banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Životne priče
PostPoslato: 30 Maj 2009, 15:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
@Timotic
Vjerovatno se sada osjećaš vrlo glupo.........

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ovo me podsjetilo na jednu epizodu serije "Touched by an angel", u kojoj se pojavljuje djevojčica sa zečijom usnom. Epizoda se bavi predrasudama društva i problema koje te osobe imaju zbog deformiteta. Na kraju epizode djevojčica biva operisana od tima doktora volontera koji putuju po Americi i liječe djecu sa zečijom usnom, i prikazuju je nakon operacije.
Evo link ako nekoga interesuje: http://www.touched.com/episodeguide/seasontwo/205.html

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
_zoka je napisao:
@Timotic

nadam se da da!

v@nja, zahvaljujem na klipu...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 20:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Čovjek misli da mora da se ponača kao njegov avatar........

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

hhaha... neverovatno... ono sto sam ja mislila, ti si preneo da "papir" :)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Moze li jedna zivotna,nekom zanimljiva,nekom ne,ali istinita?

Jedan rodjak,tad 16 godina,93 pusten iz logora,nakon toga uspijeva konvojem izici u Hr. Bez dokumenata,u izbjeglickom kampu u Istri,zivotinjari,gleda druge kako se snalaze,uspijevaju otici u trece zemlje i tako prolazi 4-5 mjeseci...Jedno jutro,na oglasnoj tabli ugleda oglas o tome kako Izrael prima 100 bosanskih izbjeglica,bez uslova ,samo se treba prijaviti. On vidi ovo kao svoju sansu,ne razmisljajuci puno,jer je alternativa bila ostanak i tavorenje,s stalnom prijetnjom za mobilizaciju u HV,te se prijavljuje nadajuci se da je istina.Nakon sedam dana,zaista dolaze ljudi,koji sve zainteresovane odvode u Zg,a potom na avion za Izrael,naravno uz medijsku pratnju,gotivljenje izbjeglica i sve ostalo...U Izraelu dani prolaze slicno,bez perspektive,ko hajvan u stali,imas pojesti,popiti i to je to,dok jednog dana ne upozna mladu ,lijepu Francuskinju,zidovkinju koja je tu kao neki volonter...Desi se ljubav,i to ko iz filmova,te ga ona nakon izvjesnog vremena vodi sebi u Pariz.Kad su tamo stigli,tek slijedi iznenadjenje,ona je kci starih bogatasa,aristokrata zescih,koji za divno cudo prihvataju ovog bosancerosa,te ih gotive u svakom smislu.....

Nastavicu poslije,ako nekog zanima,ima jos ...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

SÄFFLE je napisao:
Moze li jedna zivotna,nekom zanimljiva,nekom ne,ali istinita?

Jedan rodjak,tad 16 godina,93 pusten iz logora,nakon toga uspijeva konvojem izici u Hr. Bez dokumenata,u izbjeglickom kampu u Istri,zivotinjari,gleda druge kako se snalaze,uspijevaju otici u trece zemlje i tako prolazi 4-5 mjeseci...Jedno jutro,na oglasnoj tabli ugleda oglas o tome kako Izrael prima 100 bosanskih izbjeglica,bez uslova ,samo se treba prijaviti. On vidi ovo kao svoju sansu,ne razmisljajuci puno,jer je alternativa bila ostanak i tavorenje,s stalnom prijetnjom za mobilizaciju u HV,te se prijavljuje nadajuci se da je istina.Nakon sedam dana,zaista dolaze ljudi,koji sve zainteresovane odvode u Zg,a potom na avion za Izrael,naravno uz medijsku pratnju,gotivljenje izbjeglica i sve ostalo...U Izraelu dani prolaze slicno,bez perspektive,ko hajvan u stali,imas pojesti,popiti i to je to,dok jednog dana ne upozna mladu ,lijepu Francuskinju,zidovkinju koja je tu kao neki volonter...Desi se ljubav,i to ko iz filmova,te ga ona nakon izvjesnog vremena vodi sebi u Pariz.Kad su tamo stigli,tek slijedi iznenadjenje,ona je kci starih bogatasa,aristokrata zescih,koji za divno cudo prihvataju ovog bosancerosa,te ih gotive u svakom smislu.....

Nastavicu poslije,ako nekog zanima,ima jos ...

mene bas zanima, volim da citam bajke :D

ova priva zvuci kao da nema veze sa stvarnoscu...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Da nastavim....

I tako,par godina sve super,ali ona se razboli,leukemija,te nakon manje od godine umre. Naravno,opet malo nestvarno za nase pojmove,njeni roditelji njega prihvataju kao svog rodjenog,placaju mu stan,auto,putovanja a i nadju mu neki poslic ,cisto razonode radi...Vrijeme prolazi,a on musko,bosanac,hvala bogu,pa poceo "malo" da sara,te kad su ga didovi skontali,nogaaaa u guzicu...tako da se nastavak pretvara u obicnu pricu nasih po zapadu. Cica mica,gotova prica,a istina svega mi.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zanimljivo...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
veverushka je napisao:
_zoka je napisao:
@Timotic

nadam se da da!

v@nja, zahvaljujem na klipu...

U cemu je problem? Ne svidja vam se kako stvari stoje, ljepse je nasladjivati se pricama k'o iz Opre?

Ili vam kontalica ne funkcionise bas najbolje, pa uopste ne razumijete o cemu pricam?

veverushka je napisao:
_zoka je napisao:

hhaha... neverovatno... ono sto sam ja mislila, ti si preneo da "papir" :)

U pravu ste. Ja imam vrlo specifican poremecaj licnosti koji se manifestuje poistovjecivanjem sa avatarima.

Da sam, na primjer, stavio Worfa, svaki post bih pocinjao i zavrsavao sa Qapla'.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

saosecas li ti sa ljudima, kad smo kod teme ljudi sa hendikepom?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
veverushka je napisao:

Eto, ti me ocigledno nisi shvatila. Samo jos da se Zoka javi.

Da, saosjecam. Posebno saosjecam sa unesrecenom djecom, onom siromasnom, bez roditelja, retardiranom...

Ja uopste nisam dovodio u pitanje saosjecanje sa tom djecom, nego tacnost price sa pocetka ove teme. Naslov je "zivotne price", a ja pokusavam da kazem da su zivotne price daleko tragicnije. Ova prica bi mogla da prodje kao "bajka".

Zivot je odvratan prema takvoj djeci. Ja ne kazem da tako treba, nego da tako jeste.

Razumijes li sad?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
veverushka je napisao:

Eto, ti me ocigledno nisi shvatila. Samo jos da se Zoka javi.

Da, saosjecam. Posebno saosjecam sa unesrecenom djecom, onom siromasnom, bez roditelja, retardiranom...

Ja uopste nisam dovodio u pitanje saosjecanje sa tom djecom, nego tacnost price sa pocetka ove teme. Naslov je "zivotne price", a ja pokusavam da kazem da su zivotne price daleko tragicnije. Ova prica bi mogla da prodje kao "bajka".

Zivot je odvratan prema takvoj djeci. Ja ne kazem da tako treba, nego da tako jeste.

Razumijes li sad?

e hvala ti na ovom brilijantnom objasnjenju!

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Kad je saffle spomenuo ovu pricu, sjetio sam se necega sto je bilo na tv, ne znam koja televizija, mislim bh, ali nisam siguran. Mozda je neko gledao ovu emisiju i svjedoce zivi ljudi sto znaci da bi trebalo biti istina.
Sta se desilo. Jedan momak prije rata htio da igra lutriju za Ameriku. A sansa dobitka je otprilike 1:300, posto se puno ljudi prijavi a primaju svega nekoliko desetina hiljada godisnje. I rekao tom prijatelju sto ga je vozio da i on preda. Ovaj kad je vec bio tamo preda i on ali bez veze, bez ikakve nade. I odu oni kuci. I nakon nekog vremena ovaj sto je isao da preda ne dobije, a ovaj sto ga je vozio dobije i ode. Ali to nije kraj. Sad ga televizija prikazuje, obogatio se enormno, ima firmu i sve, a ovaj sto je predavao jadni ostao i vjerovatno nema nista. Eto sta ti je sudbina.
p.s. ne znam je li mu ovaj sto je otisao i malo pomogao posto je zahvaljujuci njemu i otisao, to nisu prikazali

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ljudi koji se obogate nakon pola zivota provedenog u oskudici, postanu tako pohlepni, i retko kad se sete onih koji su im pomogli. a kamoli da im novcano pomognu...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
veverushka je napisao:
ljudi koji se obogate nakon pola zivota provedenog u oskudici, postanu tako pohlepni, i retko kad se sete onih koji su im pomogli. a kamoli da im novcano pomognu...

Je li ovo utemeljeno na nekim istrazivanjima, il ti to onako ''odoka'' zakljucujes? Tacno je da ''pare ljude kvare'', i da velika kolicina novca stecena ''nabrzaka'', preko neke nagradne igre ili slicno, zavrti ljudima mozak, te se cesto desi da ljudi spiskaju pare za kratko vrijeme i opet se vrate u ''zonu komfora'' (prije neki dan sam citao nesto na tu temu pa se sad pravim pametan :D ). Ali sa druge strane, razvoj dogadjaja zavisi od ljudskog karaktera, te ne bih odmah istrcavao sa izjavama da svi koji se obogate postaju pohlepni.
Takodje, cesta je i ona situacija, da kad covjek dodje do veceg novca, odjednom shvati da ima na stotine rodjaka i hiljade prijatelja, koji se sjete da pozovu i pitaju za zdravlje...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 11:39 
Citiraj:
kad covjek dodje do veceg novca, odjednom shvati da ima na stotine rodjaka i hiljade prijatelja, koji se sjete da pozovu i pitaju za zdravlje...

Istina...

Kako se zove onaj Nusicev komad (pokojnik ili tako nesto, davno sam citao to) kada pokojnik umre, a familija sva plache ne zna se ko je bio bolji sa njim, ali kada se procita testament onda se shvati da on i nije bas tako dobar bio? :wink: :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
veverushka je napisao:

Je li ovo utemeljeno na nekim istrazivanjima, il ti to onako ''odoka'' zakljucujes? Tacno je da ''pare ljude kvare'', i da velika kolicina novca stecena ''nabrzaka'', preko neke nagradne igre ili slicno, zavrti ljudima mozak, te se cesto desi da ljudi spiskaju pare za kratko vrijeme i opet se vrate u ''zonu komfora'' (prije neki dan sam citao nesto na tu temu pa se sad pravim pametan :D ). Ali sa druge strane, razvoj dogadjaja zavisi od ljudskog karaktera, te ne bih odmah istrcavao sa izjavama da svi koji se obogate postaju pohlepni.
Takodje, cesta je i ona situacija, da kad covjek dodje do veceg novca, odjednom shvati da ima na stotine rodjaka i hiljade prijatelja, koji se sjete da pozovu i pitaju za zdravlje...

ispravicu se! vecina, ne svi!

a govorim o onome sto znam... imam takve i rodjake, i prijatelje i poznanike...rodbinu mojih prijatelja i tako dalje...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Kao sto je bogatim nezenjama cesto problem to sto ne znaju da li ih zene zele zbog njih samih ili zbog love, tako se moze reci i za te neke ''srecnike'' i njihove rodjake - u jednom trenutku covjek vise nije siguran kako da se postavi prema ljudima. Velike pare su zlo, mada mame i tjeraju na iskusenje, ali mislim da nema boljeg testa karaktera od takvih situacija.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Popokatepetl je napisao:
Kao sto je bogatim nezenjama cesto problem to sto ne znaju da li ih zene zele zbog njih samih ili zbog love, tako se moze reci i za te neke ''srecnike'' i njihove rodjake - u jednom trenutku covjek vise nije siguran kako da se postavi prema ljudima. Velike pare su zlo, mada mame i tjeraju na iskusenje, ali mislim da nema boljeg testa karaktera od takvih situacija.

Znaju, ako su bili prije dobri prema njima, a sad se pokvarili.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]