banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 17:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Sep 2009, 13:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Jedan svabo, kad mu se ukaze prilika, on ode i zaradi 20 km a nas momak nece jer je to malo! Hoce puno i odma ili bolje da ja trosim tudju situ po kaficama. Ima ljudi koji su poceli da rade a plata prosjecna za nase prostore, prodje mjesec i po dana i dadnu otkaz...jbg-a buraz bolje dzaba lezat nego dzaba radit...znaci oni su platu trosili od 1. do 1. i shvatili su da nisu imali nista vise u dzepu nego kad su im roditelji davali, i onda bolje dzaba lezat nego dzaba radit...
Hristov je potpuno u pravu! Nas mentalitet ljudi je takav da smo zeljni da imamo vise od komsije po bilo koju cjenu!! To je tako kad neko od nasih kupi dobro auto onda svi idu u potragu za jos boljim autom, kad kupi stan onda svi idu na kvadrat vise... :lol: ...ali tako se ljudi uvale u kredite i glume nekakav nivo misleci da kupovinom kojekakvih gluposti oni su bolji ljudi...ffuuujjj

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Statesman, eisss, zivio sam sa tri razlicita naroda pa znam da prepoznam razlike. Pogledaj npr. nase djevojke kako se oblace, potreba za isticanjem je tu najizrazenija. I kako da momak odoli da ne kupi bijesno auto? Reci mi kako??? :lol: :D

A sto se tice tvoje tvrdnje u vezi telefona, pa mogao bih argumentovati na slijedeci nacin: koliko njih od onih 150 ne moze ni tih 50km da si priusti? Ali dobro, da neko ne misli da sam na necijoj strani, samo kazem svoje misljenje, mozemo diskutovati gdje se kako zivi ali nema potrebe da popujemo ovdje, mene boli briga kako se ko vozi, jedino mi smeta onda kad se auto poprijeci na trotoaru, mercedes zauzme vise mjesta od fice :lol: :D

Mi smo OK narod, ne znam na sta je mislio onaj Njemac kad je pisao pismo Jovanu Ducicu, kakva mrznja kakvi bakaraci, evo mi smo na ovom forumu dokaz, sve cvjeta ljubav i bratstvo i jedinstvo :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Halo, momci i cure, ne branim ja nikoga, ali ne gledate cijelokupnu sliku, vec generalizujte. Kod nas si faca ako imas nekakvo auto, doticne Svabe se hvale odmorom u Americi, na Tajvanu itd. Tako da svugdje ima ponesto sto se koristi za sepurenje. I pustite te price da ce raditi nesto nakon posla. Mozda su stariji nekad tako bili vaspitani ali ovi mojih godina, jok.

Leona, spoljni izgled ne znaci nista. Banjalucka Mala stanica je puna kravatasa ali malo koji od njih moze nesto uraditi.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prije ce biti da generalizuju oni koji na ovoj temi pri pokusaju da ilustruju zivot gastarbajtera koriste samo dvije rijeci: pasteta i kramp (oboje na 40°) :D

Ako zaista stoji tvrdnja da je nas narod koji ode van zeljan dokazivanja, onda stoji i moja tvrdnja da smo svi takvi, jer principijelno nema razlike izmedju ovih i onih. A ako oni koji spominju pastetu priznaju da su pogrijesili generalizovanjem, onda sam i ja pogrijesio.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 14:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa sta ja pisem cijelo vrijeme?

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
WW, taj sto zaradi kao fizikaner 700-800 evra na sat vjerovatno kolje po kucama? :angry3:

jebiga, covjek se sjetio da radi posao koji niko ne zeli da radi, a i ko to radi ne moze da stigne sve, otvorio svoju firmu, a jako je dobro placen, a radno vrijeme je nikakvo. jes da je posao bas ono dno, ali ko o tome razmislja kad ti mjesecno dodatno iz nicega kapne par hiljada evra. a jos radi jedan posao pored toga. i uopste se ne slomi radeci.

Po cemu je to zivot u BiH, ili uopste na ovim prostorima kvalitetniji, bolji... nego zivot na zapadu?
sta to ima ovde a na zapadu nema?
da je bolje ovde, ljudi bi dolazili ovamo sa zapada a ne obrnuto? ako ovde ljudima nisu toliko bitne pare i materijalne stvari, zasto onda ljudi iskljucivo iz tog razloga zele da odu odavde? zasto se tamo uklapati u drustvo, kad ovde ima sve, kako kaze?
nemojte se zavaravati, moze biti istina sto leona kaze, da na zapadu nije kako je bilo, ali je i dalje mnogo bolji takav zapad nego ovakav istok.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 14:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:
ali je i dalje mnogo bolji takav zapad nego ovakav istok.

Da, jos uvjek (a izgleda i za dugo) je bolji zapad

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako ne kolje, onda sahranjuje :D

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Pa sta ja pisem cijelo vrijeme?

Pises o generalnim cinjenicama, poput ove:

Citiraj:
Kod nas si faca ako imas nekakvo auto

samo sto to vecini smeta kad imas auto a uz to jos i gastarbajter (sudeci po temi).

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
I pustite te price da ce raditi nesto nakon posla. Mozda su stariji nekad tako bili vaspitani ali ovi mojih godina, jok.

Sada ti generalizujes. Na mom poslu sve, sem mene, imaju dodatni posao. Ne znam kako je kod vas ali ovdje imas poslove na400 Eu bazi. Ne placa se porez a za 4-5 dana stavis pare u dzep.

Citiraj:
Leona, spoljni izgled ne znaci nista. Banjalucka Mala stanica je puna kravatasa ali malo koji od njih moze nesto uraditi.

Onda ne znas prave ljude :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
I pustite te price da ce raditi nesto nakon posla. Mozda su stariji nekad tako bili vaspitani ali ovi mojih godina, jok.

Sada ti generalizujes. Na mom poslu sve, sem mene, imaju dodatni posao. Ne znam kako je kod vas ali ovdje imas poslove na400 Eu bazi. Ne placa se porez a za 4-5 dana stavis pare u dzep.

Citiraj:

Onda ne znas prave ljude :D

1. Kod mene prvo nema veliki izbor tih poslova (mozda ima nesto za zene, trgovina i slicno, ne znam), a kao drugo velikoj vecini mojih kolega domorodaca je problem ostati i sat duze na poslu. Da ne pricam o dodatnom poslu.

Zbog toga nasi ljudi imaju poprilicno prostora da zarade nesto sa strane. Btw. satnica na crno je uglavnom 15 evra.

2. Znaci da sam tu u pravu, pun lokal kravatasa, ali opet moras poznavati prave ljude, sto opet znaci da su malobrojni ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 05:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Ja sam zaključio da ljudi žive u švicarskoj i okolnim zemljama, a ovdje živi njihova stoka

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 08:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vratio nam se Zeo da zapali diskusiju :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Sva vremena su u UTC [ DST ]