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 17:24 
Voajer
Voajer

ovaj peder prije tensa i budjavog nema nista protiv medjusobnog trpanja, jer da ima ne bi ni pisao u korist ove teme.
no ono sto je meni bitno i zabrinjavajuce naravno, mada vama nece tako izgledati, jest da vi kao ni vecina homofoba uopste niste sposobni voditi normalnu konverzaciju i gotovo uvijek je spustate na nizak nivo.
sto se tice slicnosti u pisanju ona je primjetna i kod vas pa stoga navodi na zakljucak i da se iza vasih nikova ustvari krije jedna osoba. no nazalost nasu i vasu realnost je drukcija, vas ima puno a ima i nas i sto prije prihvatite tu cinjenicu bice nam svima lakse :).
ne znam zasto vam se toliko dopada da razmisljate o seksu izmedju muskaraca, seksu sa zivotinjama i djecom i sta sve ne, uvijek mi je bilo fascinantno koliku kolicinu zadovoljstva to izgleda da izaziva kod homofoba.

Poslednji put menjao herr gunther dana 11 Dec 2009, 17:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 17:27 
Početnik
Početnik

Hristov je napisao:
Za one koji ce se opet pozvati na nauku pitanje za njih: da li vam je odbojan seks sa zivotinjama i zasto?

Da i na ovo odgovorim: seks sa zivotinjama mi je odbojan jer ta zivotinja nikad nije imala priliku reci da li zeli takvo nesto ili ne. U tom pogledu, seks sa zivotinjama, djecom, mrtvacima, isto mi je kao i silovanje. Ne da mi je isto, nego to JESTE silovanje. Sve dok nam ne budu zivotinje mogle reci "ja tebe zelim" ili nesto slicno, necu se sloziti s tim da ljudi imaju pravo da imaju seks sa zivotinjama.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
gbender je napisao:
Hristov je napisao:
Za one koji ce se opet pozvati na nauku pitanje za njih: da li vam je odbojan seks sa zivotinjama i zasto?

Da i na ovo odgovorim: seks sa zivotinjama mi je odbojan jer ta zivotinja nikad nije imala priliku reci da li zeli takvo nesto ili ne. U tom pogledu, seks sa zivotinjama, djecom, mrtvacima, isto mi je kao i silovanje. Ne da mi je isto, nego to JESTE silovanje. Sve dok nam ne budu zivotinje mogle reci "ja tebe zelim" ili nesto slicno, necu se sloziti s tim da ljudi imaju pravo da imaju seks sa zivotinjama.

Pogodak je dobar i slozio bih se sa ovim. Dakle, razlika izmedju homoseksualizma i ovih izopacenih opstenja je sto je homoseksualizam na dobrovoljnoj bazi dok ova ostala izopacenja nisu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Nisam mislio na to, govorim o osobama koje imaju sklonost ka opstenju sa zivotinjama kao i samom cinu, zoofilija kako neko rece. A vidjeli ste vjerovatno i sami kad se pas napali pa uzjase neciju nogu, naravno da i zivotinje to mogu da rade dobrovoljno, valjda...

Ostali, nemojte se obazirati na uvrede, ionako ce biti obrisani.

Hvala moderatorcini :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 17:35 
Početnik
Početnik

budjav_lebac je napisao:
dobro, ako je sve to tako kako vi pisete, i uporedjujete ljubav muskarca prema muskarcu, zene prema zeni sa ljubavlju muskarca i zene, cemu onda ovi lanci i ona nakaradnost u oblacenju?!

Ako mislis na one sado-mazohiste, oni su manjina koja se istice jer se fizicki razlikuje od vecine (ljudi opcenito, i homo i hetero). I meni su oni cudno i sve mi to djeluje totalno neprivlacno, ali to sam ja. A to je i vecina ljudi (i homo i hetero). A za onu manjinu (nebitno, opet, homo ili hetero), koji vole takve stvari, slobodno, njihova stvar. Kao sto neki hetero parovi upraznjavaju i analni seks, a nekima je to pak odvratno - ali koga briga osim tog para da li ce oni upraznjavati analni seks ili ne. Isto tako i sa homo parovima - koga briga sta oni rade u spavacoj sobi, prihvatis ih, kao sto prihvatis svoje hetero prijatelje u vezama koji mozda u spavacoj sobi rade nesto sto ti licno ne bi.

Vecina gay ljudi nikad nije nosila lance i ona kozna odijela i sta ti ja znam, kao ni vecina straight ljudi.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 17:42 
Početnik
Početnik

tensSa je napisao:
A shta cemo sa mojim osjecanjem gnushanja i gadosti prema homicima (dva lika se j..u, lizu i to)?

Mislim stvarno mi se gadi ta pomisao, zato i automatski ne volim homice iako nemam lichno nista protiv vas.

Pa i meni se gadi zamisljati kako se neki tamo starci j..u i lizu i to, pa jednostavno ne zamisljam. Da li ti kad vidis dvije osobe od po 70 godina kako se drze za ruku ili se poljube, ili ti neko kaze kako su oni u braku, zamisljas automatski kako se seksaju? Ako da, ocito imas cudnu opsesiju sa seksom. Ja licno, ne. To sto neko radi u spavacoj sobi moze meni kad zamislim biti divno a moze biti odvratno. Ni u prvom ni u drugom slucaju ja necu to da zamisljam jer me se ne tice i jer ne zelim da razmisljam. To su moji prijatelji, rodbina, kolege, itd. itd. Zasto bih ja njih zamisljala u seksualnom cinu osim ako me neko od njih ne privlaci?

Tako da please, kad neko kaze "onaj lik je peder" ili "ona cura je lezbaca", potrudi se da ne pomislis odmah na taj "gnusni sex", vec pomisli kako je to osoba kao i svi ostali, koja je ili u vezi s osobom istog spola, ili zeli biti. Kao sto bi, nadam se, pomislio nesto slicno tome da ti neko kaze "onaj lik/cura je strejt".

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 17:45 
Početnik
Početnik

kim deal je napisao:
:lol: prvi post i ovog pedera prije tensa i buđavog, ljudi imamo invaziju pedera ili je sve ovo jedan sa različitim nickovima, a po stilu pisanja i riječniku bi rekao da se radi o najviše dvojici, ko zna možda se i međusobno trpaju,

Hmm...ja sam peder zenskog roda, mislis li da se i ja trpam s njima? :P

Moguce da ima osoba koji pisu pod dvostrukim/trostrukim/whatever nickom, ali vjerovatnije je da su, kao i ja, vidjeli link u nekoj grupi, dobili od nekoga s facebooka ili slicno, i da su odlucili pogledati temu i ostaviti svoje misljenje.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 17:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Hristov je napisao:
Zasto moderator ne reaguje na ove uvrede? Ne kontam zasto su mi potrebne uvrede da kazem ljudima sta mislim...

:-? koje uvrede nazvat pedera pederom nije uvreda, nazvat tu pojavu degeneričnom i bolesnom nije uvreda.
uostalom to se i ne može nazvat sexualnošću kako oni toj pojavi tepaju, jer zna se šta je sex, da je to po pravilu odnos između muškarca i žene, a to što pacijenti i degenerici oće da iskrive i tako veličanstven čin, ne znači da i ja to moram prihvatit i koristit se njihovom terminologijom koja pljuje na čovječnost.
u tome biti homofob ne vidim ništa loše ako je značenje i bit te riječi mrzit pedere, prvenstveno mrzim taj čin i to ponašanje, a samim tim i ljude koji to upražnjavaju, i propagiraju kao normalno, ove druge i više.
to smatram degeneričnim kao što i jeste i s pravom te ljude mogu nazivat degenericima jer oni to jesu.
muškarac koji ebe muškarca jeste degenerik jednako kao muškarac koji ebe kozu ili žena koja se ebe s psom oni su bolesni i degenerici i to su svakom normalnom nepobitne činjenice otkako je svijeta i vjeka, otkako postoji muško i žensko.
a ti hristov raspravljaj s njima koliko oćeš, ali ako si mislio na mene da ih vrijeđam, to nisu uvrede ja samo stvari zovem pravim imenom.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 17:59 
Početnik
Početnik

Hristov je napisao:
Zasto moderator ne reaguje na ove uvrede? Ne kontam zasto su mi potrebne uvrede da kazem ljudima sta mislim... I ta prica da dolaze masovno - pa ako se znaju logicno je da ce se zainteresovati za temu kad im prijatelj spomene o cemu se prica. Upravo su ove uvrede dokaz pausalne slike o tim ljudima kao o kriminalcima, drugacije si ja licno tretman od strane pojedinaca ne mogu objasniti, kao da su ti ljudi homoseksualci iskljucivo steta za drustvo. Ako se njihove zelje kose sa zeljama vecina objasnite im ljudski u cemu je problem, bez uvreda.

Moje mozda zadnje pitanje upuceno grupaciji o kojoj pricamo je, malo ce mozda cudno zvucati: da li ste u globalu gledano srecni i zadovoljni svojim zivotom, da li biste i pored eventualne zabrane javnog eksponiranja mogli da zivite sa tom cinjenicom? Koliko vas sve to u vezi te price o h13u i neodobravanju povredjuje? Jednostavno, da li se smatrate manje srecnim od prosjecnog covjeka? Znam da je pitanje retoricko poslije svih ovih uvreda koje ste morali istrpiti ovdje, ali govorim generalno o vasem svakodnevnom stanju, kad niste pod paljbom.

PS: ja se izvinjavam ako su moje rijeci upucene tim ljudima nekad zazvucale grubo, znam da rijeci nekad bole, ali nisam znao kako da drugacije izrazim svoje misljenje, u svakom slucaju nisam mislio nista lose.

O kakvim se uvredama radi? Prema tebi? Ili mislis ove prema homo populaciji?

Ni meni nije jasno zasto ljudi osjecaju potrebu da po forumima, umjesto da zrelo diskutuju, samo vrijedjaju druge (nije bitno s koje strane debate). Uredu je sala, sve to stoji, ali direktno vrijedjanje drugih clanova foruma - djecije. Ma i to je uvreda djeci.

I na koje zelje vecine mislis s kojima kazes da se zelje homoseksualaca kose?

A sto se tice tvog pitanja - tesko je odgovoriti, jer ne znam. Ne znam da li sam ja od nekoga sretnija ili ne. Znam da sam sretna dok imam svoju zenu, svoje prijatelje i rodbinu uz sebe. Uzivam u svakodnevnim trenucima, kao i drugi ljudi sto u tome u zivaju, nebitno homo/hetero. Pored toga, istina je da imamo dodatnih poteskoca u zivotu - i istina je da mi to stvara nesrecu u zivotu kad dozivim da cujem kako drugi govore ruzne stvari o meni a ja njima nista nisam skrivila. Takodjer mi stvara nesrecu kad neki clanovi porodice pate i osjecaju nesrecu zbog toga sto sam ja nasla srecu sa voljenom osobom. Ali sva ta nesreca, ne moze se porediti sa nesrecom da zivim bez svoje zene, i da nemam nju kraj sebe. U globalu, da se odselim negdje gdje cemo ja i moja zena moci relativno normalno odgajati svoju djecu, tako da ona ne budu predmet diskriminacije, i ako ikad nase porodice budu ok s tim, rekla bih da mi je zivot u prosjeku jednako sretan kao i nekome slicnom ko je hetero i u sretnoj, uspjesnoj vezi. Zasto pitas? :)

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 18:05 
Voajer
Voajer

muškarac koji ebe muškarca jeste degenerik jednako kao muškarac koji ebe kozu ili žena koja se ebe s psom oni su bolesni

kim deal da li si ti zoofil, zasto konstantno pricas o seksu sa zivotinjama, shvatam da te to pali ali hajde da se skoncentrisemo na temu koja je jako bitna.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 18:06 
Početnik
Početnik

Hristov je napisao:
Nisam mislio na to, govorim o osobama koje imaju sklonost ka opstenju sa zivotinjama kao i samom cinu, zoofilija kako neko rece. A vidjeli ste vjerovatno i sami kad se pas napali pa uzjase neciju nogu, naravno da i zivotinje to mogu da rade dobrovoljno, valjda...

Ostali, nemojte se obazirati na uvrede, ionako ce biti obrisani.

Hvala moderatorcini :D

Pa kao sto rekoh, ne odobravam da neko siluje zivotinje. Ti nikad neces znati da li ona koza koju bi ti povalio (ne mislim doslovno na tebe, nego nekog zoofila) bi to zaista zeljela da ima jednaku svijest kao i ti. Ne ide tako. Tako je i sa djecom. Tebi da dodje dijete i slucajno upadne dok si ti u wc-u, vidi te golog i kaze ti "de stavi to tu" (tj. da se seksas s njim/njom), ti bi to trebao ignorisati jer dijete nema tu svijest i zrelost da moze razmisljati sta seksualni cin nosi sa sobom, sta on znaci i da li to i dalje onda zeli. Isto ti je i sa zivotinjama.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
@gbender

стално спомињеш дијете?
откуд теби дијете?

шта ти мислиш како ће сутра то твоје дијете реаговати кад схвати да има двије маме а сва остала дијеца имају по једну?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne mnogo drugacije od djeteta koje shvati da ima samo mamu, ili samo tatu, dok druga djeca imaju oboje. Ili da ga odgajaju baba i djed, tetka, ujak, jer nema mamu i tatu, iako druga djeca imaju.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 18:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
herr gunther je napisao:
muškarac koji ebe muškarca jeste degenerik jednako kao muškarac koji ebe kozu ili žena koja se ebe s psom oni su bolesni

kim deal da li si ti zoofil, zasto konstantno pricas o seksu sa zivotinjama, shvatam da te to pali ali hajde da se skoncentrisemo na temu koja je jako bitna.

zato što ste isti nenormalni i jedni i drugi i samo dajem analogiju više degeneričnih pojava koje su u suštini iste jer su podjednako degenerične, da bi svi shvatili o kakvim se bolesnicima radi iako to vi zamuljavate kao da ste normalni, ali činjenice govore da ste bolesni degenerici poput kako ih ti nazivaš zoofila i pedofila i svih ostalih bolesnika. sad i pedofili u holandij govore da su normalni i imaju svvoje lobiste u politici, sutra će i oni poput vas kenjat o međusobnom pristajanju, a sve koji ih kritikuju nazivat homofobima ili kako već.
što se tiče teme jedino što je bitno je da vam neko ukaže da ste degenerici pa možda koji od vas to shvati i odluči se promjenit, inače na ovu temu se nema o čemu raspravljat već samo ukazivat da ste nenormalni i poremećeni.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 278 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]