banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 16:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Maj 2010, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
contador je napisao:
Drugačiji je napisao:
Stvarno moraš biti prolupaus da bi ljude posmatrao samo kroz prizmu vjere i nacije. A to je ovdje vidim prilično zastupljeno.

a kroz šta da ih posmatram? kroz mikroskop???

:lol: :lol: :lol:

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne znam sta je posebno smijesno. Kako bi bilo posmatrati ih kroz prizmu cojstva i junastva? Lijepih manira i opste kulture? Bicepsa, trbusnjaka i frizure?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
cojstva i junastva? Lijepih manira i opste kulture?

О томе и причамо. У jедном друштву има више људи са овим карактеристикама, и другом - мање. Зашто ЕУ не жели да Турска постане његов члан?

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 12:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
contador je napisao:
Drugačiji je napisao:
Stvarno moraš biti prolupaus da bi ljude posmatrao samo kroz prizmu vjere i nacije. A to je ovdje vidim prilično zastupljeno.

a kroz šta da ih posmatram? kroz mikroskop???

Jel vjera i nacija najvažnije što čini čovjeka? Ili su to neke druge stvari, kao što su ljudskost, poštenje...?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 12:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ruja u svakoj prilici nastoji da provuče svoje antimuslimanske stavove :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А коjа ти брига? Зар ниси Србин?

Ево за тебе добра вест

Gejevi organizovali dve kratke parade u Moskvi

Gej aktivisti su danas organizovali dve kratke parade u Moskvi, mada su vlasti zabranile njihovu manifestaciju. Za razliku od prethodnih gej parada, danas nisu zabeležena hapšenja učesnika, javlja AP.
Dvadesetak aktivista je organizovalo kratku šetnju u pešačkoj ulici Arbat u centru Moskve i razišli su se kada su videli policijski kordon.
Dva sata kasnije je manja grupa gej aktivista iz inostranstva organizovala u zapadnom delu Moskve šetnju i okončala je pre dolaska policije.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/ ... e-u-Moskvi

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 12:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

"Briga mi" zato što je to jako primitivno i ružno.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Онда поглед Европи jе примитиван. Али ово није у складу са тврдњом да Европа даје слободу хомосексуалцима и због тога jе "прогресивна". Где jе логика, брате? :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Drugačiji je napisao:
Jel vjera i nacija najvažnije što čini čovjeka?

Najvaznije je koje si slovo u LGBT. :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Руjа je napisao:

Evo ja sam Srbin i mene je briga....Dok god postoje takvi kao ti,nikada mira neće biti.Dok god je važnije ono što nas razlikuje od onoga što nas spaja mira neće biti.....
Popokatepetl je napisao:
Ne znam sta je posebno smijesno. Kako bi bilo posmatrati ih kroz prizmu cojstva i junastva? Lijepih manira i opste kulture? Bicepsa, trbusnjaka i frizure?
Valjda kroz njihova djela.....Iskreno se nadam da si se ti zajebavao....ako nisi......duboko sam razočaran....mada to ne mora ništa da ti znači.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Руjа je napisao:
Онда поглед Европи jе примитиван. Али ово није у складу са тврдњом да Европа даје слободу хомосексуалцима и због тога jе "прогресивна". Где jе логика, брате? :wink:

Logika je u tome da u Evropi svako ima pravo na slobodu i slobodan izbor za razliku od Rusije u kojoj to donedavno nije bio slucaj. Sto primitivnije drustvo to manje ljudske slobode.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Najvaznije je koje si slovo u LGBT. :lol:

Slovo ne čini čovjeka ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ti se ponasas kao da cini.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
_zoka je napisao:
jellyfish je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Rasizam nema veze sa nacionalizmom.

U sustini to je isto, samo se kod rasizma gleda rasa, a kod nacionalizma nacija.

Nije isto.Rasizam je negativna društvena pojava.Nacionalizam je pozitivno osjećanje ljubavi prema svome narodu i naslijeđu,ne mržnja prema drugima kako se kod nas prikazuje....Jugosavenstvo je nacionalizam.....Je li ono negativno?(Pitanje nije upućeno filozofu & co.)....Šovinizam je ono što se kod nas predstavlja kao nacionalizam.
Nacionalista voli istoriju,šovinista mrzi geografiju :wink:

Koliko sam primjetio ovdje se mnogo mješaju pojmovi nacionalizam i etnocentrizm, tj. etnocentrizam se predstavlja kao nacionalizam. Da ne bi mnogo pametovao, evo jedan link pa ko želi neka pročita definicije.
http://www.sijakovic.com/02/sta-je-nacionalizam/

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
_zoka je napisao:
Руjа je napisao:

Evo ja sam Srbin i mene je briga....Dok god postoje takvi kao ti,nikada mira neće biti.Dok god je važnije ono što nas razlikuje od onoga što nas spaja mira neće biti.....
Popokatepetl je napisao:
Valjda kroz njihova djela.....Iskreno se nadam da si se ti zajebavao....ako nisi......duboko sam razočaran....mada to ne mora ništa da ti znači.

Pa na to sam i mislio, da ljude treba procjenjivati na osnovu djela (možda su bicepsi i frizura unijeli zbrku, taj dio je bio šaljiv).

Ova opaska da nije smiješno se odnosila na Rujin smijeh ''dosjetki'' sa mikroskopom koja mi nije bila smiješna. Nadam se da smo se sad razumjeli.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 14:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Sad mi je mnogo lakše

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 14:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Senna je napisao:
Ne, ne i ne. Nikakav jugoslovenski nacionalizam nije izgradio SFRJ nego ju je izgradila srpska zabluda i stranački oportunizam. Daj filozofe neki ozbiljniji komentar :)

To će se kasnije ustanoviti kao istorijska zabluda, ali u to vrijeme moj deda je išao sa pjesmom da gradi zemlju i nije mu bilo bitno koja republika je u pitanju, svugdje se osjećao kao na svome.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_zoka je napisao:
jellyfish je napisao:
Rasizam nema veze sa nacionalizmom.

U sustini to je isto, samo se kod rasizma gleda rasa, a kod nacionalizma nacija.

Nije isto.Rasizam je negativna društvena pojava.Nacionalizam je pozitivno osjećanje ljubavi prema svome narodu i naslijeđu,ne mržnja prema drugima kako se kod nas prikazuje....Jugosavenstvo je nacionalizam.....Je li ono negativno?(Pitanje nije upućeno filozofu & co.)....Šovinizam je ono što se kod nas predstavlja kao nacionalizam.
Nacionalista voli istoriju,šovinista mrzi geografiju :wink:

То је оно што ови тзв. "европејци" код нас називају национализам и онда и шовинизам и национализам стрпају у исту причу и онда је све национализам.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 16:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Apr 2009, 20:47
Senna je napisao:
Ne, ne i ne. Nikakav jugoslovenski nacionalizam nije izgradio SFRJ nego ju je izgradila srpska zabluda i stranački oportunizam. Daj filozofe neki ozbiljniji komentar :)

To će se kasnije ustanoviti kao istorijska zabluda, ali u to vrijeme moj deda je išao sa pjesmom da gradi zemlju i nije mu bilo bitno koja republika je u pitanju, svugdje se osjećao kao na svome.

Upravo u tome i jeste problem, što se on osjećao kao na svome, a nije trebao. Kako jedan čovjek uopšte može da se osjeća na svome i sa svojima među ljudima koji su toliko puta kroz istoriju pokazivali otvoreno neprijateljstvo prema našem narodu? Što kaže Dučić, zar je mogao ijedan zdrav razum vjerovati da Hrvati nakon deset stoleća izolovanja od sveg što je slovensko mogu imati divljenja za srpsko viteštvo, carsku srpsku državu iz vremena kad su oni bili mađarsko roblje, za svetog Savu koji sa rođenim bratom borbu vodio protiv rimske agresije na Balkan, da su bili zaneseni kosovskim bolom i Obilića pravdom koji su prožimali srpski narod u svakom njegovom idealu?
Nego, da se ne udaljavamo od teme, zipo je postavio jako dobar link gdje prof. Šijaković daje svoje viđenje ovih pojmova, i ja sam saglasan sa njegovim definicijama. Ne treba miješati ove pojmove. Nacionalizam podrazumjeva isključivost prema pripadnicima bio koje druge nacije, etnocentrizam i patriotizam ne. Nacional-socijalizam ili danas bijeli nacionalizam se zasniva na ideologiji superiorne arijevske rase ljudi koja treba da upravlja svijetom.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 16:28 
Administrator
Korisnikov avatar

E,jest ti i Dučić neko na koga se treba pozvati.Em je ksenofob i mrzitelj svega što nije srpsko,em mu je mišljenje o ženi nevjerovatno nisko.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]