Damaskin je napisao:
Има детаљ у овом филму кад републикански конгресмен каже како се они свађају само пред камерама,
а чим новинари оду, загрле се и иду заједно на вечеру и суштински воде исту политику.
Da pa ista situacija i kod nas.
Vader je napisao:
Strogo preporučujem da se pogleda legendarni film JFK.
Jedini dio Vaderovog posta sa kojim se 100 slažem, ovo mi je u top 3 sigurno i daje odličnu sliku odnosa političari - vojska, obavještajna zajednica. I daje mnogo jasniju i jednostavniju sliku nego onu koja se ovdje forsira. Da je Obama nakon 2 mjeseca crnji od Busevih 8 godina. Da, baš.
Vader je napisao:
Zaštitini mehanizam koji će tako nešto spriječiti je da se na vlast u startu dovode provjereni poslučnici,
A ko bi bio bolji provjereni poslušnik od Džona Mekejna, zašto postavljati nekoga ko govori i najavljuje upravo suprotno, ko ne zvecka oružjem (ne kažem da neće ali dok to ne uradi za mene dobar) ili misliš da je izbjegao taj prvi zaštitni mehanizam pa sada mu prijete tim drugim - Kenedijevim scenarijem.
U Farenhajtu Majkla Mura je jasno rečeno ko su ljudi koji stoje iza Buša - naftaši. Buš je bio predsjednik naftne kompanije, njegov podpredsjednik, jastreb Dik Čejni direktor kompanije koja je dobila ekskluzivni ugovor u snabdijevanju američkih trupa u Afganistanu, gradila gasovode...
JFK nam pokazuje ko su ljudi iz pozadine - ljudi koje je Kenedi smijenio na početku mandata iz obavještajne strukture nakon one priče u Zalivu Svinja kad je na zahtjev CIA odbio da da vazdušnu pomoć gerilcima kojima se približavao poraz, za koji je CIA vjerovatno pretpostavljala da će se desiti i da će onda uz pomoć avijacije lako slomiti Kubu. Plus sto nije htio u Vijetnam pa si je i vojsku nakačio na vrat.
Tako da mislim da Obama mora pažljivo da balansira sa vojskom koja je zadnjih 8 godina proživljavala nirvanu sa neograničenim budžetom.
A to balansiranje je to da mu Afganistan postaje prioritet. Uglavnom čovjek je konkretno obećavao pa ako mu je njegov narod toliko neinteligentan (ipak su dvaput izabrali Buša

) da mu dopusti da ih izigra, njihov problem...