banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Maj 2009, 09:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Slazem se. :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Drago mi je da se svijest naroda podigla od rata sto se vidi iz ovih postova. I da se otvoreno prica o ovakvim stvarima.
Kao sto je rekao ovaj u ovom filmu: "srpstvo se brani na ovakav nacin, a ne na nacin koji "patriote" propagiraju", znaci ne ubijanjem, nego spasavanjem.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 15:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa zar je Vili Brandt manje Nijemac zato što se izvinuo za zločine u WWII............naprotiv.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
http://www.voanews.com/bosnian/archive/ ... 2003-09-10
http://www.lawinitiative.com/Vesti/Jun2 ... vatske.htm

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 19:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 02:36
Izvinjenja su u stvari preuzimanje kolektivne odgovornosti...Ko je ovlastio Vilija da se izvini i u ime koga, da ne govorimo ovim domacima. Oni nemaju pravo da se izvinjavaju, jer ako smo svi krivi koja je kazna?....ili obrnuto, ako nismo krivi, hocemo li traziti neku nagradu?

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pitaj doživotnog predsjednika Mila Đukanovića, u čije ime se on izvinjavao i slinio?

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 19:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
zalizani_mladez je napisao:
Izvinjenja su u stvari preuzimanje kolektivne odgovornosti...Ko je ovlastio Vilija da se izvini i u ime koga, da ne govorimo ovim domacima. Oni nemaju pravo da se izvinjavaju, jer ako smo svi krivi koja je kazna?....ili obrnuto, ako nismo krivi, hocemo li traziti neku nagradu?

Niko nas nista ne pita pa tako ni dali ce se ili nece izvinjavati to ti je jedno, drugo biras na izborima predsjednika koji u ime naroda i drzave radi to sto radi a sad dali je to dobro ili nije?

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 23:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Meni koliko se čini samo pokatoličeni Srbi se izvinjavaju ali... Možda mi se čini samo... Strašnija je istina da ako se neko usudi deklarisati kao Srbin, automatski (od strane svojih sugradjana) se etiketira kao ŠOVINISTA... Vidim to i ovdje na forumu, tastature su prepune evropskih pravila, tolerancije, sve spominji samo NE SMIJEŠ napisati da je Hrvatska genocidna tvorevina i, da oni koji hrle (hvale tu tvorevinu na sva slova) tamo, zapravo finansijski pomažu tu genocidnu tvorevinu, namjerno potiskujući surovu istinu a to je da su Srbi iz iste granatama protjerani...

Što se tiče teme, ljudi je uvijek bilo i biće, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili rasnu pripadnost... Ovo što je Srdjan uradio je herojski čin, svoje junaštvo dokazao je svojim životom, slava mu...

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 23:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Pitaj doživotnog predsjednika Mila Đukanovića, u čije ime se on izvinjavao i slinio?

Meni se cini da je on tvoj reon :D

A sto se Srdjana tice, niko ne spori da je to herojski cin, ali u nasoj sredini se to ne isplati...tj. niko o njemu nije ni pricao dok nije postalo zgodno da se ekploatise u politicke svrhe.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čuš jađo, što bi Milo bio moj rejon? Slika

O Srđanu je pričao onaj ko ga je znao, a ko ga je znao nije ga zaboravio.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Покушајте да пишете мање о Срђану, Мили Ђукановићу и извињавањима предсједника појединих држава, а више о овом конкретном случају из БЛ (и другим сличним случајевима у БЛ) и извињавањима и осудама обичних људи, о вашим ставовима о томе...

Ако је ово наша срамота, шта треба учинити? Рећи: "Јебига, био је рат" или "Па и они су то нама радили" или...?

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 23:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
A šta ti konkretno očekuješ da se napiše povodom tog slučaja?

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 00:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa nemoj misliti da je Đumišić vrijedniji od Srđana.
Svi su oni vrijedni pažnje i sjećanja.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 00:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Znaci ti si iz Trebinja!!!
Najbolja knjiga koju sam pročitao o tom gradu je Grad u zrcalu Mirka Kovača. Obavezno je potrazi ako dolje jos ima knjizara :D

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 00:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro jutro Kolumbo.
Nikad čula za tog Kovača... čuj u "zrcalu"?! Bar da je napisao "špiglo".

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 07:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Baš naprotiv,izvinjenje je znak da se takve stvari nisu radile u ime naroda nego da su pojedinci iskoristili situaciju i svoje lična zvjerstva zamaskirali nacijom.

Konkretan primjer..............sa mojim starcima je radio bračni par koji je svoje bivše radne kolege-muslimane,penzionere,pretukao,istjerao iz stana i time se hvalio po Čajevecu.Kao:"Pizda im materina,kakva im je posteljina,lusteri..........".I onda neko da kaže da te ljude ne treba zamoliti za oproštaj :-? .Btw,mislim da je on podlegao batinama........

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 08:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ja sam čuo da je bilo mnogo takvih slučajeva po Banjaluci, mada lično ne znam ko je ubijen i kad.
Koliko vidim ovaj slučaj sa pokojnim gospodinom Djumišićem je imao i sudski epilog, presuda je takva kakva je,a mi možemo samo da žalimo gospodina i ostale nevine koji su stradali od ruke zločinaca. Zato bi bilo dobro da, ako znate konkretne slučajeve ubistava, da to iznesete na forumu, pa ako nema pravde bar nek se priča o žrtvama, jer zaboraviti šta im se dogodilo je najgore.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 08:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
_zoka je napisao:

Baš naprotiv,izvinjenje je znak da se takve stvari nisu radile u ime naroda nego da su pojedinci iskoristili situaciju i svoje lična zvjerstva zamaskirali nacijom.

Konkretan primjer..............sa mojim starcima je radio bračni par koji je svoje bivše radne kolege-muslimane,penzionere,pretukao,istjerao iz stana i time se hvalio po Čajevecu.Kao:"Pizda im materina,kakva im je posteljina,lusteri..........".I onda neko da kaže da te ljude ne treba zamoliti za oproštaj :-? .Btw,mislim da je on podlegao batinama........

Takvih primjera ima na stotine,ali ima i drugih... Ja licno poznajem Covjeka,Srbina,koji je proklete 92 "zapucao" iz Prijedora u Kozarac,koji je bas tad izgledao kao apokalipsa,u plamenu,krvi....Za razliku od mnogih on je tamo otisao,rizikujuci svoj zivot,da bi spasio radnog kolegu,muslimana i njegovu familiju. U ime tog covjeka se niko ne treba izvinjavati,a ko ga poznaje ,vecinom zna za ovo... Nagrada za ljudskost je to,sto on za razliku od mnogih,koji se stide za svoja ili tudja djela je da on ljudima moze gledati u oci ,kad prica,mirno spava i moze se nadati dobru,kako sebi,tako i djeci,unucima....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 09:01 
Administrator
Korisnikov avatar

SÄFFLE je napisao:
agrada za ljudskost je to,sto on za razliku od mnogih,koji se stide za svoja ili tudja djela je da on ljudima moze gledati u oci ,kad prica,mirno spava i moze se nadati dobru,kako sebi,tako i djeci,unucima....

Misliš da se takvi stide svojih dijela?Ja mislim da se ne stide,niti da ih muči savjest............

Poslednji put menjao _зока dana 10 Maj 2009, 19:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Vuk_samotnjak je napisao:
drugo biras na izborima predsjednika koji u ime naroda i drzave radi to sto radi a sad dali je to dobro ili nije?

Nije dobro zato sto nemas koga izabrati kad su kandidati svi lopovi. Ali da ima koga izabrati bilo bi dobro.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]