banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 08:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Okt 2012, 07:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Navijači zadnja kategorija ljudi koja može da bude primjer u bilo čemu nekome kome u isti mah nije potrebna pomoć psihijatrijske ustanove.
Prisustvovao sam prvim okupljanjima "vultures" davne 1986 u jesen i dobro pamtim ta lica. Biti navijač, tada i danas, predstavlja unutrašnji konflikt sa okolinom čiji je izvor ne talentovanost i životinjska sklonost ka hordašenju.
Odvratno je vidjeti osobu koja uniformno ide nedeljom popodne na utakmicu izvikujući raznorazne pokliće sa kamenom u džepu ako ustreba da razbije glavu gostujućem navijaču koji je jednakih psihofizičkih karakteristika kao i domaćin.
Ko je kriv? Kriva je porodica koja je obavezu vaspitanja prepustila ulici-hordi koja ima svoja retardirana pravila i koja je na intelektualnoj skali daleko daleko ispod društvene imbecilnosti.
Nikada za nikada navijač, u iole sređenoj društvenoj sredini, nije bio neko iz normalne i zdrave porodice.
Zato kada vam vaše potomstvo izrazi želju da pogleda utakmicu sa tribina obavezno mu pravite društvo.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 07:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
:lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 09:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Meni se čini da će Fiki ili neko drugi uskoro otvoriti temu
Navijači su mi zatvorili oko

Spoiler:
:lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 09:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Svako u sebi nosi tu smješu adrenalina, euforije, bijesa dok prati sportski duel, pa sjedio na tribinama ili sjedio kući pred tv-om. Svako u sebi nosi nekakav takmičarski duh. Masovna atmosfera je zarazna, ma kakva god bila, bilo ratno-huškačka ili navijačka.
Masovnost nema emotivnost, uvijek je tako bilo i biće, od Cezara i rulje u areni koja u ekstazi kliče i podržava nečiju smrt do današnjih navijača koji još plus imaju i svoje protivnike - druge navijače sa druge tribine (nisu ih tek tako razdvojili da sjede nasuprot).
A koga su činili "navijači" iz rimskog doba? Obične građane, pored domaćina i omladine često domaćice i djecu.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 09:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Istina, kao što, npr, svako ima instinkt ubojice dok igra pucačke igre i sl. Ali normalan čovjek neće brkati virtualni svijet, i ovaj, tzv. stvarni. Kao što i mi, forumaši, uglavnom znamo gdje se završava nolajf, i gdje počinje stvarni život, ma koliko se zajebavali u vezi s tim :D Problem uvijek nastaje kada se te granice pobrkaju, te kad virtualni život počne uzimati stvarne žrtve.

Fikijevo razmišljanje iz uvodnog posta se bavi, kako i tim, tako i pitanjem osnovne moralnosti pojedinca, one koja je zajednička, ne bez razloga, većini religija - nečinjenje drugom ono što ne želimo da on čini nama. Nije filozof postavio bogznakakvo novo pitanje, ali ga nipodaštavati zbog toga, ili nazivati glupim - to mi se prvenstveno čini kao mehanizam odbrane protiv osjećaja vlastitog stida i straha.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]