banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 18:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Dec 2010, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Leona je napisao:
Ocekujem opsiran izvjestaj od Japanske Ruze. :D

Vec sam se izjasnila o njemu na temi o Eko-selu :

Uz to sto je pomalo autistican, lik je i idealista, ali je zagrizao preveliki kolac - i to iznenada. Zbog toga mislim da su mu sanse da se izvuce iz ove situacije zanemarljivo male, nisu to mogli ni pametniji od njega koji su se drznuli susprotstaviti se rezimima. Oslonio se na leaks vojnika koji je vec osudjen ( ili treba biti osudjen na 52 godine zatvora ), i na masu.

A kada se oslonis na masu, narocito svjetsku, masa te iznevjeri. Juce je u razgovoru sa obicnim ljudima na pitanje sta ce biti od svega ovoga odgovorio : To zavisi od vas.

Danas se, nakon zatvaranja njegovog racuna od svicarske banke, sprema da razgovara sa Policijom. Tu ce mu biti kraj ( u smislu dugotrajne zatvorske kazne za spijunazu ), i ubrzo ce biti zaboravljen, izuzev od manjine najradikalnijih aktivista za ljudska prava. Vecina u koju spadamo i mi ce nastaviti zivjeti sa spoznajom da su sve vlade korumpirane i da mi ne mozemo ili necemo nista da ucinimo po tom pitanju. S vremena na vrijeme cemo se zgrazavati fotografijama flagrantnog krsenja ljudskih prava u svijetu, potajno sretni sto se to ne desava nama. U medjuvremenu ce nam se gradjanska prava dodatno smanjiti, ukljucujuci i slobodu govora putem interneta.

Znaci moje misljenje o svemu ovome je da je lako moguce da je postigao kontraefekat i za sebe licno i za obicne ljude u svijetu. :wink:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 21:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Japanese_rose je napisao:
Leona je napisao:
Ocekujem opsiran izvjestaj od Japanske Ruze. :D

Vec sam se izjasnila o njemu na temi o Eko-selu :

Uz to sto je pomalo autistican, lik je i idealista, ali je zagrizao preveliki kolac - i to iznenada. Zbog toga mislim da su mu sanse da se izvuce iz ove situacije zanemarljivo male, nisu to mogli ni pametniji od njega koji su se drznuli susprotstaviti se rezimima. Oslonio se na leaks vojnika koji je vec osudjen ( ili treba biti osudjen na 52 godine zatvora ), i na masu.

A kada se oslonis na masu, narocito svjetsku, masa te iznevjeri. Juce je u razgovoru sa obicnim ljudima na pitanje sta ce biti od svega ovoga odgovorio : To zavisi od vas.

Danas se, nakon zatvaranja njegovog racuna od svicarske banke, sprema da razgovara sa Policijom. Tu ce mu biti kraj ( u smislu dugotrajne zatvorske kazne za spijunazu ), i ubrzo ce biti zaboravljen, izuzev od manjine najradikalnijih aktivista za ljudska prava. Vecina u koju spadamo i mi ce nastaviti zivjeti sa spoznajom da su sve vlade korumpirane i da mi ne mozemo ili necemo nista da ucinimo po tom pitanju. S vremena na vrijeme cemo se zgrazavati fotografijama flagrantnog krsenja ljudskih prava u svijetu, potajno sretni sto se to ne desava nama. U medjuvremenu ce nam se gradjanska prava dodatno smanjiti, ukljucujuci i slobodu govora putem interneta.

Znaci moje misljenje o svemu ovome je da je lako moguce da je postigao kontraefekat i za sebe licno i za obicne ljude u svijetu. :wink:

neko bi pomislio da si postala unbeliever.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:
neko bi pomislio da si postala unbeliever.

Taj neko bi se prevario. :fadein:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 00:33 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ma tip je tu kod mene...samo SY ceka od Interpola ispravne formulare.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 01:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Leona je napisao:
Podrzavate li ovog covjeka?

Potpuno.

Ništa nije sakriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće saznati. Jer što u mraku rekoste, čuće se na vidjelu; i što na uho šaptaste u klijetima, propovjedaće se na krovovima. (Luka 12,2-3)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 01:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Leona je napisao:
Podrzavate li ovog covjeka?

Potpuno.

Ništa nije sakriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće saznati. Jer što u mraku rekoste, čuće se na vidjelu; i što na uho šaptaste u klijetima, propovjedaće se na krovovima. (Luka 12,2-3)

Hm. Sta znaci "potpuno" ga podrzavati ?

Taj covjek ovog trenutka trazi azil, i dobio je prema njegovim rijecima na stotine prijetnji likvidacijom. Da li bi ga skrivao narednih 5 godina pod prijetnjom za vlastiti zivot i zivot svoje porodice ?

Nadam se da ne bi. A ako ne bi u cemu se manifestuje tvoja potpuna podrska njemu ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 01:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Podržavam to što radi, objavljivanje onoga što objavljuje. Pod uslovom da nije u pitanju podvala smišljena u USA (o čemu neki nagađaju, mada sumnjam u to).

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 01:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa to je zavrseno, mislim "to sto on radi".

Nema masovnih demonstracija protiv rezima koji mu prijete likvidacijom na ulicama metropola, nema FB i Twitter grupa podrske. Nista. Muk i tisina. To je odgovor obicnih ljudi na njegove leaks. Mislim da je on nocas izuzetno sam i da se pita sta je to zapravo zelio.

p.s. "Potpuno" je velika rijec, lijepo zvuci ali je onda moras necim i opravdati. Generalno se ne isplati. :)

Little cynic

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 07 Dec 2010, 08:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 01:48 
staromodan
Korisnikov avatar

tip je pokazao sta je drzava spremna uciniti da bi kao navodno zastitila nasu malu zelenu planetu...to sto je narod coraf i nije njegov problem...da sam kojim slucajem dosao u posjed informacija koje je on dobio isto bi uradio...

Spoiler:
"There are of course those who do not want us to speak. I suspect even now, orders are being shouted into telephones, and men with guns will soon be on their way. Why? Because while the truncheon may be used in lieu of conversation, words will always retain their power. Words offer the means to meaning, and for those who will listen, the enunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country, isn't there? Cruelty and injustice, intolerance and oppression. And where once you had the freedom to object, to think and speak as you saw fit, you now have censors and systems of surveillance coercing your conformity and soliciting your submission. How did this happen? Who's to blame?"

People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 02:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
Spoiler:
"There are of course those who do not want us to speak. I suspect even now, orders are being shouted into telephones, and men with guns will soon be on their way. Why? Because while the truncheon may be used in lieu of conversation, words will always retain their power. Words offer the means to meaning, and for those who will listen, the enunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country, isn't there? Cruelty and injustice, intolerance and oppression. And where once you had the freedom to object, to think and speak as you saw fit, you now have censors and systems of surveillance coercing your conformity and soliciting your submission. How did this happen? Who's to blame?"

People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Yeah, right.

So how come you are not on the streets standing behind your words and making the government(s) 'afraid' ?

We are all in the palm of the Big Brother and eating from it, that is the only truth. There are no heroes ( only a few fools occasionally ), there are no ideals, who knows whether there is any truth in anything since there is spin to everything. There is power and powerlessness, and we know where we stand. We have been conditioned for long enough to know. :fadein:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 02:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
Da, podrzavam...

Japanese_rose je napisao:
nema FB i Twitter grupa podrske Assanteu.

grupa podrske assante-u na fb-u nema... assange-u ima...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 08:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, u tom slovu je cijela poenta. :D

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Britanija: Uhapšen Julian Assange, osnivač "WikiLeaksa"

24SI - Britanska policija uhapsila je danas osnivača "WikiLeaksa" Juliana Assangea na osnovu naloga Švedske koja ga sumnjiči da je počinio silovanje, saopštio je Scotland Yard.

Švedsko tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje tridesetdevetogodišnjeg Australijanca zbog sumnje da je počinio seksualna krivična djela, što on demantuje. Policija navodi da je Assange, centralna figura u aferi objavljivanja povjerljivih dokumenata američke diplomatije, uhapšen u 9.30 sati u jednoj policijskoj stanici u Londonu.

"Švedske vlasti optužuju ga za nezakonitu prinudu, seksualno zlostavljanje i silovanje u avgustu 2010. godine", navodi se u saopštenju londonske policije.

Assange će se tokom dana pojaviti pred gradskim vestminsterskim sudom.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
PA moralo je nest oovakvo da se desi. Velike sile mogu da rade sta hoce (Gvantanamo, ubijenje civila iz helikoptera...i 1.000.000 slicnih primjera) i da to kriju pod plastom nekakve sigurnosti i slicno. Licno mislim da mu je napakovano ovo za silovanje i sve me to podsjeca na holivudske filmove gdje moze svasta covjeku da se desi ako nacepi one koje nije smio.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
I onda se neko pita " a kako da vjerujemo da je to sve istina sto je on objaviljivao javnosti ". Prvo, da nije istina, ne bi se dizala tolika prasina od "velikih mocnika" i ne bi se plasili toliko i sprecavali da te informacije izadju na javnost. Mogli su ladno reci " To je sve laz, mi sa tim nemamo nista "...
Drugo, da on nije toliko siguran u istinitost i vjerodostojnost inofrmacije, mislite da bi se bez potrebe izlagao opasnosti i tome da izgubi glavu? Ko je spreman zbog lazne neprovjerene informacije da stavi svoj zivot na kocku?

Citala sam da je rekao jednom u intervju da je vec stotine puta bio pred sudom zbog optuzbi i sve i jedan put je bio oslobodjen tuzbe jer se nije moglo dokazati da laze i da je kriv. I sta drugo raja da izmisli nego neko zlodjelo kao sto je silovanje, pa da imaju zbog cega da mu i sude.

Poslednji put menjao Leona dana 07 Dec 2010, 14:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Podržavam ga. Da nije istina ne bi mu natovarili na vrat silovanja, možda dodaju i kanibalizam ili izmisle još koješta. Ako je silovao gdje su prije bili sa tim optužbama?
Istina boli!
Prema tome kad bi se moj glas išta brojao dala bih mu punu podršku.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Čak je imao mooda objaviti danas i pismo gdje, potpuno hladnokrvno, gotovo pa ismijava zatečene ''ljude iz sjene'' kojima gori pod nogama,
naveo je višedecenijska natezanja njegove Australije sa Britanijom i to usporedio sa današnjim stanjem.
Podržava se naširoko od ''malih'' ljudi, ali bukne li ww3 u narednih par mjeseci ili već ranije, zahvalite Wikileaksu.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 23:34 
staromodan
Korisnikov avatar

eto fino ja kazem da se covjek krio u UK...a curica koju je navodno silovao i nije neko nevinasce, sto je vecina mogla i da procita na internetu ko je i sta je...naravno da mu je napakovano....

Ruzo, viza mi ne dozvoljava da sjedim na ulici...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Ako je silovao gdje su prije bili sa tim optužbama?
Istina boli!

I ja tako mislim. Citala sam danas malo na tu temu; prva od dvije zene koje su ga optuzile za silovanje je neka tridesetogodisnjakinja kod koje je bio odsjeo u toku posjete Svedskoj.

Druga je dvadesetogodisnjakinja koja je napravila party u njegovu cast nakon prvog odnosa koji su imali,( lol ) a optuzuje ga zbog toga sto prilikom drugog odnosa nije koristio kondom. Cudna prica u cudnom trenutku, u svakom slucaju. Pogotovo kad se ima na umu da se slucaj desio u augustu.

Citiraj:
Podržava se naširoko od ''malih'' ljudi, ali bukne li ww3 u narednih par mjeseci ili već ranije, zahvalite Wikileaksu.

Ne postoji ni jedan razlog da WWIII bukne zbog Wikileaksa. Ako bukne, buknuce zbog bankarskih 'salto mortale-a' koji su dobrano uzdrmali svjetsku ekonomiju, a bice potpomognut ekspanzionistickom spoljnjom politikom tzv Velikih sila i posljedicama iste. Ali ekonomija je presudna, a ne Wikileaks ( pogotovo sto je vecina 'vijesti' odavno poznata i u juznim indijskim provincijama ). Ako ce neko Americi praviti probleme u buducnosti to ce biti Kina i/ili Rusija, a to je povezano sa Wikileaksom isto onoliko koliko mi imamo veze sa Szechuanom.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 00:00 
staromodan
Korisnikov avatar

sve ocu da kazem i zaboravim....dok novinari svrljaju o Julianu gorivo lagano uzima krila i leti li leti svaki dan...prosle sedmice 1.17, danas 1.23, dizel 1.26..uglavnom BP (British Petroleum) je vodeci konj u utrci..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]