banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 13:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 99 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Apr 2012, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
ajkula je napisao:
Citiraj:
Њемци су некако хладни, стегнути, радни што цијеним,ал претјерују. Нису баш нешто нарочито дружељубиви и не уживају у животу без обзира на могућности које им се пружају

Nije li ovo klise? I to poprilicno glup? :roll: A ti tvrdis da su Belgijanci idioti jer si naletio na dva neizviljena klinca? A Rusi su super jer se napiju kao krave pa se zezaju?

Ајкуло мислим да смо довољно матори и цивилизовани да не би ставове других називали глупим,без икаквих аргумената. Као што мсм Ташко рече,причамо о оном што смо упознали.Волио бих ја да сам упознао и аргентинце,етиопљане,анголце,финце,нисам,стога и не помињем.Помињем оне које сам упознао!

Њемаца доста знам и сви су на исти калуп,доста сам их и у овом свом селу упознао дођу ту на одмор (дакле не наши народи који живе тамо,већ прави њемци). Стога сам стекао такав утисак,уосталом у сваком житу има кукоља,али просјечан њемац је баш онакав каквим сам га описао. Белгијанце нигдје нисам споменуо. Могао бих додат да су ови наши Кинези толике стипсе и толика говна (иако кинески народ сматрам пријатељским). У јуну ћу колико толико упознат те Шпанце и Французе,за жабаре знам да су онако на своју руку али ок,опуштени мало надркани....

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 10:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Imam jednog poznanika...nije bio loš...onda je otišao u Belgiju da studira...vratio se kao debil...Taškova teza potvrđena...
Živio sam u Grčkoj i ljudi su mi se dopali...sve dok pitanje religije neko ne postavi...S nekim rusima sam se viđao kro jedan period godina...ništa posebno, ali su zaista bili fini i dobri...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Srbi su napacen narod pun kompleksa :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
ajkula je napisao:
Srbi su napacen narod pun kompleksa :D

Jesmo. Ali smo i dalje najbolji :lol:

Ja vise volim "nase" narode jer su mi otvoreniji i iskreniji nekako...

Nego, je l' istina da Svabe ne vole Holandjane ocima vidjeti? Da govore za njih da smrde i slicno :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
ajkula je napisao:
Koliko klisea se ovdje moze procitati da je to strasno :roll:

Na osnovu cega vi dolazite do tih zakljucaka? Na osnovu par primjeraka koje ste upoznali u toku par dana?

У мом случају на основу 9-годишњег рада у "нордијском окружењу" овде па онда 3 године у португалском, уз ситне примјесе осталих, рецимо Жабара (за које осим што воле да изгледају као манекени немам неко нарочито мишљење :) ) и оних из балтичких држава за које не сматррам да сам довољно компетентан да коментаришем. Задовољна? :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Od naroda koje sam imao priliku upoznati najgotivniji su mi bili francuski crnci. Pozitivni, konstantne provale pune humora, sportski, ne piju, najbolje se oblače,muzika i ples im je sve...a za "orginal" francuze sam stekao dojam kao tipa, boli me briga za nike, iPad, mercedes itd. ali restorani, krstarenje, obrazovanje itd.
Engleza i njemaca što sam imao priliku upoznati su mi bili smor dosadni...par cura iz engleske je bilo strašno neuredno, nemarno, pritom debele i opijaju se alkoholom, mogu se kladiti da su im kuće kandidati za čistilište što vode one dvije žene na TV-u...ove druge cure (i muskarci) takodje iz engleske druga krajnost, sve po PS-u, na djiru kneke profinjenosti, kao s koledža i gotive kraljicu, s košuljama i džemperčićima i takmičenja u veslanju i ostalim vrstama tih sportova.
Svakog nijemca kojeg sam upoznao glavni stil oblačenja maslinasto zelene ili sive bermude i sandale preko čarapa. Prije samo kontao da se tako oblače samo njemački turisti, kad oni tako i kod kuće. Humor nikakav. Sve u svemu dosadni su mi mnogo bili.

P.S. Od ta tri naroda upoznao sam preko 30ak ljudi od svakog sa preko mjesec dana boravka s njima.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Živim u multikulturalnoj sredini, upoznao sam ljude iz nekih 40-ak zemalja, kao ne i više, često sam u kontaktu sa svima pa smatram da mogu da komentarišem.

Imam dosta toga za napisati, najbolje je da neko napiše ako ga šta zanima, neki narod. Pišem isključivo subjektivno, ono što sam ja doživio. Portugalci mi se nisu nikako svidjeli, premazani svim mastima, od ostalih koji mi se nisu svidjeli tu su još iz Obale Slonovače, prije svega zbog razmišljanja i stava, tu bi još mogli, Engleskinje su kada se grupna slika uzme ružne i neuredne da bi se jedna čitava knjiga mogla napisati. Nikako ne gotivim Crnogorce, od njih su kosovski Albanci bolji 1000% puta, po svemu, a još znaju srpski. Turci vječito o svima imaju nadmen stav, oni su glavni itd.. Holanđani i Švicarci su mi previše preračunati, sve rade kao po normi i sl,

Najviše su mi se svidjeli Rusi, Kurdi, Libijci, Iranci, Indijci, Novo Zelanđani, Japanci i Meksikanci, ovi zadnji pogotovo :) Od EU naroda, najviše gotivim Njemce, red rad i disciplina. Istina da im humor nije jača strana. Tu bi mogao svrstati možda još i Islanđane, izuzetno dobar narod ali tek kada se malo više socijalizujete sa njima, u početku su hladni i odbojni. Njihove fešte su mi vrh. Baltički narodi (Estonci, Litvanci..) su mi nekako svi na isti kalup, bez ikakve karakteristike.. Od EU naroda su mi se još svidjeli Grci, a još kad im spomeneš odakle si.. :D Italijani isto dobri, narod koji voli i zna da uživa u životu..

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 12:07 
Talija je napisao:
Kako da na osnovu nekoliko pojedinaca okarakterišem čitav narod?
Mogla sam upoznati npr. dvoje troje najboljih ljudi ili pravi ološ, a to ne dokazuje da je čitava nacija takva?

Isto mislimo...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 12:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Danny ^_^ je napisao:
Od EU naroda su mi se još svidjeli Grci, a još kad im spomeneš odakle si..

Iz Švedske?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Odakle vučeš korijene.. :)

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Kod mene varira, sa nekima sam imao posla samo sluzbeno, a sa nekima nesluzbeno, kod nekih oboje. Osim toga imam drugacije misljenje o djevojkama i muskarcima iste nacije. Mogu samo da kazem da su mi muskarci Turci i Albanci jako odbojni, imam osjecaj da prvo sto ih interesuje u vezi nekoga jeste nacionalost ili religija, Turci jako prepotentni, ali navodno kazu da su ovi Turci po Evropi u stvari vecinom turski cigani. Dok recimo o Turkinjama i Albankama imam super misljenje, dosta su slicne nasim curama. Jos gore, tj. najgore misljenje imam o rumunskim Romima, bez obzira na pol. Ko nije imao posla s njima mozda ih sazaljeva kad cuje kako ih Francuzi deportiraju. Ostale nacije su sarolike, ko i mi. Poslovao bih najradije sa Germanima.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Hehe bas dobra tema :D
Ja sam stvarno upoznala ljudi od svakuda i mogu reci da su od Talijana naljbolji ljudi sa Sardinije, oni su pravo ljudine, ostali Talijani im nisu ni za prismrditi :D
Obozavam Spance, posebno imam dobrog prijatelja iz Granade i oni su totalni obozavaoci svog grada, imaju razvijenu trdiciju i kulturu i ponosni su na mjesto odakle dolaze :D
Sad sam u Austriji i mogu reci da su ljudi poprilicno hladni u odnosu na ono na sta sam ja navikla, al opet je ok i ima izuzetaka. Ima bas kul ljudi sto rade sa mnom, ima i onih koji ne zele da sklapaju prijateljstva..

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 13:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Мало мање готивим Хунгароцигане, Каравлахе, Псеудо Дукљане, македонске Бугаре, Бошњаке и Хрвате, али мрзим расизам.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Tema slicna onoj o sisama od drininog. Jedino sto je vise stetna za zdrav mlad mozak koji zeli da se razvija

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Признајем да сам се штрецнуо када сам прочитао наслов теме, али пошто тема иде једним лаганим током гдје свако искрено отвара душу, можда је све ОК.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
joj fiki :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 14:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Баби Папушка je napisao:
Мало мање готивим Хунгароцигане, Каравлахе, Псеудо Дукљане, македонске Бугаре, Бошњаке и Хрвате, али мрзим расизам.

Мрзиш расизам к'а прљаву црнчугу? :D Шалу на страну, немам ништа против црнаца а богОми ни црнкиња, али то ме само подсјети да ја већих расиста од Португалаца у животу нисам видио. Да ми је неко причао неБиХ му вјеровао...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 14:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Da ne palamudim pretjerano...
Bio sam pun predrasuda prema Arapima, prije nego sto sam dosao u Poljsku. A onda sam ih upoznao pun qrac i mogu da kazem da su nam totalno slicni - mentalnost, smisao za humor, dzabalebarenje, ma sve!
Afrikance ne mogu nikako podnijeti. Upoznao sam ih podosta i stoka su neopjevana...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 15:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Poljaci su mi ostali u lošem sjećanju, zatvoreni i nedruželjubivi al zato jesu Poljakinje :wink:
Česi i Slovaci su dobri i susretljivi i stalno su nasmijani, vole da se druže. Platiš turu pića na moru Čehinjama, one opušteno dođu da se upoznaju i druže.
Švabe i Austrijanci su hladni pravi arijevci i nadobudni, Švedi su mi ostali u dobrom sjećanju naročito vojnici SFOR kao druželjubivi.
Iranci su zanimljivi vole zabavu i cuganje (al ne podnose dobro cugu) Aljbanci su čudni ljudi al su pošteni kad sa njima radiš, i drže riječ.
Grci su veseo, druželjubiv i zanimljiv narod vole muziku, ples i cugu i nas Srbe. Na jugu GR ako čuju da si Srbin - piće plaćeno!
Britanci su opičeni vole popiti i veseliti se, provod i putovanje na prvom mjestu, al su većinom neuredni i alavi...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 19:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Ako zažmirim na jedno oko Njemci su vrh, bilo bi dobro da su svi kao oni.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 99 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]