majlili je napisao:
ne znam u kojoj njemackoj ti zivis, ali mozda ne konstatujes da i tu ljudi trube. mada kao sto rekoh to je vjerovatno puno rjedje nego kod nas jer ljudi tamo na zeleno krecu a ne razmisljaju se sta ce kad prodje zuto. a kod nas ako si u koloni 5-6 na semaforu, kad se ukljuci zeleno, neces krenuti bar jos 20 sec, dok se svi skontaju ispred tebe.
Ja isto ne volim kad neko trubi, zabija mi se u gepek i sl. bas to mrzim i sam to ne radim...pogotovo kad vidim zabio mi se neko u gepek i ima plave pozicije (uglavnom golf2 iako ima i jacih automobila)...mene to toliko ispaljuje, ne znam zasto....ali kao da odmah mogu zamisliti kako taj vozac izgleda....
Ali trebalo bi rjesiti to na semaforima jer stvarno je tacno, da ljudi tako sporo krecu i tako slabo uprate to zeleno svijetlo...da se zbog toga naprosto stvaraju guzve....
Ali i to postoji zato sto ljudi u saobracaju paze samo na sebe i to kako ce oni stici, a da li ce ovaj iza njih proci semafor i stici negdje nije nikog briga....isto kao i pjesaci-kad je pjesacki bukvalno izlecu na cestu jer znaju da im svi moraju stati, ali ne pitaju se ako ja naglo zakocim i stanem hoce li to isto uraditi i onaj iza meni ili ce mi se "instalirati u gepek". Kad ljudi pocnu gledati i druge u saobracaju, ne samo sebe....mozda i bude malo bolje sto se tice prolaska raskrsnica,semafora i sl....