F.I. je napisao:
Dragi moji, ne moraš nužno biti u nekoj sekti da bi bio vegeterijanac...!
To niko i nije rekao... Objasnila sam svoj stav, zbog čega sam upotrijebila naziv sekta... ne bih da se ponavljam mnogo sam ispisala...
Slavko nit' sam paranoična niti smiješna, možda tebi, ja se ne osjećam ugroženo samo ne dozvoljavam da me opisujete kao lošu osobu samo zato što jedem meso! JA sam duhovno i humano prazna k'o krpa, jer ne dijelim vaša mišljenja! MIslim da nisam nikog vrijeđala!
... Vi ste jasno i nedvosmisleno dijelili ljude na dobre (čitaj vegeterijanci) i loše (čitaj nevegeterijanci)! MAlo mi je muka od takvog stava, pa prosto moram reći koju!
Otiđite na neki drugi podforum i nađite istomišljenike i moralno podobne sagovornike, jer mi je prosto neprijatno kad mi se obrati takva veličina kao Ti i slični!
Btw. Šta ti znaš konkretno o meni, ili nekom drugom sa foruma?

KAd smjelo dajete takve izjave???

Ko je rekao da znam nesto o tebi i da sam te napadao? Ti si rekla "stvarno mi je muka kad vidim ko i sta.."... Dakle, dala si jasnu naznaku da znas sve detalje o meni, o mojim zlodjelima, o mom necovjestvu, i sada se ja, koji ne samo da sam niko i nista, nego sam i okorjelo djubre i zlotvor, sada se ja usudjujem "sta" pisati...
Treba paziti sta se pise. ALi rekoh, posto si iznijela stav
da ljude klasiras na pedigridane i nepedigrirane, ne mogu ti uzeti za zlo, ali te ipak molim da ovde ne pises o meni ili dzabalebanu kao o zlikovcima koji vam rade o glavi.
Toliko o tvojoj tolerantnosi:
napustite forum. Smeta ti sto ja jednom od preko 20 podforuma, koji ima par stotina tema, postoji jedna tema koja govori o jedenju mesa? A da je zaobidjes? Ja sam od pocetka samo iznosio nutricione, fizioloske i anatomske podatke i cinjenice, a iznosio sam i moralna pitanja imamo li pravo bez razlog prolijevati krv. Smeta, zaobidji, imas kontraargumente (osim da sam nezreo, sektas, rascjepljen duhovno), iznesi argumente. Misljenja su jedno, cinjenice drugo. Ljudsko drustvo napreduje, s vremenom cemo gledati drugim ocima i na zivotinje i na biljke, necemo nemilosrdno eksploatisati sve sto se eksploatisati moze, unistavati okolinu radi pohlepe i uzivanja. Smatram da sam iznjeo dovoljno anatomsko/fiziolosko/nutricionistickih cinjenica da je vegetarijanstvo bezopasno, stavise, zdravije. Kao sto rekoh, ljudsko drustvo napreduje (procitaj post o robovima, pravima zena i djece...), samo treba vremena, do tada, povlacim se sa diskusije sa osobama koje fakte dozivljavaju kao napad na sebe, sretno vam.