banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vjecito krivi..
PostPoslato: 24 Mar 2012, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ne seri.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:bootyshake:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Panzer je napisao:
Ne seri.

E vala nek si mu reko.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ОФМ и ти генерализујеш ствари, неће нам бити лакше ако за све проблеме у држави оптужујеш Циге, без да реално сагледаш ствари.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ko je rekao da ja za bilo šta koga optužujem i generalizujem.
Msm, šta je uzrok da se crnci optužuju za kriminal? pa vjerovatno to što se uglavnom bave kriminalom, šta je uzrok da se misli kako su cigani prljavi? pa to što i jesu uglavnom prljavi, šta je uzrok da se vjeruje kako crnci imaju najveće kurčine? pa vjerovatno to što i imaju najveće kurčine...
Znači stvari su jednostavne i nema ti ni'ke generalizacije.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Баби Папушка je napisao:
Ako prosječan Švajcarac, Šveđanin, Francuz, kriminal posmatra kroz selektivno etiketiranje, bijelce imenuje po nazivim država iz kojih dolaze, a crnce kao ljude iz Afrike, onda je tu na dijelu tipična segregacija.

Ne možeš to tako zaključivati na prvu. Obično ljude etiketiramo po zemljama iz kojih dolaze, Švajcarci su precizni, Englezi vole da piju, Italijani su malo gej a za njihovu picu i njemačke kobasice čuo je cijeli svijet. Francuzi su malo uobraženi, pa njihove kroasane i slično.

Ljudi se etiketiraju po tome, bar kod većine, siguran sam.

E sad, šta ti možeš reći o nekome ko je iz Somalije, Ruande, Burundija, Gabona, Gvineje.. Šta ti znaš o tim zemljama sem da je sveopšte rasulo?

Zbog toga su oni svi svrstani pod Afrikance, ništa lično protiv njih. Isto tako 20 godina nakon raspada Jugoslavije kada mi čuju prezime u školi, banci i sl. (pošto se moje ime može naći i kod njih i kod nas) ovi nešto stariji (+35-40 godina) mi obavezno kažu Jugoslaver (jugosloven), baš zato što je ta zemlja (iako mi se ne sviđa dosta stvari tu), htijeli priznati ili ne imala neki brend i bila je poznatija od ovih današnjih državica. Naravno, ja ih ispravim da sam iz Republike Srpske, ali džabe to kada oni nikada nisu čuli za RS. :)

Valjda si me razumio.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Ko je rekao da ja za bilo šta koga optužujem i generalizujem.
Msm, šta je uzrok da se crnci optužuju za kriminal? pa vjerovatno to što se uglavnom bave kriminalom, šta je uzrok da se misli kako su cigani prljavi? pa to što i jesu uglavnom prljavi, šta je uzrok da se vjeruje kako crnci imaju najveće kurčine? pa vjerovatno to što i imaju najveće kurčine...
Znači stvari su jednostavne i nema ti ni'ke generalizacije.

To je generalizacija, uglavnom naklapanja bez ikakve provjere, što ti se slučajno nije omaklo pa da prebrojiš Cige koje se školuju, koje pošteno žive od svog rada, pa onda sumiraš i napišeš u procentima koliko se bavi kriminalom, a koliko pošteno zarađuje kruh svoj svagdašnji.

Danny ^_^ je napisao:

Ne možeš to tako zaključivati na prvu. Obično ljude etiketiramo po zemljama iz kojih dolaze, Švajcarci su precizni, Englezi vole da piju, Italijani su malo gej a za njihovu picu i njemačke kobasice čuo je cijeli svijet. Francuzi su malo uobraženi, pa njihove kroasane i slično.

Ljudi se etiketiraju po tome, bar kod većine, siguran sam.

E sad, šta ti možeš reći o nekome ko je iz Somalije, Ruande, Burundija, Gabona, Gvineje.. Šta ti znaš o tim zemljama sem da je sveopšte rasulo?

Zbog toga su oni svi svrstani pod Afrikance, ništa lično protiv njih. Isto tako 20 godina nakon raspada Jugoslavije kada mi čuju prezime u školi, banci i sl. (pošto se moje ime može naći i kod njih i kod nas) ovi nešto stariji (+35-40 godina) mi obavezno kažu Jugoslaver (jugosloven), baš zato što je ta zemlja (iako mi se ne sviđa dosta stvari tu), htijeli priznati ili ne imala neki brend i bila je poznatija od ovih današnjih državica. Naravno, ja ih ispravim da sam iz Republike Srpske, ali džabe to kada oni nikada nisu čuli za RS. :)

Valjda si me razumio.

Zamisli ti situaciju u kojoj razgovaraš sa nekim crncem iz Kenije, koji tvrdi da su Evropljani, bijelci, najveći koljači koja savremena istorija poznaje.

Hoćeš li mu reći da Evropa nije učinila ništa loše ili ćeš se pravdati pričom kako su tvoji korjeni iz Republike Srpske, kako su Srbi bili 500 godina pod turskom vlašću i kako nikada nisu imali kapaciteta niti su bili u poziciji da dominiraju nad drugima.

Ako je tvoj odgvor u drugom dijelu, onda se svi ti Crnci ne mogu stavljati u isti koš, jer Nigerija nije isto što Niger, baš kao što Francuska nije isto što i Republika Srpska.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
фики не кењај.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:pottytrain2:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Filozofe nisi razumio, ili nisu moj post pročitao do kraja.

Neću mu reći ništa od ponuđenog već ću mu reći da narod nije imao prevelikog značaja u tome, da su više pohlepni vladari/vladajuće garniture učestovale u kolonizaciji njihovih zemalja, a narod je bio samo jedan od mnogobrojnih faktora. Međutim, ne razumiješ da je Afrika za nas egzotična, a kamo li za na primjer Amerikance. Zbog toga ne možeš porediti zemlje koje imaju kakav takav rejting i prepoznatljivost u svjetu (Italija, Francuska, Španija, Njemačka, Engleska..) sa Nigerom i Nigerijom. Izađi na ulicu i pitaj prvu osobu da ti kaže nešto o Nigeru i Nigeriji, neće znati ništa, siguran sam. A potom reci da ti kaže nešto o ovim zemljama sa "rejtingom". Da ti pojasnim, DA razumijem te, ali moraš da shvatiš kako stvari u praksi funkcionišu. Nisi mi odgovorio na pitanje iz prošlog posta.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 23:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lično nisam nikada bio ni u Francuskoj, ni u Engleskoj, ni u Somaliji, ni u Nigeriji ali daleko od toga da Francusku i Englesku po defaultu svrstavam na broj jedan, ili Somaliju i Nigeriju na dno samo zato što je neko na televiziji prikazao tako stvari ili je neko čuo/vidio gospodu u Londonu i kanibale u Najrobiju.

Ako narod nije mogao uticati nekada na vlast, sada može, ali očigledno im je dobro pa se ništa ne mjenja, a ti ista vlast, ne radi ništa da se promjeni percepcija zbog koje je ova tema otvorena.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja to nikada nisam rekao, ti nisi pročitao moj post. Nebitno da li je zemlja razvijena ili ne, da li u njoj žive kanibali ili sve sami nobelovci, ja sam pričao o rejtingu, "poznatosti" zemlje u svijetu, bila ona dobra ili loša, najgora ili najbolja. Pa čim kažeš Ukrajina u SWE prva asocijacija su prostitutke koje se daju za dnevni džeparac jednog tinejdžera, a da li je njihova zemlja bitan svjetski faktor?

Niko njih ne svrstava ni pod koji broj, samo su jednostavno više u medijima od nekih drugih zemalja (prve asocijacije su: Ševčenko, Janukovič, plin, Julija Timoščenko..), iako su te npr iste veličine, broja stanovnika, a recimo razvijenije su od njih, bile te vijesti dobre ili loše.. Ukrajina i Tanzanija su slične po veličini, broju stanovnika, šta mi znaš reći o prvoj, a šta o drugoj? A što se običnog naroda tiče, mogu ti reći da je najveća bijeda sa Kosova, sa one druge "njihove" strane Kosova, mnogo ljudskija i bolja od velikog broja "plemenitih" Engleza.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 01:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zar ne misliš da ako bi nekim slučajem živio Bocvani umjesto u Bosni relevantne informacije za tebe bile iz Zimbabvea, a ne iz Ukrajine?

Sve u svemu ja ne vidim opravdnje za klasifikaciju krminala na crnce i sve ostale, OK je reći 90% njih su crnci, a 10% bijelci ili kako to već ide o zemlje do zemlje, ali reći Albanci, Srbi, Turci, Bugari i crnci je nekorektno.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Odgovor na tvoje pitanje možeš naći u moja prethodna 2 posta. Ne bih da pišem ponovo isto.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam tebe i ostale pitao zasto su crnci uglavnom crnci, a bijelci Srbi, Turci, Albanci... A ti mi spominjes da je to zbog prepoznatljivosti odredjene zemlje u svijetu po necemu. Kad neko napravi neko sranje barem u BiH kazu i njegovo porijeklo i odakle je, a ne govore mjesanac sa sjevera Afrike ili Arabije.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim šta drugo reći nego: opet crnci!

U sudnici prikazan snimak ranjavanja djevojčice u kičmu
Tri člana zloglasne bande su osuđena zbog ranjavanja petogodišnje djevojčice Thushe Kamaleswaran. Mala Thusha je ostala paralizirana nakon ranjavanja u kičmu i ovih bi dana trebala napustiti bolnicu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cXr3wAv6jyc[/youtube]

Evo hajirlija

Slika

E sada neka mi neko kaže da li je slučajno ili sam vidovit, pa čim sam pročitao naslov pred očima su mi bila ovakva tri lika, a bez da sam ih vidio.
Crnci su obično glupi da i ubijanje između sebe izvrše bez "kolateralne štete".

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 09:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Imaš ovakvih čomuga i na našem brdovitom Balkanu, samo su malo manje zagasiti u licu.

(nije teško na netu pronaći imena, a ni slike, najvećih serijskih ubica ili ovakvih i onakvih monstruma)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]