banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jan 2010, 10:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
timotic jesi ti jevrejin?! otkud ti pravo da ti meni kazes da sam anitsemita?! niti me znas niti poznajes, a etiketiras me... koristis se tom starom provjerenom jevrejskom retorikom, svi su gresni osim jevreja (iako su hrista razapeli), svi mrze jevreje, ipak je upitanju nadnacija, svi ostali su bica nize vrijednosti, pa tako i njihovi stavovi... svaka cast majstore, uvijek sam se pitao otkud jevrejima ta sposobnost izvrtanja cinjenica, ali ono sto me fascinira je kako se pojavljuju potomci jevreja u svim zemljama u kojima su navodno 100% pobijeni, nijedan nije prezivio, a najednom ih je na desetine hiljada u istim tim zemljama... ipak je oduzeta jevrejska imovina mnogo vrijednija nego i madjarska, srpska, rumunska, romska?!

ove tvoje splacine necu da komentarisem, jer sta god da napisem ti ces napisati da sam antisemita, a stvarno stanje je da ti mrzis mene, jer otkud meni pravo da se drznem i postavim sumnju u neke "jevrejske istine"... a na kraju krajeva, to potvrdjuje talmud, zasto niko od jevreja ne negira ono sto talmud pise:

Citiraj:
-Nilkoth Maakhaloth: “Hrišćani su idolopoklonici, sa njima se ne smete družiti”.

-Abhodah Zarah, 22A: “Ne družite se sa ovim nevernicima, oni prolivaju krv”.

-Abhodah Zarah, 25B: “Čuvajte se hrišćana dok putujete sa njima”.

-Abhodah Zarah, 15B: “Predložite hrišćanima da imaju seksualni odnos sa životinjama”.

-Abhodah Zarah, 22A: “Osumnjičite hrišćane za snošaj sa životinjama”.

-Abhodah Zarah, 22B: “Hrišćani su nečisti jer nisu na Sinajskoj gori”.

-Eben Haezar: “Sve ne-jevrejke su kurve”.

-Iore Dea 198, 48: “Čiste Jevrejke će se zaprljati družeći se sa hrišćanima”.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 10:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ispravi me ako griješim ali Talmud je napisan otprilike od 100god p.n.e. do 400 god. n.e.,znači u vrijeme kada je hrišćanstvo bilo u povoju i nije postojalo kao religija i posmatrano je više kao nov način tumačenja judeizma,tako da ti tvoji citati nemaju veze sa mozgom....Btw,Hrist je bio jevrej......a razapeli su ga rimljani....

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 11:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Bila je vec jedna tema o Izraelu i Palestincima i postavio sam jedno pitanje Timoticu: Koliko je poznao jevreja u zivotu kad ih tako dobro zna? :roll:
Sto se tice mog misljenja, davno sam ga vec napisao i ne zelim da se ponavljam...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 11:19 
Tako ce i Glamochane josh malo mrziti u BL. :) :D :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 11:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ispravi me ako griješim ali Talmud je napisan otprilike od 100god p.n.e. do 400 god. n.e.,znači u vrijeme kada je hrišćanstvo bilo u povoju i nije postojalo kao religija i posmatrano je više kao nov način tumačenja judeizma,tako da ti tvoji citati nemaju veze sa mozgom....Btw,Hrist je bio jevrej......a razapeli su ga rimljani....

s tim da si ovo izostavio:
Citiraj:
Judejski glavari mu glasno doviknuše: »Ako Ga pustiš, nisi prijatelj caru (rimskom). Svaki, koji sebe carem gradi, protivi se caru.«

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 11:53 
Administrator
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:

s tim da si ovo izostavio:
Citiraj:
Judejski glavari mu glasno doviknuše: »Ako Ga pustiš, nisi prijatelj caru (rimskom). Svaki, koji sebe carem gradi, protivi se caru.«

Pontije Pilat nije bio slabić i povodljiv kako je predstavljen u Bibliji.Bio je veoma okrutan,čovjek koji je razmišljao svojom glavom i nije neko ko bi dopustio da rulja upravlja njime.To je istorijska istina,a ne Biblijska.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 11:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

i da, ako ti uzimas sebi za pravo da moje pisanje nema veze s mozgom, sta onda da kazem na tvoje?! obicno se kaze za ljude koji imaju problem misaono-mentalnih procesa, ili da ne razumiju do kraja sta sami zbore, ili da ne mogu shvatiti sta im drugi govore... bog ti pomogao, ti lutas kao persing u svemiru...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Čeprkajući po netu i tražeći šta na to kažu pametniji umovi koji se s tim problemom bave nađoh ovo:

Citiraj:
U suvremenim teorijskim analizama antisemitizma dominiraju dva stava: prvi zastupa Leon Poliakov, koji kršćanstvo proziva za glavnog uzročnika antisemitizma, što je vrlo teško prihvatiti jer su Židovi bili proganjani i prije prelaska Konstantina Velikoga na kršćanstvo, dakle prije trećeg stoljeća. Drugu tendenciju ponajbolje oslikava Daniel Goldhagen, koji temeljni uzrok antisemitizma pronalazi u njemačkoj psihopatologiji, ali pitanje koje se potom nameće glasi: što je uzrokovalo pogrome Židova u Francuskoj u 11. stoljeću ili u Španjolskoj u 15. stoljeću; dakle, nekoliko stoljeća prije nego što je uopće došlo do pojave spomenute “njemačke psihopatologije”. Iz oba stava jasno proizlazi da ne postoji jedan, već nekoliko antisemitizama; samo je tako moguće objasniti kako je došlo do toga da se na prijelazu u 20. stoljeće dva posvema suprotstavljena svjetonazora, klerikalna desnica i ateistička ljevica, na identičan način u svom političkom djelovanju služe (zlo)uporabom antisemitizma. Goldstein u žižu svog istraživanja postavlja antisemitizam “desne provenijencije”, ali posebice se u prvom dijelu svoje knjige bavi i pitanjima nacionalne asimilacije Židova u hrvatsko kao par excellance (srednjo)europsko društvo. Naime, asimilacijski i antiasimilacijski procesi u Židova, posebice u srednjoj i istočnoj Europi, bili su opterećeni žestokim otporima ortodoksa bilo kakvu približavanje domicilnim, većinskim narodima. Ortodoksi su se čak i neprijateljski odnosili prema idejama modernog židovskog nacionalizma, tj. prema cionizmu, koji se dinamizirao u Europi između dva svjetska rata. Kada je riječ o asimilaciji Židova u hrvatsko društvo, Goldstein je konstatirao kako je na ovim prostorima utjecaj ortodoksa bio zanemariv i da su se hrvatski i uopće jugoslavenski Židovi u velikoj mjeri asimilirali s većinskim stanovništvom te su na taj način pokuš(va)ali izboriti svoje što je moguće brže i efikasnije “punopravno članstvo” u društvu. Međutim, takav ih stav i pozicija nisu spasili pred ustaškim koljačima, tako da su doživjeli istovjetni usud kao i mnogoljudne židovske zajednice u Poljskoj, Rusiji, Ukrajini, baltičkim zemljama, Rumunjskoj, Mađarskoj, itd.

Iz čega proizilazi da ima više uzroka i "formi" antisemitizma.

Više o tome na linku http://www.zarez.hr/161/kritika1.htm

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 12:33 
Administrator
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
i da, ako ti uzimas sebi za pravo da moje pisanje nema veze s mozgom, sta onda da kazem na tvoje?! obicno se kaze za ljude koji imaju problem misaono-mentalnih procesa, ili da ne razumiju do kraja sta sami zbore, ili da ne mogu shvatiti sta im drugi govore... bog ti pomogao, ti lutas kao persing u svemiru...

Nema šta,argumenti su ti baš........ :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
budjav_lebac je napisao:
timotic jesi ti jevrejin?! otkud ti pravo da ti meni kazes da sam anitsemita?! niti me znas niti poznajes, a etiketiras me... koristis se tom starom provjerenom jevrejskom retorikom, svi su gresni osim jevreja (iako su hrista razapeli), svi mrze jevreje, ipak je upitanju nadnacija, svi ostali su bica nize vrijednosti, pa tako i njihovi stavovi... svaka cast majstore, uvijek sam se pitao otkud jevrejima ta sposobnost izvrtanja cinjenica, ali ono sto me fascinira je kako se pojavljuju potomci jevreja u svim zemljama u kojima su navodno 100% pobijeni, nijedan nije prezivio, a najednom ih je na desetine hiljada u istim tim zemljama... ipak je oduzeta jevrejska imovina mnogo vrijednija nego i madjarska, srpska, rumunska, romska?!

ove tvoje splacine necu da komentarisem, jer sta god da napisem ti ces napisati da sam antisemita, a stvarno stanje je da ti mrzis mene, jer otkud meni pravo da se drznem i postavim sumnju u neke "jevrejske istine"...

Nema potrebe, a nemam ni zelju, da te upoznam. "Etiketiram" te na osnovu onoga sto pises, ne samo na ovoj temi.

Citiraj:
a na kraju krajeva, to potvrdjuje talmud, zasto niko od jevreja ne negira ono sto talmud pise:

Citiraj:
-Nilkoth Maakhaloth: “Hrišćani su idolopoklonici, sa njima se ne smete družiti”.

-Abhodah Zarah, 22A: “Ne družite se sa ovim nevernicima, oni prolivaju krv”.

-Abhodah Zarah, 25B: “Čuvajte se hrišćana dok putujete sa njima”.

-Abhodah Zarah, 15B: “Predložite hrišćanima da imaju seksualni odnos sa životinjama”.

-Abhodah Zarah, 22A: “Osumnjičite hrišćane za snošaj sa životinjama”.

-Abhodah Zarah, 22B: “Hrišćani su nečisti jer nisu na Sinajskoj gori”.

-Eben Haezar: “Sve ne-jevrejke su kurve”.

-Iore Dea 198, 48: “Čiste Jevrejke će se zaprljati družeći se sa hrišćanima”.

"Nemoj biti iznenađen što Jevreje nazivam bednim. Oni su zaista bedni i ništavni." Sveti Jovan Zlatousti

"Žaljenja vredni i bedni Židovi ... Sigurno, vreme je da im ja pokažem da je sinagoga obitavalište demona, ne samo u samom prostoru, već i u dušama Židova ... I to je ono što se dogodilo sa Židovima: dok su sebe činili nepodobnima za posao, izrasli su podobni za klanje." Sveti Jovan Zlatousti

"Mesto na kome se nalazi bludnica je bordel. Ali sinagoga nije samo bordel i pozorište. Ona je takođe i pećina razbojnička i stanište za divlje zveri." Sveti Jovan Zlatousti

"I to je sve u nameri da Hrista ponize, da Hrista ponište i da na presto Hristov stave svoga jevrejskog mesiju, ne znajući ni dan danas da je to sam satana, koji je otac njihov." Sveti Nikolaj Velimirovic

"Jer samo tamo gde je trulo goje se i napreduju jevrejski crvi." Jasa Tomic

Je l' treba jos?

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 15:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ako je tako cionisto, neka ti bude:

Citiraj:
-Baba Mezia, 114B: “Jevreje zvati ljudskim bićima, ali ne-Jevreji nisu ljudi. Oni su zveri”.
-Ereget Raschi Erod, 22;30: “Akum je kao pas. O da, spisi uče da više poštujete psa nego ne-Jevreja”.
-Kerithut, 6B: “Jevreje zvati ljudima, hrišćane ne zvati ljudima”.
-Orach Chaiim, 57;6A: “Hrišćane sažaljevati ništa više
-Abhodah Zarah, 14B: “Zabranjeno je prodavati religiozne radove hrišćanima”.
-Iore Dea, 142;10: “Morate se držati što dalje od crkava”.
-Iore Dea, 143;15: “Ne smete slušati crkvenu muziku, niti gledati u idole”.
-Iore Dea, 143;1: “Ne smete ponovo obnavljati kuće koje su porušene u blizini crkava”.
-Schabbath, 116A: “Talmudisti se slažu da hrišćanske knjige treba spaljivati”.
-Abhodah Zarah, 78C: “Hrišćanski su praznici zaludni, odvratni i zli”.
-Abhodah Zarah, 6A: “Zabranjeno je pratiti hrišćanski praznik Božić”.
-Gittin, 62A: “Jevrejin da se drži dalje od hrišćanskih domova praznicima”.
-Choschen Ham, 26;1: “Jevreji ne smeju da se tuže pred hrišćanskim sudijom ili zakonom”.
-Chosen Ham, 34; 19: “Hrišćani ili sluge ne mogu biti svedoci”.
-Iore Dea, 112;1: “Izbegavajte da jedete zajedno sa hrišćanima, to podstiče familijarnost”.
-Abhodah Zarah 35B: “ Ne pijte mleko od krave koju je pomuzao hrišćanin”.
-Iore Dea, 178;1: “Nikada ne oponašajte običaje hrišćana, čak ni frizuru kose”.
-Iore Dea, 120;1: “Posuđe koje je kupljeno od hrišćana, mora biti dobro oprano”.
-Abhodah Zarah 2A: “Tri dana pre hrišćanskih praznika, izbegavajte ih sve”.
-Kethuboth, 110B: “Psalmisti da porede hrišćane sa nečistim životinjama”.
-Sanhedrin, 74B: “Seksualni snošaj hrišćana je isti kao kod zveri”.
-Kethuboth, 3B: “Soj hrišćana je vredan kao i soj zveri”.
-Kidduschim, 68A: “Hrišćani kao ljudi su obične guzice”.
-Schene Luchoth Haberith, 250B: “I pored toga što ne-Jevreji imaju isti oblik tela kao i Jevreji, oni su u poređenju sa Jevrejima kao majmun sa čovekom”.
“Kada bi Gentili znali šta mi propovedamo protiv njih, oni bi nas poubijali ”.
-Zohar II, 43A: “Istrebljenje hrišćana je neophodno žrtvovanje”.
-Rasoni, Exodus 14: “I najbolji od hrišćana moraju biti zadavljeni”.
-Iore Dea, 148;5: “Ako hrišćani nisu odani vernici možete im slati poklone”.
-Hilkoth Akumix, 2: “Šaljite poklone hrišćanima samo ako su neriligiozni”.
-Iore Dea, 153;1H: “Hrišćanske sestre će našu decu voditi ka bezbožništvu”.
-Iore Dea, 155;1: “Izbegavajte hrišćanske doktore koje nisu dobro upoznali svi susedi”.
-Peaschim, 25A: “Izbegavajte medicinsku pomoć od idolopoklonika, naročito hrišćana”.
-Iore Dea, 156;1: “Izbegavajte hrišćanske berberine, osim ako vas ne prati još Jevreja”.
-Zohar I; 25B: “Onaj ko čini dobro hrišćanima, nikada neće ustati posle smrti”.
-Hilkoth Akum V, 12: “Učite spise koji zabranjuju pominjanje hrišćanskog Boga”.

hoces jos?!

Poslednji put menjao budjav_lebac dana 26 Jan 2010, 15:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 15:39 
Citiraj:
Sanhedrin, 74B: “Seksualni snošaj hrišćana je isti kao kod zveri”.

A kako se Jevreji je*u??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 15:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

oni se ne jebu, oni ne seru, njihova govna mirisu, dok sva ostala smrde... :roll:

update:tenssa jesi svjestan da rizikujes sada da te optuze za antisemitizam?! :( bila mi je jedna sjajna epizoda u seinfeldu (koji je i sam jevrej), kada seinfeld ismijava svog ujaka, kao ako mu u pekari daju prepecen hljeb on odmah zavice da je pekar antisemita :lol:

Poslednji put menjao budjav_lebac dana 26 Jan 2010, 15:46, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 15:43 
Razmnozavaju se pogledom...ali ok, ne treba generalizovati sve zbog toga sto neki ishlapljeli starac prdi... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
ako je tako cionisto, neka ti bude:

Citiraj:
...

hoces jos?!

I sta smo na kraju dokazali? Da ima budala...?

tensSa je napisao:
Razmnozavaju se pogledom...ali ok, ne treba generalizovati sve zbog toga sto neki ishlapljeli starac prdi... :D :D :D

Naravno, isto kao kad bi neko nas posmatrao kroz npr. "misli" Nikolaja Velimirovica.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 15:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

a dostojevski?! zapitaj se ti sta sa vama nije uredu, kada vjekovima prije nove ere i vijekovima poslije nove ere ljudi vas preziru!!! spanski, francuski carevi, ruski knez svi su vas progonili iz svojih drzava zasto?! jel' cionisto?!

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 16:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Što ti uopšte ulaziš u raspravu ako ne trpiš mišljenje drugačije od svoga?Još nam reci da se j3bemo sa ustašama za pasoš,pa da otkrijemo tvoj pravi identitet..........

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 16:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

o cemu ti pises?! ko ne trpi tvoje misljenje?! meni se cini da ti ne trpis drugacija misljenja, sve sto se ne poklapa sa tvojim stavom, sve je nacizam, sovinizam, fasizam, antisemitizam... sustina je da ti mrzis mene, a ne ja tebe... izbaci iz sebe tu prikrivenu srbofobiju, reci sta je problem...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
a dostojevski?! zapitaj se ti sta sa vama nije uredu, kada vjekovima prije nove ere i vijekovima poslije nove ere ljudi vas preziru!!! spanski, francuski carevi, ruski knez svi su vas progonili iz svojih drzava zasto?! jel' cionisto?!

Naucno je dokazano da su Jevreji ljepsi i imaju vece kite. Zavist jebiga, kome je mali, pa se jos ne dize...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 16:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
budjav_lebac je napisao:

Naucno je dokazano da su Jevreji ljepsi i imaju vece kite. Zavist jebiga, kome je mali, pa se jos ne dize...

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]