banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 09:13 Danas je 15 Jun 2026, 09:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Dec 2025, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Šteta...bilo bi dobro i da su dali policiji mogucnost kažnjavanja po kafanama.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2025, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Dosta su im raskrsnice, nek puste malo i komunalce da zarade koji dinar :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Citiraj:
Trišić Babić vratila zakone o pušenju i sezoncima u ponovnu proceduru
Jedan od tih zakona koji je ostao bez potpisa na predsjedničkom ukazu je i onaj o zaštiti zdravlja stanovništva od duvanskih i ostalih proizvoda za pušenje.

https://provjereno.info/lat/politika/tr ... duru/43176

Vučinić to naziva velikom pobjedom. Samo ne znam šta je pobjedio, možda zdravlje ljudi.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Treba biti malo realan. Mi smo nacija koja ima jako jako puno pusaca. 80 posto populacije ne moze jutarnju kafu zamisliti bez cigare. 90 posto doktora pusi, koji se zalazu za zdravlje i prestanak pusenja.
Dalje, mi nemamo taj mentalitet, evropski da tako kazem.. gdje ces ti ukinuti pusenje u zatvorenom i ocekivati od naseg covjeka da ti cuga navece i svako malo ide ispred kafane da zapali. Radije vise nece ni ici u nju, otice negdje u park na klupu piti kafu, cugati sta god. E tu onda gube ugostitelji. Ne isplati se to nikome. Ja recimo ne pusim, ali nikada mi nije smetala cigara u drustvu ili kafani. Jebi ga, ne mozes ti sad tjerati narod napolje redom. Samo nemoj duvati dim u mene i sve 5

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 13:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Jadni pušači, da čovjek suzu pusti.
U prijedlogu zakona je navedeno da su direktni troškovi zdravstvenog sektora vezani za liječenje bolesti pušača od bolesti povezanih s pušenjem 220 miliona godišnje. Šta ćemo sa tim gubitkom?
Što se tiče navike, nije naš narod imao naviku ni da veže pojas u automobilu, pa nauči. Kako poštuju tu zabranu u skoro svakoj zemlji u Evropi?
Uostalom, ovo je jedan od rijetkih zakona koji je prošao punu proceduru, i punu javnu raspravu, tako da je ovo povlačenje zakona od strane Dodika u ovom trenutku (osim ako neko ne vjeruje da je Trišićka sama došla na ideju da ne potpiše zakon) čisto iživljavanje.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Megabyte je napisao:
Citiraj:
Trišić Babić vratila zakone o pušenju i sezoncima u ponovnu proceduru
Jedan od tih zakona koji je ostao bez potpisa na predsjedničkom ukazu je i onaj o zaštiti zdravlja stanovništva od duvanskih i ostalih proizvoda za pušenje.

https://provjereno.info/lat/politika/tr ... duru/43176

Vučinić to naziva velikom pobjedom. Samo ne znam šta je pobjedio, možda zdravlje ljudi.

Урнишу га људи у коментарима на његовој ФБ страници.
А како велики политичар, тако му велика и побједа...

Ајмо мало "радикално" на ту тему :D

*Отац Јоил је прије монашења иначе био професор хемије негдје у ЦГ. Имају и дужи снимци од овога гдје објашњава шта се код пушења дешава у крви и сл.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 14:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
supersonic je napisao:
Ja recimo ne pusim, ali nikada mi nije smetala cigara u drustvu ili kafani. Jebi ga, ne mozes ti sad tjerati narod napolje redom. Samo nemoj duvati dim u mene i sve 5

Evo kako dvije proste rečenice mogu puno toga reći. Šteta samo što ovakvih zdravorazumnih ljudi imamo sve manje. Potpisujem sve 100%.

Pustite ljudima da imaju svoj ćeif. U svojoj kući, stanu, vikendici, zabranjuj.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Forty Two je napisao:
U prijedlogu zakona je navedeno da su direktni troškovi zdravstvenog sektora vezani za liječenje bolesti pušača od bolesti povezanih s pušenjem 220 miliona godišnje. Šta ćemo sa tim gubitkom?

Ovaj, khm...
https://www.rtvbn.com/341199/BiH-zaradi ... a-pusacima

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ElPadrino je napisao:
Pustite ljudima da imaju svoj ćeif. U svojoj kući, stanu, vikendici, zabranjuj.

Problem je što je taj ćeif štetan. Ne samo po konzumenta, nego čitavu njegovu okolinu.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 16:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Bjorn picerija je jedan od rijetkih lokala u Banjaluci gdje je zabranjeno pušenje
https://www.instagram.com/p/DSIrTDKgmqM/?hl=en

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 16:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Al Bjørn picerija
On topic, meni kao nepušaču bi bilo draže da zabrane vejp/elektronske cigaretee nego obične. Ono smrdi kao da se neko usrao pored tebe.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam za te vejpove, ali sam primjetio da je onaj Heets Bože sačuvaj.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 17:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Đa sve je to meni isti qrac.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
_зока je napisao:
Al Bjørn picerija
On topic, meni kao nepušaču bi bilo draže da zabrane vejp/elektronske cigaretee nego obične. Ono smrdi kao da se neko usrao pored tebe.

Mislim da je ovim zakonom bilo i to zabranjeno...ali jebeš ga kad ovi iz SNSD stvarno nekada nisu normalni...cuj vratili zakon. Ovaj zakon su trebali donijeri prije 10 godina...ali jok.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
_зока je napisao:
Al Bjørn picerija

Ааа па мислим да је то оно што држе неки Швеђанин и наша ликуша (при)удата за њега, преко пута Екватора. Тетовирани од главе до пете обоје. Можда се стварно човјек тако зове онда :o
Држали кебаб на Мејдану задње стајање десетке пред окретање, чини ми се. Онај мали занатски што сад хоће да руше и мећу зграде.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Forty Two je napisao:
Što se tiče navike, nije naš narod imao naviku ni da veže pojas u automobilu, pa nauči. Kako poštuju tu zabranu u skoro svakoj zemlji u Evropi?
Uostalom, ovo je jedan od rijetkih zakona koji je prošao punu proceduru, i punu javnu raspravu, tako da je ovo povlačenje zakona od strane Dodika u ovom trenutku (osim ako neko ne vjeruje da je Trišićka sama došla na ideju da ne potpiše zakon) čisto iživljavanje.

Hajmo mi nepusaci piti pice ispred kafane, a pusaci unutra neka budu? Moze li to ? Ne razumijem ljude kad skacu na pusaca, brate, kao oni extremni vegani.. ubise sakama.

Drugo, licemjerno je hvatati se na to koliko para ode na lijecenje pusaca. Znas, hocemo brojati koliko ode na 101 nebitnu stavku u zdravstvu, kad se pojave zbog nidje veze razloga? Ili na lijecenje narkomana koliko ode para? Aj da ih poubijamo sve, da se ne trose silni milioni na njih, samo neka ima za nas straight edge tipove, koji ne pusimo, ne jedemo masno, ne pijemo alkohol, vegani smo ha bu.. ajte molim vas

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 19:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Šta neko jede ili pije za mojim ili susjednim stolom nema nikakvog uticaja na mene. Kad neko puši itekako ima, pogotovo sa sjajnom ventilacijom u našim objektima.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

^ ^ To uopšte nije isto. Alkohol šteti isključivo pojedincu, cigarete pojedincu i svakom u okolini.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Ma pobiše sve uokolo......jebeš ebolu šta ti je dim od cigara!

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2026, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

^ čemu sarkazam, kad uz kombinaciju zadimljenih objekata i zagađenja napolju ne može ništa dobro da nas snađe. Lagano idemo ka raku pluća. I onda isčuđavanje "U životu nije cigarete zapalio".

Citiraj:
Пушење
Пушење цигарета је фактор ризика број један за рак плућа. У Сједињеним Државама, пушење цигарета је повезано са око 80% до 90% смртних случајева од рака плућа. Употреба других дуванских производа као што су цигаре или луле такође повећава ризик од рака плућа. Дувански дим је токсична мешавина више од 7.000 хемикалија. Многе су отрови. Познато је да најмање 70 изазива рак код људи или животиња.

https://www.cdc.gov/lung-cancer/risk-factors/index.html

Citiraj:
Пасивно пушење
Ако не пушите, удисање дима других (који се назива пасивно пушење или дувански дим из околине) може повећати ризик од развоја рака плућа. Пасивно пушење је трећи најчешћи узрок рака плућа у Сједињеним Државама.

https://www.cancer.org/cancer/types/lun ... ctors.html

Citiraj:
Лекари годинама знају да пушење узрокује већину карцинома плућа. То је и данас тачно, када је скоро 9 од 10 смртних случајева од рака плућа узроковано пушењем цигарета или излагањем пасивном диму.5

https://www.cdc.gov/tobacco/campaign/ti ... r.html#two

Citiraj:
Одрасли који не пуше, а изложени су пасивном диму, повећавају ризик од развоја рака плућа за 20–30%.

https://www.cdc.gov/tobacco/secondhand- ... ealth.html

Vrh

[ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]