Raja dajte se uozbiljite....
Pokret,kao pokret jeste importovan,a inace se vecinom radi o nasim ljudima. Slucajno poznajem nekoliko tipova,koji su "aktivni clanovi"

,tako da znam o cemu pisem. Sto se tice opasnosti po okolinu,mislim da je istina bas negdje izmedju,tj,nit su opasni koliko ih raznorazni eksperti iz RS zele prikazati,ali nisu ni skroz bezopasni,kako laici tvrde,jer jos nista nisu uradili u BiH.Jedan od dokaza da se ipak nesto "radi" je momak koji je inace zivio 5-6 km od mene,uhapsen u BiH prilikom pripremanja neceg,bakco se s nekim eksplozivnim pojasima...
Iz iskustva mogu reci da se vecinom radi o povodljivim ljudima,koji prilaze pokretu uz sugestije rodjaka,prijatelja i sl,a kao i vecina zadrtih vjernika(i drugih vjera),bas prije "uleta"se cesto nalaze u nekoj poludepresiji,krizi,besciljnosti ili besmislu ugrubo receno. Ovo im onda dodje "ko saka na oko",postaju punopravni clanovi zajednice,vraca im se dostojanstvo,ponos,smisao zivota,koje im je prije toga bilo nezamislivo da postoji.+ Point je i to sto iza "brace" na razne nacine stoje grupe ili drzave,te im se s te strane daje poticaj,s mutnim ciljevima,koje meni od svega najvise "bode oci"...Inace,moje licno glediste na "njih" je : Smatram za ok da ljudi upraznjavaju vjeru,obicaje i sta vec hoce,dok god ne namecu ili smetaju druge pojedince ili grupe. Kada i ako postoje dodiri s sumnjivim organizacijama,djelatnostima,nek policija radi svoj posao,kao i dosad,hvala bogu,na tom polju imamo neku slogu u drzavi...Sto se tiche nekog silnog sirenja,znajuci nas,ne vjerujem da ce ovdje naici na plodno tlo,jer mi smo mi.Trenutno je situacija ovakva kakva je,ljudi im prilaze iz nemanja,nemoci,revolta ili straha,ali ako bog da da i ova zemlja krene naprijed,da se bolje zivi,isparice i oni,zajedno s jehovama,subotarima i ostalim....