Timotic je napisao:
Ne znam od kad Italijani imaju anglo-saksonske mozgove...ali dobro...
Школовани на англо-саксонским универзитетима, раде на англо-саксонским универзитетима, слиједе англо-саксонску логику и методу... дакле англо-саксонски мозак, а поријекло мање више.
sudoku je napisao:
u pitanju su 2 akademika,stavise doktora nauka diploma zaradjenih u evropi,zaposlenih u australijskim univerzitetima,oba su po struci bioeticari,dakle ovdje im niko po strucnosti nije ni do koljena
ali nas narod nikada nece nauciti da laik ne zna vise od strucnjaka,zato nam je ovako svijetla sudbina i sadasnjica
Да су у питању инжињери па да нешто и кажем, али филозофија није ствар лабораторија, теренске праксе и материјалних услова да бисмо могли рећи да диплома зарађена тамо нешто много више вриједи од оне зарађене овде.
Нисам (још) доктор, већ само професор филозофије тако да не спадам у групу споменутих лаика, мислим да могу покоју и рећи на тему.

Елем, прочитао сам спорни "рад". Са све фуснотама и списком литературе има читавих 3 странице текста. И читава 2 аутора!
На нашем Филозофском факултету (који "није ни до кољена европским") то не може прођи ни као семинарски. Лоше написан, лоше аргументован и препун ствари које аутори подразумијевају. Наведена литература је биједна, једнострана, оскудна... Ни прошло крај етичке расправе није.
Све се свело на закључну реченицу коју нико иоле образован у филозофији и логичкој аргументацији не би смио себи дозволити да тек тако лупи:
Citiraj:
However, if a disease has not been detected during the pregnancy, if something went wrong during the delivery, or if economical, social or psychological circumstances change such that taking care of the offspring becomes an unbearable burden on someone, then people should be given the chance of not being forced to do something they cannot afford.
Ма, ни на дебатној вјежби на факсу не би прошло...
Једноставно, аутори нису изнијели довољно аргумената који би оправдао њихов став. Овај рад би морао бити у стању да (са строго методолошке стране) оспори гимназијалац на часу филозофије.
Идеолошки (мини) трактат, ни пришло филозофији.