banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 08:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Nestaju li Srbi?
PostPoslato: 09 Sep 2009, 10:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Manite si vi Tarabica i ostalih baba vracara, sva ta prorocanstva podlozna su razlicitim tumacenjima. Negdje sam citao da ovakvim natalitetom, za nekih 500 godina Srbi ce bioloski nestati, i ako tu uzmemo u obzir i ratove taj proces nestajanj mogao bi biti i brzi.
Evo recimo i podatak da je u ratu prosjecna starost srpskog vojnika bila negdje ok 43-44 godine.

Rapidno opadanje stanovnistva moze se pogotovo vidjeti u skolstvu, gdje je recimo za nekih dvadeseteak godina broj upisanih prvacica opao za skoro 50 %, i to u gradskim sredinama gdje postoji priliv seoskog stanovnistva, sa prosjecnih 6 odeljenja spali smo na 3 do 4 razreda prvacica.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 14:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Ne verujem u prorocanstva.
Zanimljivo da niko nije spomenuo GLOBALIZACIJU kao faktor koji negativno utiče na sve male narode!
Zanima me šta mislite kako će se odraziti ulazak u EU na male balkanske zemlje i narode visa vi populacije i identiteta!?Mislite li da cemo se „istopiti“?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Мислим да ће нам ако би се десило да уђемо у ЕУ иста покушати увалити што више азиланата (бар као пролазној станици) што значи, Арапа, црнаца, Азијата и сл.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 14:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
urbana_extravaganca je napisao:
Мислим да ће нам ако би се десило да уђемо у ЕУ иста покушати увалити што више азиланата (бар као пролазној станици) што значи, Арапа, црнаца, Азијата и сл.

Kako misliš „ako bi se desilo“?Sumnjaš u to?
Verujem da bi ti više godilo mlado „meso“ iz Ukrajine,Moldavije,Rusije? :lol: :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 22:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
[quote="LemiGO"]Manite si vi Tarabica i ostalih baba vracara, sva ta prorocanstva podlozna su razlicitim tumacenjima.

Pročitaj Kremansko proročanstvo. Sve što piše je prilično jasno, i nema potrebe za nekim velikim tumačenjem. Proročanstvo obuhvata i perode, ako se nađe izdanje iz 192 i neke, bliske prošlosti svima poznate, a i sredovječni ljudi su svjedoci ostvarenja tih priča koje su čak bile i predmet ismijavanja dok se nisu obistinile. Kao na primjer da će Drina krenuti uz Planinu Taru. Zvučalo je i jezivo i smiješno. A šta se zapravo desilo. Urađena je revirzibilna hidrocentrala i vještačko jezero na planininTari po japanskom sistemu i voda je iz Drine cijevima dovedena na Taru. Ljudi su bili šokirani. To je samo jedna od priča. Ima i priča o III svjetskom ratu koje se još nisu desile. Pročitaj pa čekaj. Ne trebaš tumačiti pošto je sve jasno napisano, npr. da će se III svijetski rat voditi u vazduhu i da mi u njemu nećemo učestvovati...itd.
Natalitet cijelog zapada je isti, ako oni ne nestanu nećemi ni mi. Na kraju krajeva, kroz istoriju je bijela rasa uvijek bila superiorna, pa i ako je malobrojnija vlada svijetom. Od globalizacije ovakve kakva se nameće nema ništa . A svijet će se istinsku ujediniti i živjeti drugim boljim životom , kada doživi duhovni preporod i kada pređe na više duhovne vibracije.I kada savlada zakone koji se ne povinuju zakonima fizike, kao što je rekao Nikola Tesla, tada će za 10 godina čovječanstvo napredovati više nego za cijelo dotadašnje postojanje.
Ja sam optimista.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
MILO je napisao:

Verujem da bi ti više godilo mlado „meso“ iz Ukrajine,Moldavije,Rusije? :lol: :wink:

Једна ос ствари које свака земља која постане чланица ЕУ прихвата су и азиланти.
У Грчкој нпр. тренутно има око пола милиона азиланата углавном са подручја мале Азије, Афганистана, Пакистана и сл.
Ту као чекају на решавање статуса.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 22:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Sto se tice evrope smatram da je to zlo ali nemislim da to ima ikakve veze sa natalitetom.
Ja mislim a vec sam to reko radi se o prokletstvu ne prokletstvu tipa proklet ovaj ili onaj,glupe bapske price,nego o tome sto svi hoce sve da imaju a radjanje im je zadnja stvar,vec sam napisao potrebno je imati 5 ili vise djece u odnosu kako to rade druge nacije da ih neimenujem i 5 je malo.
I jos ovo nije to samo problem Srba nego gotovo svih Hriscanskih(Krscanjskih) zemalja na Balkanu pa i svijeta.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Да. Највећи проблем запада су тренутно имигранти. Коте се у неограниченим бројевима у Азији, Африци итд гдје је природни прираштај огроман и до 20 људи на 1000 становника и кад немају шта јести бјеже на запад. Наравно, има ту и других ствари, политичка ситуација која је у тим људождерским земљама гадна јер владају углавном неки диктатори, поменимо само Роберта Мугабеа на примјер итд.
Али Србија чак и да не уђе у ЕУ имигранти је неби заобишли. Ево САД, Норвешка, Швајцарска, Саудијска Арабија, Аустралија, Канада, Нови Зеланд итд нису у ЕУ па апликације за азилом хоће да их поједу. Имигранти иду тамо гдје виде да ће им бити боље. У овом случају смо говорили о ЕУ али видимо да имигранти преплављују и друге земље гдје виде да ће им бити боље него у диктаторским режимима без хљеба.
Ако тежимо да у Србији буде боље, онда се морају очекивати и имигранти, тако да је проблем имиграната независан од ЕУ, то је више проблем економске природе.
Проблем и ЕУ и нас и многих је што нам се смањује број становника, а Африканци, Арапи, Азијати итд се повећавају огромном брзином и долазе у Европу и појешће је као што су Албанци урадили са Косовом, једноставно размножавањем. Ево број Муслимана се повећао вишеструко у Европи и Америци јер се они досељавају и размножавају огромном брзином док домицијелни становници опадају. Они имају у просјеку 4 до 6 дјеце док просјечан западњак има 0 до 2. О Африканцима да не говоримо. Бојим се да ће се с Европом као и са нама десити као са Косовом, у овом случају са далеко горим посљедицама јер Муслимани који насељавају Европу долазе из екстремних земаља и далеко су гора размишљања. О Африканцима о којима имам само најгоре утиске да и не говорим. Једино Азијати што су релативно културни, али ко зна шта ће бити. Хоћу само рећи да је крах неизбјежан или док се не заустави имиграција скроз што неће никад, или док се не повећа наталитет. Али ми никад не можемо повећати наталитет као они јер они се множе као зечеви, то сам видио и нико ме не може увјерити у супротно, једноставно им је такав менталитет. Ми би требали имати по 20 дјеце да би одржали равнотежу. Онда је једноставније одсјећи Косово и забранити имиграцију из ових земаља. Тако да је врло зезнуто.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 23:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Doce vrijeme kad ce se i iz evrope bjezat!!
:lol: :lol: :lol: :lol: -4 jahaca Apokalipse!

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 01:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2008, 23:01
Aurrora je napisao:
Tarabić je rekao da nas, jedno vrijeme kao da neće biti i svi će pričati nisam Srbin, nisam Srbin, pa će mo se poslije prizvati pameti i govoriti ja sam Srbin, ja sam Srbin...i rekao je da će svi Srbi stati pod jedan barjak, što znači da će se ujediniti. Tako kaže Kremansko proročanstvo, a podmeću nam da kaže:svi Srbi pod jednu šljivu- što nije tačno. Znači proročanstva su pozitivna, a preživjeli smo mi i gore.Od države na tri mora - Dušanovo carstvo, u jednom trenutku smo spali na državu na tri Morave, ali ja vjerujem u nas. Preživjećemo mi sve ovo.

Ne daj boze da svi pod jedan barjak stanemo, tj da se ujedinimo i svi da zivimo u jednoj drzavi!
Odmah bi se morao seliti u Bg. Da nas muze Beograd, kao i Vojvodinu... i sama pomisao je strasna...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 16:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nije sve tako ni crno ipak Srba ima najvise na Balkanu-cinjenica
Treba samo to i osigurat da ostane-pravljenjem djece! 8)

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 18:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
Ma valjda smo i za to sposobni

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.24sata.info/lifestyle/bebe/6 ... a-BiH.html

Demografska slika Bosne i Hercegovine je nepovoljna - natalitet je u prošloj godini pao za tri posto u odnosu na 2009.

Ovo se kaže u novom izvještaju organizacije Human Life u kojem je objavljena demografska karta svijeta. Naglašava se da odumire 79 nacija zbog pada nataliteta, a od toga 35 evropskih, prenosi list San.

U samo dvije evropske države natalitet je iznad prosjeka - na Malti 2,4 posto, a u Albaniji 2,8 posto.

U posljednjih stotinu godina, broj Albanaca se povećao za 700 puta, a Rumuna, Grka i bugara za 40 posto. Istovremeno, broj Srba se smanjio za deset posto i procjenjuje se da će ovaj narod nestati za 250 godina.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 15:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Провала, не ради се о постотцима већ промилима, неким новинарима стварно треба забранити да пишу о стварима о којима немају везе. Даље не ради се о наталитету, јер наталитет представља број рођених и креће се од 5-6(изузетно низак) до +20(изузетно висок) промила. Нисам провјеравао али овде се може радити о природном прираштају, или о фертилитету(односно броју рођене дјеце по једној жени). У сваком случају одрон од чланка, што не значи да Срби нису исто тако у одрону што се тиче поменутих параметара.

Касније, кад нађем врменена представићу вам тренутно стање у ЈИ Европи што се тиче овога.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, i meni je cudno sto pise da se broj Albanaca povecao 700 puta. To bi znacilo da je je od jednog Albanca postalo 700. Znam da su se mnozili puno ali ako ih je bilo milion na Kosovu da je ovaj clanak tacan onda bi ih sad bilo 700 miliona, kao pola Evrope :lol:
To naravno ne umanjuje ozbiljnost cijele situacije :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Mislim da je ipak nemoguće predvidjeti na duži rok da li će se ova negativna kretanja stope nataliteta nastaviti ili će se početi povećavati. Srbija i mi svi ovdje zajedno kasnimo za razvijenim evropskim zemljama barem 10 godina. Zemlje EU koje su 90-tih bilježile pad nataliteta sada bilježe rast nataliteta. Što se tiče kosovskih Albanaca njima natalitet uveliko opada. Oni još više kasne za nama. Tako da će oni tek osjetiti pad nataliteta.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka

MILO je napisao:

Svakako bolja opcija. Ja sam i za Azijate! Problem je ako bi nam uvalili Šiptare!

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka

Zar nisu rekli da će Srbi nestati za 500 godina? Otkuda sada za 250? U Albaniji natalitet je dvojka (broj djece po ženi). Na Kosovu je prije par godina bio 2.5 a 80-tih je iznosio 4.6.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2011, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka

Albania - Total fertility rate: 1.48 children born/woman (2011 est.)
Znači nije više ni dvojka nego dosta niže.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2011, 09:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Наталитет је број рођених, фертилитет број рођених по 1 жени!

Албанцима је природни прираштај сад око +4(наталитет је смањен много, а позитиван природни прираштај је углавном резултат и веома ниског морталитета што је опет резултат веома младог становништва), на Косову је прије 20-ак година био +24. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]