banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 00:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jan 2012, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nemam volje da sprovodim ankete šta bi ko volio da čita.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 15:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Jan 2012, 11:58
Neka covjek otvara teme.
Bolje nego da ih zatvara, kao sto to neki rade.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Jugoslavija1 je napisao:
Neka covjek otvara teme.
Bolje nego da ih zatvara, kao sto to neki rade.

:lol:

Stubborn je napisao:
pa i ne čitam,
ali na šta bi ličio forum kad bi svi otvarali teme na svako novinarsko pisanije koje pročitaju.
valjda bi se prije otvaranje tebe trebalo zapitati koji broj forumasa ovo zanima.

Šta fali? Selekcija se stvara sama od sebe, ovaj forum pokreće phpBB platforma, prema tome, daš novi post, tema ode na vrh, sve starije teme idu dole, zanimljive će biti na vrhu, one manje zanimljive će biti dole, a bogami posjećenost filozofovih tema se može vidjeti klikom OVDJE. Poprilično dobro, njegove teme zanimaju forumaše, skoro svaka tema ima veći broj postova, e sad, što se nekom ne sviđa, to je subjektivna stvar.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 16:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Nedavno upoznah dvije cure koje čitaju ovaj krš od izdanja saff - nije lijepo reći, ali ja u životu nisam vidio retardiranijih stvorenja da su više negativno nastrojeni i opterećeni Republikom Srpskom.... to je čudo jedno...

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 16:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eh kada sam ja čitao ПРСТ, tada SAFF-a nije bilo ni u najavi.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Hercegovac je napisao:
Nedavno upoznah dvije cure koje čitaju ovaj krš od izdanja saff - nije lijepo reći, ali ja u životu nisam vidio retardiranijih stvorenja da su više negativno nastrojeni i opterećeni Republikom Srpskom.... to je čudo jedno...

Еееее давнопрошла времена кад сам САФФ читао "по дужности". :D "Дивних" ли новина... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 20:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ljudi nemojte citati, bolje je saditi krompir.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 16:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Rijaset IZ optužio evropske parlamentarce

.

Srna - 10.02.2012 09:21

SARAJEVO - Rijaset Islamske zajednice u BiH optužio je danas evropske parlamentarce Doris Pak i Bastiana Beldera za ekstremizam i vođenje psihološkog i propagandnog rata protiv bosanskih muslimana.

"Ti ekstremistički stavovi, pod plaštom borbe protiv samo njima znane islamske i muslimanske prijetnje Evropi, odgovorni su za teške patnje, zločine i masovna stradanja muslimana Bošnjaka, uključujući i genocid", poručuju Strasburu muslimanski čelnici iz Sarajeva.

Ova reakcija uslijedila je nakon najave da spoljnopolitički komitet Evropskog parlamenta priprema rezoluciju kojom će pozvati Islamsku zajednicu da se jasno negativno izrazi o rastu vehabizma u BiH.

Islamska zajednica odgovara Pakovoj i Belderu da šire predrasude i javno nepovjerenje prema muslimanima, da ih omalovažavaju i čak prizivaju na progon muslimana zbog predrasuda, mržnje ili neodgovorne politike.

Uz ocjenu da su srpski lobisti i plaćenici predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, muslimanski vjerski vrh iz Sarajeva poručuje i evropskim parlamentarcima da svojim izjavama vrijeđaju "žrtve genocida".

Rijaset Islamske zajednice u BiH odbacio je optužbe za vehabizam, kao i ranije optužbe za islamski fundamentalizam i islamski terorizam i izrazio sumnju da bi nova rezolucija "mogla biti nagovještaj novog političkog zaokreta koji u Evropi neće tolerisati drugo i drugačije".

Nakon teza o "žrtvi" i "genocidu", muslimanski vjerski vrh u Sarajevu sada upotrebljava i novu tezu o "inkviziciji", koju je ranije uputio Katoličkoj crkvi, a sada i Evropskom parlamentu, odgovarajući na kritike zbog jačanja vehabizma u BiH.

Citiraj:
Sarajevo kritikovano jer ne slijedi «duh islamske solidarnosti»?

.

Srna - 10.02.2012 08:59

BANjALUKA - Generalni sekretar Organizacije islamske konferencije /OIK/ Ekmeledin Ihsanolu kritikovao je vlasti BiH, navodeći da tokom glasanja za prijem Palestine u Unesko nisu "slijedile duh islamske solidarnosti" iz Povelje OIK-a, piše "Pres".

U pismu, koje je iz kabineta ministra spoljnih poslova BiH Svena Alkalaja proslijeđeno članovima Predsjedništva BiH, Ihsanolu navodi da se BiH oglušila o zvaničan stav organizacije koja okuplja islamske zemlje.

Član komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma parlamenta BiH Milica Marković upozorila je da islamske zemlje sa Turskom na čelu gledaju na BiH kao na islamsku zemlju.

"Oni cijelu zemlju tretiraju na način na koji vide Sarajevo i smatraju da je slika glavnog grada u stvari slika cijele BiH", rekla je Markovićeva i dodala da je veoma bitno da Srbi i Hrvati iz BiH, dakle većinsko hrišćansko stanovništvo, rade na razbijanju te slike o BiH kao islamskoj zemlji.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 17:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
:D Није ваљда да су толико глупи да гризу руку која их храни?!? Нама супер, само нек они наставе са уфуравањем да их мрзе сви па и учитељица. А онда ће да се пробуде у филџану.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
јој сјећам се и ја оног скриншота уз помоћ алаха :lol:

а је л` имају ови штампано издање?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima, ja sam to viđao po sarajevskim trafikama.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2012, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Povodom neodmjerene i panične reakcije zastupnice SDS-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Aleksandre Pandurević na hadžićku hutbu reisu-l-uleme (petak, 10.02.2012. g.), Služba za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izdala je saopćenje za javnost u kojem se kaže:

- O tome ko je "najveće zlo koje je zadesilo bošnjački narod" postoje živi svjedoci, žrtve srpskog genocida, kao i presude Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde u Hagu, te stoga Aleksandra Pandurević ne treba da se brine o bošnjačkom narodu nego o predstavnicima srpskog naroda da ponovo ne posegnu za etničkim čišćenjem i masovnim progonima i ubistvima Bošnjaka.

Najbolji dokaz da je hutba reisu-l-uleme u Hadžićima bila potrebna i da ima smisla je panična reakcija Aleksandre Pandurević i drugih srpskih političara. Ako postoje dokazi o zločinu u "Silosu" zašto tolika nervoza i panika. Galamom i lažima se nije ništa postiglo u prošlosti pa tako neće moći ni sad, ni ubuduće. Naravno, onima koji se ponose kad im se kaže: "Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno", (Dobrica Ćosić), - smeta istina i oni se boje zato što misle da je svaki glas protiv laži, zapravo glas protiv njih samih, kaže se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Podsjećanja radi, Aleksandra Pandurević je za Srnu komentirajući hadžićku hutbu reisu-l-uleme kazala: "Potpuno sam ostala bez teksta, jer mi ta izjava liči na poziv na novi sukob i ponovno činjenje zločina nad Srbima... Mislim da je Cerić najveće zlo koje je zadesilo bošnjački narod, jer njega ždere unutrašnja mržnja. Mislim da je Mustafi Ceriću najteže s njim samim i mogu samo reći: Pomozi mu Bože ne zna šta radi."

(Rijaset.ba/DEPO/BLIN/em)

Mislim da reis Cerić krizira, ako neko treba da vjeruje u Sud BiH onda je to on, ako su nevini ti ljudi biće pušteni.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2012, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Баби Папушка je napisao:
Eh kada sam ja čitao ПРСТ, tada SAFF-a nije bilo ni u najavi.

:lol: :lol: :lol:

Еееееееееееее а кад се сјетим само првих бројева Погледа и постера чича Драже :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]