banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 20:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Dec 2008, 17:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Ma dzaba ti otidji gore i snimi sam

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 17:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2008, 15:01
Ma ne dokumentarac već horor...a ima li krvi po gerijatriji...mislim jel peru zidove?

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 15:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
malka je napisao:
Da i ja sam rekla da gore ima dobrih i briznih tehnicara.Zao mi je sto je stanje,bar ako sam dobro zakljucila iz tvoje price,gotovo nepromijenjeno,zao mi je ljudi a narocito onih koje si i ti primjetila-onih kojima niko ne dolazi.Bar dok je deda bio gore Dragocaj je bio osim za one kojima je stvarno bio potreban jedna od kazneno-popravnih mijera nadam se da to nije razlog koji ce vam dati tj. reci vam da se vasa rodjaka pocela cudno ponasati,odbijati lijekove ,uznemiravati ostale pacijente,stanare ili kako da ih nazovem i sl. mi smo imali priliku cuti za Dragocaj ali je deda iz dana u dan bio sve losije i losije tako da su od te varijante odustali...

ono sto je nas SOKIRALO je to da nam niko nije javio za premjestaj!!! sva sreca je da sam ja tog dana otisla u posjetu i saznala da je nema. objasnjenje gl. sestre koja je toliko odvratna, neljubazna a mislim da bi trebalo biti usprotno kad radis na takvom mjestu je da ONA nije znala da nasa rodjaka ima porodicu ( imali su broj telefona clana porodice koji je bio kontakt ) vec da je za nju zaduzen czsr. ni socijalnom radniku nisu nista javili jer smo ga kontaktirali a on ne ulazi u poslove gerijatrije!!! prvo smo pomislili da je neko potplacen da bi se doslo do mjesta, nemamo nikave argumente za to vec smo pomislili na to jer rodjaka nije agresivna i nije u takvom stanju da se mora smjestiti u dragocaj tako da meni vise nista tu nije jasno... da, rekli su u gerijatriji da se ona pocela ponasati kao da smeta drugima, pusta vodu u wc-u po 10 puta i kao to je razlog da se premjesti u dragocaj?! da li neko zna ko je tamo "glavni" odnosno ko je iznad te gl. drske sestre ili je ona glavna, kako mi se cini? sumnjam da tamo nisu bas cista posla, poslije svega ovoga a imala sam koliko toliko korektno misljenje o ovoj ustanovi... jeste da im je hladno jer ne griju stalno ali hajde kad znas u kakvoj drzavi zivis, hrana nije najbolja ali hajde i to opravdavamo losom situacijom kod nas, mada ne bi trebalo nikako tako da bude... ali, nesto ovako?

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Placa li sesmjestaj u ger. centar?? Kako i koliko mjesecno?? Pitam zbog toga sto nemaju grijanja, hrana losa..

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 16:57 
Pripravnik
Pripravnik

i te kako placa! cini mi se 500 KM mjesecno i placaju se ljekovi ako ne idu na recept kao i pelene za one koji moraju da ih koriste. citala sam ovih dana da ce poskupiti ovaj iznos! nije to malo novaca!

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Sunce ti, nije to nikako malo novca. Pa onda je isplatnije uzeti zenu koja ce se kod kuce brinuti o starim osobama.

Socijalno ima radnice koje salje kucama po 3 sata. Slagacu, ali mislim da je satnica bila 6KM. Znaci da dodje, da lijekove i to je to. Sad da li jos nesto radi, pojma nemam. (sad ne znam da li su to med. sestre ili zene koje se bave cuvanjem starijih osoba).

Uglavnom, isplatnije je uzeti zenu koja ce biti tu cijeli dan ili onoliko koliko je osobi potrebno i platiti joj tih 500 KM. Bar (nadas se) brinuce se kako treba. Mozes u bilo koje doba dana da odes i da se uvjeris.

Izvinjavam se ako su rijeci spojene...malo me space shupa:)

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 20:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Na zalost kao sto si mogal procitati ja sam takav odgovor i ocekivala.Imaju oni sve podatke a svaka mrvica se debelo placa.Nadam se da sestra o kojoj govoris nije Zeljka ili mozda je bolje da jeste jer tako ima samo jedna koja kinji sve.A DALEKO je BOLJI izbor pare koje se daju u centar dati nekome da se kod kuce brine za nekoga kome je to potrebno.Na zalost malo je onih koji su gore a imaju nekoga i zato oni mogu da rade sta i kako hoce jer se nema ko buniti a sa pojedincima lako izadju na kraj...mislim da oni nikome ne odgovaraju i nikome ne polazu racune,njihova je zadnja.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2008, 15:20 
Pripravnik
Pripravnik

ne znam kako se zove ta sestra znam da kazu "glavna sestra". nije mi jasno da se toliko placa a de tako ophode prema korisnicima centra. imam osjecaj da je rjetkima stalo (poput te gl. sestre) do ovih lica kojima treba topla rijec, pogled, "dobar dan, kako ste" a sve to ne kosta mnogo! kao da su svi ti ljudi teret i kao da ovi ljudi sto rade nisu placeni za to vec tamo volontiraju... cula sam da im je direktor kako treba pa ce se najvjerovatnije pokusati razgovarati s njim...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2008, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Sta da kazem, radeci po raznim bolnicama stekao sam iskustvo da je najbolje ako nekog volite da ga ne saljete tamo. Dakle, za iste pare koje njima date mozete platiti privatno nekoga da vam pazi nekoga. Jer javne ustanove su javne ustanove. I kad imaju puno pacijenata jednostavno nemoguce je da svako bude usluzen pravilno, cak i u bolnicama sa vrlo visokim standardima u inostranstvu. Tako da mogu zamisliti kakva je situacija gdje nema redovnih inspekcija i pravila i gdje su ulaganja minimalna. Zato je najbolje izbjeci to ko god moze, isto kao i vojsku. :confused2:

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]