banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 22:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Feb 2011, 22:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Generalno, treba se paziti u saobracaju, pogotovo biciklisti. Mene je par puta mogao da udari auto na raskrsnici kod pozorista, hladno likovi kroz crveno, jedina sreca je bila to sto sam pazio, a jednom me je cak neki kreten mogao na trotoaru spucati i jos je me je cak verbalno napao rekavsi da sam debil i sto ne pazim, naravno ja sam se okrenuo i krenuo prema njemu da se obracunam sa njim, papak je pobjegao, ja nemam 115 kg imam 95 ali i tesku ruku. Nikad necu prezaliti taj trenutak, mogla je to biti lijepa tuca.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 23:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Citiraj:

A vi svi ostali (vas oko 80%)? Šta vi kažete na sve ovo? Još jedno 'Jebiga!'?

Dragi Đulaga, neka ti je laka crna zemlja, a nama neka je sretno sa svima nama ovakvima polumrtvima!

Са овим се слажем толико је пасивно ово друштво али јебига шта да се ради :D
Неки дан је био додикистан сад апсурдистан шта је сутра на реду?

Ја нисам нешто оптимистичан по питању те културе , поготово кад видим ове гастарбајтере кад дођу на одмор и понашају се као стока највећа у саобраћају (не сви наравно) шта ми овде треба да очекујемо ако они горе нису ништа научили.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ma koja kultura, opleti po dzepu odreda ko' svabo i englez, pa ces vidjeti kako postajemo kulturni preko noci.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 01:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
nista to nije,neki dan starijeg covijeka, tamo kod kroate, udari na trotoaru auto,jos se vozac izgalami sto ne pazi i ode.skup auto,moze mu se,

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 06:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Rikas, ja se ne sjecam kada sad zadnji put vidio auto stranih tablica da divlja po gradu. Ako mi ne vjerujes, nudim ti da te vozim citav dan po gradu a ti udaraj recke za svaki moj ili tudji prekrsaj. Mozda ces posle nekoliko primjera ubuduce pisati manje glupih generalizacija.
Btw. u prosjeku imamo nesto manje od 200 poginulih godisnje. Evropski prosjek na ovaj broj stanovnika i vozila bi bio oko 70, ako ne i manje racunajuci tranzitni saobracaj i tome slicno.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Rikas je napisao:
Ја нисам нешто оптимистичан по питању те културе , поготово кад видим ове гастарбајтере кад дођу на одмор и понашају се као стока највећа у саобраћају (не сви наравно) шта ми овде треба да очекујемо ако они горе нису ништа научили.

:roll: Kazes stoka? Ja stanem pred pjesacki a jaro iza mene, u gepek mi se nabio i psuje sve po redu sto je morao zakociti. Nemoj molim te. U BL ni pjesaci, ni biciklisti niti vozaci imaju vozacku kulturu. Na Starcevici pasarela a pandur trci preko ceste i to u spicu kada se djeca vracaju iz skole. I onda ti gastosi smetaju :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 09:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2004, 13:13
Čitam tekst i skontam koliko sam samo puta i ja na bajsu znala pičiti cestom ili preći ulicu na neoznačenom dijelu, pa mi je došlo iz dupeta u glavu...
Mislim, bez lažne skromnosti, stilski ni meni tekst ne sjeda, ne sviđa mi se kako je "analitički" odradio temu, uzeo je loš primjer - ali vjerovatno izrevoltiran svim što se dešava, i kontam da je možda ovako napisao tekst samo ne bi li isprovocirao masu, vođen onim da je i negativna reakcija bolja od nikakve reakcije...(ne znam, ne ulazim sada u to)

Moja poenta je bila u tome da svi moramo otvoriti oči, voditi računa o tome šta radimo (voziti bajs ili trotoarom ili jadnim biciklističkim stazama/stavljam naglasak na "jadnim", prelaziti ulice na pješačkim prelazima i sl.) i pokušati dati dobar primjer drugima.
Jer, ako hoćeš da mijenjaš svijet, moraš početi od sebe. Tako?
Ili je i to sizifovski posao?

A, možda je ipak bolja ona opcija koju je rekao blaf77 "opleti po džepu, pa ćeš vidjeti kulturu".

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 09:27 
Gastosi koje ja znam daleko normalnije voze od domacih ruljaka, mada sam znao vidjati i "svedjane" kako skrecu bez signalizacije i ne pustaju pjesake, na pjesackom naravno.

Citiraj:
Ja stanem pred pjesacki a jaro iza mene, u gepek mi se nabio i psuje sve po redu sto je morao zakociti.

Dobro da nije kao jedan mentol pokupio curu kod parka, prvi i drugi auto zakocili, a treci frajer lijevo da pretekne ova dva i pokupio jadnu djevojku nasred pjesackog i jos pobjegao sa mjesta nesrece.

Nema dok ne krenu stroze kazne, treba kao u Skandinaviji da oduzmu postotak od zarade, a ne fiksne cijene za sve.
Bas zato guzonje rade to sto rade jer im nije nikakav problem dati 100-200 maraka za kaznu pa sve tako dok nekog ne ubiju,ali oduzmi mu 2 mjesecne zarade pa neka opet pokusa isto. :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 10:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koje zarade, ako je privatnik onda je uglavnom na minimalcu.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 10:28 
Zar nema papire o poslovanju?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 10:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kontaj fazona,ne možeš im dodati komentar na tekst....Bezze...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 10:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
The_new_Statesman je napisao:
Koje zarade, ako je privatnik onda je uglavnom na minimalcu.

tensSa je napisao:
Zar nema papire o poslovanju?

Naravno da ima. Nije plata vlasnika (privatnika) mjerilo njegovih prihoda, već ukupan prihod preduzeća ostvaren na godišnjem nivou koji su dužni prijaviti Poreskoj upravi i na to platiti porez. Tako da se na osnovu toga može lako utvrditi prihod.
Ali su kod nas još uvijek kazne iste za sve, i one koji zarađuju 500 KM i 50000 KM...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 11:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Kontaj fazona,ne možeš im dodati komentar na tekst....Bezze...

Kome?
BL!INU? Možeš, ako imaš FB, jer na svojoj grupi redovno ažuriraju tekstove ispod kojih možeš pisati kometare.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 11:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne može na portalu,nisam mislio na FB grupu...Nije isto...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 11:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zar firma nije jedno a covjek drugo. Ok, mozda se kazne mogu pisati na vlasnika vozila, a u vecini slucajeva su to njihove firme. Ali sve to je smijesno jer vise divljanja vidim sa Golf dvicama i tricama, Asconama i Suzama, Passatima starijim...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 11:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ne može na portalu,nisam mislio na FB grupu...Nije isto...

Ah, znam da nije isto, mudro su to odradili.
Sad kad malo bolje razmislim, čemu kićenje statusom "jedinog javnog internet medija, otvorenog i bez cenzure" ako oni prvi uskraćuju glas naroda?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 11:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Jedini objektivan medij na koji sam ja naišao i koji se ne boji kritike je Frontal.Jeste da su malo nacionalno obojeni ali su i tu prilično objektivni.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
_zoka je napisao:
Jedini objektivan medij na koji sam ja naišao i koji se ne boji kritike je Frontal.Jeste da su malo nacionalno obojeni ali su i tu prilično objektivni.

http://www.frontal.rs/cyrl/?page=5&kat=10&vijest=52654

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 13:58 
Administrator
Korisnikov avatar

E,ali kod njih možeš ostaviti komentar kao registrovani korisnik.Na blinu ne možeš...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Kada su ubijeni deda i unuka u naselju Borik, postavljene su samo vibracione trake koje (kao) trebaju da upozore vozače da je pješački prelaz u blizini. Praktično je dokazano da što brže pređete preko tih traka to je manje štete za auto i buke za vaše uši. Pa čemu služi nešto što smo mi platili ako ne služi da uspori vozila u dijelu naselja gdje su pored te ulice vrtić, osnovna škola, supermarket, tržnica, glavna poveznica za pješake između dva dijela Borika, opštinska kancelarija i ostali saržaji?

Ovo je 100% tacno, ove trake nemaju nikakvu upotrebnu vrijednost, ali su za mene spomen, jer su postavljenje poslije neduznog stradanja dva Bozja raba, da ih nema ja bih ih zaboravio, ovako svaki put kada tuda prodjem ja zastanem i sjetim ih se.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]