banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Dec 2011, 17:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Stvar je u tome sto su oni na poziciji na kojoj ne bi trebalo da voze ovakav automobil. Malo je kontradiktorno kad neko dodje sa Audijem 6 i odrzi molitvu u kojoj poziva na skromnost narod koji je vise gladan nego sit.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
spijo je napisao:
Spacedwarf je napisao:
Schlager je napisao:
Nadam se da ne misle i ostali ovako,i da znaju razdvojiti vjeru u Boga od vjere u crkvu ili nekog vladiku.

+1
Crkva je najveca prevara u istoriji covjecanstva.

Valjda si mislio na vjeru.

Ne, mislio sam na crkvu, nemam nista protiv vjere. Vjeruj u sto god hoces i drzi to za sebe, ali institucionalizovati vjeru na taj nacin da bi mogao kontrolisati i izvlaciti materijalna dobra iz ljudi mi je odvratno, isto mislim o sve jednoj religiji koja je posla slicnim putem. Ne treba mi tamo neki par miliona tezak vladika da mi dijeli moralne lekcije, mogu dovoljno spoznati i sam.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Ovde je drugi problem u pitanju. Nebitno ko je šta završio, bitno je da vladike, popovi, sveštenici...treba da pomažu siromašnih od sredstava koje vjernici ostave kao priloge a ne da se vozikaju u škodama, mercedesima, volvo džipovima, audi šesticama i slično. Majku mu, zar je u duhu pravoslavlja (skromnost jedna od vrlina koje crkva propagira) voziti se u, recimo, Citroenu C5. Da ne pominjem kućerine što su napravili od mermera, zlata, kovanog gvožđa... Sve su to pare od vjernika koji su dolazili u crkve, manastira, hramove...i ostavljali određeni iznos novca kao prilog. Umjesto da većinu tog novca usmjere ka siromašnim porodicama, socijalnim slučajevima i sličnim kategorijama, oni se bacili na kupovanje najnovijih automobila.

P.S.
Zaboravih pitati, ima li ona Škoda Superb DSG mjenjač? Bez njega je suludo kupovati Superb-a 2.0 TDI, jer onda za 0.5s sporije ubrzava od 0-100 km/h.
Takođe, muftija Zukorlić vozi najnoviji BMW X5 3.0d. Šta naše crkvene glavešine čekaju sa nabavkom nekog Cayenne-a ili ML-a. Treba parirati muslimanima i po tom pitanju.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ma ne kupuju auta da se hvale vec da udobno provedu voznju od jednog do drugog vjernika...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
shakal je napisao:
Stvar je u tome sto su oni na poziciji na kojoj ne bi trebalo da voze ovakav automobil. Malo je kontradiktorno kad neko dodje sa Audijem 6 i odrzi molitvu u kojoj poziva na skromnost narod koji je vise gladan nego sit.

Tako je :evil3: već sam negdje pisao mislim o svešteniku što je 92-93 špekulisao sa humanitanom pomoći, a bio je i slučaj da sveštenik 93 kad narod nije imao hljeba jesti u MUP-u dolazi registrovati Pasat 3 :confused2: odakle? Kad mi takvi isti pričaju o skromnosti i poniznosti, dođe isto kao i slušati Trampa kako priča da nije sreća i zadovoljstvo u novcu.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Elem bio jedan broj,14xx cini mi se tako nekako je pocinjao, za pomoc na kosovu. Po jedna marka.
Bila je reklama na RTRS, vrtela se vise puta. Ja slao vise puta, zao mi onog naroda tamo kako se pati.
m:tel uzeo PDV, jedan pop pare i pobegao sa Grcku a narod nije dobio nista.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Šta sad?

Crkva nije državna institucija pa da pošaljemo Boška Čeku da ih kontroliše, osim toga crkva ima svoje firme preko kojih ubire prihode tome ni obični vjernici ne mogu da doskoče.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
zipo je napisao:
, ali ljudi zašto zaviditi nekome ko je išao u školu i došao u poziciju da vozi takav automobil? Vi koji kritikujete, jeste li se potrudili da uspijete u životu pa da i vi sebi kupite dobar automobil?

Jesi siguran da su popovi iskljucivo skolom dosli do takvih automobila? Jesi cuo ikada, za bilo kojeg popa, da je sahranio kojeg ubogog siromaha za DZ i da nije prvi sjeo za sto da se najede? Znas popa koji je skroman, zivi u stanu i kojem zena nije okicena kao bozicna jelka? Ja takvoga jos ne sretoh..

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Amin ajkulo.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:49 
staromodan
Korisnikov avatar

moja nije okicena ko jelka... :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Polako,ti si tek Vakultet završio... :lo:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Od kad ti imas popadiju?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:53 
staromodan
Korisnikov avatar

jesam, pre 11 god... :lol:

ma zezam se ajkulo, al ono jos sam trn u oku nekima samo sto sam zavrsio..

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ti si onda,ono,pravo star :lol:

Poslednji put menjao _зока dana 09 Dec 2011, 19:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Spavac jel ti naplacujes duplo ako snimaju kamerom kao onaj u Leskovcu? 8)

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da ponovim. Uopste nije problem sta voze, ako hoce voziti avion neka voze, samo je problem sto govore drugima jedno, a oni rade drugo. I to nebi bio problem da pare za to ne dolaze od naivne sirotinje koja izdvaja taj novac teskom mukom za neki obred ili slicno.

Sam patrijarh Pavle koji se vozio u fici je rekao:

"Čija su ovolika kola?", a kada je dobio odgovor: "Naših vladika, vaša svetosti. Došli su na Sabor", patrijarh je prokomentarisao: "O, bog ga video, šta bi tek bilo da nisu dali zavjet skromnosti!"

Dakle, problem je i sto su dali zavjet skromnosti i ne drze ga se i svojim gnusnim djelima odvlace od Boga sirotinju koja kad to vidi dosta joj je i popova i religije.

Kao sto citamo, i ovdje po neskromnosti prednjaci opet, ko bi drugi, nego Kacavenda koji ima i najskuplja kola kao i sve ostalo.

Citajmo:

Šta voze srpske vladike?

09.12.2011 14:55

Srpske vladike ne mogu se pohvaliti skromnošu kada se radi o voznom parku, smatraju da je čak i nepristojno kada ih novinari pitaju koja kola voze, piše Press.

O vladikama i njihovoj ljubavi prema luksuzu često je govorio patrijarh Pavle, o čemu svjedoči i njegova biografija "Budimo ljudi", koju je napisao crkveni hroničar Jovan Janjić.

Naime, kada je patrijarh jednom prilikom krenuo na večernju službu vidio je ispred Patrijaršije mnoštvo crnih luksuznih automobila. Upitao je đakona: "Čija su ovolika kola?", a kada je dobio odgovor: "Naših vladika, vaša svetosti. Došli su na Sabor", patrijarh je prokomentarisao: "O, bog ga video, šta bi tek bilo da nisu dali zavjet skromnosti!"

Ipak, pitanje novinara Pressa koja kola voze prilično je iziritiralo srpske vladike jer niko nije želio to da otkrije. Čak su i nervozno komentarisali kako ima pametnijih tema za pisanje. Tako je vladika Filaret kratko odgovorio: "Šta se koga tiče ko šta vozi!"

Sekretar srpskog patrijarha Irineja, jerej Nebojša Topolić, kaže da su automobili kojima se vladike voze službena vozila, kao i da to ne treba da bude tema za raspravljanje.

"Koji vladika vozi koja kola je individualna stvar, ne postoji nikakav standard. Najlakše je nešto izvrgnuti ruglu, ali ovo zaista nije nešto o čemu treba suviše razmišljati" , kazao je Topolić.

Inače, patrijarh Irinej koristi "audi A6" koji je naslijedio još od Amfilohija, a uzet je na rate.

Odgovor nije dao ni vladika Lavrentije.

"Nije uopšte bitno ko od vladika koja kola vozi", kratko je rekao Lavrentije.

Slika

Protojerej-stavrofor Miodrag Popović smatra da je tema o voznom parku vladika deplasirana.

"Šta je bitno koji automobil vozim ja ili neki vladika? Zašto se uopšte bavite time? Pa vidite šta voze naši političari. Smiješno je to što radite. Umjesto da ste me zvali da razgovaramo o nekim duhovnim stvarima, vi me pitate čime se vozim", iziritirano je odgovorio Popović. :lol:

Vladika šabački Lavrentije vozi "audi A6", vladika banatski Nikanor "škodu suberb", vladika sremski Vasilije vozi "mercedes 200", a vladika timočki Justin vozi "sitroen C5", inače jedan od jeftinijih (25.000 evra).

Jedan od najpoznatijih po luksuzu je vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda. Ne samo što živi u kući na kojoj bi mu pozavidjeli i svjetski bogataši (pozlaćeni lusteri, unikatni mebl), Kačavenda ima i nekoliko skupih automobila, među kojima je i najnoviji "audi A6".

Vozni park vladika
Šabački Lavrentije "audi A6" 43.255

Zvorničko-tuzlanski Vasilije "audi A6" 45.000

Sremski Vasilije "mercedes 200" E klase 39.259

Banatski Nikanor "škoda superb" 28.000

Vranjski Pahomije "džip kompas sport" 26.590

Žički Hrizostom "pasat" 25.000

Timočki Justin "sitroen C5" 18.480

A tek u Bugarskoj
Bugarski vladika Kiril se šepuri u limuzini koju imaju samo on i američki predsjednik Barak Obama. Riječ je o "linkolnu MKZ hibrid", koji se nije ni pojavio na evropskom tržištu.

A bugarskog vladiku ni ekonomska kriza nije omela da se javno pohvali novim kolima.

"Ovaj ekološko-hibridni automobil proizveden je specijalno za mene, prije pojavljivanja na tržištu" , istakao je Kiril, i dodao da luksuzno vozilo nije kupljeno crkvenim parama, već je poklon jedne bugarske kompanije koja uvozi vozila.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
ajkula je napisao:
Jesi siguran da su popovi iskljucivo skolom dosli do takvih automobila? Jesi cuo ikada, za bilo kojeg popa, da je sahranio kojeg ubogog siromaha za DZ i da nije prvi sjeo za sto da se najede? Znas popa koji je skroman, zivi u stanu i kojem zena nije okicena kao bozicna jelka? Ja takvoga jos ne sretoh..

Ja ih znam nekoliko, koji upravo jako skromno zive. Znam popa koji 20 godina vozi golf2, zena mu ruzna ko lopov :D

Ovdje nikako ljudi da shvate - porez mora da se plati, carina mora da se plati, u suprotnom, drzava upotrijebi represivni aparat.
Biti clan crkve je na dobrovoljnoj bazi - ako ti se ne dopada kako sve funkcionise - ti jednostavno napustis takvu crkvu.
I sta ce popovi ? Da ti ocrne kod Svetog Petra ?

Ljudi koji ovakve i slicne "informacije" sire su ljudi okupljeni oko LDP-a i Vesne Pesic, osvjedocenih prijatelja SPC-a i srpskog naroda uopste. A upravo oni voze mnogo skuplja auta i imaju mnogo vece prihode.
Zasto niko od vas govnara ne pita koliko je Vesna Pesic uzela para za ono sto radi ?
Odakle krezubom Cedi pare, firme, tjelohranitelji, 50K terenac ? Odakle mu bre pare govna jedna?

Jebao vas i B92 forum i svi njegovi clanovi zajedno.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eto, 'ajmo se svi praviti da ne vidimo sta voze.
Da li su oni uopste osvjestali ta auta?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako cemo porediti popove sa politicarima onda ova tema nema smisla.. Politicari uce da budu lopovi, lazovi i otmicari.. Popovi bi trebali skrusena srca, umjereni u jelu i picu ( ne pamtim kada sam vidjela mrsavog popa), skromni.. i svasta nesto sto pise u Svetom Pismu. Porediti politicare i popove je kao porediti kurve sa nevinim djevojkama.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 19:05 
staromodan
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Ti si onda,ono,pravo star :lol:

ma jok bolan, koju god od tebe...

ne treba biti ljubomoran na nekoga ko vozi bolje auto...gledajuci u njegov zivot nikad osoba nece pobjeci iz rupe u koju se zaglibio..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]