banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
F.I. je napisao:
Dragi moji, ne moraš nužno biti u nekoj sekti da bi bio vegeterijanac...!
To niko i nije rekao... Objasnila sam svoj stav, zbog čega sam upotrijebila naziv sekta... ne bih da se ponavljam mnogo sam ispisala...

Slavko nit' sam paranoična niti smiješna, možda tebi, ja se ne osjećam ugroženo samo ne dozvoljavam da me opisujete kao lošu osobu samo zato što jedem meso! JA sam duhovno i humano prazna k'o krpa, jer ne dijelim vaša mišljenja! MIslim da nisam nikog vrijeđala!
... Vi ste jasno i nedvosmisleno dijelili ljude na dobre (čitaj vegeterijanci) i loše (čitaj nevegeterijanci)! MAlo mi je muka od takvog stava, pa prosto moram reći koju!

Otiđite na neki drugi podforum i nađite istomišljenike i moralno podobne sagovornike, jer mi je prosto neprijatno kad mi se obrati takva veličina kao Ti i slični!

Btw. Šta ti znaš konkretno o meni, ili nekom drugom sa foruma? :-? KAd smjelo dajete takve izjave??? :-?

Ko je rekao da znam nesto o tebi i da sam te napadao? Ti si rekla "stvarno mi je muka kad vidim ko i sta.."... Dakle, dala si jasnu naznaku da znas sve detalje o meni, o mojim zlodjelima, o mom necovjestvu, i sada se ja, koji ne samo da sam niko i nista, nego sam i okorjelo djubre i zlotvor, sada se ja usudjujem "sta" pisati...
Treba paziti sta se pise. ALi rekoh, posto si iznijela stav
da ljude klasiras na pedigridane i nepedigrirane, ne mogu ti uzeti za zlo, ali te ipak molim da ovde ne pises o meni ili dzabalebanu kao o zlikovcima koji vam rade o glavi.

Toliko o tvojoj tolerantnosi: napustite forum. Smeta ti sto ja jednom od preko 20 podforuma, koji ima par stotina tema, postoji jedna tema koja govori o jedenju mesa? A da je zaobidjes? Ja sam od pocetka samo iznosio nutricione, fizioloske i anatomske podatke i cinjenice, a iznosio sam i moralna pitanja imamo li pravo bez razlog prolijevati krv. Smeta, zaobidji, imas kontraargumente (osim da sam nezreo, sektas, rascjepljen duhovno), iznesi argumente. Misljenja su jedno, cinjenice drugo. Ljudsko drustvo napreduje, s vremenom cemo gledati drugim ocima i na zivotinje i na biljke, necemo nemilosrdno eksploatisati sve sto se eksploatisati moze, unistavati okolinu radi pohlepe i uzivanja. Smatram da sam iznjeo dovoljno anatomsko/fiziolosko/nutricionistickih cinjenica da je vegetarijanstvo bezopasno, stavise, zdravije. Kao sto rekoh, ljudsko drustvo napreduje (procitaj post o robovima, pravima zena i djece...), samo treba vremena, do tada, povlacim se sa diskusije sa osobama koje fakte dozivljavaju kao napad na sebe, sretno vam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 10:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Kakvo poznato izigravanje žrtve! :roll:

Ne, nemoj ti... ja ću završiti diskusiju... možda i ubijediš nekog u ispravnost svog mišljenje... "Ne jedite kod Džoa" i bićete duhovno i moralno bolje osobe, opraćete sve svoje grijehe i gaziti u bolje sutra! :wink:
... Gledajte u Sunce i nećete biti gladni, a vaše misli će biti daleko ispred vas... :wink:

Hvala... na lijepim riječima, a kad dostignem duhovni preporod, nadam se da ćeš imati ljepše mišljenje o meni... jer možda budemo sjedili jedno pored drugog :wink:

Poslednji put menjao F.I. dana 08 Avg 2007, 10:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Ova diskusija ne mora nužno imati kraj, iako svaka diskusija završi prije ili kasnije. ovdje niko ništa nikome ne želi dokazati ili ubijediti ga, ako to neko misli da može to je nemoguća misija.
Ja nemam loše mišljenje o bilo kome od vas, samo mi se ne sviđa to što radite. Ali šta sad, vaš izbor. Imam masu prijatelja koji jedu meso i mislim da su divni ljudi, neki su u nekim stvarima i bolji od mene i humaniji. Kao što vjerujem da i među vama na forumu ima takvih koji mene mogu podučiti nečemu, ali ne da to budu ego-tripovi i patroniziranje. Hvala Bogu da je život svakog od nas važniji od života životinje, ali kad nešto ne moraš, onda nemoj. Još jednom, vaš izbor.
Rakun Slavko je iznio toliko logistike, ko voli nek izvoli.
Btw, ne pripadam nikakvoj sekti, niti religijskoj grupi, ali nisam ateista, vjerujem u Boga.

Volim vas sve (i tebe Tiki :lol: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 11:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Volim i ja vas!

Ali je totalno bespredmetno raspredati dalje sa čovjekom koji ne razlikuje post i vegetarijanstvo!

A što se tiče Slavkove "logistike" - nažalost nema nikakve veze sa logikom! Selektivno iznošenje podataka nikada nisam, niti ću uzeti kao argument!

Toliko...

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
ma niko ovde tebe ne napada (osim tikija, al on je malo :occasion9: :lol: ) ali mislim da je glupo da pričamo o moralnim aspektima ubijanja životinja, a tvoj tata i moj tata su išli u rat i ubijali neke druge tate.... kontaš? da smo jebeni kanađani pa da i pričamo o tome... ta vaša priča ima smisla da smo kao vrsta sredili međusobne odnose, ali nismo, i kako možeš očekivati da svi sad krenemo putem prosvetljenja? ne jedete meso! sjajno! good for you! puno ste životinja spasili! ne jedem ni ja jastoga pa se ne osećam nešto ispunjeno. mada ti moram priznati da si u jednoj stvari u pravu. i insekt je životinja. to što tele ima veliko lepo oko koje te tužno gleda ne čini njegovu smrt ništa težom. dakle svi bi mi trebali da teramo komarce od sebe, da hvatamo muve i puštamo ih van, da skakućemo veselo po livadi sa zekama, medama i ostalim stanovnicima šume. gledao sam i ja kao mali bambija, i plakao sam, gledao sam i poslednju oazu, i tu sam plakao, ali sam vremenom prihvatio smrt kao sastavni deo prirode. sve umire. i mi tu ništa ne možemo. i još jedna stvar: ako ste već toliko protiv ubijanja životinja, zašto se ne učlanite u greenpeace ili neku od milion sličnih organizacija? nećete promeniti svet zavaljeni u svoju stolicu ispred računara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Jedan veruje da smije svašta jesti, a koji je slab jede zelje. Koji jede neka ne ukorava onog koji ne jede; i koji ne jede neka ne osuđuje onog koji jede... Jer carstvo Božije nije jelo i piće, nego pravda i mir i radost u Duhu Svetome. (Sveto Pismo)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 12:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
E još nam je samo ovo trebalo....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Vader je napisao:
Jedan veruje da smije svašta jesti, a koji je slab jede zelje. Koji jede neka ne ukorava onog koji ne jede; i koji ne jede neka ne osuđuje onog koji jede... Jer carstvo Božije nije jelo i piće, nego pravda i mir i radost u Duhu Svetome. (Sveto Pismo)

tacno, veoma primjeren citat za ovu raspravu...

Meni rijeci "radikalizam" i "vegeterijanstvo" nikako ne pashu u istu rechenicu.

Ljudi bozji, svako ima svoj izbor, svoje tijelo.

I ja sam jedno vrijeme razmisljala ko dzabaleban i Slavko, onda kad vidim svog psa kako je sretan kad se najede mesa, srecniji nego bilo sta drugo kad pojede.. jedno vrijeme nije ni htio nista da jede sem mesa ( sve je odbijao) ( napomena: nisam ga nikad forsirala na meso, sam je tome veoma sklon, ja sam mu nudila sve/razne vrste hrane.. _a meni je drago da ga usrecim jer ga puno volim.. ona sam skontala kako mora jedna zivotnija da ugine da bi se druga usrecila... Tuzno, ali cinjenica!

Nije sve u hrani , tacno, cemu onda tolika rasprava o njoj.

@ Slavko: Post je u mislima i u srcu, ne na tanjiru. Pitaj i patrijarha Pavla, sigurna sam da ce potvrditi ovo. Osim toga ima ljudi koji zbog nekih fizickih osobenosti, ne mogu bez mlijeka jaja ili mesnih proteina, pa ne mogu i ne trebaju postiti ( ovo sam slusala i od svestenika) Ali mogu da chine dobra djela, da se mole, da budu dobri... to nema veze s hranom.

Aj chao!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Vader je napisao:

Nisam vjernik,ali se slazem s ovim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:
E, crni Slavko u šta se uvali. što kažu "put u pakao popločen je dobrim namjerama".

Imam ja jedno pitanje za sve posjetioce, inače od jednog starijeg gospodina, ne bi da ga imenujem. (Skoncentrišite se dobro)

Da li je vazal čovjek koji ulazi u vazu ili izlazi iz vaze?

Poslednji put menjao Unbeliever dana 08 Avg 2007, 12:37, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
dzabaleban je napisao:
E, crni Slavko u šta se uvali. što kažu "put u pakao popločen je dobrim namjerama".

Imam ja jedno pitanje za sve posjetioce, inače od jednog starijeg gospodina, ne bi da ga imenujem. (Skoncentrišite se dobro)

digresije definishemo kao OFF-topikovanje, a ono se kaznjava brisanjem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 12:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
dzabaleban je napisao:

digresije definishemo kao OFF-topikovanje, a ono se kaznjava brisanjem.

Ma briši šta god hoćeš.
Prvi dio ima veze sa topicom, drugi dio je reakcija na besmislenost ubjeđivanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 12:46 
Tiki the Boyler je napisao:
dzabaleban je napisao:
e imam i na tu naramak brzopoteznih :)

svako ubijanje je loše.
te insekte sam ubio ko zna koliko puta. priznajem. trudim se da ih više ne ubijam. ljeti na prozore možeš staviti plastične mreže, kad ideš u prirodu možeš se našpricati Autanom protiv komaraca, postoji i nekakva frekvencija koja ih tjera, lik jedan je imao tako nešto u obliku hemijske olovke.
Inače ako nađem insekta u stanu trudim se da ga što bezbolnije uhvatim i izbacim napolje.
Ovo sa Autanom je opet drugi par rukava, to je preparat koji se testira na životinjama što je loše.
Vjerujem da vam pojmovi Crna i Bijela lista nisu strani. Eto trudim se da i tu ne ugrožavam životinje koliko mogu.

E sad stvarno sereš!

hahahaha....ajd da se i ja s tobom jednom slozim ..lik ga bash iskenja ladno..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Možete li se sa "ubijanja ljudi" vratiti na temu?

Mada je i o temi sve već rečeno, uz napomenu da ubjeđivanje nikome ne služi na čast, makar neko ne bio svjestan da je ono što radi ubjeđivanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 14:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
Hajde ljudi moji idite nesto pojedite izadjite malo prosetajte odmorite malo prste od kuckanja ovih postova .

Pa svako ima svoje misljenje i pravo da radi sta mu volja.

Gledajte svrha zivotinja (vecinom) je da budu na trpezi a i ima sastojke koji su zdravi sto znaci da je priroda odredila da jedemo meso.
Ionako bi uginuli i bacili bi ih, sto bi rekli "pa steta je to baciti" :)

Samo ugrozavanje zivotinja za eksperimente ne odobravam znaci testiranje i sl. A i prekomjerno ubijanje zivotinja da bi smo se mi prezderavali nema smisla.

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

apocalypto je napisao:
Hajde ljudi moji idite nesto pojedite

u tome je suština problema :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 16:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2007, 22:30
Bilo bi glupo da se kupus pojede a meso da ostane, zar ne ? 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 13:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
nerevar je napisao:
gledao sam i ja kao mali bambija, i plakao sam, gledao sam i poslednju oazu, i tu sam plakao

Ti si bas bio mali placko.Placko,placko! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2007, 09:47
8)

Poslednji put menjao nesot dana 11 Avg 2008, 14:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

orbit je napisao:
nerevar je napisao:
gledao sam i ja kao mali bambija, i plakao sam, gledao sam i poslednju oazu, i tu sam plakao

Ti si bas bio mali placko.Placko,placko! :lol:

a šta ćeš... svi mi kad tad moramo proći kroz tu emo fazu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]