banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 02:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 78 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Mar 2010, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Citiraj:
mi ovdje govorimo o 200.000 pripadnika reda koji ne priznaje zakone drzave BiH,
od kojih je prema obavjestajnim saznanjima oko 60.000 pod oruzjem
Izvor podataka ?

Obavjestajno-sigrnosna agencija BiH.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 13:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
Nevjerovatna manipulacija i "šamaranje" ciframa. Pa da ovdje ima 200.000 vehabija, i ovaj forum bi bio u zelenoj boji. :)

Tu izmišljenu brojku, kojom se samo želi suživot naroda u BiH prikazati nemogućim, uglavnom puca "Fokus", list koji poput "Presa" iznosi rjeđe polusitine, a uglavnom i potpuno izmišljene podatke o raširenosti "Al-Kaide" u BiH i slično.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Jamesdin Kurtovic je napisao:

Ne razumijem zasto ih je onda nedavno u nadasve skupoj ( po ljudstvu i opremi ) akciji uhapseno samo 7 ? Sta je sa 199.993 ? Oni su na cekanju ?

Ne kazem da je moguce uhapsiti 200.000 ljudi, ali mislim da su ovi podaci izuzetno pretjerani. Ne vjerujem da ih ima i blizu tom broju. Bosna je velika mahala, sve se zna. Znalo bi se to u narodu i bez navedene Agencije.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 13:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Eh Ružo, ovdašnji ultradesničari samo se napajaju tim neistinama da bi unosili smutnju.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 13:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Boksi je napisao:
Nevjerovatna manipulacija i "šamaranje" ciframa. Pa da ovdje ima 200.000 vehabija, i ovaj forum bi bio u zelenoj boji. :)

Tu izmišljenu brojku, kojom se samo želi suživot naroda u BiH prikazati nemogućim, uglavnom puca "Fokus", list koji poput "Presa" iznosi rjeđe polusitine, a uglavnom i potpuno izmišljene podatke o raširenosti "Al-Kaide" u BiH i slično.

A na drugim stvarima se ne manipulise i samara ciframa cak se ni brojke ne izmisljaju
:wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Super, po vama su i SIPA i OSA "ultradesnicarske" organizacije onda kada objavljuju podatke koji vama nisu po ukusu.
Pocinjem se pitati da li gosn pod svjezim nadimkom "Boksi", a donedavno poznatiji kao Aron/Grof Ratkaj/Magistar/Blizzard/baron/...itd.,
ovu vrstu demagogije prosipa iz nekakvih licnih uvjerenja ili to radi sa jasnim ciljem.

Da se vratimo na temu.

Licno poznajem nekoliko mladica koji su bili pripadnici vehabijskog pokreta,
a koji su u skorasnje vrijeme napustili upravo zbog ekstremizma.

Mi ovaj pokret mozemo u nedogled marginalizovati, i pricati o "sacici bezopasnih zaludjenika", ali cinjenice govore upravo suprotno:
u Srbiji su kod uhapsenih pripadnika tog pokreta nasli preko 20.000 komada municije, oruzja i eksplozivnih sredstava,
u Tuzli smo imali slucaj da su prijetili pripadnicima mup-a,
u N.Pazaru pored obezbjedjenja i prisutnih policajaca prekinuli koncert "jer je suprotan islamskim zakonima",
u Sarajevu vise puta fizicki prijetili i maltretirali parove mladih koji su u Vilsonovoj setali drzeci se za ruke "jer je to suprotno islamskim zakonima",
pokojni efendija Barcic je sabljom jurio policajca koji mu je trazio vozacku dozvolu u redovnoj kontroli,
momak iz Sarajeva je zaklao rodjenu majku jer nije htjela otici sa njim otklanjati namaz...itd.
...moze se nabrajati u beskraj.

Konkretno u Maoci je MUP intervenisao ali su osmorica osumnjicenih za pripremu teroristickog napada u Brckom
vec imali dojavu tako da su napustili region

Sve ovo da je pocinila neka organizacija koju cine pripadnici Hrvatskog ili Srpskog naroda vec bi gorjela BiH pricom o protivustavnom djelovanju, oruzanoj pobuni itd.,
ali se ovakve stvari neprekidno guraju pod tepih.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
momak iz Sarajeva je zaklao rodjenu majku jer nije htjela otici sa njim otklanjati namaz...itd.

I bolovao je od Paranoidne Sizofrenije btw.

Ne gura se nista pod tepih, na bosanskim forumima se o vehabijama diskutuje go-di-na-ma, mnogo vise i zustrije nego na ovom forumu. Ali nigdje nisam procitala podatak koji ti navodis. Niti sam u privatnim razgovorima cula i nesto blizu tome. Uz to je nedavno bila akcija u kojoj je iskoristeno 600 policajaca, a uhapseno 7 ( brojem sedam ) osoba. Ko ovdje koga pravi ludim ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Japanese_rose je napisao:

Ne razumijem zasto ih je onda nedavno u nadasve skupoj ( po ljudstvu i opremi ) akciji uhapseno samo 7 ? Sta je sa 199.993 ? Oni su na cekanju ?

Ne kazem da je moguce uhapsiti 200.000 ljudi, ali mislim da su ovi podaci izuzetno pretjerani. Ne vjerujem da ih ima i blizu tom broju. Bosna je velika mahala, sve se zna. Znalo bi se to u narodu i bez navedene Agencije.

Они крију се међу локалним становништвом. Тактика Хамаса.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Super, po vama su i SIPA i OSA "ultradesnicarske" organizacije onda kada objavljuju podatke koji vama nisu po ukusu.

Ni iz jedne od tih dvaju institucija nisu objavljene te cifre. Postavi vjerodostojan dokument, a ne pisanja Dodikovih pamfleta.
Pocinjem se pitati da li gosn pod svjezim nadimkom "Boksi", a donedavno poznatiji kao Aron/Grof Ratkaj/Magistar/Blizzard/baron/...itd.,
ovu vrstu demagogije prosipa iz nekakvih licnih uvjerenja ili to radi sa jasnim ciljem.

Opet nisi popio svoje tablete....
Sve je to masonska zavjera!
Mi ovaj pokret mozemo u nedogled marginalizovati, i pricati o "sacici bezopasnih zaludjenika", ali cinjenice govore upravo suprotno:
u Srbiji su kod uhapsenih pripadnika tog pokreta nasli preko 20.000 komada municije, oruzja i eksplozivnih sredstava,
u Tuzli smo imali slucaj da su prijetili pripadnicima mup-a,
u N.Pazaru pored obezbjedjenja i prisutnih policajaca prekinuli koncert "jer je suprotan islamskim zakonima",
u Sarajevu vise puta fizicki prijetili i maltretirali parove mladih koji su u Vilsonovoj setali drzeci se za ruke "jer je to suprotno islamskim zakonima",
pokojni efendija Barcic je sabljom jurio policajca koji mu je trazio vozacku dozvolu u redovnoj kontroli,
...moze se nabrajati u beskraj.

Konkretno u Maoci je MUP intervenisao ali su osmorica osumnjicenih za pripremu teroristickog napada u Brckom
vec imali dojavu tako da su napustili region

Sve ovo da je pocinila neka organizacija koju cine pripadnici Hrvatskog ili Srpskog naroda vec bi gorjela BiH pricom o protivustavnom djelovanju, oruzanoj pobuni itd.,
ali se ovakve stvari neprekidno guraju pod tepih.

I gdje je tu 200.000 ljudi? Dok po Srbiji još uvijek slobodno djeluju razne fašističke udruge tipa "Obraz", "Dveri" itd., a Mladić brčka žuljevite noge u nekoj banji, zbog 20-ak ludih vehabija se digla tolika hampa kao da je u pitanju opšti ustanak.

Nije da ih nema, ali nisu toliko opasni kao što se priča.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Руjа je napisao:

Они крију се међу локалним становништвом. Тактика Хамаса.

I ti si se nacitala literature o teorijama zavjere Ruja. Ne mogu se sakriti, jer ih Bosanci ( ogromna vecina ) ne zele medju sobom.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Boksi, Davidovic iz Obraza je osudjen, Interpolova potjernica, izrucenje..ne znam sta bi vise? Da ga streljaju?

Srpske dveri sa fasizmom i radikalizmom imaju veze koliko o reprezentacija BiH sa Svjetskim Prvenstvom u fudbalu.

Ili cuti, ili ne iznosi neistine i demagogije.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, a planirali su inace izlet u Brcko za prikupljanje dobrovoljnih priloga za djecu ometenu u razvoju...

...i samo zbog toga su federalne vlasti pokrenule dvjesto policajaca u akciju...sigurno.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
Citiraj:

I bolovao je od Paranoidne Sizofrenije btw.

Ne gura se nista pod tepih, na bosanskim forumima se o vehabijama diskutuje go-di-na-ma, mnogo vise i zustrije nego na ovom forumu. Ali nigdje nisam procitala podatak koji ti navodis. Niti sam u privatnim razgovorima cula i nesto blizu tome. Uz to je nedavno bila akcija u kojoj je iskoristeno 600 policajaca, a uhapseno 7 ( brojem sedam ) osoba. Ko ovdje koga pravi ludim ?

Naravno Ruzo da je shizofren, ALI mozes onda misliti kako je psihicki labilnoj osobi kada duze vremena slusa ektremisticke price kao nesto normalno.
Pa za Boga miloga, par njih je uhvaceno sa video snimcima vehabijskog pokreta u Iraku kako snajperom ubijaju americke vojnike,
a snimci sa voditeljem koji prijatnim glasom objasnjava sve prednosti snajpera "Dragunov", i sve uredno prevedeno na nas jezik.
Ja razumijem da u Iraku ljudi trpe teror, ali zar moraju nasa djeca da gledaju kako neko nekom prosipa mozak, uz poruku da je to divno i krasno?

A sto se tice navodnog "rasipanja" brojkama, uzmite samo snimak Barciceve dzenaze i sve ce vam biti jasno.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Citiraj:
fašističke udruge tipa "Obraz",

Све што jе српско jе фашизам за тебе.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Руjа je napisao:
Citiraj:
fašističke udruge tipa "Obraz",

Све што jе српско jе фашизам за тебе.

To kaže ona koja doživi ekstazu kad se pomene ime spodobe Mladića...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Neka svako zakljuci sam za sebe:

Cinjenice:

Citiraj:
- In October 2001, Bensayah Belkacem, Saber Lahmar, Ait Idir Mustafa, Boudallah Hadj, Boumedien Lakhdar and Necheld Mohammad were arrested on the suspicion that they had planned a terrorist attack against the U.S Embassy and the British Embassy in Sarajevo. No charges have been presented against them.

- On 6 May 2004, the US Treasury froze the assets of three B-H charities suspected of financing the Al-Qaeda terrorist network. The B-H authorities raided several Islamic charities operating in Bosnia and forced three of them to close.

- On 19 October 2005, the FMUP Anti Terrorist unit raided a house in Ilidza and arrested Mirsad Bektašević and Kadar Cecur on suspicion of terrorist activities. Mirsad Bektašević is a Bosnian citizen that is the holder of a Swedish passport. Cecur is a Turkish citizen and the holder of a Danish passport.

- On 12 December 2006, upon order of B-H Prosecutor’s Office, SIPA searched several buildings in different locations in Sarajevo. One of the searched buildings is the address of a Kuwaiti humanitarian organization in Nedzarici neighbourhood. No one has been charged because of this operation.

- At the beginning of April 2007, the German newsweekly ‘Spiegel’ reported that Nihad Ćosić, B-H citizen born in Germany, was arrested in Pakistan on suspicion of links to the Al-Qaeda terrorist network. He was reportedly arrested by the Pakistani Secret Service in the city of Rawalpandi on 30 Jan 07, while crossing the Afghanistan-Pakistan border, where he was supposed to run the camp for training of the Al-Qaeda mercenaries. ‘Spiegel’ reported that Nihad Ćosić was known to the German Police for his earlier links to a Jihadi organization in southern Germany and terrorist organizations in B-H.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno Ruzo da je shizofren, ALI mozes onda misliti kako je psihicki labilnoj osobi kada duze vremena slusa ektremisticke price kao nesto normalno.
Pa za Boga miloga, par njih je uhvaceno sa video snimcima vehabijskog pokreta u Iraku kako snajperom ubijaju americke vojnike,
a snimci sa voditeljem koji prijatnim glasom objasnjava sve prednosti snajpera "Dragunov", i sve uredno prevedeno na nas jezik.
Ja razumijem da u Iraku ljudi trpe teror, ali zar moraju nasa djeca da gledaju kako neko nekom prosipa mozak, uz poruku da je to divno i krasno?

A sto se tice navodnog "rasipanja" brojkama, uzmite samo snimak Barciceve dzenaze i sve ce vam biti jasno.

Sve je to u redu. Psihicki labilni se ciljano i biraju da za nekoga budu topovsko meso. I to nije slucaj samo sa vehabijama, nego sa svim ekstremistima.

Ono sto BiH pod hitno treba uvesti umjesto stranih obavjestajaca su dobri psihijatri i psihoterapeuti.

I treba otvoriti Centre za Rehabilitaciju svih ovakvih i slicnih osoba. Ovo mislim najozbiljnije. Inace nam/vam se dobro ne pise.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Bensayah Belkacem, Saber Lahmar, Ait Idir Mustafa, Boudallah Hadj, Boumedien Lakhdar and Necheld Mohammad, Kadar Cecur

Odakle su ovi jarani ? U cijelom tekstu sam izbrojala 2 bosanska imena.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U pravu si, samo sto to ocigledno ne odgovara onima kojima nije u cilju da ova podrucja zive normalno i u miru.

Upravo vehabijski pokret mladima u krizi se nudi prvi kao izvor odgovora na njihova pitanja,
a par mojih poznanika koji su se navukli na droge su se "skidali" upravo kroz clanstvo u vehabijskom pokretu.

Zalosno je sto drzava neprekidno okrece glavu na drugu stranu i dopusta da omladina u krizi rjesenja trazi u ektremizmu.
(a posle se samo tako presamicuju na pojave maloljetnickog kriminala, narkomanije i cega sve ne)

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U pravu si, samo sto to ocigledno ne odgovara onima kojima nije u cilju da ova podrucja zive normalno i u miru.

Upravo vehabijski pokret mladima u krizi se nudi prvi kao izvor odgovora na njihova pitanja,
a par mojih poznanika koji su se navukli na droge su se "skidali" upravo kroz clanstvo u vehabijskom pokretu.

Zalosno je sto drzava neprekidno okrece glavu na drugu stranu i dopusta da omladina u krizi rjesenja trazi u ektremizmu.
(a posle se samo tako presamicuju na pojave maloljetnickog kriminala, narkomanije i cega sve ne)

Istina, potpisujem. Ali da bi se desile bilo kakve promjene, treba ove sto su nam po zivotima zasjeli 20-tak godina prvo maknuti s vlasti. A onda polako naprijed i s Bozijom pomoci.

pozz

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 78 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]