shvatam "ezan" da si dobronamjeran i drago mi je to, ali se plasim da bi iz neznanja ucini gresku.
EZAN je napisao:
Univerzalno objasnjenje NE POSTOJI.
Ko tebi ili meni daje za pravo da iskljucujemo misljenja drugih.
Ne mozemo mi ISKLJUCIVO reci ovo je DOBRO ono NIJE....
naravno da...MOZEMO!
univerzalno objasnjenje postoji, itekako.
ono sto tebe zbunjuje i nagoni na ovakav zakljucak, jeste to sto cesto mozes cuti od jenog covjeka jedno, od drugog drugo i tako redom...
pa ti se onda cini da "univerzalnog" nema i da je sve...relativno.
nije nista relativno.relatvno moze biti samo u covjekovom shavtanju, a pojmovi poput DOBRO, ZLO, ISTINA, LJUBAV,...imaju svoja apsolutna znacenja.iskreno se nadam da ce ti se dati da ih vidis, pa da ces shvatiti koliko su ti pojmovi u opasnosti da budu relativizirani i izmjesani, pa ces onda postati vatreniji borac za APSOLUTNO od mene!
Citiraj:
Naravno da svi mozemo diskutovati o svemu, ali diskusija je BEZZNACAJNA ako nisu sve strane zastupljene....
pa ja mislim da...jesu.
ima nas ovde na forumu koji misle da nema nista lose u postojanju i radu takvih banaka a ima i koji misli da ima loseg (kao ja).
Citiraj:
Ti se kao pijan plota uhvatio nekih stvari i omalovazavas ZELJU miliona ljudi za djecom, za familijom.
Diskriminiras - bolje receno....
apsolutno!
tu si u pravu...nedajem svakom pravo za potomstvo!a objasnjenje ces moci procitati na kraju.
Citiraj:
Jos jednom kazem da je svijet daleko od IDEALNOG, i da ga trebamo gledati kakav je danas, a ne kako bi mogao izgledati....
ovo cu prihvatiti kad budem shvatio da je svijet u kom zivimo...idealan!
cek, sta to kazu na vjestima? u eksploziji u Madridu 200 poginulih?
Citiraj:
Sad kad je druga grupacija u pitanju (dakle oni koji ne mogu imati djecu) i kad je drustvo spremno da im pomogne, ima i nacin i mogucnosti - TI NE ZELIS NI TO. ...
naravno da zelim parovima koji nemogu da imaju djecu...da ih dobiju.
no, samo ako se gleda povrsno, stvari su jednostavne, pa se onda i grijesi.
neki dan sam gledao na tv-u prilog o vlasniku "playboya", pa je u tom prilogu bila i jedna od njegovih "zecica".
mlada zena, plavusa, velikih grudi, a u svojoj sobi ima mali djeciji krevetic. ta ga je "zecica" radosno pokazala novinarima i iz njega izvadila malo majmunce umotano u djecije pelene! objasnila je da je to njeno "djetesce" koje ona mazi i pazi, bas kao pravu bebu.
a ti sad "ezan", eto, suprug si i otac, reci da li bi ti sutra takvoj zeni dao neciju spermu da se oplodi, rodi necije dijete i majmunce zamjeni ljudskim bicem!?
jadno li je dijete koje dopadne takvoj zeni
o tome ja i pricam!
banke sperme (koje nikog nezanimaju) upravo to i cine...daje mogucnost svakom imbecilu da postane majka!
pa zar je to moral? gde nam je ljudskost, humanost i savjest!? gde je granica koju necemo preci?imamo li uopste nekakvih granica!?
Citiraj:
SHVATI da dobar dio ljudi vidi to KAO POMOC i ljudi to sa zadovoljstvom rade, isto kao i oni kojima se pomoglo. Vjerujem da su poslije jednog takvog uspjesnoh "zahvati" svi jednako SRETNI.
Dakle Rio, gledaj to kao POMOC.