banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Avg 2011, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
naravoucenije:
pravite djecu, a ne trunite po forumu!

ti zoka, ti si prvi u redu!

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 09:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
cicak je napisao:

ti zoka, ti si prvi u redu!

Nije do mene,nego do žeMskih... :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Zanimljivo jelly, smatraš se ljevičarom, liberalom i tako to, uglavnom se slažeš i sa likovima poput Milanka, a s druge strane ono o čemu pišeš, ono što te muči i zabrinjava i tvoji strahovi su čisti nepatvoreni fašizam i rasizam, čak i gore od fašizma, u suštini potvrđuješ moju teoriju da su svi ti blijedunjavi liberali ustvari najveće smeće na planeti, koje ako se osjeti ugroženo spremno je ponovo aktivirati i gasne komore ako treba, a za sada bi im i sterilizacija određenih naroda i rasa bila dovoljna :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 09:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Svaka čast! =D>

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ja samo govorim ono sto statistike govore, a to je da broj ljudi u Evropi opada a u Africi i Aziji raste. Smanjenjem prirodnog prirastaja u Africi bi se smanjilo siromastvo, a povecanjem prirodnog prirastaja u Evropi bi se izbjeglo izumiranje pojedinih nacija. Dobar primjer je Kina koja je dobrom kontrolom radjanja postala jedna od vodecih zemalja u svijetu. Da Kina nije preduzela na vrijeme te mjere danas bi imala preko 2 milijarde ljudi i mnogi bi umirali od gladi kao u Africi. Sto se tice liberalizma, niko nikome nista ne brani u Africi i Aziji niti tjera koga na silu, ali za njihovu dobrobit (a dugorocno i za dobrobit svijeta) je da smanje radjanje da im djeca ne umiru od gladi. Naveo sam vec da je Kosovo minijaturni primjer svijeta. U prenesenom znacenju danasnje Kosovo predstavlja Afriku i Aziju, a Srbija Evropu. Zasto sam liberal sto se tice Kosova. Pa da je Kosovo ostalo u Srbiji, radjanjem bi Albanci postali vecina i u Srbiji i oteli bi i Srbiju za 100 godina. Slicno ce se dogoditi s Evropom ako se ovaj trend nastavi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ali zašto je to toliko loše, i zašto te plaši ekspanzija neevropskih naroda?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Ali zašto je to toliko loše, i zašto te plaši ekspanzija neevropskih naroda?

Pa videci sta se tamo desava, plemenski ratovi, glad, razmnozavanje, itd., dakle opsta nerazvijenost i nestabilnost, to bi se u slucaju njihovog naseljavanja prenijelo i u Evropu koja bi se vratila u srednji vijek.
Drugi razlog je sto islamski fundamentalisti planiraju uvodjenje islamske religije za cijeli svijet i tvrde da im je jedan od planova za nestanak hriscanstva natalitet i naseljavanje Evrope. Eksperiment se pokazao vec kao uspjesan na Kosovu.
Oni planiraju uvodjenje islamske religije i serijata za cijeli svijet i ubijanje svih drugih religija. Zbog toga bi naseljavanje Arapa (nakon izumiranja pojedinih nacija prema gornjoj tabeli) bilo pogubno po Evropu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Carstva su nastajala i nestajala, nema izuzetaka.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 15:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Ova poredjenja su sasvim neumjesna.
Ne moze se gledati na prirodni prirastaj kao na osnovni problem. Prirodni prirastaj se ne smanjuje samo kontrolom radjanja nego i povecanjem zivotnog standarda sto je dokazano na primjeru Japana i Njemacke. U Africi je situacija da drzave nisu formirane po nacionalnom kljucu nego su velike svjetske sile od svojih kolonija napravile drzave, tako da u bilo kojoj drzavi Afrike imamo i do 50 razlicitih plemena koji nit govore istim jezikom niti imaju istu kulturu. Nama sa ovih prostora je to sve isto ali nije. U Africi to stanovnistvo tih drzava nema nikakva prava na prirodna dobra svojih drzava jer su u vlasnistvu multinacionalnih korporacija, te bi oni vjerovatno zaboravili plemenske razlike da mogu da upravljaju svojim bogatstvom. Dakle ovde nije u pitanju prirodni prirastaj nego nesto drugo. Ono sto se vec desilo u Evropi je da to stanovnistvo kolonija sad dolazi i sa punim pravom se naseljava u Evropu, primjer Francuske. Dakle u Africi mora doci ili do novog formiranja drzava zasnovanih na nacionalnom kljucu ili do preraspodjele bogatsta i rjesavanja problema privatne svojine.

Sto se tice Azije Japan je primjer zemlje u kojoj je receno poslije drugog svjetskog rata "ako smo porobljeni necemo dozvoliti da nas drugi hrane" pa je seljak stavljen na prvo mjesto. I u toj drzavi se ni dan danas ne moze uvesti ni kilogram psenice a da se prvo ne dobije odobrenje seljaka. To ne moze da uradi ni ministar ni predsjednik bez konsultacije sa onima koji hrane narod. Glupo je na bilo koji nacin porediti Kinu i Afriku jer je filozofija zivota drugacija, pa i sad kad bi Kina imala 5 milijardi stanovnika niko ne bi umirao od gladi jednostavno bi doslo do prelijevanja stanovnista u druge zemlje sto se upravo i sada desava. Jasno je sve kad vidite da kinezi uspjesno mogu da vode trgovacke radnje gdje god da se pojave dok domicilno stanovnistvo gladuje.

U Evropi nece doci do povecanja prirodnog prirastaja zbog tehnloske revolucije sem ako se ne izvede novi baby boom koji je proveden u Njemackoj u WW2, a sama Evropa se i boji povecanja prirodnog prirastaja u istoj jer to nece biti ono stanovnistvo koje je vijekovima u Evropi nego ono koje je doslo iz drugih krajeva svijeta.

Epilog svega, Evropa ce shvatiti da je obicni americki pijun i da Americi ne odgovara jaka Evropa, a u prepucavanju Evrope i Amerike najvecu korist ce izvuci Kina koja je jedina trenutno u stanju da sjedi na 2 stolice. Uzimaju od svakoga ono sto njima treba, to kopiraju i proizvode sami i to niko nece moci da sprijeci.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
znam da dzontra mrzi slike ali jellyfish je upravo dostigano new level i po automatizmu dobija svog licnog kera

Slika

a sa majstorovicem nebi da ulazim u polemiku ocigledno je gospodin proputovao afriku uzduz i poprijeko i ima temeljno znanje etnickih i plemenskih odnosa u drzavama od sjeverne preko zapadne i istocne do juzne afrike.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 17:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Nisam proputovao afriku ni uzduz ni poprijeko ali sam tokom godina napisao bar 20 radova na ovu temu :) A i nisam gospodin, necemo se sad valjda vrijedjati ovde. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 17:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Šta god da bude, neka bude.
Ako globalizacija nastavi ovim tempom rezultiraće u nestanku bijele rase (i treba, zbog svega što je učinila ostalima kroz istoriju). Biološki će doći do miješanja pa će dominantna crta biti afro-azijatska. Kada svi budemo iste boje, valjda će nam biti ista nafaka.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ako sam preživio vijest da mi Srbi imamo u sebi Vinkiške krvi i da nemamo nimalo Rimske krvi, preživjeću i to što će mi čukununuci ličiti na Bušmane. Neka samo budu pošteni kao oni iz filma Bogovi su pali na tjeme i sve će biti super.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
STRATOKASTEL je napisao:
Ako globalizacija nastavi ovim tempom rezultiraće u nestanku bijele rase (i treba, zbog svega što je učinila ostalima kroz istoriju). Biološki će doći do miješanja pa će dominantna crta biti afro-azijatska. Kada svi budemo iste boje, valjda će nam biti ista nafaka.

u nas kad srbin ozeni hrvaticu kazu mijesani brak
ququ na sta bi licilo kad bi kuci doveo crkinju za zenu? maaajki posred vrata? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 19:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Imam ja rješenje za Dželijev problem.Recimo da stanovnici Evrope,zapadne,i Amerike,sjeverne,uvedu strogu kontrolu rađanja i na taj način oslobode ogromne geografske prostore sa umjerenom klimom,samim tim i boljim uslovima za život,za naseljavanje Afrikanaca i Azijata....

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Recimo da stanovnici Evrope,zapadne,i Amerike,sjeverne,uvedu strogu kontrolu rađanja i na taj način oslobode ogromne geografske prostore sa umjerenom klimom,samim tim i boljim uslovima za život,za naseljavanje Afrikanaca i Azijata....

Ne trebaju zato sto vec prema tabelama u prvom postu ove teme to ce se desiti u sljedecih 500 godina i bez ikakve intervencije.
Iako mi nije jasno zasto toliko branite Afrikance i Arape kad vidite sta rade sopstvenom narodu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 19:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja ne znam da su Arapi i Afrikanci upali u ičiju zemlju i pobili hiljade ljudi u želji da utaže svoju žeđ za naftom. Znaš li ti? Znači,ne govorim o davnoj prošlosti nego o današnjici? Koja to civilizacija opravdava posipanje gradova bombama?
EDIT:
Ovo što ti promovišeš pod pojmom civilizacija,ovo zapadno stanje uma,to je najveća pošast čovječanstva. Nijedna kuga nije ravna tome. Dao Bog da mu brzo dođe kraj. Nebitno po kojoj cijeni.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
cicak je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:

u nas kad srbin ozeni hrvaticu kazu mijesani brak
ququ na sta bi licilo kad bi kuci doveo crkinju za zenu? maaajki posred vrata? :lol: :lol: :lol:

Ko zna, možda bi maaajka zapjevala "Fato, mori, Bušmanke" ili nešto slično. :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ja ne znam da su Arapi i Afrikanci upali u ičiju zemlju i pobili hiljade ljudi u želji da utaže svoju žeđ za naftom. Znaš li ti? Znači,ne govorim o davnoj prošlosti nego o današnjici? Koja to civilizacija opravdava posipanje gradova bombama?

Pa nisu jer nemaju moc. Da je Sadam Husein, Bin Laden i slicni imao nuklearnu bombu do sad bi bi sva Evropa bila sravnjena sa zemljom. U isti kos mozes stavljati nacije koje imaju istu moc.
Oni se sad toljagama u Africi i Arabiji poubijase, sta bi bilo da imaju oruzje kao zapad. Da imaju moc kao zapad na zapadu niko nebi ostao sve bi sravnili jer njohov cilj je da islam bude jedina religija na svijetu. Toliko su oni bolji.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ja odustajem. U pravu si Jelly. Oprosti nam gresnim.
Evo odoh odmah naruciti zastavu EU 5 sa 5, karton Coca-Cole i to preko ebay-a... Ipak, to su tekovine moderne civilizacije. I naravno, zelim mir u svijetu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]