banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 02:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Okt 2010, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Halpert je napisao:
Pitanje vam je jedno od glupljih koje sam mogao čuti bilo ovdje bilo negdje drugdje u blizini,
ali smatram kako većinu poslanika, lešinara u ovalnom uredu i sličnih ni rođeni roditelji niti bliski prijatelji ne mogu poznati nakon što se zaposle i neko vrijeme provedu na tom radnom mjestu.
Visoka je škola potrebna i dobre veze, čak i za to, a platio ne bi jer isti posao ne smatram nekom privilegijom, bilo bi me sramota :wink:

Ko je rekao da je to privilegija? Inace, jako naivno.... :)

Btw. 5000 evra je premalo za DGS ili UIO...

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 07:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
The_new_Statesman je napisao:
Talija, zar ne mozes naslutiti da bih najvjerovatnije investirao nesto u neku hladovinu (daleko od toga da zelim vladati, ljepsa je mirna hladovina) ;)

Naravno, kada bih pozelio da se nadjem u toj poziciji. Koliko novca (ne mora biti moj, moze biti sponzorski), vremena, znanja, truda i volje treba uloziti u to? Ne znam tacno iz ove pozicije, ali odokativnom metodom cu reci da bi mi trebalo 5, 6 mjeseci...

Ta hladovina može doći samo od nekog nasljedstva, a biti u vlasti i odmarati se ne može. Pa znaš kako je to mukotrpan rad? Truditi se da te neko ne skine i izbaci iz fotelje! :D Nema odmora dok traje obnova (države) :)

A zamisli samo situacije (dok si na vlasti):
- Hajde mi nađi posao! Ti to možeš, ti si među "njima".
- Budi mi žirant!
- Budi mi kum, do duše trebaju mi prije toga pare, imaš koju kintu? Znam da imaš.
- Hajd drug znamo se odavno asfaltiraj mi prilaz štali, hajde ne budi jajara.
- Sredi mi da me ne gnjave za porez :D a i dobio sam neku kaznicu, pa vidi tamo da to ponište.
- Zaposli mi strininu tetku.

I kad poludiš i kažeš svima "Dosta!!!" obično ti kažu (iza leđa):
- A gledaj ga što se promijenio ccc daj čovjeku vlast i ne vidi te više! ccc ko bi se nadao aaa!

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 08:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zato sam i spomenuo hladovinu. Znam o cemu pricam ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 21:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Po komentarima mnogi ne bi dali neku veliku lovu za neku funkciju,ja nisam siguran problem je sto niko od nas nije osjetio `cari`slicnih poslova.Ne bore se oni dzabe za fotelju,oni su zavisni o fotelji ko sto sto je narkic zavisan o drogi oni su zavisni o autoritetu ,statusu i naravno glavnom pokretacu svog mehanizma-lovi.Ko to jednom osjeti nema mu povratka,svi su oni za komune:)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Japanese_rose je napisao:
Kada bih dobila na lutriji, platila bih koliko je potrebno da dodjem na vlast.

Onda bih izmijenila kompletnu garnituru i dovela one koji vole da rade umjesto da frfljaju i 'ratuju'.

Zastitila bih domace proizvode, pokrenula poljoprivredu i privredu, izgradila modernu infrastrukturu ( jedna od najvaznijih tacki razvoja ), vratila zatvorske kazne za soviniste, zabranila promociju fasizma u bilo kom obliku. Obrazovanje bi postalo prioritet broj 1, a zdravstvena zastita besplatna za sve. Slabi i stari bi imali socijalnu zastitu i penzije koje zasluzuju. Religija bi bila potpuno odvojena od drzave. Napravila bih modernu drzavu u kome bi se ljudi takmicili samo radom i u sportu.

Tebi ovaj mjesec dana predizborne kampanje izgleda nije bio dovoljan :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]