banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 09:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Mar 2009, 12:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
popovich je napisao:
Дакле, он се понаша у стилу "Говорим тихо, и водим пса са собом". Кажеш за сада је миран...ех то "за сада" неће дуго
потрајати, а шта онда? Увијек је боље раније рећи, имаш више шансе да те чују. Касније је...прекасно.

Ispod mire,sto đavola vire...........

Ja kontam da su Obamu gurnuli samo kao žrtveno jagnje..........+ pokažu kako su "demokrete"...........+malo smire crnce.........kao nije vama loše u getu........

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 15:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Rakun_Slavko je napisao:
Ovo su sigurno napravila neka white-power govna od ljudi...
Sve sto je Vader spomenuo je prije nekoliko godina receno u Zeitgestu...
Ali hajmo sada to iskoristiti protiv crnca, pu, majku mu crnu!

Nisi gledao film, kako ti je neko već rekao u filmu crnci govore protiv Obame ali ne toliko protiv samog Obame već protiv sistema koji na vlast dovodi svoje poslušnike koji će raditi onako kako im oni kažu.

Ja od ranije imam utisak da je tako, i prije nego što su snimjeni Zeitgeist i slični filmovi kakvih sada ima sve više. Nekako mi ima smisla teorija da su predsjednici Amerike samo marionete i ljudi za pokazivanje na televiziji dok je zapravo prava vlast u sakrivenoj pozadini. Suviše su tu moćne strukture uključene jer USA je već neko vrijeme najmoćnija zemlja a to je pogodno tlo za ljude željne moći da se ubace i preko alata moćne zemlje sprovode svoju volju. Ta volja je u dugoročnim planovima, višedecenijskim, i u tom slučaju se ne smije dozvoliti da na vlast u nekom mandatu dođe neki lik koji će odstupati od odavno zacrtanih planova, jer onda on u najboljem slučaju usporava zacrtane planove, a u težem ih može u neku ruku i pomrsiti. Zaštitini mehanizam koji će tako nešto spriječiti je da se na vlast u startu dovode provjereni poslučnici, a drugi zaštitni mehanizam za slučaj da na vlast zaluta neko "nepovoljan" je da završi kao Kenedi. Za Kenedija u ovom filmu o Obami kažu da je zadnji pravi Američki predsjenik koji je povukao neke "nezgodne" poteze i zbog toga je morao da odstupi sa vlasti. Strogo preporučujem da se pogleda legendarni film JFK.

Kad smo kod Obame ja sam primjetio da je on nakon što je izabran a još dok nije ni stupio na vlast (položio zakletvu u januaru) počeo da okreće ploču u odnosu na ono što je pričao u predizbornoj kampanji. To je vrlo zanimljivo i nije za zanemariti, na te stvari upućuje i ovaj film. Politika prema Iraku mu je sve sličnija Bušovoj, malo pomalo se primiče Bušovoj, ne smije baš odjednom jer bi bilo suviše indikativno. Iz toga se i bez ovakvih filmova i "teorija zavjera" može vidjeti da postoji neka nit u politici koja se samo sada nastavlja, dakle ne prekida se (iako je Obama to silno obećavao i najavljivao hvatajući poene pred narodom). Ista stvar je i sa onim Guantanamo zatvorom, obećavao je da će ga zatvoriti a sada to sve više odlaže.

Obama je nakon što je izabran počeo dobivati redovne brifinge od obavještajnih službi ili nekih tih njihovoh službi, bila je vijest o tome čim je izabran, nije tajna, dakle kao i Buš počeo je dobijati nekakve izvještaje jer na to ima pravo kao izabrani predsjednik, bez obzira što još nije zvanično stupio u Bijelu kuću. Nakon toga je počeo mijenjati ploču. Vrlo vjerovatno su mu oni tamo "objasnili" neke stvari koje on do tada nije znao, "objasnili" su mu zbog čega je zaista sve ono u Iraku potrebno i ko zna šta su mu još sve "objasnili".

Obama i Buš su se sasvim dobro slagali oko prebacivanja administracije, pohvalno su govorili jedan o drugom što je kao bilo čudno ali evo ispade da im je politika ista, a ovaj film pokazuje da su oni samo poslušnici koji rade za iste gazde, a ono što govore i rade pred narodom je samo predstava.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SÄFFLE je napisao:
Dajte covjeku bar 6 mjeseci,ili bi vise voljeli da je ostao bush jos 4 godine,da opali bar koju atomsku?

Poenta je upravo u tome da je svejedno ko je predsjednik. Oni samo rade ono što im se kaže.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
DAJTE PREVOD!!!

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 18:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Preporucujem novi uradak Davida Icke-a, zove se "Big brother, the big picture". Govori se o istoj stvari, s tim sto je on naveo tacno ime covjeka koji stoji iza Obame. Naravno, iz Bilderberg organizacije.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

To je valjda ovo

http://www.mininova.org/tor/1647443

Ima li prevod?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 18:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Jeste, to je to, traje skoro 3 sata.

Prevoda nema jos, nazalost.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 19:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
Vader je napisao:
... a sada to sve više odlaže.

Одлаже се књига на сто, а догађај се одгађа. :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 19:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prevod za ovaj o Obami će biti ali je izgleda još rano pošto je skoro izašao, ne znam kad je tačno izašao ali u njemu mislim da pominju neke događaje iz februara ove godine što znači da je svjež.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Vader je napisao:
Poenta je upravo u tome da je svejedno ko je predsjednik. Oni samo rade ono što im se kaže.

Управо тако.
Институција предсједника и читава прича око ребубликанаца и демократа
је само једна велика шарада која служи да пружи илузију демократског система.
Наградно питање за скептике:

- Да ли знате иједну демократску земљу у којој на изборе излазе само двије политичке партије?

Има детаљ у овом филму кад републикански конгресмен каже како се они свађају само пред камерама,
а чим новинари оду, загрле се и иду заједно на вечеру и суштински воде исту политику.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 21:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Ovi filmovi o pozadini američke politike i svjestkih bankara samo ti otvaraju oči, i vidimo u kakvoj svijet laži živi. Ko god je pogledao jedan od ovih dokumentaraca mislim da nije rekao da to nije istina.
Sjeti se one narodne:
"što manje znaš - to si srećniji"

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Damaskin je napisao:
Има детаљ у овом филму кад републикански конгресмен каже како се они свађају само пред камерама,
а чим новинари оду, загрле се и иду заједно на вечеру и суштински воде исту политику.

Da pa ista situacija i kod nas.

Vader je napisao:
Strogo preporučujem da se pogleda legendarni film JFK.

Jedini dio Vaderovog posta sa kojim se 100 slažem, ovo mi je u top 3 sigurno i daje odličnu sliku odnosa političari - vojska, obavještajna zajednica. I daje mnogo jasniju i jednostavniju sliku nego onu koja se ovdje forsira. Da je Obama nakon 2 mjeseca crnji od Busevih 8 godina. Da, baš.
Vader je napisao:
Zaštitini mehanizam koji će tako nešto spriječiti je da se na vlast u startu dovode provjereni poslučnici,

A ko bi bio bolji provjereni poslušnik od Džona Mekejna, zašto postavljati nekoga ko govori i najavljuje upravo suprotno, ko ne zvecka oružjem (ne kažem da neće ali dok to ne uradi za mene dobar) ili misliš da je izbjegao taj prvi zaštitni mehanizam pa sada mu prijete tim drugim - Kenedijevim scenarijem.
U Farenhajtu Majkla Mura je jasno rečeno ko su ljudi koji stoje iza Buša - naftaši. Buš je bio predsjednik naftne kompanije, njegov podpredsjednik, jastreb Dik Čejni direktor kompanije koja je dobila ekskluzivni ugovor u snabdijevanju američkih trupa u Afganistanu, gradila gasovode...
JFK nam pokazuje ko su ljudi iz pozadine - ljudi koje je Kenedi smijenio na početku mandata iz obavještajne strukture nakon one priče u Zalivu Svinja kad je na zahtjev CIA odbio da da vazdušnu pomoć gerilcima kojima se približavao poraz, za koji je CIA vjerovatno pretpostavljala da će se desiti i da će onda uz pomoć avijacije lako slomiti Kubu. Plus sto nije htio u Vijetnam pa si je i vojsku nakačio na vrat.

Tako da mislim da Obama mora pažljivo da balansira sa vojskom koja je zadnjih 8 godina proživljavala nirvanu sa neograničenim budžetom.
A to balansiranje je to da mu Afganistan postaje prioritet. Uglavnom čovjek je konkretno obećavao pa ako mu je njegov narod toliko neinteligentan (ipak su dvaput izabrali Buša :D ) da mu dopusti da ih izigra, njihov problem...

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 21:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

goci master je napisao:
Da je Obama nakon 2 mjeseca crnji od Busevih 8 godina

Pa crnji je, pogledaj slike Obame i Buša pa uporedi :D

Ne govori se u ovom filmu da je Obama crnji od Buša (mada to svi vide sa slika :)) već da radi za iste ljude u pozadini za koje je radio i Buš.

goci master je napisao:
A ko bi bio bolji provjereni poslušnik od Džona Mekejna, zašto postavljati nekoga ko govori i najavljuje upravo suprotno, ko ne zvecka oružjem

Obama im je bio dosta bolji izbor a kao dokaz prilažem to što je izabran :)

goci master je napisao:
U Farenhajtu Majkla Mura je jasno rečeno ko su ljudi koji stoje iza Buša - naftaši.

Ali nafta je novac pa se opet sve svodi na novac, finansijski sistem i njegove upravljače.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 23:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2009, 23:57
Obama je sastavio nešto kao vladu nacionalnog jedinstva :confused2:
Prva greška mu je što je u vladu pozvao Clintonovu, dalje da ne pričam...
Ono što je za nas bitno je činjenica da se američka vanjska politika ne menja mnogo u odvisnosti od toga ko je u bijeloj kući. Dobar primer je Kosovo: ono što je započeo Clinton (bombardovanje), Bush je završio otimanjem Kosova.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 06:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
goci master je napisao:
A ko bi bio bolji provjereni poslušnik od Džona Mekejna, zašto postavljati nekoga ko govori i najavljuje upravo suprotno, ko ne zvecka oružjem ...

Zato da bi se zadobilo povjerenje gradjana i svijeta kroz "mirnog i cistog covjeka", pa kad se to uspije i narod pocne da mu slijepo vjeruje, onda ce tek krenuti akcija, po nekom mom misljenju. Mekejn je previse upadljiv, on bi samo nastavio Bushovu politiku. Zato je Obama etiketiran sa onim "Change", jer je narod i svijet htio Change, promjenu, a Obama je promjena u svakom smislu, miran, solidan, bez skandala, "ne istorseno lice" ,a jos i crn...tako da promjena ne moze biti veca neg sto je.
Moram priznati da mi je Obama jos uvijek drag i da imam osjecaj da ce promijeniti svijet ili barem pokusati. Barem mi tako izgleda i jos kad se doda sta je sve obecao... ali eto, ako on nije taj sto odlucuje, sto je sasvim moguce poznavajuci americku politiku i moc novca, onda ce se sve raditi u korist "dzeponja" a u propast naroda i svijeta.

Ma moze covjek svasta naci na netu. Obamu cak nazivaju Antihristom. A to mi je bas malo previse ...

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sinoć sam ponovo pogledao neke segmente Zeitgeista, i prvog i drugog, stvarno je dobar (to bi stvarno trebalo da se pogleda pa da se uporedi sa ovim što viđamo u svakodnevnom životu). Tu u drugom dijelu ima onaj dio gdje priča onaj "ekonomski plaćenik" kako su u drugim državama na ovaj i onaj način smjenjivali predsjednike koji su htjeli da čine dobro svom narodu, koji su htjeli da svoje resurse iskoriste za svoj narod i koji nisu htjeli da sve prodaju Ameriknacima i njihovim velikim kompanijama. Ako se pogleda to da im u drugim državama ne odgovara vlast koji im nije na usluzi, i to prije svega velikim Američkim kompanijama, onda Svjetskoj banci i MMF-u, i ako će raditi na tome da tu vlast sruše ili još bolje da u startu dovedu vlast koja će im ići na ruku...onda je sasvim logično da će isto tako raditi i u svojoj zemlji, u USA, i tu se onda dolazi do ovog dokumetarca o Obami gdje je prikazano da se i na vlast u USA dovode provjerene osobe (poslušnici) ili osobe koje će se nakon izbora "obraditi" na ovaj ili onaj način.

A onaj dio oko djelovanja Svetske banke i MMF-a ima itekako smisla, iskoristi se ili se stvori kriza u zemljama, onda ulete Svjetska banka i MMF sa velikim kreditima sa velikim kamatama koje nikad ne mogu da se vrate jer je sistem tako i zamišljen pošto konstruktorima tog sistema i nije do konkretno tog novca (ionako ga samo štancaju po volji) već im je do toga da kažu "pa dobro, kad već ne možete da vratite onda nam dajte neke protuusluge..." i onda se uvale u tu zemlju totalno, traže da se privatizuju kompanije i to često one osnovne (vodovod...) i onda prodaju prirodne resurse te zemlje tom narodu i još često dignu cijenu, grade baze u toj zemlji, uvale svoje građevinske i druge firme. Dobar primjer je Irak, totalno ga poruše, onda uvale svoje kompanije koje sve grade od kredita koje je Irak morao da uzme sa velikim kamatama koje nikad neće moći da vrati (Sadam to nije želio uraditi kad su mu nudili i znamo kako je završio), i na kraju ispadne da je Irak digao kredite i da tim parama plaća Američke kompanije koje su angažovane u Iraku, pri čemu će stalno biti u dugu i stalno će morati da čini ustupke tj. da bude Američka kolonija.

Mora se priznati da je cijelim sistem dosta dobro osmišljen, a opet vrlo je prost i jednostavan.

Evo i sada u ovoj krizi mnoge zemlje uzimaju zajmove od MMF-a. Sistem fercera. Možda ne bi bilo loše da domaći političari pogledaju ove dokumentarce...mada moguće je da oni sve to već znaju.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 15:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
Leona je napisao:
Moram priznati da mi je Obama jos uvijek drag i da imam osjecaj da ce promijeniti svijet ili barem pokusati. Barem mi tako izgleda i jos kad se doda sta je sve obecao... ali eto, ako on nije taj sto odlucuje, sto je sasvim moguce poznavajuci americku politiku i moc novca, onda ce se sve raditi u korist "dzeponja" a u propast naroda i svijeta.

Ma moze covjek svasta naci na netu. Obamu cak nazivaju Antihristom. A to mi je bas malo previse ...

Ех Леона, не можеш ни замислити колико сам био за то да Обама побиједи и донесе промјену. Вјеровао сам да ће стварно доћи боље вријеме и за Америку и за нас.
И навијао сам за њега и, некарактеристично за мене, веома пажљиво пратио један дио његове кампање, гледао говоре,итд. Али послије свега ја могу да признам кад погријешим, и у овом случају сам пуно погријешио.
Па види кога је све поставио у свој кабинет-сву ону исту Bush-еву багру која нам је ово и направила (бомбардовање Србије, отимање Косова). Види се и из овог документарца да опет исто слиједи и нама и остатку свијета-тортура и економско ропство а све због проклетих америчких банкара жедних туђе крви и душе. Да ли можеш да замислиш уопште како је имати све што можеш пожељети и хтјети још, још пара, још туђе биједе, још сиромаштва? Ја не могу. То су, како рекоше у филму, највећи злочинци свијета, само желе да виде како свијет пропада и клања се њима. Али то се никад неће догодити. Прије ћемо их побити и узети им све, него им тражити кору хљеба.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Obama će tražiti još 83 milijarde dolara za ratove
Američki predsjednik Barack Obama zatražit će od Kongresa dodatnih 83.4 milijarde dolara za financiranje ratova u Iraku i Afganistanu do kraja rujna, čime bi se u ovoj proračunskoj godini za te namjene izdvojilo oko 150 milijardi dolara, objavili su demokratski kongresni izvori.
Oko 75 milijardi dolara išlo bi za vojne operacije, a ostatak za diplomatske programe i pomoć u razvoju, kazali su demokratski izvori, prenose američke TV mreže. Dodatna sredstva 'potrebna su kako bi se financirala nova strategija u Afganistanu i proces u Iraku koji će voditi do smanjenja svih naših borbenih postrojbi', rekao je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs.

Ratovi od 800 milijardi dolara

Od stupanja na dužnost u siječnju, Obama je objavio planove za povlačenje snaga iz Iraka i jačanje američkog kontingenta u Afganistanu, gdje se američke postrojbe bore s Talibanima i Al-Kaidom od 2001. Nova sredstva približit će cijenu dvaju ratova brojci od 800 milijardi dolara, prema podacima Odbora za odobravanje sredstava Predstavničkog doma Kongresa.

Većina tog novca potrošena je u Iraku, gdje je razmještena većina američkih snaga i gdje se, prema procjenama Pentagona, do listopada 2008. trošilo oko 10 milijardi dolara mjesečno. U ožujku je Obama objavio da SAD planira povući većinu od sadašnjih 142.000 svojih vojnika iz Iraka do kolovoza 2010., dok bi od 35 do 50 tisuća američkih vojnika ostalo do 31. prosinca 2011. U Afganistanu, Obama je naložio upućivanje pojačanja od 17.000 vojnika za borbu s Talibanima i 4.000 za obuku afganistanskih snaga.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/obama- ... atove.html

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 23:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

engleski titl

http://www.divx-titlovi.com/co-yu/divx- ... 77025.aspx

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 12:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Najs, ovo je sa samita u Trinidadu, Obama mu je navodno rekao "como esta" :D

Prikačeni fajlovi:
obama chavez.jpg
obama chavez.jpg [ 22.25 KiB | Pogledano 250 puta ]

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields
Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]