banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 01:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2010, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
O's na veceru da te odvedem!?
:)

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 10:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2009, 14:54
Ovo je dokaz da ljudi nemaju nista protiv jedno drugih i da je karta ljudskosti ipak ispred drugig stvari. Ali nazalost mrznja se nekako mnogo brze siri nego ljubav. Ruzno u globalu, ali kao cinjenica se moze eksperimentisati na samom sebi :wink: I sada kao uvijek covjek mi je ispred svakog zakona, bez obzira sto drugi tog covjeka nazivaju srbin/hrvat/bosnjak/...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
maki065 je napisao:
8000-600 (spašeno) - 3000 (duplih imena i umrlih prije rata i za vrijeme rata prirodnom smrću) - 3000 (što kažu da su bili civili a zna se da nisu) = 1400 ( tako nešto dođe stvarna cifra) nažalost svi znaju ali nikoga neinteresuje pošto se moraju svi SRBI nazivati zločincima
i zna se da ih je dosta bilo vojnici samo u civilnoj uniformi kao i za onu pijacu markale što je neko loše naštimo i loše snimio ali ipak se priznaje i u Hagu i u svijetu a malo dijete može da vidi je sve naštimano.

Znaci Bosanci lazu, Hag laze, cijeli svijet laze jer u stvari svi oni 'mrze Srbe'.
Srebrenicki masakr se u stvari uopste nije desio, sve je to produkt imaginacije zlobnika.
O moj Boze...:facepalm:

According to the latest OTP report, a total of 6,557 victims were identified after the investigation in Srebrenica and Zepa that lasted for years. OTP investigator Dusan Janc gave evidence about this effort at the trial of Zdravko Tolimir

According to the latest report on the results of the OTP investigation, the number of identified Srebrenica victims has reached 6,557. There are still about 1,300 names on the list of the International Commission for Missing Persons whose remains have neither been recovered nor identified.

http://www.sense-agency.com/icty/one-bo ... s_id=11692

Ovaj engleski patolog takodje laze, a sta bi drugo : :confused3:

In his evidence at the trial of VRS general Zdravko Tolimir, British pathologist John Clark noted that the victims in Srebrenica were mostly men who died of gunshot wounds to the back. Clark worked on the postmortems of Srebrenica victims

The trial of Zdravko Tolimir, former Mladic’s assistant for security in the VRS Main Staff continued with the evidence of British pathologist John Clark. From 1999 to 2001, Clark headed a team of pathologists examining the remains of Srebrenica victims exhumed from mass graves in Kozluk, Konjevic Polje, Glogova, Lazete Zeleni Jadar and the bodies found in the Ravnica area.

http://www.sense-agency.com/icty/cause- ... s_id=12088

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 10:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Ево је и овдје...
Како се ниси сјетила похвалити овог Србина што је помогао? Ту ниси копала по нету и тражила изворе да ли је било 459 или 685 цивила или округло 600...

Јој, како си провидна и лицемјерна.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
Ево је и овдје...
Како се ниси сјетила похвалити овог Србина што је помогао? Ту ниси копала по нету и тражила изворе да ли је било 459 или 685 цивила или округло 600...

Evo i tebe. Srecemo se samo na ovim i ovakvim temama. Nisam komentarisala radi postova koji su uslijedili. Ali - ovaj covjek je toliko velik i tako rijedak da mu treba podici spomenik za zivota.

Zadovoljan ? Odgovor znam unaprijed. Toliko o providnosti i licemjernosti.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 11:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2010, 10:38
Velika je stvar i hrabrost kad se pojedinac pobuni protiv zločinačkog SISTEMA.
Sistem je bio zločinački i inspirisan pogrešnom ideologijom. Iz tog razloga tadašnje predstavnike tog SISTEMA treba osuditi i kazniti.
A ovakve ljude i ljude poput Srđana Aleksića koji su se suprotstavili zločinačkom sistemu narod zna cijeniti i pamtiti.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 11:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Japanese_rose je napisao:
јан_де je napisao:
Ево је и овдје...

Evo i tebe. Srecemo se samo na ovim i ovakvim temama. Nisam komentarisala radi postova koji su uslijedili. Ali - ovaj covjek je toliko velik i tako rijedak da mu treba podici spomenik za zivota.

Zadovoljan ? Odgovor znam unaprijed. Toliko o providnosti i licemjernosti.

Задовољан. Јеси ти очекивла овакав одговор? ;)
Јеси прочитала мој пост гдје сам рекао да оцу рођеном не бих опростио да је неког убио или силовао. Рат је највеће зло и камо среће да се никад не понови.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 11:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
U ljudskoj naravi je da zlo pamte puno bolje nego dobro. Licno znam za 2 slucaja gdje su ljudi, Srbi rizikovali sopstveni zivot da spase komsije Bosnjake i Hrvate(1 slucaj 4, drugi par stotina). Takodje sam iz prve ruke cuo o slucaju iz centralne Bosne, gdje su Bosnjaci na sopstveni rizik napravili prolaz na liniji da bi komsijama Srbima otvorili put ka sigurnosti, jer se neka ustasija bila raspojasala po gradu i morali su ici...

Zalosno je samo to da ovakve ljudske cinove ljudi olako zaboravljaju, ne uzimaju u obzir i kao neki ovdje, koriste u krajnje bezobrazne svrhe, a da se tih i takvih pitalo, ovi LJUDI nikad ne bi to ni uradili.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Јеси прочитала мој пост гдје сам рекао да оцу рођеном не бих опростио да је неког убио или силовао.

Ni ja svom.

Citiraj:
Рат је највеће зло и камо среће да се никад не понови.

Potpisujem i ovo. :)

Da se jednom u necemu slozimo. :D

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 11:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2009, 14:54
Da se jednom u necemu slozimo. :D

Eto, ... i ljubav se siri. Jos cete na kafu otici! :D

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 11:43 
Kafu ili kahvu? :D

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mozete vi dok Sahbaz ( Vader ) ne naleti. :smajlikojibjeziisaplicese:

:D

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Ubila se ja čitajući ove linkove, što je postavila Japanese_rose i nigdje nisam naišla na ime gospodina Živojina Jašića, u čiju čast je i otvorena ova tema, a nadam se i drugim ljudima sličnim njemu...
Poenta ove teme je spašavanje ljudskih života od strane osobe/osoba druge (neprijateljske u to vrijeme) nacije. Nije to toliko bio rijedak slučaj kao što se govori, nego su humanost i ljudskost JOŠ UVIJEK zasjenjeni tamnim i mračnim licemerjem i nespremnošću da se ukaže i prizna se da zaista, ali zaista, (da bi svi skupa i zajedno krenuli dalje), treba osvrtati i na svjetle i za svaku pohvalu primjere poput ovog. Ako neko minimizira i ovakav jedan čin, to puno više govori o njemu nego o biloooo čemu drugome o čemu se pisalo na ovoj temi, pa čak ne poštuje ni svoje sunarodnjake, muslimane, čije se porodice i dan danas sa zahvalnošću i poštovanjem odnose prema ovom humanitarcu i čovjekoljupcu! Srbi su ne samo spasavali civile, znali su spasavati i vojna lica, čak i cijele korpuse. To su radili i Hrvati i muslimani i svi ostali, kroz istoriju i idući sve dublje, sve je više primjera...
A ako postoji potreba da se priča o broju srebreničkih, jasenovačkih ili bilo kojih drugih žrtava (što nisu utvrdili ni veći znalci od forumaša), zašto ne otvoriti temu, pa raspravljati i igrati se matematikom i statistikom do mile volje? Sve više vjerujem u to da je manipulisanje i forsiranje brojkama, sve više i više postalo puko retoričko oružje i dobar motiv za napadanja, prepucavanja i opetovana okrivljivanja (ne samo pojedinaca odgovornih za zločin, no što je najgore i cijelog jednog naroda!). Time se obezvređuje stvarna žrtva, postaje puka brojka, ništa drugo, a jednom narodu se pokušava nametnuti vještački osjećaj krivice, da bi se ovaj drugi poistovjetio sa žrtvama i osjećao se dobro upravo izigravajući veliku žrtvu. Takvi će više učiniti počast žrtvama stradalima u zločinima time što će zapaliti svijeću, posvetiti im molitvu, tihućuji i saosjećajući iskreno i iz srca, nego ovim. Šta oni misle, da porodice nastradalih sjede sa računaljkom u ruci? Ne bih rekla.

Pozdrav i hvala!

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

osamstotinazena je napisao:
Ubila se ja čitajući ove linkove, što je postavila Japanese_rose i nigdje nisam naišla na ime gospodina Živojina Jašića, u čiju čast je i otvorena ova tema, a nadam se i drugim ljudima sličnim njemu...

A jesi li nasla ime Zivojina Jasica u postu na koji sam odgovorila ?

Zivojin Jasic jeste bitan, ali se zrtve i njihov broj ( jer iza svake osobe je ostala porodica i nesreca ) ne mogu i ne smiju relativizirati. Za neke se ni dan-danas ne zna gdje su im ostaci. Zamisli kako to izgleda kada 15 godina ne mozes oplakati oca i ukazati mu postovanje jer mu ne mozes pronaci ostatke ?

p.s. Nemoj me prozivati ni na ovoj niti na drugim temama. Pozdrav i hvala !

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta ti znas da li neko od forumasa ima zrtve u vlastitoj porodici ?

Možda je upravo zato ovo jedan od razloga da ukazujem na ovakve stvari. Možda imam i ja. Ne ulazim u lične i intimne porodične stvari forumaša, tako da nemam pojma koliko nas ima da je nekog izgubio... Jel ti imaš i takve brojke možda?

Nemoj me prozivati ni na ovoj niti na drugim temama. Pozdrav i hvala !

Svoditi stvari na lični nivo? Why? Ovaj put si ti pisala, da je neko drugi, napisla bih isto.

Druga stvar, ne moram uopšte biti u pravu, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Treća stvar, taman nešto napišem i odgovorim ti, postujem, kad ono ti editovala post. Takođe i ovakve tvoje akcije smatram određenom vrstom manipulacije.

Primi moje iskreno saučešće, ukoliko se radi o tvom ocu, ja o svojim žrtvama ne bih ovom prilikom. Niti je tema, niti bih navlačila sažaljenja na sebe.

Pozdrav i svako dobro!

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

osamstotinazena,

Ti si vjerovatno posljednja osoba s kojom bih se uvlacila u bilo kakvu diskusiju, nebitno da li je to ova ili bilo koja druga tema. To je jednostavno tako. Isprovocirala/o si me na odgovor, da bi to onda iskoristila/o kao oruzje protiv mene. Da li se radi o meni ili nekom drugom nije bitno, bitno je da se srebrenicke zrtve ne mogu i ne smiju relativizirati.

Uz to si na brzinu zamijenila/o teze.

p.s. Uopste ne shvatas zbog cega nesto pisem - a i to je jedan od razloga zbog kojih ne zelim ulaziti u diskusije s nekim poput tebe. To je sve.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 05 Dec 2010, 11:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok. Ukazala sam da ovo nije tema o srebreničkim žrtvama.
Mene možeš uvjek staviti na ignore. Ali ne možeš me izbaciti sa foruma, niti mi zabraniti da pišem o stvarima koje mi bodu oči. Opet podvlačim, ništa lično.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 16:42 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
tensSa je napisao:
Kafu ili kahvu? :D

sjedi musliman, hrvat i srbin ispred birtije...zezaju se ko i uvijek..dodje konobar i pita gospodo sta cemo..kaze musliman kahvu, hrvat kavu a srbin kafu..tek hrvat pita muslimana "pa dobro komso jel moras to h vazda negdje stavljati..kaze njemu musliman "jel bi ti volio da je tvoju zenu pohvalim il povalim".. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 16:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
osamstotinazena je napisao:
Treća stvar, taman nešto napišem i odgovorim ti, postujem, kad ono ti editovala post. Takođe i ovakve tvoje akcije smatram određenom vrstom manipulacije.

Alernativna televizija je imala "smjesti (ga) prijatelju" MTV "punkd", ostatak skrivenu kameru. Ruža, da bi obmanula druge ima "edit nakon sat vremena"...odmah nakon čega ide nova epizoda "ja sam žrtva", a odmah nakon toga, serija bez kraja "ima da odem s foruma"...a nakon svake emisije ide intermezzo "ja sam moralna veličina i lav istine"

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]