banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 01:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Rasista
Jesam 12%  12%  [ 5 ]
Nisam 61%  61%  [ 25 ]
Djelimicno 27%  27%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 41
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2005, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Sto manje crnaca-manje rasizma :D
..... salim se, naravno! Zaista nemam nista protiv njih! Ljudi su max. opusteni
i jednostavni!
Ali mrzim siptare neopisivo! Studiram u Becu, i imao sam prilike da ih sretnem (kao i kineze, crnce, hrvate, muslimane, turke,... itd. ), a i da ih vidim na djelu kako se mlate! To je stvarno divlja nacija, nekulturna i neobrazovana! Ne mogu shvatiti da ih simpatisu sirom svijeta (ovde u Austr. narocito!)
U biti ove teme provlaci se pitanje predrasuda prema nekim drustvenim slojevima, drus. grupama, odn. prema odredjenim nacijama, a ne samo pitanje rasizma!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2005, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Mr.X je napisao:
Jedna stvar koju najvise ne podnosim je covjek koji je rasista, i koji na osnovu nekih bizarnih karakteristika opredjeljuje covjekovu prirodu i kvalitet. Nazalost , mnogo je takvih , koji bez ikakavog razloga(osim zelje da to ucinu) ponizavaju, krive napadaju vrjedjaju ili osudjuju samog svog prijatelja - drugo ljudsko bice.
Ovim putem ti ljudi ustvari unistavaju sami sebe - i svoju rasu- a to je jedna jedina -LJUDSKA rasa.

Slazem se . . .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2005, 10:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
Mr.X je napisao:
Jedna stvar koju najvise ne podnosim je covjek koji je rasista, i koji na osnovu nekih bizarnih karakteristika opredjeljuje covjekovu prirodu i kvalitet. Nazalost , mnogo je takvih , koji bez ikakavog razloga(osim zelje da to ucinu) ponizavaju, krive napadaju vrjedjaju ili osudjuju samog svog prijatelja - drugo ljudsko bice.
Ovim putem ti ljudi ustvari unistavaju sami sebe - i svoju rasu- a to je jedna jedina -LJUDSKA rasa.

Werd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2005, 12:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Deadone, ne ti opet,
Zasto je ova moj izjava " weird"
Is it because I'm not a blind man in a dark room- looking for a black hat-that isn't there.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2005, 02:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Mrzim rasizam, to mi je toliko glupo. Chovjek je chovjek. Mrzim samo onoga koji mi zeli zlo. Shto se crnaca tiche, njih obozavam-ne sve, samo one s Jamajke... 8) U stvari, ja nikog ne mrzim jer niko mene ne mrzi-bar se nadam. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2005, 16:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2004, 22:55
ma ganferi su zakon

http://www.stormfront.org/forum/
http://www.28serbia.org/
http://www.heathenfolk.net/forums/
http://www.thepaganfront.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
ne mrzim nikoga, al one koje na neki nacin ne volim su crnci i albanci.
za crnce, zato sto znam kakvi su, a albanci, mozda predrasuda, nikad ni s jednim nisam razgovarala, a i ne sjecam se kad sam ih posljednji put na tv-u gledala, ali......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 20:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

I_am je napisao:
ne mrzim nikoga, al one koje na neki nacin ne volim su crnci i albanci.
za crnce, zato sto znam kakvi su, a albanci, mozda predrasuda, nikad ni s jednim nisam razgovarala, a i ne sjecam se kad sam ih posljednji put na tv-u gledala, ali......

Jednostavno sam morao citirati ovo zovi to osjecajem neodoljivosti ali me jednostavno dominiralo kao veoma cudan tekst i izjava.
Ustvari vise brzoplet i providan nego cudan, na sto mogu veoma jednostavno reci da bi bilo mnogo jednostavnije da si rekla da jesi rasista i to bez okruzivanja. Kazes da ne mrzis nikoga ali na neki nacin mrzis albance i crnce. Evo da ti razjasnim tvoju izjavu, ljudi kao ti su ustvari zvani rasistima, koji nemaju pojma o ljudima vec iz nekih mitova i prica koje su culi o njima i tako odlucili da ih "ne vole", zato ces sad biti veoma iznenadjena spoznajom da si rasista sto mi i nije cudno jer vecina takvih ljudi uopste i ne primjecuju da ustvari mrze jednu vrstu ljudi samo tako slucajno.
A pobogu kako smjesno zvuci kad kazes "nisi pricala ni sa jednim od tih ljudi" i isto pominjes Telivizirane ljude , ja se pitam u kojem svjetu ti zivis osobo, ??? i sta ti samo ova izjava treba da znaci.
Rasisam je upravo baziran i zapocet na ovakav nacin, zbog ljudi koji su bili uceni pogresno , a ti ljudi koji su ih ucili ustvari imaju problem (da li licni sa tim ljudima ili ne) ali ja ne mogu da vjerujem da jos uvjek postoje ljudi koji prate takve predrasude i slusaju druge o tome koga i sta bi trebali da mrze.

ps. ja se sjecam moji roditelji su isto tako imali predrasude o nekim ljudima , zato nikada nisam bio blisak sa njima, ali sam uvjek shvatio da je najbitnije ono sto ja mislim a ne ono sto mi drugi kazu da jeste i treba da mislim, pa cak i moji sopstveni roditelji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da rascistimo nesto - rasista nisam. daleko sam od toga.
cak mogu za sebe da kazem da sam jako pozitivna osoba, prijateljski raspolozena, kao i prema tebi koji me vec dugo prozivas po forumu, ne znam zasto.

to da ne volim albance, recimo da imam neko izgradjeno misljenje o njima. to nikako ne znaci da ne bih pricala s njima, ili da mi neki albanac / albanka budu prijatelji.
naravno da mislim da medju njima ima jako kulturnih i finih ljudi.

drugo, crnci. svakodnevno sam u kontktu s njima. imam i par prijatelja. jako dobrih. s kojima se druzim.
ali isto tako imam svoje razloge i zasto ih ne volim. i ovo nije " moja predrasuda ".

opet se vracam na staro, da je glupo generalizovati ljude.
za mene si dobar ili los, ali............

ne kontam te nikako. svaki tvoj post je napad. zasto si tako negativan???
nazivas mene rasistom, a mrzis sve ljude oko sebe??? mislim da si ti najveci rasista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 21:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ti mozes nastavljati koliko zelis sa tvojim dobrodusnim odgovorima,, ali tvoj post je jasno izrazio ko je rasista ustvari, ja sam samo pokusao da te navedem da to priznas.
Sto upravo i jesi.
I gdje na zemlji zakljuci da ja mrzim sve oko sebe? Da mi je samo znati. Jesli li ti mozda neka vrsta onih zena sto gledaju u karte i nagadjaju licnost.

ps. to sto ti moj "svaki post (opet ovo je malo previse uvelicavanje) smatras napadanjem onda ti ustvari nemas pojma sta napadanje je.I zao mi je sto se tako jadno osjecas i mislis da te ja napadam, zasto bi. Ti me licno ne zanimas. zasto bi te napadao , napao sam mozda( ako je ovo ispravna rjec za ovaj kontekst) samo nacin na koji si se izrazila.
Ne mozes reci da ne mrzis nikoga a onda da mrzis albance i crnce i sta ja znam, jer zvuci ludikrativno i odslikava sve.
Valjda mrzis jednu vrstu naroda ili ne, znaci rasista si ili ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ovo je tvoje misljenje i to je ok.
ali mi samo nije jasno zasto si se "okomio " na mene. molim te da procitas sve postove od pocetka, i onda da prozoves sve ljude za koje smatras da su rasisti.
a zasto se smatram napadnutom?? mozda zato jer si me nazvao neatraktivnom, smijesnom osobom, govorio mi da ne zijevam itd. al to je nebitno.

jel moze neko da napise definiciju rasizma??? ali da pogleda u vise knjiga sociologije, od razlicitih autora???
unaprijed zahvalna :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 23:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
I_am, no offense, ali tvoja izjava jeste rasistička. Već na početku ove diskusije mnogi su reagovali kao ti.
"Nisam rasista, ali neke narode ne volim."
Dakle, ili jesi ili nisi.
Možda si rekla što ne misliš.
Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 00:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

I_am je napisao:
ovo je tvoje misljenje i to je ok.
ali mi samo nije jasno zasto si se "okomio " na mene. molim te da procitas sve postove od pocetka, i onda da prozoves sve ljude za koje smatras da su rasisti.
a zasto se smatram napadnutom?? mozda zato jer si me nazvao neatraktivnom, smijesnom osobom, govorio mi da ne zijevam itd. al to je nebitno.

jel moze neko da napise definiciju rasizma??? ali da pogleda u vise knjiga sociologije, od razlicitih autora???
unaprijed zahvalna :D

Pobogu prestani da uvelicavas stvari, kako se mogu "okomiti" na tebe kad te samo citiram i komentujem na ono sto ti izjavljujes, nije nista licno i nemoj da panicis.
Mogao je biti bilo ko.
Ako sam ti rekao da si neatraktivna onda je to zato sto pod tim sam mislio da si veoma verbalno ne atraktivna osoba, ili ne znas kako se izraziti ispravno. Nista strasno.
A kad si nastavila sa svojoj neatrakcijom bez obzira sto sam pokusao da te ignorisem, onda sam ti rekao da je tvoje zjevanje besuzpjesno jer ne zelim da ga citam. Nemoj da uvelicavas stvari, nisam ti ja neprijatelj ili imam nesto protiv tebe, samo zasto sto pokusavam da ti objasnim kakav ja uvid dobijam iz tvojih komentara, uz ciju pomoc mozda ulozis truda i promjenis nacin na koji razmisljas sto je opet veoma pozitivno i fantasticno.
I naravno da vise cjenim izjavu ----da ,jesam rasista razlog je to i to, ili ne, nisam rasista jer nema razloga da drugacije boje koze ili porjekla ljude smatram drugacijih od mene,--- kojima i ja imam - drugaciji boju koze,porjeklo i kulturu itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 02:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni stvarno nije jasno kako moze neko reci: "Jednostavno ne volim crnce..." Da si crnac I_am, da li bi voljela negdje da prochitash da neko mrzi chitav tvoj narod zbog boje koze... Bog je stvorio ljude razlichitih boja koze iz nekog razloga... Ne vjerujem da je napravio neku rasu da bi bila omrazen aod strane drugih rasa... Meni je super shto su ljudi razlichiti... :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
Definitivno mrzim rasizam!!!
Ljude delim na dobre i lose,a ne tice me se da li su pri tome crnci,kinezi,albanci...
Imam prijatelja i poznanika svih rasa i nikada me to nije opterecivalo.
Naprotiv,neki su se pokazali bolji ljudi i veci prijatelji od "nasih".

Vrh

Tema posta: Rasizam
PostPoslato: 16 Mar 2005, 10:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Mar 2005, 20:05
Za mene postoji samo ljudsko bice, koje po,Bogom datoj slobodi,cini i zivi po sopstvenom izboru.Ja ne volim razne etikete, jer bas one mogu da maskiraju coveka kao Bogoliko bice..bilo kakvo isticanje, potreba za nadmoc su odraz samo gordosti i slabosti -verujem u bolje dane i radim na tome, jer znam da svi smo mi stvoreni kao savrseni,ali mnogi od nas na putu-odlutaju privremeno i kratkotrajno....Nije dobro mrzeti. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2005, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Kompleksi+neobrazovanost+uticaj sredine i porodice+jos mnogo drugih stvari =RASIZAM

Ne kontam kako ljudi mogu da mrze rasu??? :-? Pogotovo mislim na ove nase "domace" rasiste.Ne kontam koji razlog oni imaju da mrze druge rase?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2005, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slazem se. 90% ljudi ovdje nikad nije ni vidjelo crnca, a kamo li prichalo s njim. Mislim, glupo stvarno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2005, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Slazem se. 90% ljudi ovdje nikad nije ni vidjelo crnca, a kamo li prichalo s njim. Mislim, glupo stvarno...

e duso moja, zato i kazem. ista sam bila, ha, crnci cool, braca, zgodni, lijepi, prijateljski raspolozeni.................. da, na tv-u , pa vidis will smitha, pa michael jordana itd...........
a ha.
imas vjerovatno prijatelja nekog ili rodjaka u usa, pa ga pitaj kakvo misljenje ima o crncima, americkim, uopsteno.
daleko od toga da ih mrzim, boze sacuvaj, da je tako nikad ne bih imala prijatelja crnca, a imam.........

i naravno da nisu svi isti, ali govorim za vecinu.

i ti kazes, vidjeli ste crnce na tv-u, ti rece da volis crnce sa jamajke, a jamajku vidjela dva puta u zivotu i to na geografskoj karti.........

i ne kontam zasto ste se svi " okomili " na crnce, ja spomenuh i albance. malo je providno, mozda zato sto ih i vi ne volite??????

kada budem imala vremena napisacu razloge zasto americke crnce ne volim, i sta mi se svaki dan desava........

dakle, ne mrzim, samo ih ne gotivim, ne volim, i mislim da je rasizam prejaka rijec za to.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2005, 22:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nadajmo se da neces imati vremena.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]