banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 21:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Sep 2008, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ajkula je napisao:
Razumijem ja gdje je problematika ali ipak ne vidim razlog za takvu vozacku ne kulturu. Prva glasam za dinamicnu ali sigurnu voznju ali i nama najboljima se desi da odlutamo mislima :D

:lol: "pametniji popushta" :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 15:18 
kad vec govorimo o tome "svugdje u svijetu", mislim da nije bas istina da ne trube. sem toga u europi, svi na zuto su vec spremni, i na zeleno se odmah krece, nema toga da si odlutao i tako to. bar koliko sam ja primjetila. kod nas se znaju naguzivati po sata, a i cini mi se da kod nas cesto se ljudi zamisle i odlutaku dok su na semaforu. precesto po meni. i kako ja onda na te trubim.... kako!!!!!????

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ako nije problem da kazes gdje ( u kojim gradovima, drazavama) dozivjela to trubljenje??

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 16:06 
u italiji i njemackoj. i kao sto rekoh tu ljudi spremni cekaju zeleno i odmah krecu, a ako im se i desi da se zablokiraju, ljudi normalno trube. kad ovde neko zuri ujutro na posao onda je on kako neko rece umisljeni samozvani biznismen, a u svijetu je normalno da svi nekud idu i zure. samo se kod nas previse oteze u saobracaju, jer ocito svi imaju viska vremena, i sve polako... pri tome ne mislim da treba mahnito voziti i ugroziti sebe i druge, ali razvlacenje na semaforu ili cekalnje na raskrsnici da skrenes dok ti ni ama bas jedan auto ne ide u sustret je stvarno previse.
p.s. sad i u sloveniji uvode kazne za presporu voznju.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U kojoj Njemakoj ja zivim kad za deceniju ne cuh da iko ikome trubi?!? :D

Lazem.. Trube Turci i nasi kad se zene :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 16:51 
ne znam u kojoj njemackoj ti zivis, ali mozda ne konstatujes da i tu ljudi trube. mada kao sto rekoh to je vjerovatno puno rjedje nego kod nas jer ljudi tamo na zeleno krecu a ne razmisljaju se sta ce kad prodje zuto. a kod nas ako si u koloni 5-6 na semaforu, kad se ukljuci zeleno, neces krenuti bar jos 20 sec, dok se svi skontaju ispred tebe.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Boze kako volim onaj `novi`semafor kod pumpe u centru,cesto puta sam razmisljao dal da izletim na kafu do emporia.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
majlili je napisao:
ne znam u kojoj njemackoj ti zivis, ali mozda ne konstatujes da i tu ljudi trube. mada kao sto rekoh to je vjerovatno puno rjedje nego kod nas jer ljudi tamo na zeleno krecu a ne razmisljaju se sta ce kad prodje zuto. a kod nas ako si u koloni 5-6 na semaforu, kad se ukljuci zeleno, neces krenuti bar jos 20 sec, dok se svi skontaju ispred tebe.

Ja isto ne volim kad neko trubi, zabija mi se u gepek i sl. bas to mrzim i sam to ne radim...pogotovo kad vidim zabio mi se neko u gepek i ima plave pozicije (uglavnom golf2 iako ima i jacih automobila)...mene to toliko ispaljuje, ne znam zasto....ali kao da odmah mogu zamisliti kako taj vozac izgleda.... :lol:

Ali trebalo bi rjesiti to na semaforima jer stvarno je tacno, da ljudi tako sporo krecu i tako slabo uprate to zeleno svijetlo...da se zbog toga naprosto stvaraju guzve....
Ali i to postoji zato sto ljudi u saobracaju paze samo na sebe i to kako ce oni stici, a da li ce ovaj iza njih proci semafor i stici negdje nije nikog briga....isto kao i pjesaci-kad je pjesacki bukvalno izlecu na cestu jer znaju da im svi moraju stati, ali ne pitaju se ako ja naglo zakocim i stanem hoce li to isto uraditi i onaj iza meni ili ce mi se "instalirati u gepek". Kad ljudi pocnu gledati i druge u saobracaju, ne samo sebe....mozda i bude malo bolje sto se tice prolaska raskrsnica,semafora i sl....

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majlili je napisao:

Vazi :)

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 23:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
bolje da su stavili obicni semafor, redovnije bi se palio :P

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]