Vader je napisao:
blackrose je napisao:
i onda odlucimo, pozovemo samo 100 nama dragih ljudi, batalimo vjencanicu i odijelo i pozivnice, odemo svima kuci na kafu da ih pozovemo na zurku, kazemo ne primamo ni poklone ni pare, samo ponesite dobro raspolozenje. Lanena haljina, sandalice,...
Tako nekako bih i ja uradio, samo što mislim da bi bilo dosta manje od 100 ljudi. Na zadnjoj svadbi na kojoj sam bio je pozivana samo najbliža rodbina i prijatelji, fino, skromno ali sa ukusom, bez krkanluka, i naglašeno je da se ni slučajno ne daje nikakav novac. I to mi se sviđa. Inače sam bio na svega 2-3 svadbe, hvala Bogu, jer nisam neki ljubitelj. A ovaj običaj sa davanjem novca mi se uopšte ne sviđa. Taman posla da pozovem goste i onda očekujem da mi plaćaju. Nisam ih zvao zbog toga. Što se tiče troška to je trošak onoga ili onih koji je organizuju, kao i proslave rođendana i ostalog, i ne treba da se gleda da se nešto od tog novca vrati na samoj svadbi

Donijeti kasnije poklon ako se ide u goste, posebno ako je neko blizak, je u redu, i tu sam za to da se mladenci pitaju šta bi željeli i šta im treba a ne da dobiju 10 pegli a ni jedan komplet tanjira.
Slazem se sa blackrose i Vaderom. Nasi obicaji su g-r-o-z-n-i. Pogotovo sto se tih svadbi tice a i sahrana.
Obicno te se ljudi sjete kad prave svadbu...ono... ne vide te i ne cuju sto godina i onda odjednom dobijes poziv za svadbu " bila bi nam cast imati te kao gosta na svadbi " ...

I onda "kako neces pozvati onoga ili ovoga, pa rod su... pa bili smo njima na svadbi... pa de ovako pa de onako...pa to nije obicaj, pa to se ne radi tako nego ovako... sta ce narod reci... "

Za sve buduce mladence:
Uradite onako kako vi to zelite i kako smatrate da je ispravno! Svidja mi se ovaj nacin kako je to blackrose uradila
Citiraj:
i onda odlucimo, pozovemo samo 100 nama dragih ljudi, batalimo vjencanicu i odijelo i pozivnice, odemo svima kuci na kafu da ih pozovemo na zurku, kazemo ne primamo ni poklone ni pare, samo ponesite dobro raspolozenje. Lanena haljina, sandalice
Odlicna ideja.