@Timotic moja greska je to radili ili ne radili, izbaci ovo ne radili.

Ja bi ovo gledao i sa psiholoske strane. Ove ambicije su vise od 99% ljudi na planeti zemlji. Kada se javljaju ove ambicije? Gledam im profile, vecina njih nije iz bogate/siromasne porodice. Mahom djeca americkog srednjeg staleza koja su cijeli zivot pred nosom imala bogate ali nisu u mladosti bili taj nivo.
Interesantna stvar. U ovoj konkurenciji zene otpadaju brzinom svjetlosti. Jedva da ih ima i na middle nivou, o high investment banking nivou da ne govorimo. Razlog je..?

Guglao sam i dosao i do ovoga, vezano za GOLDMAN SAKS:
Citiraj:
Ovi radni uslovi se jos prodaju kao normala, kao djelo kreativnosti i produktivnosti.

Sto to jedna banka poput ove producira osim sto trguje papirima i gleda da sjebe koga god stigne, pogotovo porezne obveznike?
Poznata praksa u Goldman Sachsu je recimo da pocetnicima u petak navecer kazu da cekaju na nekog guzonju u petak navecer. 1 sat poslije ponoci, guzonje nema, 3 sata, 5 sati, 7 sati, guzonje jos uvijek nema. Vecina odustane i ode kuci, sigurni da guzonja nece doci. Guzonja se ipak pojavi u subotu u pola 11 i svi oni koji nisu prisutni u ponedjeljak dobivaju otkaz. Goldman Sachs je fakticki drzava u drzavi ciji ljudi ne sjede samo na visokim pozicijama u americkoj politici nego i u Evropi.Da li je moguce? Rekao bih da je prenapuhano, ali cijeli internet bruji o tome koliko mnogo i nenormalno rade, tako da ne znam kome vjerovati.