banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 18:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jan 2011, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_zoka je napisao:
Interesantno kako ovi iz SNP Izbor je naš počinju sve svoje akcije iz kampusa.Zatrujte ljude dok su još mladi.

Па неће их почињати из дома пензионера. Логично је да свако види своју шансу пре свега у младим људима и да покреће акције тамо где су млади.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
filozof sa vrbasa je napisao:
Na fakultet dolaze ljudi već nacionalno osvješteni, ništa nije pod moranjem, tako da priča o nekom trovanju ne stoji.

Sta znaci "nacionalno osvjesteni"?

Međutim ovde se radi o nečemu drugom, danas sutra pojaviće se neko bošnjačko udruženje koje će tražiti isti tretman za svoje žrtve, da mi je vidjeti upravu univerziteta kako će se izvući iz toga

Ako i oni budu trazili jesu li i oni onda "nacionalno osvjesteni" i koja uopste korist od toga "osvjestavanja" onda osim stvaranja jos vece mrznje, netrpeljivosti i losih stvari?
Iskustva pokazuju da to "osvjestavanje" donosi samo rat, bijedu i druge lose stvari, zato pitam sta je to i koja je poenta toga "nacionalnog osvjestavanja"?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 15:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
jellyfish, tebi je Amerika ideal i uzor u svemu. Reci ti meni.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish, tebi je Amerika ideal i uzor u svemu. Reci ti meni.

Otkud ti to? Stavise, Amerika je jedna od zemalja koje najvise forsiraju pojam "patriotizma" i slicnih gluposti. O njihovim kaznama zatvora za najmanju sitnicu da i ne govorimo. A tek jos nisu ukinuli smrtnu kaznu sto je totalno barbarski i sto nije u skladu sa ljudskim pravima.
Ne kazem da Amerika nema nekih dobrih stvari, ali totalno je pogresno reci da bi trebala biti uzor.
A u postu sto sam napisao nema rijeci o Americi, samo pitam koja korist od stalnih podjela medju narodima, obzirom da se to nije bas pokazalo kao narocito produktivno. Cak suprotno, pokazalo se kao destruktivno. Zato pitam onda cemu sve to osim zadaovoljavanju "nacionalnog ega" po skupoj cijeni.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koliko si puta napisao o podršci Amerike u rušenju diktatorskih režima i sam sam prestao da brojim, koliko si se puta divio njihovoj demokratiji i uređenju takođe.

Ali si našao za shodno da za nesreću na ovim prostorima okrivljuješ nacionalno probuđen narod, koji je u jednom trenutku htio istinu i otkrivanje svega onoga što je sakrivala titoistička Jugoslavija. Pokaži mi bar jednu državu u Evropi koja je nacionalno uspavana.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko si puta napisao o podršci Amerike u rušenju diktatorskih režima i sam sam prestao da brojim, koliko si se puta divio njihovoj demokratiji i uređenju takođe.

.

Naravno. I sad stojim iza toga da su islamisticki rezimi gdje se ljudi kamenuju zbog najmanjih sitnica, gdje se ne postuju odredjena ljudska prava, gdje se ne postuju religijske slobode, gdje se hriscani ubijaju i protjeruju daleko gori od Amerike i da ih treba svrgavati. Americka demokratija je dobra kad se poredi sa "demokratijama" u ovim islamistickim i tvrdo komunistickim rezimima koje sam naveo, iako je daleko od savrsenstva, sto sam opisao u prethodnom postu.
Najbolja demokratija bi bio demokratski komunizam, ali to jos nije ostvareno i sadasnja demokratija je manje zlo od apsolutisticke, religijske, nacionalne ili diktatorske vladavine. I naravno da podrzavam rusenje takvih rezima.

Citiraj:
Ali si našao za shodno da za nesreću na ovim prostorima okrivljuješ nacionalno probuđen narod, koji je u jednom trenutku htio istinu i otkrivanje svega onoga što je sakrivala titoistička Jugoslavija. Pokaži mi bar jednu državu u Evropi koja je nacionalno uspavana

Cinjenica je da kad se narod "nacionalno probudio" da je postalo gore. A zasto? Pa pretpostavljam zato sto je nacionalizam stavljen na prvo mjesto, dakle ispred zivotnih pitanja.
Zemlje u Evropi su na prvo mjesto stavile zivotna pitanja i kako ljudi zive pa tek onda nacionalne price. Kod nas je obrnuto. Nacionalne price sluze za ispiranje mozga naivnom narodu dok oni koji ih pricaju ubiraju sebi korist. Problem kod nas je u prioritetima, jer posto smo jos nedorasli, nacionalizam kod nas stvara samo zlo uglavnom.

Ali to je samo moje misljenje fili. Naravno da mozda nisam u pravu, neka svako sam prosudi iz onog sto vidi. U svakom slucaju postujem i tvoje misljenje na koje naravno imas pravo :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2011, 17:40 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
jellyfish vecina naroda je bila budna samo je iz straha morala da se pravi da spava

zemlje u evropi su vecinom nacionalne drzave..kad Srpska bude slobodna i nezavisna drzava onda ce svima prioritet biti zivotna pitanja, ocekivat da se neko bavi necim dok mu mac visi nad glavom je suludo,a i u toj evropi koju spominjes u visenacionalnim drzavama dolazi do problema pogledaj Belgiju,pa S.Irsku,Baskiju,Korziku,kataloniju,pa i Svajcarsku

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Naravno da trebaju te slike i takve teme, samo je pitanje namjera i pobuda.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Naravno da trebaju te slike i takve teme,

slazem se evo ja sam neki dan sebi u spavacoj foto tapete od tih slika odradio a djeciju sobu (kad budem imao malog srbina planiram ukrasiti sa nesto dedinih slika iz mathauzena (nije radio preko studentske vec bio na godisnjem) a imam i nesto od komsije iz omarske (sezonski preko KABa ) pa reko da ne propa'nu

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 21:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
У недјељу, 06. фебруара, у 09 часова, у спомен-храму у Дракулићу биће служена Света архијерејска литургија, док ће у 12 часова код Спомен-костурнице бити одржан парастос невиним жртвама усташког покоља из 1942. године.
Административна служба Града обавјештава грађане да ће у недјељу бити обезбијеђен бесплатан превоз из центра града до Дракулића. Обезбијеђен је један аутобус, који ће кренути из Видовданске улице (стара аутобуска станица) у 11 часова.

Аутобус ће, по завршетку парастоса, путнике вратити на полазну станицу.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne treba. Neka se vrate. Ko jebe ubijene?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 10:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Daljac je napisao:
Ko jebe ubijene?

[totalno izvan konteksta] Neko jako poremećen :lol: :lol: :lol: [/totalno izvan konteksta]

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:D :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 11:12 
Podsjeti me na onaj o Perici, sestri i bolesti... :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 11:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Sve bi ja te patriote poslao u vojsku 6 mjeseci obuke u Bileće pa 6 mjeseci na neku karaulu na Prokletijama ili sl 100 km od prve civilizacije. Brzo bi se manuli huškanja i nacionalizma.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nepokoreni je napisao:
Sve bi ja te patriote poslao u vojsku 6 mjeseci obuke u Bileće pa 6 mjeseci na neku karaulu na Prokletijama ili sl 100 km od prve civilizacije. Brzo bi se manuli huškanja i nacionalizma.

Tvoje komunjare su to radile 50 godina i vidjeli smo devedesetih rezultate njihove rabote, plana i programa.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 11:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Čudo kako su tebe promašili :roll:
Živo me zanima da li ti svoju djecu (ako ih imaš) truješ mržnjom, rasimom i vjerskom netrpeljivošću, možeš li zamisliti na šta bi to izašlo za jedno 40 godina kad bi svi radili.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nepokoreni je napisao:
Čudo kako su tebe promašili :roll:
Živo me zanima da li ti svoju djecu (ako ih imaš) truješ mržnjom, rasimom i vjerskom netrpeljivošću, možeš li zamisliti na šta bi to izašlo za jedno 40 godina kad bi svi radili.

Mene nisu promašili, ja sam svoje odslužio, ali oni koji su mi srali o bratstvu i jedinstvu su prvi zuzeli mjesta i to vodeća u vojskama svoje nacije, a ja dok sam se osvjestio gdje sam šta sam, našao sam se u neobranom grožđu bez države i adrese, ostalo mi je samo da nastavim jesti govna koja su drugi srali, prema tzome, NE VJERUJEM ONIMA ŠTO MI KENJAJU O BRATSTVU I JEDINSTVU I OSTALIM MULTI-KULTI SRANJIMA, "opreznost iznad svega budi pametan stari" :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 12:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja ne propagiram bratstvo-jedinstvo skupo nas je koštalo. Nego dosta je mržnje i težnji, svak na svoju stranu i svako svojim poslom, bolje dobre komšije nego silom braća. Kad bi učili našu djecu šovinizmu i nacionalizmu za cca 40 godina ako bi se nedo Bog zaratilo, ovo 90tih bi bila kafanska tuča šta bi tek tad nastalo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]