banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 64  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2004, 18:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
J A je napisao:
A ONA JE OCIGLEDNO BOLEST,JER BOG,PRIRODA ILI VEC KOJA SILA(da se u to ne upustamo)JE SEXUALNOST NAMJENILA U SAMO JEDNO SVRHU-PRODUZENJA VRSTE!!HOMOSEKSUALNOST ISTU NIKAKO NE OMOGUCAVA PA SAMIM TIM....

To sto ti zoves sexualnoscu se zove REPRODUKCIJA i po tome se ne razlikujemo od zivotinja. Malo ti je pogresna filozofija....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2004, 19:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Dec 2003, 18:35
seksualnost tj.polnost ili stanje svojstveno jednom od polova (muski ili zenski) znaci seksualnost je ono sto odvaja polove jedne od drugih ja sam upravo na to mislio ali mi tvoje misli nisu najjasnije pa ako mozes da mi pojasnis bio bih ti veoma zahvalan
ako se taj potpis ne odnosi na mene :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2004, 20:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
J A je napisao:
Not now, John! je napisao:
A šta ako su te dvije osobe rođena braća ili otac i sin?

pa to vec nije samo problem homoseksualnosti

Htio sam samo da kažem da je sofijina teza "ukoliko dve odrasle i zrele osobe istog pola odluce da zive zajedno, a da na taj nacin ne povredjuju bilo koga..." pogrešna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2004, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

J A je napisao:
seksualnost tj.polnost ili stanje svojstveno jednom od polova (muski ili zenski) znaci seksualnost je ono sto odvaja polove jedne od drugih ja sam upravo na to mislio ali mi tvoje misli nisu najjasnije pa ako mozes da mi pojasnis bio bih ti veoma zahvalan

Oki, ja sam pogresno shtavio, tj pomjeshao sexualnost sa sexualnim odnosima. Bit cu malo precizniji

Sexualni odnosni ne sluze samo za produzavanje vrste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2004, 20:41 
Početnik
Početnik

J A je napisao:
A šta ako su te dvije osobe rođena braća ili otac i sin?

pa to vec nije samo problem homoseksualnosti

Htio sam samo da kažem da je sofijina teza "ukoliko dve odrasle i zrele osobe istog pola odluce da zive zajedno, a da na taj nacin ne povredjuju bilo koga..." pogrešna.

ok shvatam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2004, 20:42 
Početnik
Početnik

misk0 je napisao:
J A je napisao:

Oki, ja sam pogresno shtavio, tj pomjeshao sexualnost sa sexualnim odnosima. Bit cu malo precizniji

ok ja sam mislio u bioloskom odredjenju covjeka a ako si mislio na tjelesna zadovoljstva to je samo jedan od nacina te sile da privuce ljude na razmnozavanje.isto kao i kod nekog vocnog ploda npr.jabuke-sav taj njen ukus postoji da bi neko(ljudi,zivotinje)pojeo plod i bacio sjeme dajuci mu kakvu takvu sansu da se razvije,te tako i sto se tice razmnozavanja i postoje sad razni vidovi zloubotrebe tog zadovoljstva a jedan od njih je i homoseksualnost

poz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 12:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
misk0 je napisao:

dobro misko...
mozes li reci onda cemu to jos sluze?

samo je jedan razlog zbog kog je covjek seksualno bice.
a to je da bi radjao.
a, to sto prilikom odnosa osjecas zadovoljstvo nije cilj, vec nacin da se cilj (radjanje) ostvari.
covjeku nije dato da do tog cilja (radjanja) dodje svojom svjescu, jer, kao sto zivot i pokazuje ima mnogo ljudi koji nezele radjati.
jednostavno, u svojoj svijesti, su odlucili da neradjaju.

posto je onaj koji je dao covjeku sposobnost radjanja, znao da covjek moze i tako reci (ne, radjanju), onda je sam sekusalni cin ucinio covjeku slatkim i potrebnim. sami, seksualnost osjecamo kao potrebu i nagon, cije ostvarenje u nas unosi osjecaj zadovoljstva.
i tako, radjanje se osigurava.preko nagona i ukusa slasti nase radjanje postaje sigurnije.

hvala Bogu te radjanje nije potpuno u vlasti nase volje!
da je tako, davno bi nas nestalo sa planete....jer malo bi bilo onih koji bi zeljeli djete, a daleko vise onih koji bi zeljeli samo da se zaslade seksom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 12:28 
Majstor
Majstor

sofija je napisao:
Razlike medju ljudima bi se trebale toleristai i prihvatati sve dotle dok nisu destruktivne i dok se njima ne povredjuje, kako sama osoba, tako i njena okolina..

slazem se!
ali...
mislis li zaista da se homoseksualnoscu niko nepovredjuje?
ja cu ti reci...
homoseksualnost ubija!
pitaces se koga ubija...pa ubija zivot u nama.ubija dijete koje ceka da ga njegov roditelj rodi.homoseksualnost ubija djecu!
homoseksualan covjek, naime, nemoze da svojim odnosom sa partnerom...RODI!
to je najveca i nastrasnija posljedica homosekusalnosti.

i kao sto, mila moja, borimo se protiv steriliteta, i trudimo se da imamo zdravog covjeka sposobnog da radja, tako se trebamo boriti i sa homoseksualnoscu.jer homoseksualnost nije nista drugo do oboljenje prvog reproduktivnog organa...MOZGA!
(upotrebio sam rijec "mozak" jer je ta rijec mnogo bliza poimanju od nekih drugih koje su preciznije).

zato je homoseksualnost bolest.bolest reproduktivnih organa.

sljedece, logicno pitanje, bi bilo...kako lijeciti tu bolest?
bicu iskren i reci...neznam!
no gore od toga sto ja neznam, je cinjenica da mi, ljudi, nezelimo da znamo! nesmijemo pogledati nase neznanje u oci, pa okrecemo glavu ili sto je jos gore, nastojimo se pomiriti sa bolescu....sa homoseksualnoscu.

sta nam to donosi?
malo toga, osim laznog mira, a najmanje donosi samom homoseksualcu.
on je najveca zrtva naseg stava tolerancije.on misli da smo mu prijatelji kad mu kazemo "sa tobom je sve uredu" a zapravo smo njegovi najveci neprijatelji.
umjesto da ulozimo napor i trud da pomognemo bolesnom, mi ga tjesimo i hranimo njegovu bolest.
zalosno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 12:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jul 2003, 09:09
Koliko sam ja razumela tema je bila o homoseksualnosti, a ne o incestu. Prema tome samo po sebi se podrazumeva da "dve odrasle osobe" nisu u krvnom srodstvu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 12:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jul 2003, 09:09
U potpunosti se slazem konstantacijom da mi ljudi mnogo toga ne znamo. Medjutim i ako ne znamo, to nas ipak ne sprecava da sudimo. Ja ipak mislim da je "vise" i mudrije pre nego sto se osudi, potruditi se najpre razumeti. A, ako nismo u stanju razumeti, bolje se suzdrzati od osude.
Za fizicku egzistenciju je karakteristicna dualnost ili stalna interakcija suprotnosti i razlika. Sve one su neophodne za medjusobno postojanje. Bez crnog nikada ne bi mogli znati belo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
ja se slazem da jeste bolest!
da ne treba paradirati na tv pred djecom o tome!
i da ne treba dozvoljiti niposto legalizovanje braka i usvajanje djece(a sta ko radi u krevetu i sa kim..to ne steti okolini i to je njihov problem)

imam pitanje za ria:

na koji nacin bi se on borio protiv bolesti zvane homosexualizam?
znaci kada bi sve bilo u njegovim rukama , kako bi pristupio osobama koje su vec tog opredjeljenja i kako bi im objasnio da je to njihovo ubijedjenje krivo, i vratio ih na straight opredjeljenje???

Samo bez objasnjenja tipa:moramo svi promijeniti kolektivno svijest o tome.... :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gipsy_girl je napisao:
Samo bez objasnjenja tipa:moramo svi promijeniti kolektivno svijest o tome.... :roll: :roll:

ma rio - sta bi bilo kad bi bilo je napisao tamo da se moraju svi sloziti, a kako .... to nije njegov problem :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2004, 15:55 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
da ne treba dozvoljiti niposto legalizovanje braka

A sto ????
Nije valjda da mislis da bi se povecao broj homoseksualaca ili nesto slicno ????

P.S.
U Svedskoj su brakovi legalizovani, i ja licno ne vidim nikakav "problem".
Ljudi se vole, zive zajedno (i bez braka) samo sto sad zakonski imaju pravo kao i nase zene poslije npr smrti bracnog druga ... itd.
Ljudi zive zajedno, kuce se i sticu zajedno i normalno je da se nasljedjuju.
Omoguceno im je i usvajanje (nedavno) - samo, koliko sam mogao procitati nije bio nikakav BUM u zahtjevima. Cak naprotiv.
Ovdje obicno usvajaju djecu iz drugih zemalja i te "agencije" iz drugih zemalja su u stvari ti koji odobravaju ili ne adaptaciju djeteta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2004, 03:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2003, 17:05
Postoje mnogi problemi u chitavoj toj tematici.

Naime, vidim da dosta ljudi smatra, kao i ja uostalom, homoseksualnost boleshcu.
Smatram da to nije nekakvo "sexualno opredljenjne", chak daleko od toga, samim tim shto vjerovatno djeca u pubertetu ne razmishljaju neshto tipa - E SAD SAM POLNO ZREO, JOSH SAMO DA SE OPREDJELIM I.... :)
NE to nikako nije sluchaj! Najradije bih volio da ta pojava jednostavno ispari, ili ako vec to nemoze, onda bi ih rado potrpao negdje u izolaciju, ALI tako se nemoze postupati.

Ma koliko mi se to gej udruzenje popelo na ..., i shto me nerviraju, i shto ih ljudi prihvataju kao normalne i zdrave samo drugih "opredeljenja", nemogu a da ne primjetim jednu CHINJENICU, a ta je da im to nemoze niko zabraniti ni zakonski, ni etichki ni moralno.
To je iz prostog razloga shto, ako je bolest u pitanju, imaju pravo na svoje udruzenje kao shto postoje hiljade uruzenja ljudi koji boluju od hiljada razlichitih bolesti.
E sada bih mogao satima filozofirati, ali necu biti dosadan.

Uglavnom, ja mislim da je rjeshenje na svjetskom nivou otprilike u ovom:

- da se homosexualnost proglasi boleshcu (psihichkom, ili nekim hormonskim poremecajem nije bitno)
- da javnost te ljude tretira kao takve (bolesne) ali da ih uvazava i da nema diskriminacije, tj. da imaju sva ljudska prava
- da se nikako ne dozvoli sklapanje zakonitog braka, ili zakonito usvajanje dijece homo parova
- da se na nivou drzava organizuju razna deshavanja u cilju druzenja ove vrste bolesnika
- da se tezi otkrivanju uzrochnika ove bolesti i njeno medicinsko suzbijanje ili eventualno otklanjnanje (u daljoj buducnosti)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2004, 03:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2003, 17:05
Jer sushtina je u tome da gej udruzenjnja teze ka tome da njjihovo stanje bude prihvaceno kao normalno???

A NIKAKO NIJE NORMALNO!

A onaj ko tvrdi da njihova popularizacija ne utiche na povecanje broja homosexualaca tu mnogo grijeshi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2004, 04:14 
Početnik
Početnik

upravo tako!prije nekoliko godina rijetko je ko smio da prizna da je homoseksualac,a danas imaju brakove pa evo i djecu usvajaju.danas se sve vise forsira neko demokratsko pravilo-"svako ima pravo na svoje misljenje" pa ga i tu primjenjuju pa tako i mladi,djeca slobodno biraju da li da u njihovom seskualnom prefiksu stoji homo,bi ili hetero kao da je sve to normalno,jer zaboga svako ima svoje misljenje,E PA NIJE SVE NORMALNO!mi stvoreni kao heteroseksualna bica i JEDINO JE TO ISPRAVNO!SVE OSTALO JE BOLEST!ali popularizacija ove OPAKE BOLESTI je sve veca i postize se kroz sve veca prava oboljelih i globalizacju stava "to je njegovo misljenje i tu nema nista lose"!IMA TU MNOGO LOSEG!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2004, 19:08 
Majstor
Majstor

najprije pozdrav za Gipsy :)
obradovalo me je kad sam procitao...

gipsy_girl je napisao:
ja se slazem da jeste bolest!
da ne treba paradirati na tv pred djecom o tome!
i da ne treba dozvoljiti niposto legalizovanje braka i usvajanje djece:

a sto se pitanja tice...
Citiraj:
imam pitanje za ria:

na koji nacin bi se on borio protiv bolesti zvane homosexualizam?
znaci kada bi sve bilo u njegovim rukama , kako bi pristupio osobama koje su vec tog opredjeljenja i kako bi im objasnio da je to njihovo ubijedjenje krivo, i vratio ih na straight opredjeljenje???

zahvaljujem se na pitanju i nadam se da neces ostati razocarana odgovorom, jer se trudim biti maksimalno iskren i otvoren.
zato te molim da mi oprostis na odgovoru, jer odgovor je...neznam!

ja sam, gipsy, samo covjek.i daleko je vece moje neznanje od mog znanja.iako je u mom znanju, mnogo toga o homoseksualnosti, u njemu nije i odgovor na tvoje pitanje.
no, ja imam, vjeru i nadu...
vjerujem u covjeka i vjerujem u Boga.i vjerujem da ta "dva lika" mogu naci odgovor na tvoje pitanje.
a da bi covjek, s Bozijom pomoci, nasao odgovor na tvoje pitanje, prvo sto treba uciniti je...POCETI TRAZITI!
ovo posebno zelim naglasiti, jer mi, ljudi to jos nismo poceli.
znas i sama...student si medicine.znas da u tvom udzbeniku stoji pomirljiv i kompromisan stav prema homoseksualnoscu.to je zato jer je i drustvo takvo.zeljno kompromisa i mira izmedju dobra i zla.NE borbe protiv zla.

zato se, moja draga gipsy, nauka netrudi poceti potragu.a ko netrazi, nece ni naci.

a najvece zrtve te nase pomirljivosti, inertnosti, letargije i pogubnog laznog mirotvorstva, jesu sami homoseksualci!
duboko u sebi, oni su nesretni.
duboko u sebi, oni potiskuju tu nesrecu i trude se, jadni, da budu sami sebi sto sretniji.
a mi, drustvo, tjesimo ih i kazemo,..."zdrav si!"

znas i sama, medicinar si, sta znaci govoriti bolesnom "zdrav si".

za kraj, jos cu reci ovo...
ako ti gipsy, jednog dana izadjes u svjet drzeci u dlanu tabletu, koja bi od homoseksualca cinila heteroseksualca...SVI ONI BI SE OKUPILI OKO TEBE!
tada bi naizad saznali da niko nezeli da bude homoseksualac i da to nije niciji izbor.

neka nam je svima na ozdravljenje svakog covjeka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2004, 19:12 
Majstor
Majstor

EZAN je napisao:
Citiraj:
da ne treba dozvoljiti niposto legalizovanje braka

A sto ????
Nije valjda da mislis da bi se povecao broj homoseksualaca ili nesto slicno ????

P.S.
U Svedskoj su brakovi legalizovani, i ja licno ne vidim nikakav "problem".:

naravno da nevidis nikakav problem u tome, mili moj, kad neznas sta je brak.
jer da znas, zasto kazemo da je brak svetinja, bilo bi ti jasno.
odgovor na tvoju nevjericu, je u spoznaji braka kao svetinje.
nazalost nisi jedini, koji nevidi da je brak svetinja i zasto je svetinja, a ja cu ti jos reci...
svetinju covjek i nemoze postovati ako nezna zasto je sveta.

p.s.
potrudi se da saznas zasto je brak svetinja :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2004, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:
zahvaljujem se na pitanju i nadam se da neces ostati razocarana odgovorom, jer se trudim biti maksimalno iskren i otvoren.
zato te molim da mi oprostis na odgovoru, jer odgovor je...neznam!

ja sam zadovoljan odgovorom i drago mi je sto si iskren. Zato prije nego pocnes da kritikujes nekoga
ko radi nesto po tom pitanju, razmisli mozes li ti bolje. Ako ne mozes, sjedi s mirom i cuti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2004, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
rio je napisao:
ako ti gipsy, jednog dana izadjes u svjet drzeci u dlanu tabletu, koja bi od homoseksualca cinila heteroseksualca...SVI ONI BI SE OKUPILI OKO TEBE!

zalosno je sto 90 % homosexulaca same sebe ne smatra bolesnim i svaka "taleta" bila bi apsurd za njih....
znaci teshko da bi se iko okupio....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 64  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]