malka je napisao:
Da i ja sam rekla da gore ima dobrih i briznih tehnicara.Zao mi je sto je stanje,bar ako sam dobro zakljucila iz tvoje price,gotovo nepromijenjeno,zao mi je ljudi a narocito onih koje si i ti primjetila-onih kojima niko ne dolazi.Bar dok je deda bio gore Dragocaj je bio osim za one kojima je stvarno bio potreban jedna od kazneno-popravnih mijera nadam se da to nije razlog koji ce vam dati tj. reci vam da se vasa rodjaka pocela cudno ponasati,odbijati lijekove ,uznemiravati ostale pacijente,stanare ili kako da ih nazovem i sl. mi smo imali priliku cuti za Dragocaj ali je deda iz dana u dan bio sve losije i losije tako da su od te varijante odustali...
ono sto je nas SOKIRALO je to da nam niko nije javio za premjestaj!!! sva sreca je da sam ja tog dana otisla u posjetu i saznala da je nema. objasnjenje gl. sestre koja je toliko odvratna, neljubazna a mislim da bi trebalo biti usprotno kad radis na takvom mjestu je da ONA nije znala da nasa rodjaka ima porodicu ( imali su broj telefona clana porodice koji je bio kontakt ) vec da je za nju zaduzen czsr. ni socijalnom radniku nisu nista javili jer smo ga kontaktirali a on ne ulazi u poslove gerijatrije!!! prvo smo pomislili da je neko potplacen da bi se doslo do mjesta, nemamo nikave argumente za to vec smo pomislili na to jer rodjaka nije agresivna i nije u takvom stanju da se mora smjestiti u dragocaj tako da meni vise nista tu nije jasno... da, rekli su u gerijatriji da se ona pocela ponasati kao da smeta drugima, pusta vodu u wc-u po 10 puta i kao to je razlog da se premjesti u dragocaj?! da li neko zna ko je tamo "glavni" odnosno ko je iznad te gl. drske sestre ili je ona glavna, kako mi se cini? sumnjam da tamo nisu bas cista posla, poslije svega ovoga a imala sam koliko toliko korektno misljenje o ovoj ustanovi... jeste da im je hladno jer ne griju stalno ali hajde kad znas u kakvoj drzavi zivis, hrana nije najbolja ali hajde i to opravdavamo losom situacijom kod nas, mada ne bi trebalo nikako tako da bude... ali, nesto ovako?