najprije pozdrav za Gipsy
obradovalo me je kad sam procitao...
gipsy_girl je napisao:
ja se slazem da jeste bolest!
da ne treba paradirati na tv pred djecom o tome!
i da ne treba dozvoljiti niposto legalizovanje braka i usvajanje djece:
a sto se pitanja tice...
Citiraj:
imam pitanje za ria:
na koji nacin bi se on borio protiv bolesti zvane homosexualizam?
znaci kada bi sve bilo u njegovim rukama , kako bi pristupio osobama koje su vec tog opredjeljenja i kako bi im objasnio da je to njihovo ubijedjenje krivo, i vratio ih na straight opredjeljenje???
zahvaljujem se na pitanju i nadam se da neces ostati razocarana odgovorom, jer se trudim biti maksimalno iskren i otvoren.
zato te molim da mi oprostis na odgovoru, jer odgovor je...neznam!
ja sam, gipsy, samo covjek.i daleko je vece moje neznanje od mog znanja.iako je u mom znanju, mnogo toga o homoseksualnosti, u njemu nije i odgovor na tvoje pitanje.
no, ja imam, vjeru i nadu...
vjerujem u covjeka i vjerujem u Boga.i vjerujem da ta "dva lika" mogu naci odgovor na tvoje pitanje.
a da bi covjek, s Bozijom pomoci, nasao odgovor na tvoje pitanje, prvo sto treba uciniti je...POCETI TRAZITI!
ovo posebno zelim naglasiti, jer mi, ljudi to jos nismo poceli.
znas i sama...student si medicine.znas da u tvom udzbeniku stoji pomirljiv i kompromisan stav prema homoseksualnoscu.to je zato jer je i drustvo takvo.zeljno kompromisa i mira izmedju dobra i zla.NE borbe protiv zla.
zato se, moja draga gipsy, nauka netrudi poceti potragu.a ko netrazi, nece ni naci.
a najvece zrtve te nase pomirljivosti, inertnosti, letargije i pogubnog laznog mirotvorstva, jesu sami homoseksualci!
duboko u sebi, oni su nesretni.
duboko u sebi, oni potiskuju tu nesrecu i trude se, jadni, da budu sami sebi sto sretniji.
a mi, drustvo, tjesimo ih i kazemo,..."zdrav si!"
znas i sama, medicinar si, sta znaci govoriti bolesnom "zdrav si".
za kraj, jos cu reci ovo...
ako ti gipsy, jednog dana izadjes u svjet drzeci u dlanu tabletu, koja bi od homoseksualca cinila heteroseksualca...SVI ONI BI SE OKUPILI OKO TEBE!
tada bi naizad saznali da niko nezeli da bude homoseksualac i da to nije niciji izbor.
neka nam je svima na ozdravljenje svakog covjeka.