Hvala svima na javljanju

Dakle, priča je istinita...
Citiraj:
hajde ti sad reci da nije odvratna sledeća situacija... šetaš se starim Dubrovnikom i na sve strane visi veš sa prozora i hajde ti napravi tu dobru fotografiju sa svim onim vešom

stvar je jednostavna, to su prvenstveno turistički gradovi i ljudi se tome moraju prilagođavati!
Vjeruj mi, nikad mi ne bi palo na pamet da pomislim da mi taj veš smeta, zapravo, nikad mi ne bi palo na pamet da bi nekome moglo pasti na pamet da je veš na balkonima problem... ali izgleda da sam to samo ja
Što se tiče "jarca", izgleda mi kao glomazna skalamerija koja zauzima prostor u već ionako skučenim stanovima. Pored toga, moguće da postoje po zdravlje štetni efekti povećane vlažnosti vazduha u sobama u kojim se veš suši na tom jarcu...
Citiraj:
Koliko ja znam, riječ je samo o balkonima i prozorima koji su okrenuti prema putu.
Po meni je to sasvim u redu.
Mnogi stanovi imaju prozore i balkone okrenute samo na jednu stranu, a to je često upravo strana koja gleda na put. Diskriminacija?
Citiraj:
Susenjem vesa na balkonu samo narusavas estetiku, za koju realno, 90% ljudi zaboli tuki.
Naravno da nije fino vidjeti cegase na balkonu. Ali sta sve ljudi rade, to je bombona. Auta ispred zgrade na panjevima po 15 godina, niko ne dira. Skoljke od auta i frizideri po rijekama. Kako se toga drzava ne sjeti?!
Upravo to i ne samo to. Postoji još mnogo, mnogo više ozbiljnijih problema.
Moja razmišljanja o pomenutoj problematici kreću se u pravcu u kojem mi na pamet padaju riječi kao što su "idiokratija" i izreke kao što su "selo gori a baba se češlja". Mislim da je ova zadnja najprimjerenija u ovakvom slučaju, jer sama ideja o zabrani sušenja veša po balkonima odražava civilizacijsko ludilo i tjera me da se pitam dokle smo došli kao društvo, u globalnom smislu, kada ovakve ideje ne samo da prolaze, već dobijaju i podršku javnog mijenja... Koliko smo već postali okruženi apsurdom i uronjeni u masovnu kontrolu, kad nam ovakve stvari mogu proći zdravo za gotovo
E sad, za sve one koji su protiv ovoga: dajte mi neke ideje kojima se razumnim argumentima može ospriti uvođenje ovakvi stvari, u slučaju da jednog dana dođe do javnih rasprava na tu temu. Na prvom mjestu sam pomenuo energetsku efikasnost i promovisanje korišćenja obnovljivih i besplatnih izvora energije (u ovom slučaju vjetar i sunce), jer uvođenje ovakvih odredbi ide direktno protiv toga. Zatim tu je i zdravstveni aspekt povećane vlažnosti u stanovima... pa takođe smanjenje životnog prostora u stanovima... naravno, na prvom mjestu je sama apsurdnost i nepotrebnost čitave ideje oko zabrane veša na balkonima, ali nešto sumnjam da bi se moglo postići bilo šta ako se cilja na ovo posljednje