banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 00:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 309 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: O "Oštroj nuli"
PostPoslato: 11 Apr 2011, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Има нас толико да би ти били потребни сви прсти једне руке да нас пребројиш! :lol:
Шта ћеш, науче нас на факсу да говоримо и пишемо до изнемоглости, а послије немамо гдје то да радимо, па спамујемо форуме. :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 17:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
_zoka je napisao:
Evil_Dead je napisao:
@_Zoka: Докони су јер студирају филозофију или студирају филозофију јер су докони? Нисам најбоље схватио. Да ли да се осјећам прозваним или не?

Još jedan student filozofije na forumu?Pa koliko vas ima? :lol:
Ne,dokoni su i studiraju filozofiju...Kao da studiranje filozofije nije dovoljan problem.... :wink:

:lol:

Secam se kako su "krecili" diplome... i davali izjave kako ne mogu naci posao u struci itd.
sada vidim da su kao osnivaci -studenti.

Cije su diplome krecili ? Sto su krecili diplome kada nisu zavrsili ?

mislim da ih je _zoka pitao da li znaju sta je "ostra nula" ?
Posto su se pojavljivali na forumu (secate li se one teme o tkzv."protestima"),mozda bi mogli i odgovoriti.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 17:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Dejan Cocic, 25 godina i jos mrljavi na filozofiji i sociologiji?!
6 godina se guzla na tom prdimahovinskom fakultetu i kuka kako nema posla?!

Djulija, filozofija i politicke nauke...

Drazana Lepir, profesorica filozofije i sociologije...

Davor Paponja, "akademski" slikar...

Da mi je dozivjeti da neko, ko je zavrsio elektrotehniku, masinstvo ili nesto slicno, povede ljude u proteste ne bih "A" rekao. Ovako, iz prilozenog je jasno da niko od ovih nema pojma o konkretnim poslovima, gluposti kao sto su naprdjivanje o raznoraznim teorijama me ne zanimaju!
Dosta mi je ove gamadi u foteljama, samo mi jos nedostaju novokomponovani filozofi, sociolozi i slikari...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Evil_Dead je napisao:
@Rocker
Наравно да то што кажеш има смисла у "реалности друштвеног уређења" у ком живимо, али желиш ли ти да и твоја дјеца раде 15 сати дневно само да би могла преживјети? О живљењу ту наравно нема говора, јер 15 сати рада+8 сати сна једнако је 23 сата, што ти оставља 1 сат "слободно", па ти живи. Ствар је у томе да се та "реалност" замијени неком повољнијом, у којој радимо 8 сати и добијемо довољно новца да можемо да живимо од тог рада.

Prvo, ja ne radim 15 sati dnevno zato sto moram, nego zato sto imam posla, jer nesto znam i vrijedim. Ja radim ono sto volim, tako da mi ne pada tesko, a i ne zaradi se lose. Moja djeca zasigurno nece morati uopste raditi (ako ne postanu narkomani :roll: )

Ja sam skoro 12 godina u skolama slusao bajke o 8 sati rada, 8 zajebancije, 8 spavanja, plus free zimnica, free ljetovanje, free bolovanje kad kod treba sijeno pokupit.

Zajebi to, izbij to sebi iz glave.

Mi smo drustvo, ili drzava ako hoces, koja je pretrpila potpunu devastaciju tokom rata. Unisteno je previse industrije, a ono sto je sacuvano, tehnoloski je ispod svakog nivoa.
Ostali smo bez kvalitetnih kadrova (ako smo ih uopste imali), te kod nas naucnoistrazivacki rad uopste ne postoji.
Pogledaj malo koliko naucnih radova prijave akademci po zapadu, u odnosu na BiH, samu RS da ne spominjem.

Mi smo drustvo koje je u startu optereceno naslijedjenim nakaradnim sistemom PIO, jer pare koje su sadasnji penzioneri uplatili ko zna ko je i gdje potrosio.
Optereceni smo ogromnim brojem radno nesposobnih, kojima MORAMO omoguciti zivot, kakav takav. - Zasluzili su.
Optereceni smo, naravno, nesigurnom politickom situacijom, gdje niko ozbiljan nece razmisljati o nekoj dugorocnoj investiciji.
Dakle to je eto neki kraci spisak stvari, koje nikakva vlast NE MOZE rijesiti, bez radikalnih zahvata u stecena prava.
To jednostavno NE MOZE, osim da nadjemo naftu ili dijamante, pa onda jebiga, bilo bi za sve.

Citiraj:
Што се тиче "налажења посла" овде, ево ти извјештај Агенције за статистику БиХ за јануар 2011. http://www.bhas.ba/saopstenja/2011/ZAP_ ... _01_BH.pdf у ком стоји "регистрована незапосленост је 43,1%". Па, да видим ту идеју која ће ти наћи посао у таквим условима. Успут, у Албанији је 13,7%, за САД нисам сигуран, али се увијек креће између 8 и 12%. (Нек ме исправи ко има податке)
Ако сам ја ове "нулаше" добро схватио, поента је да се код људи пробуди свијест да је моћ у нашим рукама а не у рукама политичара. Ми бирамо њих, а не они нас, они нама треба да одговарају а не ми њима.

Moc je u mojim rukama samo kad odem u WC. Pazi, ako zelis politicki da se angazujes, kao sto rade oni, onda moras odabrati stranu, ili osnovati vlastitu partiju. Ne mozes agitovati protiv svih ? Kontas ?
Dakle, svako ko zeli da mijenja biracima svijest, neka registruje stranku i neka mijenja. Najlakse je ovako bez ikakve obaveze kritikovati sve, a ne nuditi rjesenje u obliku imena i prezimena.

Mene nervira njhova prica da narod "od straha" ne smije izaci na proteste. Pa sta misle, da sam ja dozivjeo petu deceniju trckarajuci za kojekakvim neradnicima i vjecitim studentima ? Taman mi sad treba da stojim ko budala sa nekim preglupim transparentom ispred boske, da bi neko od njih dobio medijsku paznju, i eventualno dobio "ponudu koju je nemoguce odbiti".

Svakoj budali je jasno da stanje koje imamo nije dobro, ali takodje i svakoj budali treba biti jasno (a izgleda samo nekolicini nije) da se zivotna pitanja ne rjesavaju tako sto ces kao anonimac izaci u setnju. Sta sad, vi bez posla setate, a ja cekam sa strane i odmjeravam ko bi mogo' drva cijepat' ?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Наравно, у суштини се слажемо. Реалност је таква каква јесте, али то ипак не значи да је непромјењива. Није проблем ако "захватање у права" води некуда. Ако мање пензије, другачији систем здр.заштите, итд... доводи до постепеног повећања запослености, веће продуктивности и посљедично бољег живота. Али, код нас то није случај. Ствари стоје управо обрнуто.
Овако бих ја изнио конкретне захтјеве: нека свако ради свој посао ефикасно, у супротном нек се склони. Ако ја на послу забушавам сљедује ми отказ, а на моје мјесто долази онај који неће забушавати. Исто тако је и са властима - или нек створе услове за нормалан рад, живот и развој или, ако то не умију, нек се склоне и препусте то онима који нешто могу. Али, пошто се нико сам од себе неће склонити, мора им се то некако рећи. Слажем се да шетање и није неки нарочит начин да се то саопшти, али бољи је од насиља.
Обичан човјек може и треба да чини двије ствари: да ради и јасно да до знања сваком да није будала и да се не да искориштавати.
П.С. Нажалост, ја не могу да радим посао који волим, ни пола сата дневно камоли 15. Кад нађем било какав посао, ријетко и на надницу, сретан сам. Од власти тражим само једно - да створе услове у којима на посао не бих чекао више од 3-4 мјесеца, ма нек није у струци, ма нек га не волим, ма нек је на одређено, само нек га има...било каквог...а не да се не могу пријавити ни за мјесто хаузмајстора у сеоској школи јер немам "квалификације".

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Simpatizer je napisao:

Da mi je dozivjeti da neko, ko je zavrsio elektrotehniku, masinstvo ili nesto slicno, povede ljude u proteste ne bih "A" rekao. Ovako, iz prilozenog je jasno da niko od ovih nema pojma o konkretnim poslovima, gluposti kao sto su naprdjivanje o raznoraznim teorijama me ne zanimaju!
Dosta mi je ove gamadi u foteljama, samo mi jos nedostaju novokomponovani filozofi, sociolozi i slikari...

Aferim!
Ovo je najbolji post koji sam pročitao otkako sam na ovom forumu, nema se šta dodati ni oduzeti.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Хмм...у вези ових што се баве "конкретним" пословима и ових што се "напрђују"...
Ајмо, драги инжињери електротехнике, направите ми монитор Made in BiH. Овај мој само што није вриснуо, а скупи су ми ови у тренутној продаји, рад сам набавити приступачан домаћи производ и успут помоћи домаћу економију. Отварајте фирме за производњу, можда буде мјеста и за мене да радим, рецимо да склапам тастатуре и мишеве или шта слично, за то ми ваљда не треба факултет.
Кад ми они који раде "конкретне" послове покажу "конкретне" фирме које нешто "конкретно" производе, прихватићу опаску о "напрђивању" као утемељену.
А, ко је крив што таквих фирми нема? Политичари? Филозофи? Социолози? Академски сликари? Бициклисти? Или сами инжињери?
Зар и ви не чекате да вам фирме падну с неба да се у њима запослите? Па, оснивајте их! Радите нешто "конкретно", кад политичари већ нису криви, а социолози, филозофи и академски сликари се само "напрђују". Прије ће бити да се сви ми напрђујемо.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
e jesi ubo baš...baš ovi što ih prozivaš se bave konkretnim poslom i prave stvari Made in BiH, proizvode i stvaraju radna mjesta.
Ako ih zamoliš možda ti i pokažu ;-)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ма, нисам ја никог од њих посебно прозивао, већ тај став - једни раде нешто конкретно, а други се напрђују.
Свако ко нешто заиста производи и запошљава људе има моје велико поштовање и може ме слободно звати "мрсимудом", мислим да на то има право. Нек ја имам и 100 професорских титула, такви су за мене доктори.
А, ако коме треба радник, за било какав посао - ту сам. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta znas da radis ?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ja samo ne mogu da skontam da li ovi padobranci previse podcjenjuju nasu inteligenciju ili su jednostavno glupi.
Jbt, da lik dodje nekome objasnjavati sa primjerima radnika i poslodavca... :roll: Ne vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Besparica
Ако може без вријеђања, молим те. ОК, не слажеш се са мном и то је у реду, али нема потребе за увредама. Не вријеђам те ни под разно, а ово "падобранац" - па, ваљда си се и једном тек регистровао на форум па морао почети са првим постом и темом...
@Rocker
Углавном сам радио физички са стричевима око грађевине (шалунге, мјешалица, бетон...понекад штемовање), а оно што не знам да радим, спреман сам да научим. Од мог формалног образовања ништа. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Well, too bad.
Trenutno ti ne mogu pomoci. Ali - vidim da znas pisati na forumu, znas li engleski ?
Recimo, dva moja drugara koji su bili tako besposleni sad zaradjuju u prosjeku po 200 EUR na Google adsense.
Jedan je napravio nekakav site vezan za problem kicme, drugi neki forum o autima.
Ja im dao besplatan hosting + domenu za jednu godinu.
Sad placaju. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Нисам баш ИТ стручњак, али познајем помало "материју", онако лаички. Чачкам док не сконтам (или док не зезнем нешто у програмима. ;))Енглески знам, други кажу прилично добро, а ја мислим тек мало више од просјека. Није лош приједлог, вриједи размислити о томе. Хвала у сваком случају.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
@Evil_Dead
Zašto si skroman, po načinu na koji pišeš vidim da si prilično pismen, rekao bih obrazovan, možda ti slova i interpunkcije jednostavno idu od ruke, ali, poprilično sam siguran da građevinski irgeti bez ikakvog obrazovanja ne mogu tako da pišu, ili griješim?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 01:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Образован јесам, и формално и неформално, и неких диплома имам...бла, бла, бла...
Али, то никад нисам сматрао страховито битним. А скроман сам зато што стално упознајем људе који знају пуно више од мене. Једном сам се сит испричао са ликом који има само основну школу, али је двадесет година био морнар - дипл. инг. живота.
Мислим да пуно више не знам него што знам и да од сваке особе понешто могу научити. А то што и ја имам доста знања није ништа специјално - имају га и други. :)

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 08:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
old fashion men je napisao:
Simpatizer je napisao:

Aferim!
Ovo je najbolji post koji sam pročitao otkako sam na ovom forumu, nema se šta dodati ni oduzeti.

Slozio bih se sa kolegom.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
@Evil_Dead
Zašto si skroman, po načinu na koji pišeš vidim da si prilično pismen, rekao bih obrazovan, možda ti slova i interpunkcije jednostavno idu od ruke, ali, poprilično sam siguran da građevinski irgeti bez ikakvog obrazovanja ne mogu tako da pišu, ili griješim?

vide sade znaci ako nejma interpunkcije namah je neko ne obrezovan moj sarajlija nije sve tako jednostavno znam ja jednog sa tackom i zarezom rekob cojek fin gospodin onako kad ga vidis a on bolestan spava sa sestrom

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Evil_Dead je napisao:
@Besparica
Ако може без вријеђања, молим те. ОК, не слажеш се са мном и то је у реду, али нема потребе за увредама. Не вријеђам те ни под разно, а ово "падобранац" - па, ваљда си се и једном тек регистровао на форум па морао почети са првим постом и темом...

Kako ono ti kazes...
Nisam ja nikoga konkretno vrijedjao, vec samo taj stav. Iskazao sam svoje misljenje o toj logici. A kada neko prosipa tu pricu ovuda mora biti da podcjenjuje ili je glupav. Trece nema.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 09:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
chils je napisao:
@Evil_Dead

vide sade znaci ako nejma interpunkcije namah je neko ne obrezovan moj sarajlija nije sve tako jednostavno znam ja jednog sa tackom i zarezom rekob cojek fin gospodin onako kad ga vidis a on bolestan spava sa sestrom

Ja ih znam dvojicu. :D
Jednog znam od rođenja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 309 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]