Silvio Dante je napisao:
Помоћ коју црква добија од државе сигурно није велика али је неопходна у оквиру добре сарадње између цркве и државе.
Znači čim bi crkvi prekinuli dotok finansija odnos crkve i države nebi bio dobar. Crkva bi se okrenula protiv drave. Iskreno ja neću da novac od poreza koji i ja plaćm ide u finasiranje nečeg što očigledno cijeni smo miris i okus novca.
Crkva i država ne moraju imati saradnju, crkva i vjernici da, crkva i država ne. A da je pomoć države mala, nije...ne vjerujem da je crkva imala para za pozlaćene krovove hrama u BL, lil za izgradnju toliko različitih crkava kako u BL takuo i u drugim gradovima.
Silvio Dante je napisao:
држава је на неки начин обавезна да помаже своју званичну цркву
Znači država ne mora potpomagati druge religije osim one s kojom ima "sponzorski ugovor". Sjajno. Da mi je vidjeti tu praksu, ti bi bio prvi koji bi pjenio od bijesa na to što "turci iz bosne ne daju pare SPC-u, to je zvanična poruka anti-srpstva", dok bi nefinansirnje drugih religija u RS pozdravio kao "zakon obavezan za sve"
Citiraj:
Ето нпр. тема је о цркви. У САД је потпуно нормално да оснујеш некакву сатанистичку цркву и секташиш по земљи некашњено.
Ja satanizam posmatram ko i svaku religiju, s tom razlikom da satnizam ne krije svoje ciljeve. Ne podržavam isti ali dok ona nikom drugom ne šteti šta tebi smeta...
Citiraj:
Онда такође та политика да се по рођењу у САД аутоматски добија држављанство САД ми је јако лоша.
Mnoge zemlje imaju zakon o sticanju državljanstva osobe koja se rodi u toj zemlji iko roditelji djeteta nisu pripadnici iste. Koliko sada ameri imaju problema s meksikancima zbog toga to je poznato, ali ne postoji bolji amandman koji pokazuje dobročinstvo neke zemlje, iako isti ne funkcioniše u praksi, ali poruka je jasna...