banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 17:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Sep 2009, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Popisom stanovništva bi se saznalo mnogo toga i baš kao što gradimo mnoge teze na popisima iz turskog perioda, austrougarskog perioda, za vrijeme Jugoslavija, tako ćemo i na osnovu toga da gradimo mišljenje.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 22:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Bošnjaci neće popis iz samo jednog razloga.Učešće u vlasti.Nikave Srebrence,Banjaluke,Sarajeva........Samo učešće u vlasti.Kada bi u RS pola ministara bilo iz Hrvatskog i Bošnjačkog naroda?Kada bi predsjednik Ustavnog suda RS bio Hrvat?Koliko bi direktorskih mjesta u državnim institucijama pripalo Bošnjacima nakon popisa?Za sve se te stvari uzima kao relevantan popis iz '91.godine.Kao i uvjek naši političari gledaju samo sebe i svoju korist.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_zoka je napisao:
Bošnjaci neće popis iz samo jednog razloga.Učešće u vlasti.Nikave Srebrence,Banjaluke,Sarajeva........Samo učešće u vlasti.Kada bi u RS pola ministara bilo iz Hrvatskog i Bošnjačkog naroda?Kada bi predsjednik Ustavnog suda RS bio Hrvat?Koliko bi direktorskih mjesta u državnim institucijama pripalo Bošnjacima nakon popisa?Za sve se te stvari uzima kao relevantan popis iz '91.godine.Kao i uvjek naši političari gledaju samo sebe i svoju korist.

Сложио бих се са овим.
Па треба питати те муслиманске политичаре где то још у свету постоји анационални попис станивништва? :roll:

Такође немам никакв логике позивати се на попис из 1991. године. То је исто као да се ја позовем на турски попис из 1645. године...
Страшно...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 02:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
urbana_extravaganca je napisao:
_zoka je napisao:

Сложио бих се са овим.
Па треба питати те муслиманске политичаре где то још у свету постоји анационални попис станивништва? :roll:

Такође немам никакв логике позивати се на попис из 1991. године. То је исто као да се ја позовем на турски попис из 1645. године...
Страшно...

Po mom misljenju ima i te kakve logike samo je druga stvar sto nasim politicarima i nije bas stalo da se nas narod koji je napustio mjesta iz federacije vrati u svoja mjesta.Jeli ikada iko od nasih politicara barem spomenuo nas narod u federaciji i kako mu se moze pomoci .Po njima su svi srbi koji su ostali da zive u svojoj kuci i zele da se vrate na svoje u federaciju na neki nacin izdajnici.Jer da im je stalo onda bi bilo OK da se gleda popis iz 91 sve dok se narod ne vrati na svoje?
Tu nesto ne stima.
Cudi me da ti poredis Tursku okupaciju Bosne sa nasom "okupacijom"dijela BH . :evil:

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 08:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Izdajnik nije onaj jado koji nije imao kud i koji je sticajem okolnosti ostao ziv. Bilo je i Bosnjaka koji su ostali u Republici Srpskoj i koji su prezivljavali isto. Elem, kao sto je za Bosnjake izdajnik svaki Bosnjak koji se borio u VRS ili u Fikretovoj vojsci tako je za mene izdajnik svaki Srbin koji se borio u Alijinoj vojsci. Mada, i ovo treba uzeti sa rezervom posto je bilo i ljudi koji su gledali kako da prezive oni i njihove porodice a ne da se bore za necije ideale.

Svaki Srbin koji ima imovinu u Federaciji ima pravo na nju i mene uopste ne zanima da li neko zeli da se vrati tamo ili zeli da je proda. To je licno pravo svakog od eventualnih povratnika. Ti ljudi za mene nisu nikakvi izdajnici i veoma je bitno da svi dobiju ono sto je bilo njihovo prije rata, prije svega zbog njih samih ali i zbog toga da ne bi neko od Alijinih idiota uzivao u plodovima tudjeg rada.

Oni koji misle da ce se narod vratiti na svoje i da ce sve biti kao prije 20 godina ili su u Alijinoj masineriji ili su naivni do bola. Vratio se onaj ko se mislio vratiti i ko to ne moze da shvati mislim da je izgubio dodir sa realnoscu. Ovo sto Alijini sljedbenici rade je zamlacivanje i nista drugo.

Ovdje nema nikakve okupacije kao ni "okupacije". Ovo je Republika Srpska koja je dio BiH i ko pocne da cacka mecku oko ove 2 realnosti nije sav svoj!

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 08:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
vb87 je napisao:
Ovdje nema nikakve okupacije kao ni "okupacije". Ovo je Republika Srpska koja je dio BiH i ko pocne da cacka mecku oko ove 2 realnosti nije sav svoj!

POTPISUJEM !!!

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 08:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Citiraj:
Takodje,spominjanje "istine" i raznih istina o zlocinima,koje ce isplivati,volio bih da mi neko u "bocu" pojasni kako? Ispada da bez tog popisa niko pojma nema o zlocinima,broju ubijenih,nestalih i protjeranih? Supljak do jaja.

Ми ћемо знати о «истини о прогону и страдању сарајевских Срба, као и Срба у другим мјестима у Федерацији, али и у Броду, Сребреници и Братунцу»

Попис неће дати додатну информацију о "Муслиманскоj Сребреници", jер значајан број муслиманских "жртава" живе у иностранству (3000 "жртава" су гласали на изборима). Други су умрли у битки (експлозијом).
Препрека за истину jе политичка. Караџић затражио је мустре ДНК. Нису му дали. Зашто? Постоји нешто да сакрију?

Попис у Великој Британији у 2001. Тамо постоје питања о вероисповести и националности

The 2001 census form introduced five questions that had not been asked in the 1991 census. They included:
• general health
• provision of unpaid care
• time since last paid employment
• size of employer's organisation
• a voluntary question on religion
In addition, there were major revisions to the questions on:
• qualifications
• relationships within the household
ethnic group
• accommodation
http://census.ac.uk/guides/Qf.aspx

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
antik je napisao:

Po mom misljenju ima i te kakve logike samo je druga stvar sto nasim politicarima i nije bas stalo da se nas narod koji je napustio mjesta iz federacije vrati u svoja mjesta.Jeli ikada iko od nasih politicara barem spomenuo nas narod u federaciji i kako mu se moze pomoci .Po njima su svi srbi koji su ostali da zive u svojoj kuci i zele da se vrate na svoje u federaciju na neki nacin izdajnici.Jer da im je stalo onda bi bilo OK da se gleda popis iz 91 sve dok se narod ne vrati na svoje?
Tu nesto ne stima.
Cudi me da ti poredis Tursku okupaciju Bosne sa nasom "okupacijom"dijela BH . :evil:

Ova prica da neki Srbi ne vole druge Srbe koju forsiraju muslimani postaje jadna. Sta lupas? Ko smatra srpske povratnike za izdajnike? Zar pokusavas reci da ih tamo neko u Federaciji vise voli od nas? Jos me veoma interesuje na koje ti to "nase" politicare mislis i koji je to "nas" narod!?
Ne moze se gledati popis iz 91 jer se ne moze se ziviti i graditi drustvo i ekonomija na nerealnim osnovama. Npr. moja porodica je protjerana iz svog grada koji je ostao u Federaciji i zapoceli smo novi zivot u BL jer smo morali. Ovde smo se snasli i skoro sve sto imamo je ovde i gotovo je sigurno da se nikada necemo vratiti. Zar sada cjela drzava treba da ide na pauzu dok se ja ne smilujem vratiti? Smjesno. Povratak ne moze funkcionisati tako. Povratak treba da funkcionise u obezbjedjivanju uslova za povratak, a to nema nikakve veze sa popisom.
Popis nam je potreban zbog sasvim drugih stvari i velika je obmana to sto se u to uvlaci prica o zlocinima, povratku itd.
A za ovaj kometntar o "okupaciji" se moze reci samo da je idiotski.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 09:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Zamislite zakon,,,,,,Svi moraju da se vrate na svoje....................... :D :D :D :D :D

I ja sam bio protjeran iz moje Banjaluke pa sam se vratio u nju cim sam mogao.....Imao sam puno bolje uslove vani,finansije,posao,skolovanje itd.....U BL nas je cekala devastirana kuca iz koje je sve odneseno,,,stan koji nije jos bio ni deloziran,,,,covjek koji je zivio u njemu tokom rata nije htio da izade tek nakon 4neuspjele delozacije policija ih je morala na silu izbaciti....Covjeka su ubjedili da je to njegov stan,,,a njemu su nije vracalo u okolinu Glamoca a bukvalno je zivio u centru grada.
Medutim Banjaluka je moj grad,,,grad mojih pardjedova,,,to me je kuci vratilo i moja djeca ce da ovdje zive.......

Mada ja shavatem te ljude koji dosli iz tih zabiti,,,dosta njih nije cak ni imalo struje,,a ovdje su dosivjeli evoluciju ljudskoga postojanja......
Ista stvar je sa Sarajevom dosli su ljudi iz vukojebatina i nikada ih niko nece natjerati da se tamo vrate.....I dolaziemo opet na staro pravilo koje se uvjek ponavlja,,,"Ko iz opanaka u cipele ude,,,u opnak se nikada nevraca"

Pozzzzzzzzzz

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Poslednji put menjao Banjalucki_Behar dana 04 Sep 2009, 10:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 09:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Banjalucki_Behar je napisao:
Zamislite zakon,,,,,,Svi moraju da se vrate na svoje.......................

Хахаха, реци ми да се шалиш? :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 10:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Zamislite zakon,,,,,,Svi moraju da se vrate na svoje.......................

Хахаха, реци ми да се шалиш? :lol:

Zamisli panike :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 10:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Zamislite zakon,,,,,,Svi moraju da se vrate na svoje....................... :D :D :D :D :D

I ja sam bio protjeran iz moje Banjaluke pa sam se vratio u nju cim sam mogao.....Imao sam puno bolje uslove vani,finansije,posao,skolovanje itd.....U BL nas je cekala devastirana kuca iz koje je sve odneseno,,,stan koji nije jos bio ni deloziran,,,,covjek koji je zivio u njemu tokom rata nije htio da izade tek nakon 4neuspjele delozacije policija ih je morala na silu izbaciti....Covjeka su ubjedili da je to njegov stan,,,a njemu su nije vracalo u okolinu Glamoca a bukvalno je zivio u centru grada.
Medutim Banjaluka je moj grad,,,grad mojih pardjedova,,,to me je kuci vratilo i moja djeca ce da ovdje zive.......

Mada ja shavatem te ljude koji dosli iz tih zabiti,,,dosta njih nije cak ni imalo struje,,a ovdje su dosivjeli evoluciju ljudskoga postojanja......
Ista stvar je sa Sarajevom dosli su ljudi iz vukojebatina i nikada ih niko nece natjerati da se tamo vrate.....I dolaziemo opet na staro pravilo koje se uvjek ponavlja,,,"Ko iz opanaka u cipele ude,,,u opnak se nikada nevraca"

Pozzzzzzzzzz

Masa ljudi koja se ne vraća,ne čini to iz razloga jer je došla na bolje,dosta ih je i na gore došlo,iz sređene velike kuće,sa svim uslovima u neku udžericu na rubu Banja Luke,Sarajeva i sl.Ne vraćaju se jer ne žele sebi i svojim potomcima da prirede još jednom strahote izbjeglištva ili čak i gore.
Ali čak i da se svi vrate na svoje,neće nikada biti isto.Uvjek će onaj što je u manjini biti na oprezu,u strahu.Uvijek će zamjeriti većini na tome.....Nije to život,jbg.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Masa ljudi koja se ne vraća,ne čini to iz razloga jer je došla na bolje,dosta ih je i na gore došlo,iz sređene velike kuće,sa svim uslovima u neku udžericu na rubu Banja Luke,Sarajeva i sl.Ne vraćaju se jer ne žele sebi i svojim potomcima da prirede još jednom strahote izbjeglištva ili čak i gore.
Ali čak i da se svi vrate na svoje,neće nikada biti isto.Uvjek će onaj što je u manjini biti na oprezu,u strahu.Uvijek će zamjeriti većini na tome.....Nije to život,jbg.

Ja sam ipak ubjeden da se ljudi nevracaju jeli o novim sredinama imaju stvari sto nikada nece imati iz sredina odakle su dosli,,,,cast izuzetcima.........Moja familija je mogla birati,,,,,, da mjenjamo stan i kucu za Sarajevo,Tuzlu,Mostar,,medutim u tim gradovima cu i i moje djete,,,kao i moji roditelji uvjek biti samo banjalucani...Bio sam dugo godina izbjeglica u Evropi,,,a nikada nebih zelio da budem izbjeglica u sobstvenoj drzavi...,,,,Tako da Banjaluku nista nemoze zamjeniti,,,,mislim nebih sebi nikada dopustio da se lozim na Miljacku,Neretvu,,,pored moga Vrbasa.....

Pogledaj samo cinjenice,,,,jedna kuca npr u Debeljacima,ili u Rajlovcu je deset puta najmanje skuplja od vile,,,u Glamocu,,,Drvaru,,,Foci Visegradu,,,Kaknju itd......

A sto se tice ratova,,,njih vise nece biti,,,strancima to vise nije u interesu.........

Pozzzzz

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 10:40 
Administrator
Korisnikov avatar

A sto se tice ratova,,,njih vise nece biti,,,strancima to vise nije u interesu.........

Pozzzzz

Dao Bog da je ovo istina............mada sumnjam.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

Pozzzzz

Dao Bog da je ovo istina............mada sumnjam.

Nece oni nikada ovda otici,,,ovo je protektorat kojim stranci vladaju...Milijarde su ulozili,,,imaju interese da eksperimenticu nad nama i to je to......

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Zasto se ovoliko ofuje? Behare apsolutno nemas pojma o zivotu i motivima ljudi koji se nisu vratili.
Nego, mogli bi se vratiti na temu sa koje ste kao nenamjerno skrenuli.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
То је страшно да су многи од вас су доживели ову трагедију, о чему смо само читали...

Citiraj:
Nece oni nikada ovda otici,,,ovo je protektorat kojim stranci vladaju...Milijarde su ulozili,,,imaju interese da eksperimenticu nad nama i to je to......

Американци нису заинтересовани за мир на Балкану.
“New York Times”, “Foreign Affairs” пишу чланци, у коjим они "обећају" рат у БиХ.

3.9.2009
FOREIGN AFFAIRS: BiH NA IVICI KOLAPSA
Bosna i Hercegovina, prvi put nakon što je Dejtonskim sporazumom okončan rat u ovoj zemlji prije 14 godina, na ivici je kolapsa, a njeno stanovništvo ponovo govori o mogućnostima rata, piše američki magazin Foreign affairs. List navodi da je BiH nakon rata po glavi stanovnika dobila neuporedivo više pomoći nego Njemačka i Japan poslije Drugog svjetskog rata, ali da to nije dalo očekivani rezultat.
http://www.radio202.ba/loc/template.wbs ... 8&id=29611

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50

To je tacno ali i logicno i sasvim normalno. Iako postoje izuzeci kao ti jer sa Glamoc-Banjaluka mozemo napraviti paralelu Banjaluka-Inostranstvo. I sam vidis da se vecina Muslimana nece da vraca iz inostranstva zato sto je Banjaluka vukojebina prema onom gdje sad zive i tamo su dozivjeli "evoluciju ljudskog postojanja" isto kao sto su ljudi sa sela dozivjeli evoluciju u Bl.
Zakljucak je da je to sve isto. Jer "Glamocaci" nece da se vrate na sela jer im je bolje u Bl, kao sto i "Banjalucani" nece da se vrate u Bl jer im je bolje u inostranstvu. Ti si tu bio izuzetak i zato tako pises ali 90 posto Muslimana koji su otisli se ne vracaju, ne zato sto im neko neda nego zato sto nece jer im je bolje tamo.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 12:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Popis je važan da bi se začepila usta retardiranom Harisu i svim onim koji tvrde poput njega kada Srbin izvadi ličnu kartu u Sarajevu da se on vratio. Po njima sada u Sarajevu živi 90% prijeratnih Srba.

Zna se i ko su srpski izdajnici, takvi su pred kamerama izjavljivali da se brane od četnika i učestvovali u Alijinoj vlasti.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
vim je napisao:

To je tacno ali i logicno i sasvim normalno. Iako postoje izuzeci kao ti jer sa Glamoc-Banjaluka mozemo napraviti paralelu Banjaluka-Inostranstvo. I sam vidis da se vecina Muslimana nece da vraca iz inostranstva zato sto je Banjaluka vukojebina prema onom gdje sad zive i tamo su dozivjeli "evoluciju ljudskog postojanja" isto kao sto su ljudi sa sela dozivjeli evoluciju u Bl.
Zakljucak je da je to sve isto. Jer "Glamocaci" nece da se vrate na sela jer im je bolje u Bl, kao sto i "Banjalucani" nece da se vrate u Bl jer im je bolje u inostranstvu. Ti si tu bio izuzetak i zato tako pises ali 90 posto Muslimana koji su otisli se ne vracaju, ne zato sto im neko neda nego zato sto nece jer im je bolje tamo.

pa da,, to je tako, ali treba dodati i notu straha u sve ovo. nisu ti ga bas povratnici dobrodosli, uvijek ce se naci nekakav extrem koji ce ti nasarati nakve prijetece rijeci po kuci ili ti kad prodje j3bati cetnicku, ustasku ili balijsku mater. a opet, niko ne da svoje, evo u mene komsija ko u prici, sve je to po norveskoj, spaniji, danskoj, svi su vratili stanove koje nece da prodaju niti da izdaju niti da ih naseljavaju. stoje nako prazni. poneko izdaje podstanarima. ko kad im do para nije, ima ih pa su dobili stanove ili kuce u drugim mjestima (trebinju, nevesinju) a ove su vratili. i jos su im dedine kuce obnovljene tamo odakle su porijeklom, od donacija. a ima raje koja su fakat izgubili sve. jbg nekom rat - nekom brat.
a tamo gdje su nekad stanovali kako rece lik iz podvelezja (skupina sela na obroncima ispod planine Velez)
Necu da se vratim jer gore nema sitne vode. (tus)
Pokvario mi se vidoje pa ga nema ko popravi, ali Isusa mi imam jos jedan (video)
jedan hrvatski ministar rece konobaru - Donesi mi jedan dzeger (mislio na jeger) mene iznijeli iz kafane
vise od polovica ministara IDJE na more.
i da ne nabrajam...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]