filozof sa vrbasa je napisao:
Koliko si puta napisao o podršci Amerike u rušenju diktatorskih režima i sam sam prestao da brojim, koliko si se puta divio njihovoj demokratiji i uređenju takođe.
.
Naravno. I sad stojim iza toga da su islamisticki rezimi gdje se ljudi kamenuju zbog najmanjih sitnica, gdje se ne postuju odredjena ljudska prava, gdje se ne postuju religijske slobode, gdje se hriscani ubijaju i protjeruju daleko gori od Amerike i da ih treba svrgavati. Americka demokratija je dobra kad se poredi sa "demokratijama" u ovim islamistickim i tvrdo komunistickim rezimima koje sam naveo, iako je daleko od savrsenstva, sto sam opisao u prethodnom postu.
Najbolja demokratija bi bio demokratski komunizam, ali to jos nije ostvareno i sadasnja demokratija je manje zlo od apsolutisticke, religijske, nacionalne ili diktatorske vladavine. I naravno da podrzavam rusenje takvih rezima.
Citiraj:
Ali si našao za shodno da za nesreću na ovim prostorima okrivljuješ nacionalno probuđen narod, koji je u jednom trenutku htio istinu i otkrivanje svega onoga što je sakrivala titoistička Jugoslavija. Pokaži mi bar jednu državu u Evropi koja je nacionalno uspavana
Cinjenica je da kad se narod "nacionalno probudio" da je postalo gore. A zasto? Pa pretpostavljam zato sto je nacionalizam stavljen na prvo mjesto, dakle ispred zivotnih pitanja.
Zemlje u Evropi su na prvo mjesto stavile zivotna pitanja i kako ljudi zive pa tek onda nacionalne price. Kod nas je obrnuto. Nacionalne price sluze za ispiranje mozga naivnom narodu dok oni koji ih pricaju ubiraju sebi korist. Problem kod nas je u prioritetima, jer posto smo jos nedorasli, nacionalizam kod nas stvara samo zlo uglavnom.
Ali to je samo moje misljenje fili. Naravno da mozda nisam u pravu, neka svako sam prosudi iz onog sto vidi. U svakom slucaju postujem i tvoje misljenje na koje naravno imas pravo