cicak je napisao:
tako je, Leona.
vjeruj mi, ne smetaju meni ni ta vjerska obiljezja, ma neka ih, da nije drugih stvari koje se povlace iza njih. a prosto sumnjam u Austriji da kad odes vaditi radnu dozvolu da te doceka kriz na ulaznim vratima. mislim da nije. a ne znam, nisam bio i nisam vidio. eto ti jesi, pa reci.
Joj, vjerujes mi da nemam pojma.

Uopste ne zapazam takve stvari. Mozda i ima, nemam pojma. U bolnicama ima, barem gdje sam se ja porodila, a to je bolnica casnih sestara

. U mojoj sobi gdje sam lezala je bio krst, sa mnom u sobi je bila jedna Turkinja, i uopste se nije bunila sto je krst u sobi. A i ona je odlucila da se poradja kod casnih sestara, tako da je vjerovatno znala sta ce vidjeti i sta ce je docekati.

(a i nije joj nista bilo, ostala je citava, nikakvih posledica nije imala sto joj je krst bio vise glave

). A ima i ostalim bolnicama, mislim da sam vidjala. U skolama ima krst, barem kad sam ja isla u skolu bilo je, a vjerujem i sad. Ne znam koliko dugo ce se i to praktikovati. Ovde kraj mene ima osnovna skola u kojoj ima svega i svacega a najmanje Austrijanaca i hriscana. Pobuna je vec bilo, kao sto sam vec rekla. Cak se i trazilo u jednoj skoli, otac od jedne Turkinje je trazio da se jedna nastavnica koja predaje njegovoj kcerki, da stavi maramu i da se umota da bude primjer njegovoj cerki... mislim stvarno ljudi pretjeruju. Nevazno koje vjere... ne mozes ti nikoga umotati ili razmotati, nemas za to pravo.
Dobro bi bilo da ostane pri tom, da su samo znakovi u pitanju. Samo da se ne pocne praktikovati da se moras izuvati prije nego sto udjes u opstinu/skolu/bolnicu/sup... E to je vec ...van svake pameti.