banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Pa dobro, ajmo onda uvesti da se moze drzati muzika u stanu na 130 decibela, u 4 ujutro. Generalno, ne ugrozavas nikome zivot. To nek sprovode oni sa EU platama.
Ne moze za skoro sve opravdanje biti nizak standard.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ташко je napisao:
Susenjem vesa na balkonu samo narusavas estetiku, za koju realno, 90% ljudi zaboli tuki.

Tipično, građevinac kaže da nije bitna estetika. :P
Naravno da je bitna. Bitno je da grad lijepo izgleda.
Ljudi smo, nismo cigani. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Cigani nisu ljudi?

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Prelazak na crvenom se sankcioniše od pamtivjeka, a isto tako se suši i veš. A sad izmišljati budeleštine takvog tipa a ne misliti na izvodljivost istih, malo je kretenski zar ne? BTW ako neko hoće da mu djeca poboljevaju u kući od vlage jer suši veš u stanu zimi, nek mu je na dušu. Moja pokojna baka nikad nije dala da se veš suši po kući nego da se iznosi napolje dok smo bili mali, baš zbog tog razloga.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka

Ma to je neka fora, ne znam ni odakle, proguglaj :P
Hoću da kažem, ne može baš sve biti kako se kome prohtije. U normalnoj državi ne možeš ni kuću napraviti bilo kakvu, a kod nas prave tornjeve i dvorce.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
MuskoBre je napisao:
Pa dobro, ajmo onda uvesti da se moze drzati muzika u stanu na 130 decibela, u 4 ujutro. Generalno, ne ugrozavas nikome zivot. To nek sprovode oni sa EU platama.

Dobro, ne moze.
Ali zasto se ne donose neki ozbiljniji zakon, koji ce sprovesti u djelo?
Vec 5-6 godina ganjaju odluku u regulaciji ispustanja otpadnih voda u rijeku Vrbas.
Za ubistvo dobijes 10 godina. Izadjes za 6-7 zbog dobrog vladanja. Je l' to vaznije od susenje vesa na balkonu?
Pa valjda imaju neki prioriteti.
I ja sam za zabranu, ali sam i zato da se neke stvari odvijaju "paralelno".
Malo das, malo uzmes. A ne moze sve uzeti, a dijeliti za 10 godina.
Samo govorim da imamo puno vaznijih stvari od ovoga.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka

Slažem se s tim da ima i većih prioriteta. Ali problem je što kod nas ne možeš sve probleme riješiti, pa hajde onda da se uradi bar ono što može.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:17 
Administrator
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
U normalnoj državi ne možeš ni kuću napraviti bilo kakvu, a kod nas prave tornjeve i dvorce.

Ma,da,bitno da ovim kozmetičkim stvarima ličimo na normalnu državu,bitne stvari i nisu bitne...Što ne pokušamo da na normalnu državu ličimo po stopi privrednog rasta?Socijalnoj zaštiti?Kvalitetu obrazovanja?Poštovanju prava pojedinca?Bitno da uskladimo ove "estetske" zakone....

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka

A što a što, de znaj što! Istina da bi bolje bilo prvo tim stvarima baviti se, ali ne možeš zato reći da je idiotski zabraniti kačenje gaća kraj puta.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Kad smo kod estetike i sigurnosti zašto klime vise po zgradama? Zar to ne bi trebalo regulisati, ako ti mokra čarapa sa mog balkona padne na glavu ništa neće da ti se desi što nije slučaj sa laminom od 20 kila. Zatim prave zgradu sa 30 stanova a ispred parking za 5 auta, a parkiraš se na travu ili trotoar popiješ kaznu, ko je ovdje lud?
Bitno je da stranci imaju u šta da bleje i da se dive, a mi što živimo na rubu egzistencije, ha je8eš to bitno je da nema potkošulja na balkonu.

Poslednji put menjao nepokoreni dana 18 Jun 2011, 13:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sto se tice zakona o urbanistickom planiranju i projektovanju, oni su na nivou sumerskih zakona.
"Nemoj tu, jer sam konto nesto drugo. Ev stav zgradu ovdje izmedju kuce i vrtica. Igraliste necemo ni praviti".

Ovo je jedna jako bitna stavka za razvoje nekog grada/drzave/regije.
Kod nas je ona ocajna. A nema naznaka da ce popraviti.

Citiraj:
A što a što, de znaj što! Istina da bi bolje bilo prvo tim stvarima baviti se, ali ne možeš zato reći da je idiotski zabraniti kačenje gaća kraj puta.

Normalno. Ali mozes reci da je idiotski zabraniti susiti ves prije nego sto si zabranio i regulisao mnogo vece i vaznije stvari.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Hvala svima na javljanju :D Dakle, priča je istinita...

Citiraj:
hajde ti sad reci da nije odvratna sledeća situacija... šetaš se starim Dubrovnikom i na sve strane visi veš sa prozora i hajde ti napravi tu dobru fotografiju sa svim onim vešom :D
stvar je jednostavna, to su prvenstveno turistički gradovi i ljudi se tome moraju prilagođavati!

Vjeruj mi, nikad mi ne bi palo na pamet da pomislim da mi taj veš smeta, zapravo, nikad mi ne bi palo na pamet da bi nekome moglo pasti na pamet da je veš na balkonima problem... ali izgleda da sam to samo ja :D

Što se tiče "jarca", izgleda mi kao glomazna skalamerija koja zauzima prostor u već ionako skučenim stanovima. Pored toga, moguće da postoje po zdravlje štetni efekti povećane vlažnosti vazduha u sobama u kojim se veš suši na tom jarcu...

Citiraj:
Koliko ja znam, riječ je samo o balkonima i prozorima koji su okrenuti prema putu.
Po meni je to sasvim u redu.

Mnogi stanovi imaju prozore i balkone okrenute samo na jednu stranu, a to je često upravo strana koja gleda na put. Diskriminacija?

Citiraj:
Susenjem vesa na balkonu samo narusavas estetiku, za koju realno, 90% ljudi zaboli tuki.
Naravno da nije fino vidjeti cegase na balkonu. Ali sta sve ljudi rade, to je bombona. Auta ispred zgrade na panjevima po 15 godina, niko ne dira. Skoljke od auta i frizideri po rijekama. Kako se toga drzava ne sjeti?!

Upravo to i ne samo to. Postoji još mnogo, mnogo više ozbiljnijih problema.

Moja razmišljanja o pomenutoj problematici kreću se u pravcu u kojem mi na pamet padaju riječi kao što su "idiokratija" i izreke kao što su "selo gori a baba se češlja". Mislim da je ova zadnja najprimjerenija u ovakvom slučaju, jer sama ideja o zabrani sušenja veša po balkonima odražava civilizacijsko ludilo i tjera me da se pitam dokle smo došli kao društvo, u globalnom smislu, kada ovakve ideje ne samo da prolaze, već dobijaju i podršku javnog mijenja... Koliko smo već postali okruženi apsurdom i uronjeni u masovnu kontrolu, kad nam ovakve stvari mogu proći zdravo za gotovo :(

E sad, za sve one koji su protiv ovoga: dajte mi neke ideje kojima se razumnim argumentima može ospriti uvođenje ovakvi stvari, u slučaju da jednog dana dođe do javnih rasprava na tu temu. Na prvom mjestu sam pomenuo energetsku efikasnost i promovisanje korišćenja obnovljivih i besplatnih izvora energije (u ovom slučaju vjetar i sunce), jer uvođenje ovakvih odredbi ide direktno protiv toga. Zatim tu je i zdravstveni aspekt povećane vlažnosti u stanovima... pa takođe smanjenje životnog prostora u stanovima... naravno, na prvom mjestu je sama apsurdnost i nepotrebnost čitave ideje oko zabrane veša na balkonima, ali nešto sumnjam da bi se moglo postići bilo šta ako se cilja na ovo posljednje :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovde na fasadu zgrade ne smijes staviti ni satelitsku, o klimi da ne pricam. Tako je i sa vesom. Moze se susiti na balkonu ali na onoj ajkulinoj vjesalici koja je visoka taman kao i ograda. Nikako na dva metra visine. Po zimi i kisi na raspolaganju stoji zajednicka prostorija za susenje vesa tako da nema velike potrebe isti razvlaciti po stanu.
Znaci, eto vam jos koji problem uz ovu jako bitnu temu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:44 
Administrator
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ovde na fasadu zgrade ne smijes staviti ni satelitsku,

Kako onda da naš napaćeni pošteni gastarbajter gleda pink i DM SAT?To je sve zavjera CIA-e i Vatikana.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ima kucu ili je satelitska na balkonu ili kablovska. Ima mogucnosti.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 13:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ташко je napisao:
MuskoBre je napisao:

Dobro, ne moze.
Ali zasto se ne donose neki ozbiljniji zakon, koji ce sprovesti u djelo?
Vec 5-6 godina ganjaju odluku u regulaciji ispustanja otpadnih voda u rijeku Vrbas.
Za ubistvo dobijes 10 godina. Izadjes za 6-7 zbog dobrog vladanja. Je l' to vaznije od susenje vesa na balkonu?
Pa valjda imaju neki prioriteti.
I ja sam za zabranu, ali sam i zato da se neke stvari odvijaju "paralelno".
Malo das, malo uzmes. A ne moze sve uzeti, a dijeliti za 10 godina.
Samo govorim da imamo puno vaznijih stvari od ovoga.

Sve se ja slazem s tobom, ali..Uvijek ima ali..Ne mozes nepostojanjem ili nepostovanjem (namjerno ili slucajno) bitnijih zakona, opravdavati nepostojanje manje bitnih. Ne mozes reci "Ima onaj strucnjak u Doboju, sto je ubio onog SDS-ovca na pravdi Boga, i sve priznao, i na kraju nije lezao ni dana, osim u Istraznom zatvoru, coek slobodan ko tica, tako da cemo odsad kao drzava i zakon dopustati kradje, otmice, povrede, jer su to manji prekrsaji i zlocini od pomenutog, a vidite kako je on prosao". Ili mozes? Tebi ukradu auto, ti odes da prijavis, i murija ti kaze da odjebes, jer oni imaju pametnija posla, npr. ganjaju neke otmicare? Tebi bi to bilo normalno?

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Citiraj:
Vjeruj mi, nikad mi ne bi palo na pamet da pomislim da mi taj veš smeta, zapravo, nikad mi ne bi palo na pamet da bi nekome moglo pasti na pamet da je veš na balkonima problem... ali izgleda da sam to samo ja

Ниси само ти. Мени су смијешни "туристички градови". Стерилни, незанимљиви, беживотни... Ако ништа друго, кад видим распет веш како се суши бар знам да ту постоји живот, а не само "цимер фрај" и слично.
Слажем се по питању енергетске ефикасности. Невјероватно је шта све држава сматра да може и смије контролисати! Јер стварно, шта је следеће? Да ми ставе уређај на нос и уста који мјери мој "карбонски отисак" па ми наплаћују порез у складу с истим? Па кад касним на бус, на смијем потрчати да не пређем у виши порезни разред? Таман не морају мијењати назив пореза - ПДВ (Порез на Дисање Ваздуха).

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
[/quote]Ниси само ти. Мени су смијешни "туристички градови". Стерилни, незанимљиви, беживотни... Ако ништа друго, кад видим распет веш како се суши бар знам да ту постоји живот, а не само "цимер фрај" и слично.[/quote]
Upravo to je meni najbolji argument pa ljudi zive u tim stanovima ne tamaguciji a sto se tice gaca jebem li ga gace ko gace moraju se ponekad i oprat inace pocnu da skripe kad hodas (ustirkaju se ) to je isto kao kad vidim mlade sojke kako se crvene kad u supermarketu kupuju toalet papir (znamo za sta ce ti sestro i mi kupujemo iz istog razloga)

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ko kaze da se ne moze napraviti dobra fotka
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Au, što vi volite da razvijate diskusijuuuuu... :D

Treba uvesti malo reda, jer to stvarno izgleda ružno. Ja to ne bih ni sama radila, bez obzira postoji li neko pravilo ili ne, jerbo je meni estetika jako bitna. :D

Isto kao i za ove odvratne, zagrađene balkone (prava rijetkost je da neko to pristojno napravi i uskladi kako treba), klime, cerade itd.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]