banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: lovci
PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
U jednoj modernoj fabrici se dnevno ubije i do 100.000 na brzinu naduvanih kokoski koje nikada nisu vidjele svijetlost sunca. Razmisli dobro o tom kad uzmes onaj parizer... Ili pileca prsa...

O tome sam ja govorio na pocetku. Eto, svima zao mede i zeke u sumi, a jel' pecenica na stolu i rukama i nogama se grabi :roll:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Trazim prije desetak dana neku podnosljivu radio stanicu u autu, i naletih na najavu vijesti. Izmedju ostalog cujem: "Kod Dubice tesko ranjen lovac u lovu - udario kera kundakom a sebe upucao".

Nije kod nas lov dovoljno uredjen, tj. slabo se postuju pravila. Svugdje je vuk zasticena zivotinja, samo se kod nas istrebljuje kao prije 100 godina i ide se u hajku na vuka. Ljudi nose papovke i automatske u lov, gdje to ima. Cujem od prijatelja koji zivi blizu Lovackog bara da gazda placa 800KM srnu iz krivolova, cak i naruci kad mu zatreba.
Zasto uopste poredite zivotinje uzgojene za prehranu i divlje zasticene zivotinje koje neko "mlatne" da bi usicario neku korist?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma stete u poljoprivredi su tek dijelic onog sto pravilno postavljeno lovstvo treba pokrivati.
Btw. mnogo nadleznosti Lovackog saveza RS su presle na Vladu sto je dovelo do opsteg rasula.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@blaf, upravo je to krivolov. Kakve papovke, automati i lovacki restorani??!
Sta mislis gdje zavrsavaju oni veprovi iz Save?

Lov na vuka nije uvijek otvoren, a tek ne na medvjede. Bukvalno postoje odredjeni trenutci kada se dozvoljava lov na odredjenom podrucju. Slobodan odstrijel se praktikuje samo kod pojave bjesnila ili narusenog balansa u lancu ishrane.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nije kod nas lov dovoljno uredjen, tj. slabo se postuju pravila.

Citiraj:
Ljudi nose papovke i automatske u lov, gdje to ima. Cujem od prijatelja koji zivi blizu Lovackog bara da gazda placa 800KM srnu iz krivolova, cak i naruci kad mu zatreba.

Opet se vracamo na onu pricu o krivolovu. Onaj ko u sumu ode sa automatskom puskom za mene nije lovac nego idiot sa automatskom puskom.

Citiraj:
Zasto uopste poredite zivotinje uzgojene za prehranu i divlje zasticene zivotinje koje neko "mlatne" da bi usicario neku korist?

Ko govori o mlacenju radi koristi? Povela se prica o tome kako je svako ko ode u lov osoba sa poremecajem jer moze da ubije medu ili zeku .. Nista on meni nije poremeceniji od onoga koji ugoji krmce pa ga onda mazne maljem u celo, a potom mu prereze vrat i pretvori u kulen :roll:

Krenemo li pricati o tome kako su lovacka drustva otisla dodjavola, dotakecemo se politickih tema (jer je, zaboga, sve u ovoj drzavi otislo u qrac), a to onda tek ne vodi nikuda.

Dakle, da razgranicimo, ja ne opravdavam osobe koje idu u krivolov, koje se u sumi glupiraju sa kojekakvim neadekvatnim oruzijem, pa na taj nacin ugrozavaju i sebe i druge, ali ni u kom slucaju ne podrzavam pljuvanje po lovcima na osnovu neinformisanosti, par senzacionalistickih novinskih clanaka i onih koji nemaju nikakve veze sa lovcima, a predstavljaju se kao isti.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
@ kim........sezona lova nije tu zbog toga da bi se životinje ubijale.Upravo obrnuto.Da bi se spriječilo njihovo ubijanje tokom većeg dijela godine.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
V@nja je napisao:

Hoces da kazes da steta na racun (poljo)privrede koju naprave divlje zivotinje je nepostojeca ili zanemariva?
To sta se u cijem selu govori meni ne predstavlja ama bas nikakav argument.

Citiraj:
samo ako si ozbiljno poremećen možeš uživati u takvoj vrsti zabave.

Biti lovac je daleko od toga da samo okacis pusku na rame i odes u sumu i pucas na sve sto hoda, al' kao sto rekoh na pocetku ti si na temu usao sa cvrstim stavom da iste popljujes uzduz i popreko, da napravis kvazi-presjek njihovog psiholoskog profila. Sta onda ocekivati da se izrodi iz ovakve diskusije? :confused3:

ta šteta i jeste zanemariva , ako si pročitao moj predhodni post shvatićeš da seljaci i vukovi mogu sami riješit između sebe, dovoljno je da čoban ima par dobrih kerova, ali dobrih, i riješio je većinu problema što se tiče vukova. najmanje divljih životinja je ubijeno jer su počinili neku štetu, a naknada te štete i ako je bude, treba da nadoknadi država, a ne da se vrši osveta.

što se tiče toga šta znači biti lovac, ja imam viziju kako bi to trebalo izgledati. umjesto zbrojovki i štajera da se naoružaju nikonima, olimpusima i sl., pa da naprave dobre fotke divljih životinja u svoj svojoj prirodnoj ljepoti i tim fotkama da se hvale kako su prišli medi neopaženo na 10 metara i slikali ga. ali kod tih ljudi to nikad neće proć jer oni u biti ne vole životinje već vole miris krvi i dah smrti.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ah da, da li je civilima dozvoljeno drzanje, nosenje i koristenje vojnog oruzja? E sad ako ga on nosi po sumi to ga po vama ne cini krivicni odgovornim vec lovcem??? Nigdje veze...

V@nja, kao sto rekoh, upoznat sam malo sa situacijom i nije mi uopste do politizacije teme. :D

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sta bi ti radio sa veprom od 200 kg koji se sunja par stotina metara od kuca? Npr.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa dobro, ne mora se reci da su lovci poremeceni, ali meni je stran taj poriv za ubijanjem i ne vidim u tome nikakvo zadovoljstvo. Ne razumijem u cemu je gust. Volim i ja setnje po prirodi i druzenje, ali ponijecu kobasice i zapaliti negdje vatru i isto se druziti kao i lovci, a da ne ubijem nista bez potrebe. Ipak nije isto ubiti svinju ili drugu domacu zivotinju koja je uzgojena za prehranu, i ubiti medvjeda pa se diviti oderanom krznu, ili kaciti kojekakve rogove po kuci.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ovde se mjesaju babe i zabe neko ko je vidio budalu sa kasikarom ispod mosta ce posvetiti sve ribare sa njim. Isto tako i neko ko je ubio divlju macku je posvecen sa svim lovcima sto naravno nikako ne moze biti.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne isplati se :oops:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
@ kim........sezona lova nije tu zbog toga da bi se životinje ubijale.Upravo obrnuto.Da bi se spriječilo njihovo ubijanje tokom većeg dijela godine.

ako je neka životinja zaštićena, ona se ne ubija ni u sezoni ni van sezone, ni u lovu ni u "krivolovu"

@ v@nja
btw, ne vidim razliku između lova i krivolova kad je suština da se skenja divlja životinja, pa bilo s dozvolom ili bez nje. to lov i krivolov mi je licemjerno poput oružja zabranjenog ženevskom konvencijom, pa je dozvoljeno prosut nekom mozak metkom, ili ga raznijet tenkovskom granatom, ali je zabranjeno ubit ga bojnim otrovom :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:59 
V@nja je napisao:
Ne isplati se :oops:

Vala bash...utuvio sebi u glavu i dzaba...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

kim deal, nema veze, ti imas svoj stav i znas zasto ga branis, ja imam svoj i razloge zbog kojih ga branim i mi ih nikad necemo usaglasiti jer su dijametralno suprotni.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
A sta bi ti radio sa veprom od 200 kg koji se sunja par stotina metara od kuca? Npr.

pozvo bih ratno vazduhoplovstvo, antiterorističke jedinice i dvije haubičke baterije, brate mili, pa nek vidi s kim se zajebava :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ej kim, da nisi u zadnje vrijeme previse citao sa-x pa pomislio da su lovacka drustva ustvari samo pritajena armija koja samo nije krenula sa mobilizacijom :wink:

Ne zamjeri, ali nemoj biti ni tako iskljuciv jer nije sve crno-bijelo :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kfwb0RrfUrk[/youtube]

i da u samoodbrani

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@ dzontra
svaka čast majstore, s ovim si reko ono što ja pokušavam od početka :thumbup:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Budemo li South Park koristili da 'kazemo nesto' .. nijedna drustvena, religiozna ili nacionalna kategorija na planeti se nece dobro provesti :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]