Invalidnost je veoma siroka tema i o tome se pisu knjige, tako je veoma tesko napisati ono najvaznije u nekoliko redova.
Sto se tice mog komentara na ovu temu jetse da sam invalidnost na neki naci studirao (na fakultetu).
Magistrirao sam na katedri za Prilagodjene fizicke aktivnosti (Adapted Physical Activities) na Univerzitetu Palackeho u Olomoucu, Ceska Republika i direktno sam prosao kroz sve izazove sa kojim se invalidna lica susrecu, poceci od svakodnevnih aktivnosti do zaposlenja, bavljenja sportom i inkluzijom djece sa posebnim potrebama u skole, konkretno fizicko vaspitanje.
Studenti sa invaliditetom takodje mogu da studiraju bez problema, a u studentskom domu koji je preko puta zgrade fakulteta, postoje posebno prilagodjeni stanovi i sobe za osobe koje koriste invalidska kolica.
Svi vi koji zelite da znate vise informacija o ukljucivanju u neki vid fizickih ili sportskih aktivnosti za osobe sa invaliditetom, moze slobodno da me kontaktira na mail:
mladenprotic@yahoo.com Naucno je dokazano da su fizicke aktivnosti neophodne za sve ljude a pogotovo za osobe sa invaliditetom, koji su cak podlozniji za nastanak nekih od sekundarnih zdravstvenih stanja kao sto su : tip 2 dijabetes, hipertenzija (visok pritisak), gojaznost, hipokinezija, sters...i td.