banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 01:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Maj 2011, 00:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
gavranpero je napisao:
A ići od stola do stola i kupiti novac i još preko mikrofona razglasiti koliko je ko dao.... fuj. To ima samo kod nas na Balkanu.

Ja nikad u zivotu nisam bio na svadbi sa takvim cinom. Ono, ljudi, na kakve vi svadbe idete, ko je ovde lud??

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ни ја вала. управо то пишем, престиже ме.
ма коверте брате, гурни колико можеш и живио.
ја и не чујем више за те свадбе гдје се иде са тацном па се види колико ко даје..

а у бити, поента свадбе и јест да се младенци "погурају" мало у заједнички живот.
зато и иде даривање је л`.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 00:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Уф, кад се моја кума удавала, присуствовао сам(случајно) послије отварању коверти ...
Вјеровали или не, велика већина коверти које су људи ставили су биле празне...

Зато се опаметили, па сад више нема тако... само кеш у руке :lol:

Poslednji put menjao јан_де dana 01 Maj 2011, 00:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
To su svadbe po selima :D. Nemoj ni za živu glavu da ideš na takve :D.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ja uvijek kupim VAZNU nek se nadje

znam kad sam odrastao na selu koliko su nama znacile vazne pogotovo kad smo ih imali u kuci bilo je skoro dva put bolje nego kad smo zivjeli bez vazni

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 01:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
a moze posluziti kao krigla kad' zatreba. 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 06:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Treba podržati mladence, bez daljnjeg. Ali to zamišljam tako da im priđeš i daš neki poklon, novac, u skladu sa mogućnostima, a ne da pred nekoliko stotina ljudi viču na mikrofon koliko si para dao... Zamišljam, usred svadbe, muzika trešti, ja prilazim mladencima, čestitam, i kažem da nisam pri parama, kad odjednom muzika se utišava, mladoženja trči za mikrofon, i viče: "Marko Marković niiiije priiiiiii paramaaaaaaa".
Obavezno se kasnije godinama prepričava koliko je ko dao, ko je škrtac, "ima a ne da", "radi vani a nije mogao više dati".

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 08:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
MuskoBre je napisao:
gavranpero je napisao:
A ići od stola do stola i kupiti novac i još preko mikrofona razglasiti koliko je ko dao.... fuj. To ima samo kod nas na Balkanu.

Ja nikad u zivotu nisam bio na svadbi sa takvim cinom. Ono, ljudi, na kakve vi svadbe idete, ko je ovde lud??

Ja jesam :oops:
Mjesto radnje: Sportska Dvorana "Knezevo"
Estradni umjetnik zaduzen za animiranje gostiju: "Zorica Ven"
Bilo, ne ponovilo se
:lol: :lol: :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
I j sam bio na toj jednoj "razglas" svadbi...bilo je to poodavno doduse :) Sad uglavnom svi idu na ono slikanje sa mladencima i tu korpu. Dobijes sliku na poklon i super. MAda bio sam na svadbama gdje si i tu sliku morao platiti poslije.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Nisam bila na takvim svadbama sa razglasom. Ako ide slatka, popiješ i staviš kovertu na tacnu, niko ne spušta keš.
Uostalom, nije prisustvo obavezno, ako nisi u mogućnosti da ideš, javiš im i odeš poslije sa nekim poklončićem i izvinjenjem, pogledaš slike i ispeglaš to sve :D

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 08:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
MuskoBre je napisao:
gavranpero je napisao:

Pale i taj kraj, ne samo da se govori koliko je ko dao, vec ide prica tipa: Evo ovo nase MuskoBre se skolovao u Amerki i vratio se ovamo. On je veliki strucnjak, bla, bla... Pa Musko, cime darujes ove nase mladence? 200? Pa musko diplomirani si agronom, nema smisla da brukas struku bla, bla...
300? U Musko, bla, bla...
Sve sa kamerom i mikrofonom, nema koverti ;) Pa ti vidi.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 08:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
V@nja je napisao:
MuskoBre je napisao:
gavranpero je napisao:

Bilo, ne ponovilo se

Jao, bio sam i ja, isto Knezevo ,sportska dvorana i prozivka koliko je ko dao, hahahahaha.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 08:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40

Ja ne idem na svadbu ako se ne radi o dragim osobama, a za takve mi nije zao odrijesiti kesu.
Kada smo muz i ja pravili spisak za nasu svadbu, jao kada starci krenuse dodavati, znas, to ti je od pokojne babe, njenog ujaka sin, mi smo bili na njihovoj svadbi,bla bla...i onda odlucimo, pozovemo samo 100 nama dragih ljudi, batalimo vjencanicu i odijelo i pozivnice, odemo svima kuci na kafu da ih pozovemo na zurku, kazemo ne primamo ni poklone ni pare, samo ponesite dobro raspolozenje. Lanena haljina, sandalice,...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
blackrose je napisao:
i onda odlucimo, pozovemo samo 100 nama dragih ljudi, batalimo vjencanicu i odijelo i pozivnice, odemo svima kuci na kafu da ih pozovemo na zurku, kazemo ne primamo ni poklone ni pare, samo ponesite dobro raspolozenje. Lanena haljina, sandalice,...

Tako nekako bih i ja uradio, samo što mislim da bi bilo dosta manje od 100 ljudi. Na zadnjoj svadbi na kojoj sam bio je pozivana samo najbliža rodbina i prijatelji, fino, skromno ali sa ukusom, bez krkanluka, i naglašeno je da se ni slučajno ne daje nikakav novac. I to mi se sviđa. Inače sam bio na svega 2-3 svadbe, hvala Bogu, jer nisam neki ljubitelj. A ovaj običaj sa davanjem novca mi se uopšte ne sviđa. Taman posla da pozovem goste i onda očekujem da mi plaćaju. Nisam ih zvao zbog toga. Što se tiče troška to je trošak onoga ili onih koji je organizuju, kao i proslave rođendana i ostalog, i ne treba da se gleda da se nešto od tog novca vrati na samoj svadbi :-?

Donijeti kasnije poklon ako se ide u goste, posebno ako je neko blizak, je u redu, i tu sam za to da se mladenci pitaju šta bi željeli i šta im treba a ne da dobiju 10 pegli a ni jedan komplet tanjira.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vader je napisao:
blackrose je napisao:
i onda odlucimo, pozovemo samo 100 nama dragih ljudi, batalimo vjencanicu i odijelo i pozivnice, odemo svima kuci na kafu da ih pozovemo na zurku, kazemo ne primamo ni poklone ni pare, samo ponesite dobro raspolozenje. Lanena haljina, sandalice,...

Tako nekako bih i ja uradio, samo što mislim da bi bilo dosta manje od 100 ljudi. Na zadnjoj svadbi na kojoj sam bio je pozivana samo najbliža rodbina i prijatelji, fino, skromno ali sa ukusom, bez krkanluka, i naglašeno je da se ni slučajno ne daje nikakav novac. I to mi se sviđa. Inače sam bio na svega 2-3 svadbe, hvala Bogu, jer nisam neki ljubitelj. A ovaj običaj sa davanjem novca mi se uopšte ne sviđa. Taman posla da pozovem goste i onda očekujem da mi plaćaju. Nisam ih zvao zbog toga. Što se tiče troška to je trošak onoga ili onih koji je organizuju, kao i proslave rođendana i ostalog, i ne treba da se gleda da se nešto od tog novca vrati na samoj svadbi :-?

Donijeti kasnije poklon ako se ide u goste, posebno ako je neko blizak, je u redu, i tu sam za to da se mladenci pitaju šta bi željeli i šta im treba a ne da dobiju 10 pegli a ni jedan komplet tanjira.

Slazem se sa blackrose i Vaderom. Nasi obicaji su g-r-o-z-n-i. Pogotovo sto se tih svadbi tice a i sahrana.
Obicno te se ljudi sjete kad prave svadbu...ono... ne vide te i ne cuju sto godina i onda odjednom dobijes poziv za svadbu " bila bi nam cast imati te kao gosta na svadbi " ... :angry3: I onda "kako neces pozvati onoga ili ovoga, pa rod su... pa bili smo njima na svadbi... pa de ovako pa de onako...pa to nije obicaj, pa to se ne radi tako nego ovako... sta ce narod reci... " :roll: Za sve buduce mladence: Uradite onako kako vi to zelite i kako smatrate da je ispravno!

Svidja mi se ovaj nacin kako je to blackrose uradila
Citiraj:
i onda odlucimo, pozovemo samo 100 nama dragih ljudi, batalimo vjencanicu i odijelo i pozivnice, odemo svima kuci na kafu da ih pozovemo na zurku, kazemo ne primamo ni poklone ni pare, samo ponesite dobro raspolozenje. Lanena haljina, sandalice

Odlicna ideja. :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
To nisu samo nasi obicaji, ima toga jos puno po svijetu, samo tamo nekad ima i opcija da se kupi nesto u odredjenoj radnji sto stoji na spisku za tu svadbu.
Inace, mislim da vec ima tema o svadbi, na lifestyl-u i tamo je dosta toga receno.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Bila sam i ja na svadbi sa prozivkom. :roll: Katastrofa!

A dva puta sam nosala korpu za slatku i jednom korpu u kojoj su bili konfeti koje je mlada darovala gostima nakon što ispiju slatku. Na toj istoj svadbi sam i kitila svatove i auta. Cirka 300+ svatova. O tome kako sam se "sjajno" provela neću da govorim. Ne znam kako sam sutradan ustala iz kreveta koliko su me noge boljele. :crybaby: Ne smijem ni da zamislim kako je mladoj bilo. :-?

I zakunila sam se sama sebi da se neću ni udati ako budem morala da pravim takvu svadbu. :angry3: :angry4:

A što se poklona tiče, generalno sam za keš. Imam masu nekog nakita kojeg sam podobijala za raznorazne prilike (matura, punoljetstvo bla bla), a koji nikad ne bih stavila. Ili kad mladenci dobiju po 5 pegli ili sličnih gluposti. Ili pitaš mladence šta im treba ili daš novca koliko možeš a neka mladenci sebi kupe ono što ima je potrebno. Lijepa čestitka, fino sročena rečenica i nešto para i super! :D

Kad sam kumovala, prvoj kumi sam dala novac. Pitala je da li želi da joj kupim poklon (do određene svote koju sam planirala, a da ona bira) ili da joj dam novac. Ona odabrala novac. Mirna Bosna! :D

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 23:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Phoenix je napisao:

I zakunila sam se sama sebi da se neću ni udati ako budem morala da pravim takvu svadbu. :angry3: :angry4:

Da ti nisi sa Kobrom sjedila na casovima srpskog jezika i gramatike? :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 23:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
MuskoBre je napisao:
gavranpero je napisao:

Bilo, ne ponovilo se

Aaaa, ne mozes ici na svadbu u sportsku dvoranu Knezevo. Ne mozes. Odbijam vjerovati.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
MuskoBre je napisao:
Phoenix je napisao:

Da ti nisi sa Kobrom sjedila na casovima srpskog jezika i gramatike? :lol: :lol:

A kako se pravilno kaže? :oops:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]