Djeca svakako i ne izlaze vise na ulicu, samo se zeli zabetonirati sadasnje debilno stanje.
A to za mladje od 15godina - podrzavam.
Sto se tice zakona o udaranju djece, to je u neku ruku opravdano, ali taj zakon se ne donosi zbog djece. Prije par godina je bilo govora o tome da ce se u Austriji uvesti zakon o pravima djece, ne znam koliko daleko se otislo u tome. Cilj tog zakona, a i ovog naseg nije zastita djece, vec kaznjavanje roditelja, samo ovog puta s pravne strane, tj. samo se trazi posao za advokate - ide se na totalnu amerikanizaciju svijeta, gdje svako mora da ima svog advokata.
Slicno je i sa bolnicama, tj. ljekarima - slazem se da svako treba da odgovara za svoje greske, ali ovo je stvarno pretjerivanje. Mi pacijentima prije svakog zahvata sve objasnimo, proceduru operacije, rizike, trazimo da potpisu, pa mi potpisemo, najmanje 2 puta i onda se opet nadje neko ko pokusa, na nagovor advokata, da iskamci koji euro od bolnice,uz ogromni procenat za advokata. Jos malo pa cemo morati traziti odobrenje da trazimo odobrenje

.