banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 10:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Zasto smo glupi?
PostPoslato: 21 Maj 2011, 10:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Dec 2010, 17:21
totalno....

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Mogli su doci koju sedmicu kasnije. Ja bih isla. Boli me uvo u koje svrhe idu pare, ja njih volim i kao dijete sam odrastala uz njihovu muziku, samim time i dan danas mi je draga.

A Hrvatima svaka cast kako se bore za sebe i za svoje. To sto smo mi nacija koja gleda samo u svoj tanjir, to govori o nama, ne o drugima.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 10:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Panzer je napisao:
Je li samo do mene ili poređenje Bijelog Dugmeta sa Fosilima nema apsolutno nikakvog smisla? :angry3:

U pravu si.Fosili su radili uglavnom sa svojim autorskim pjesmama,Dugme je kralo (što je Bregović nastavio još bezobraznije u solo karijeri),Fosili su se bazirali uglavnom na kvalitetnim pop pjesmuljcima,Dugme je furalo neki pastirski rok koji jeste omasovio rok pokret kod nas ali ironično i doveo do njegove propasti.Tako da upoređivati Fosile i Dugme nije fer,nikako.Prema Fosilima,naravno.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
_zoka je napisao:
Panzer je napisao:
Je li samo do mene ili poređenje Bijelog Dugmeta sa Fosilima nema apsolutno nikakvog smisla? :angry3:

U pravu si.Fosili su radili uglavnom sa svojim autorskim pjesmama,Dugme je kralo (što je Bregović nastavio još bezobraznije u solo karijeri),Fosili su se bazirali uglavnom na kvalitetnim pop pjesmuljcima,Dugme je furalo neki pastirski rok koji jeste omasovio rok pokret kod nas ali ironično i doveo do njegove propasti.Tako da upoređivati Fosile i Dugme nije fer,nikako.Prema Fosilima,naravno.

Nisam ni mislio na muziku koju su pravili nego na popularnost. Inače ne volim ni jedne ni druge, a Bijelo Dugme mi je jedan od najomraženijih bendova, a Bregovića bih govnjivom motkom zatukao ali mislim da je Bijelo Dugme daleko popularnije od Fosila...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
A dobro, odvrati su i jedni i drugi.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
ajkula je napisao:
Mogli su doci koju sedmicu kasnije. Ja bih isla. Boli me uvo u koje svrhe idu pare, ja njih volim i kao dijete sam odrastala uz njihovu muziku, samim time i dan danas mi je draga.

A Hrvatima svaka cast kako se bore za sebe i za svoje. To sto smo mi nacija koja gleda samo u svoj tanjir, to govori o nama, ne o drugima.

Prije ce biti da Hrvati gledaju samo na sebe...zar ne?

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 11:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Fosili se bazirali na KVALITETNIM pjesmuljcima?! Nesto najbljutavije, najnaivnije i najjeftinije sto se desilo u zadnjih 50 godina... tu ubrajam Fosile, Magazin, Novkovica, Graska i slicne! Nedjo s Manjace ima komplikovanije tekstove!
A sto se tice Dugmeta... moze neko da ih voli ili ne voli... ja licno volim, zavisno od perioda i pjesama... nesto mi se svidja, nesto ne... ali generalno Dugme je Dugme... i ne mogu se porediti Dugme i Fosili. To je kao da uporedjujes koliko su auto-industriji doprinjeli Mercedes i Dacia! I ima li izlizanije floskule od te Vrdoljakove "pastirski rok" ..znaci najveca susa i klosar kad pametuju kako Bijelo Dugme ne valja, to ce da izvale

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
deep_dish je napisao:
Fosili se bazirali na KVALITETNIM pjesmuljcima?! Nesto najbljutavije, najnaivnije i najjeftinije sto se desilo u zadnjih 50 godina... tu ubrajam Fosile, Magazin, Novkovica, Graska i slicne! Nedjo s Manjace ima komplikovanije tekstove!
A sto se tice Dugmeta... moze neko da ih voli ili ne voli... ja licno volim, zavisno od perioda i pjesama... nesto mi se svidja, nesto ne... ali generalno Dugme je Dugme... i ne mogu se porediti Dugme i Fosili. To je kao da uporedjujes koliko su auto-industriji doprinjeli Mercedes i Dacia! I ima li izlizanije floskule od te Vrdoljakove "pastirski rok" ..znaci najveca susa i klosar kad pametuju kako Bijelo Dugme ne valja, to ce da izvale

Pa kako ti moze biti glupo ' ,,Tonka reci cvrcak ,Tonka reci more..', ili ' Rano jutro pola sest,svakog dana putuje ,moja Milena ' , to je cista poezija i to ljubavna, a da smo glupi ,jesmo ,i ruzni i neobrazovani i smrdimo na kilometar !

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 12:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Hajde navedi jedan Bregovićev album na kojem pola muzike nije pokradeno?
Ništa manje nisu kvalitetni Fosili od Dugmeta.To što ih ti ne voliš ne znači ama baš ništa :wink:
Ne volim ja mnogo toga ali ne pljujem po tome bez ikakve druge odrednice osim sopstvenog ukusa.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 12:06 
Administrator
Korisnikov avatar

deep_dish je napisao:
I ima li izlizanije floskule od te Vrdoljakove "pastirski rok" ..

Ne znači ako je izlizana da je manje tačna....

Poslednji put menjao _зока dana 21 Maj 2011, 12:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 12:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

glupo... opet to je individualno... meni jeste... plitko, nezanimljivo jbg...sta bih

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 12:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Dok Dugme ima sve dubokoumne tekstove....Osim onih par što im je radio Trifunović sve je banalno da banalnije ne može biti...
"Da sam pekar mala moja,
ne znam dal' b' me htjela,
kad bi noću bila sama,
zemičke bi jela.... "

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Prije ce biti da Hrvati gledaju samo na sebe...zar ne?

Bore se za svoje. Zar je to pogresno?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Dok Dugme ima sve dubokoumne tekstove....Osim onih par što im je radio Trifunović sve je banalno da banalnije ne može biti...
"Da sam pekar mala moja,
ne znam dal' b' me htjela,
kad bi noću bila sama,
zemičke bi jela.... "

Dobro Zoka tu su negdje i Stonsi sa svojim ' U crno obojeno" ili ' Jes'il vid'la svoju mater ,draga,kako stoji u sjenci ? ' ,....tako da se mnogi ne bi slozili sa tvojom konstatacijom,ja licno ne bih potcjenio ni jedne ni druge.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WoVh8uCR68w[/youtube]
Ljudi svaka grupa ima glupih i dobrih tekstova... meni je recimo ova pjesma jedna sa najjacim rijecima koje je dugme imalo.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 12:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ne znači ako je izlizana da je manje tačna....

Ovo nisam vidio... naravno da ne znaci....ali je izlizana do bola ...

Bend koji je napravio nesto sto je Dugme napravilo.... kakvih koncerata i sta sve ne.... sad da poredis sa Novim Fosilima! Jos treba porediti sa Selmom Bajrami!

"Hajde navedi jedan Bregovićev album na kojem pola muzike nije pokradeno?
Ništa manje nisu kvalitetni Fosili od Dugmeta.To što ih ti ne voliš ne znači ama baš ništa
Ne volim ja mnogo toga ali ne pljujem po tome bez ikakve druge odrednice osim sopstvenog ukusa"

Ne pricam o kradji muzike uopste! Dragan Stojnic ne smije Sarl Aznavuru u oci pogledati, a opet ne vjerujem da bi se nasao neko da njega osporava! Ja licno smatram da su Fosili dosta losijeg kvaliteta od Dugmeta, sve pjesme su im na isti kalup. I naravno da ne znaci nista sto ih ja ne volim, to je moje licno misljenje, nisam ja nikakav etalon. Ne volim ni Corbu, pa ne bih se usudio reci da ne valja!

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 12:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa reci slobodno. Evo ja mislim da je 95 % onoga sto je Corba napravila od 1990 do danas goli k.... ili jedno najobicnije odrzavanje u zivotu jednog mrtvaca, uz neki manji uzlet 2004.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 12:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ne ne... :) Ovo od 1990 do danas ne racunam uopste.... presmijesno je... kao da je pisalo dijete u osnovnoj skoli. Mislim na ono do 90te... ne volim, ali ne mogu reci da je lose! (sa jednim izuzetkom - Kad hodas, koju je napisao Bajaga)

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Jednom smo se ogrješili o mlinara Marka Lipovca, čovjeka koji je od ustaškog noža spasio 15 srpske djece, tako što smo mu potomke rastjerali, a imovinu rasturili.

S ovim koncertom kada bi se makar malo iskupili, stavovi na ovoj temi ne ulijevaju nadu.

http://www.banjalukaforum.com/viewtopic.php?f=27&t=41304

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2011, 15:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Bijelo Dugme i Foslil su nebo i zemlja za porediti. Foslili su tzv lake note ili šlageri sezone lagane pjevljive pop pjesmice, al bar su njihove i Rajko ih potpisuje. Bijelo Dugme nema gotovo niti jednu svoju stvar sve je pokradeno i prepjevano počev od Deep Purple do Trifunovića, Bregović je najveći seljak i lopov YU roka, on je i poseljačio rok a time i postao začetnik turbo folka (krenuo sa Lipe cvatu, Dođi mi doveče) koji nastavlja grupa Nervozni Poštar koji su bar originalni....YU rock počinje svoje zlanto vrijeme od 1979 sa pojavom Novog talasa i muzike koja traje i danas i trajaće jo koliko godina....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]