_zoka je napisao:
zalizani_mladez je napisao:
Izvinjenja su u stvari preuzimanje kolektivne odgovornosti...Ko je ovlastio Vilija da se izvini i u ime koga, da ne govorimo ovim domacima. Oni nemaju pravo da se izvinjavaju, jer ako smo svi krivi koja je kazna?....ili obrnuto, ako nismo krivi, hocemo li traziti neku nagradu?
Baš naprotiv,izvinjenje je znak da se takve stvari nisu radile u ime naroda nego da su pojedinci iskoristili situaciju i svoje lična zvjerstva zamaskirali nacijom.
Konkretan primjer..............sa mojim starcima je radio bračni par koji je svoje bivše radne kolege-muslimane,penzionere,pretukao,istjerao iz stana i time se hvalio po Čajevecu.Kao:"Pizda im materina,kakva im je posteljina,lusteri..........".I onda neko da kaže da te ljude ne treba zamoliti za oproštaj

.Btw,mislim da je on podlegao batinama........
Takvih primjera ima na stotine,ali ima i drugih... Ja licno poznajem Covjeka,Srbina,koji je proklete 92 "zapucao" iz Prijedora u Kozarac,koji je bas tad izgledao kao apokalipsa,u plamenu,krvi....Za razliku od mnogih on je tamo otisao,rizikujuci svoj zivot,da bi spasio radnog kolegu,muslimana i njegovu familiju. U ime tog covjeka se niko ne treba izvinjavati,a ko ga poznaje ,vecinom zna za ovo... Nagrada za ljudskost je to,sto on za razliku od mnogih,koji se stide za svoja ili tudja djela je da on ljudima moze gledati u oci ,kad prica,mirno spava i moze se nadati dobru,kako sebi,tako i djeci,unucima....