banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 16:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 149 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bila plata...
PostPoslato: 21 Apr 2010, 09:27 
I meni danas ili sutra plata treba biti...vec otpisana unaprijed... :(

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Meni je plata bila juče :D nisam je ni podizala... duže će potrajati... jedan dan. :D

Zato sam sinoć do 01h otaljala jedan seminarski rad. Ispočetka sam se nećkala ali me ubijediše jer žena je spremila novac za svoje fakultetsko dijete kome je lijeno da kucelja seminarski.
Pa se nešto mislim kad neće da kucka nego hoće da plati, zašto da ne.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 09:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Talija je napisao:
Meni je plata bila juče :D nisam je ni podizala... duže će potrajati... jedan dan. :D

хехехехеххее тако и ја, оставим дан-два, као не треба ми па трећи дан немааа :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 09:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Talija je napisao:

Zato sam sinoć do 01h otaljala jedan seminarski rad. Ispočetka sam se nećkala ali me ubijediše jer žena je spremila novac za svoje fakultetsko dijete kome je lijeno da kucelja seminarski.

U svako slučaju što da ne. Vidiš sad dođosmo do momenta da je dobro što ima ovakve bogatunske dijece što neće da kuca svoj rad. Da je ono kucalo, ostade Talija bez honorara? Bog nek ih blagosovi, pa su lijeni!

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Zozon je napisao:
Talija je napisao:

U svako slučaju što da ne. Vidiš sad dođosmo do momenta da je dobro što ima ovakve bogatunske dijece što neće da kuca svoj rad. Da je ono kucalo, ostade Talija bez honorara? Bog nek ih blagosovi, pa su lijeni!

Pa tako ispada, šala jeste ali je istina. Mada ta ista djeca/omladinci dosta vremena provode kuckajući na kompu (Facebook i sl.)

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Zozon je napisao:
Ako i dalje nisi skontao, molim te nemoj se više ni truditi(ako se uopšte trudiš oko ičega u životu).

Mozda bih se ja i potrudio nekad kao ti, ali mozda nemam takve kapacitete. :( Ako bi mi prosvijetlio put pa da i ja vidim te stvari koje "mali obicni covjek" vidi jer kod nas (posto ja pisem iz Versajskog dvorca) toga nema i to je meni nepoznat pojam. Ali kao sto sam napisao...treba ipak posjedovati odredjene kapacitete kao autor ove teme da bi se skontalo sve jer ipak je samo on ugrozen i samo on ima 250€ platu. :roll:

Ovo je dobro receno...

LemiGO je napisao:
Cini mi se da drzava vise nije nadlezna za platu, tako da sve je na nama obicnim ljudima. Za svoje licne neuspjehe najlakse je kriviti druge. Mladi nece da rade nista, nece da uce, samo seru po citav dan i sta onda ocekivati od drzave. Zivis tu gdje zivis, suoci se sa realnoscu i radi nesto po pitanju da popravis sam svoj zivot, pljuvanjem drugih samo ces puknuti.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 10:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Aleluja!

Ja plate i nemam. Uzmem sa firminog računa kad mi treba pa se kusuramo poslije. Porez ionako krademo, tako da imamo razrađenu šemu. Platu dajemo portiru, i neda nikom ući u firmu. Odan je ko Titov Luks!

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 12:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja danas dobio platu! Pozvao sam komšiju na pivo! Kad sam plaćao pivo, ugledao je moj novčanik i rekao mi je: Kad imaš viška masti i po guzici je mažeš! Valjda je mislio na moju dokolicu po forumu u jedno trenutku dok sam preko lop topa pisao na neku temu?

Koliko sam skonto nejavljaju se ovi što imaju višak masti, izgleda jedini ja izrod od sve djece?

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
crni_bl je napisao:
Zozon je napisao:
Slažem se s tobom, recim i ja isto tako radim. Nekad nemam vremena nizašta dok rođo preko puta ima tri puta više i nepati se ni 5% ali on je u _SNSD-u i ide mu laganica. No neću da skrećem temu, ostanimo kod čovjeka, našeg dragog interesantnog čovjeko od kojeg počinje sve. Kako ostali kubure od plate do plate?

Mozemo mi ostati kod covjeka i trebali bi ali druze de ti meni reci koliko kod nas ustvari ima covjeka...??.....taj tvoj rodjo nije dzaba u snsd-u....nije jer mu je izbor da mu ide laganini......a ti? zasto ti ne odes u snsd-e i fino i ti ne uzivas dok je ta stranka na vlasti?!? zato sto si TI covjek....koji ima svoje ideale.....i ne prodajes se ni jednoj vlasti.......eto, a taj isti tvoj rodjo ce sutra uzeti clansku karticu pdp-a, pa sds-a, pa hdz-a, pa sbih i ne znam vise koju samo da mu i dalje ide laganini.......njega ne zanima nista mogu svi crknuti ali njemu je vazno da je njegova guzica na dobrom mjestu!!! zato ova drzava nema buducnosti!!zao mi je....

Crni haveru ovo sto si ti gore opisao se zove Oportunist. Oni prosperiraju u kapitalizmu pogotovo u ovim nasim "tranzicionim vilajetima" (vidjeti pod Spiric & Co.) , takvi likovi su danas pozeljni i preporucljivi (svaka bi ih majka za zeta pozelila). Onog Covjeka sa kicmom celicnom sinom sto'b onomad rekao Sobic vise skoro da i nema kao ni rijecnik rakova na Balkani, naravno treba napraviti razliku izmedju postene i principijelne licinke i nekog zglavkara koji nije nimalo fleksibilan ( pogledati Sojking tatu u filmu Poltron). Takvi likovi su krajnji dijapazon na lepezi i oni su u sustini uvijek ismijani od strane drustva, jer ruku na srce bez poltrona i glista nema ni funkcionalnog covjecanstva tj. ima nas za svaciji ukus. Radne navike danasnje mlade generacije ( kojoj i sam pripadam) su kataklizmicne. Stara drzava je sto kroz radne akcije razna udruzenja (gorani, izvidjaci ferijalni savezi) i naravno JNA sistematski radila na stvaranju osjecaja odgovornosti i samodiscipline, danas drzavu za rajom libo milokliz samo mjesec dana pred izbore se interesuju.
Ukoliko neko skonta da mu nije dobro u BiH kopati i rukama i nogama i papcima i kopitama i guliti tamo gdje taj neko misli da ce mu biti bolje, pa kom obojci kom opanci ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Ja ću se usuditi da kažem da većina ni prstom neće da mrdne ne bi li nešto pokrenula, ali zna da palamudi po čitav dan po parkiću kako je kriza i kako je teško. Nebitno čim se bavim, ali kome god da pomenem da svaki dan rmbačim od 7 ujutro pa do 8-9 naveče, reakcija je ista - ti si budala! I to ne kancelarijski posao, već uglavnom terenski. Rijetko ko je spreman žrtvovati privatni život, pogotovo u mojim godinama (25) da nešto napravi i to niko ne može da porekne. Od toga imam za režije i neke sitne potrepštine, dok veći dio štekam. Izlaske sam odavno otpisao, pa mi je to trošak manje. Žrtva je velika, ali na koncu bar znam da ću u nadam se skorijoj budućnosti imati nešto od toga.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 23:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
pilot babo je napisao:
Ja ću se usuditi da kažem da većina ni prstom neće da mrdne ne bi li nešto pokrenula, ali zna da palamudi po čitav dan po parkiću kako je kriza i kako je teško.

Potpis.
Najlakše je sjediti na kafi i palamuditi kako je teško i kako nema posla :angry4:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 07:11 
potpis na predhodna 2 posta. i ja sam to vec rekla..
muT@_6€kpuJ@ cinilo mi se da cemo ispocetka biti cesto suprotstavljeni u postovima, ali eto... slazemo se u mnogo toga. heheh

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 09:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
pilot babo je napisao:
Ja ću se usuditi da kažem da većina ni prstom neće da mrdne ne bi li nešto pokrenula, ali zna da palamudi po čitav dan po parkiću kako je kriza i kako je teško.

Potpis.
Najlakše je sjediti na kafi i palamuditi kako je teško i kako nema posla :angry4:

:salute:

Zozon, koja si ti "strucna sprema" ili sta vec... SSS,VSS, ili koja god druga ima. Ili ti ga: Fakultet?! Zavrsio ga ili nisi?
Normalno da sam protiv teske situacije bilo kog obrazovnog sloja drustva, ali danas je teska kugla i onima sa zavrsenim fakultetom, a kamol' onima bez njega. To sto je neko clan politicke partije je kratkog maha, uvjek sam bio protiv toga. Pa nisu kod nas stranke po 20 godina na vlasti :roll:
Od izbora do izbora, svaka drugu pjesmu pjeva

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 14:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2009, 14:54
Euroth je napisao:
golden_brown je napisao:
Znaš meni su jednom postavili pitanje: što ne odeš odavdje i zaposliš se u Microsoft-u; stvarno što ne nađeš neku dobru curu i sa njom se ne oženiš; stvarno što ne kupiš stan i odseliš se od staraca .... he he he

I, šta si uradio?

Tad sam kliknuo prstima i rekao: ''pa vidiš, tooooo meni fali''. I naravno, zahvalio se na tako lijepim savjetima (a sta bi drugo).

Kapitalizam je u velikoj mjeri loše uređenje. Komunizam je mnogo bolje rješenje gdje je težište stavljeno na radnika.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 14:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nebitno koja sam stručna sprema, uglavnom ne radim u struci jer nemam štele u toj struci. Možda bih isčaprkao nešto ali radim nešto drugo. Jedan sam od ljudi što je spojio ugodno s korisnim i lijepo živim od toga. Posao mi omogućava da putujem puno, gledam i vidim svašta. Namjerno kažem "gledam i vidim" jer dosta nas neće da vidi. U svojoj okolini vidim puno bijede, siromaštva i nepravde i nemogu se nikako pomiriti sa činjenicom da će mom djetetu biti dobro sutra ako 90% stanovništva krpi kraj s krajem dok ih cuclaju nacinalističkom pričom o nekim stvarima koje su van pameti.
No temu sam postavio zbog nečeg drugog, našta mi je lijepo odgovorila većina članova. Ti si još na ćaćinoj i materinoj grbači i nisi kompetentan kao ni na većini tema na kojima pišeš. Suština je kako sam stvoriti i dokle ovako. Nije smisao teme kukati već kako na slijedeći nivo, kako postati zadovoljan i sretan i da možeš pristojno živjeti od onog što radiš? To je bogami velika filozofija koju možda ni tvoj ćale nije skonto jer previše vuče da školuje čovjeka kojem je vrhunac srbovanje i uspjeh fudbalske reprezentacije. Obična situacija običnih ljudi koji su zadovoljni činjenicom samo što postoji RS. U par navrata sam napisao da ja nisam zadovoljan tvorevinom koju sam stvarao, pljunuo sam u šake i skontao sam da ako hoću nešto u životu, RS mi je tijesna, pretjesna. I BiH mi je tijesna, čak što više ova tvorevina je presmiješna ali nemogu dalje jer me norme sputavaju, treba mi non stop neka viza i gluposti. Zato mi ide na kurac naša politika inata i ćeranja maka na konac.

Plata je jedno od ljudskih mjerila. U kapitalizmu je pokazatelj koliko vrijediš. Ja vrijedim malo, jer ovo kod nas nije kapitalizam već feudalizam i ja kao napredan kmet čupam gdje got mogu. Svoju vrijednost namirujem dotatnom vrijednošću koja je namjenjena njima da se gotive, da bi se ti mogao školovati, da me korumpirani policajac još jedanred odere, da platim i onako plaćen ljekarski pregled... udžaba nam svi projekti kad ih pokradoše u startu.
E da bi živio u ovakvom korumpiranom društvu treba mi dosta novaca. Zato radim i zaradim ako kontaš šta to znači.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 14:23 
Pripravnik
Pripravnik

pilot babo je napisao:
Ja ću se usuditi da kažem da većina ni prstom neće da mrdne ne bi li nešto pokrenula, ali zna da palamudi po čitav dan po parkiću kako je kriza i kako je teško. Nebitno čim se bavim, ali kome god da pomenem da svaki dan rmbačim od 7 ujutro pa do 8-9 naveče, reakcija je ista - ti si budala! I to ne kancelarijski posao, već uglavnom terenski. Rijetko ko je spreman žrtvovati privatni život, pogotovo u mojim godinama (25) da nešto napravi i to niko ne može da porekne. Od toga imam za režije i neke sitne potrepštine, dok veći dio štekam. Izlaske sam odavno otpisao, pa mi je to trošak manje. Žrtva je velika, ali na koncu bar znam da ću u nadam se skorijoj budućnosti imati nešto od toga.

Ne bi da te bacam u depru, (i svaka čast na tome što radiš jer je to JEDAN I SAMO JEDAN način da se nešto napravi), ali reci mi kako misliš kupiti stan kad kvadrat košta oko 2200KM (ili u prevodu bez 100,000 KM nema ti priče), a da ne uplićeš pomoć rodbine?

Kad tu shvatiš kako stoje stvari, onda možeš slobodnog duha reći kako nam je država sranje! (a kad kažem država mislim na trenutnu vlast)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 14:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

golden_brown je napisao:
Kapitalizam je u velikoj mjeri loše uređenje. Komunizam je mnogo bolje rješenje gdje je težište stavljeno na radnika.

Omladino da budemo jasni za ubuduće! Ovo nije kapitalizam ovo je klasični feudalizam, malo spakovan u novo ruho 21 vijeka. Sebi kao mladim i školovanim ljudima nebi smjeli priuštiti nenazivanjem stvari onakvim kakve jesu.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
pilot babo je napisao:

Potpis.

Upravu ste. Treba se potruditi...mada dosta toga zavisi od posla kojim se covjek bavi. Ja radim uglavnom u kancelariji i to od 08-16h...ali imam srece da ovaj posao mogu raditi i privatno. Tako da kad dodjem kuci znam nastaviti raditi za sebe i do 23-24h. Oci pobijele od monitora ali jbg...dobro dodje zarada sa strane.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 14:47 
Pripravnik
Pripravnik

Zozon je napisao:
U par navrata sam napisao da ja nisam zadovoljan tvorevinom koju sam stvarao, pljunuo sam u šake i skontao sam da ako hoću nešto u životu, RS mi je tijesna, pretjesna. I BiH mi je tijesna, čak što više ova tvorevina je presmiješna ali nemogu dalje jer me norme sputavaju, treba mi non stop neka viza i gluposti. Zato mi ide na kurac naša politika inata i ćeranja maka na konac.

I meni je žao. I pogotovo da naš narod svakodnevno guta laži kako je NATO sranje, kako oni u SA rade protiv ovih u BL, bla bla. Tome je najviše kriva politička scena i nacionalističke žvake.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
golden_brown je napisao:
pilot babo je napisao:

Ne bi da te bacam u depru, (i svaka čast na tome što radiš jer je to JEDAN I SAMO JEDAN način da se nešto napravi), ali reci mi kako misliš kupiti stan kad kvadrat košta oko 2200KM (ili u prevodu bez 100,000 KM nema ti priče), a da ne uplićeš pomoć rodbine?

Kad tu shvatiš kako stoje stvari, onda možeš slobodnog duha reći kako nam je država sranje! (a kad kažem država mislim na trenutnu vlast)

zavisi od aspiracija ako sljakas i imas primanje od recimo milju maraka a posao ti je relativno trazen onda je mozda rijesenje da ako nemas rijeseno stambeno pitanje potrazis nesto jeftinije ali malo dalje. ja sam prvenstveno svojim trudom (a i nizom okolnosti) otisao iz BL jos 2002. Da se razumijemo do tada sam radio u masu poslova sto u ratu sto poslije rata i finu platu sam imao za tadasnja primanja od 700 do 1500 zavisno od projekta. U svakom slucaju batalio sam sve to jer mi je mozak polako poceo da trune u zabokrecini i sljakao godinu dana kao volonter za 120 funti mjesecno u UK (doduse sa stanom i hranom placenim) sto mi je omogucavalo par paketa duvana za motanje kaladont i sampon i 2 subote sa po 5 piva u pabu. Poslije godinu dana sam dobio ponudu za puno bolju gazu. Po povratku (privremenom u BL) kupio sam si gajbu a sticajem okolnosti naslijedio sam i kucu i jos jedan stan u BL ali sam htio da imam svoj stan a ne da budem sretan sto mi je neko nesto ostavio. U isto vrijeme moj drugar iz ulice u NV/Rosuljama je ladno ispalio iz kuce imao je u dvoristu odvojenu gajbu od staraca i otisao da radi u Gradisku gdje je i sada, kupio si je dole stan na kredu koja je mizerna i sljaka a veli mi da ima jos par likova iz bl koji su kupili stanove u gradisci i ujutro voze u BL na posao. Sve se moze al kod nas bi svi da stanuju u pentagonu i da rade u opstini po mogucnosti na naplati parkinga sa kafe na kafu i uzmes cenera mjesto 40 da ne pises kaznu ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 149 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]