banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jul 2025, 04:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Holokaust
PostPoslato: 28 Jan 2013, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zato sto pre WW 2 nije bilo sudjenja za ratne zlocine, pa im verovatno bilo svejedno, a i cenim da nisu planirali izgubiti rat, narucito ako pogledamo prve dve tri godine rata.

A sto se tice ovog filozofovog zlocina u "afektu", bilo bi bolje zaobici tu glupost, ali je to kod tebe nemoguce. Kakav zlocin u afektu, znaci mi smo pobili par hiljada bosnjaka u afektu, jer su oni pre toga to isto radili Srbima na tom mestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Da li mi ovde pricamo o 2SR ili Vijetnamskom ratu ili o gradjanskom ratu u BiH?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 16:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kada se ti ukljucis u temu mi krenemo pricati i o proizvodnji vazdusnih jastuka... Na svako pitanje si dobio odgovor i vise nego kvalitetan i ti opet pitas o cemu pricamo.

Hajde troluj jos malo

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam ocekivao neke konkretnije dokaze od tvoje tvrdnje Amerikanci su takodje ucestvovali u holokaustu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Šta lupaš ti? Kad je on rekao da su Amerikanci učestvovali u holokaustu?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A kako si ti shvatio ovu njegovu tvrdnju?

Hertzog je napisao:
Ocigledno ne, kao ni zlocini USA i UK vojnika od WW2 pa do danasnjeg dana

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E, slušaj filozofe. Znam ja da je tebi u cilju da nakupiš što više postova al' de nemoj baš svakakve gluposti pisati, malo se kontroliši. On tu čak nije ni u istoj rečenici spomenuo Amerikance i holokaust, a ako baš hoćeš objašnjenje, shvatio sam tako da su Amerikanci činili zločine NAKON Drugog svjetskog rata, sa čime sam ja potpuno saglasan. Koliko glup moraš biti da pomisliš da su Amerikanci učestvovali u holokaustu?! :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stvarno mi nije jasno kako jednu ozbiljnu temu kao sto je holokaost mozes koristiti za svoje budalesanje i pametovanje... Kako te nije sramota da trolujes posle slika kao sto su one na prethodnoj strani... Ocigledno tebi ne ide u glavu razlog zasto si bio banovan

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moje pitanje je bilo više nego jasno.

filozof sa vrbasa je napisao:
Mene zanima da li zlocini japanskih drkadzija u 2SR takodje potpadaju pod holokaust?

A tvoj odgovor, šupljak. Mogao si i ti koju prećutati.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Odgovorio ti je da ne spadaju. Holokaust se odnosi na Evropu, Jevreje, Slovene i slično.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 18:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Super, samo što njegov odgovor nije bio takav, povezivanje Amerikanaca sa holokaustom, je takođe, kako on kaže ruganje žrtvama.

Herco, moralna vertikalo, ti koji si držao potpis Mengela usuđuješ se meni da djeliš lekciju.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 19:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Super, samo što njegov odgovor nije bio takav, povezivanje Amerikanaca sa holokaustom, je takođe, kako on kaže ruganje žrtvama.

Ako ćemo iskreno, dosta američkih biznismena i političara su bili antisemite primjer Henrija Forda kojeg je Hitler i odlikovao, i Čarlsa Lindenberga koji je bio fasciniran nacističkom Njemačkom. BTW Poljaci su bili veće antisemite od Njemaca, a pogrom Jevreja i antisemitske zakone je pokrenula carska Rusija još u 18 vijeku.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Panzer je napisao:
skeva je napisao:
Jebote, nisam ovo znao...

Da, da, Japanci su poprilična gamad. Japanci su još mnogo prije Drugog svjetskog rata počeli sa širenjem u Aziji i samim tim sa ovakvim zločinima. Nekad pomislim da su dve atomske koju su dobili poprilično zaslužene...

Mogli su demonstrirati atomsku na nekoj napučenoj japanskoj vojnoj bazi, pa onda sačekati odgovor Japanaca, a ne odmah nakon dva dana baciti drugu, opet na civile. Druga atomska je bila sasvim nepotrebna.

Nanking i Unit 731, pogledati ko ima jak želudac i nerve

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 21:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Herco, moralna vertikalo, ti koji si držao potpis Mengela usuđuješ se meni da djeliš lekciju.

Ti gospodine nadji jedan moj post gde sam branio ili velicao holokaust i ja cu ti dati sta hoces.

Pricas o morali, a pravis zajebanciju od teme o holokaustu.

Znaci nije u redu da ja pljujem po holokaustu i svim ljudima koji su ubijali neduzne, jer stavim potpis Mengelea ili Hitlera, ali je u redu da ti trolujes...

Stvarno preterujes, kako ovde tako i na drugim temama i ne zelim da pisem vise ovde jer ovo nema smisla niti je u skladu sa temom, a ti pametuj i dalje i iscudjavaj se dokle hoces

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 23:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Herco, da pojednostavim, tvrdiš šta je ili nije holokaust, ako imaš neke teze, pravac UN i dokazuj. Ja nikakvih problema sa tim nemam. Imao sam nejasnoća u vezi japanskih zločina, sada je sve jasno.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 01:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Hristov je napisao:

Mogli su demonstrirati atomsku na nekoj napučenoj japanskoj vojnoj bazi, pa onda sačekati odgovor Japanaca, a ne odmah nakon dva dana baciti drugu, opet na civile. Druga atomska je bila sasvim nepotrebna.

Upravo.
Panzer je napisao:
Koliko glup moraš biti da pomisliš da su Amerikanci učestvovali u holokaustu?! :roll:

Ja sam gledao dobar dokumentarac,i to američki...o ratnim zločinima u Japanu.Tipa naiđu na pećinu punu civila,al možda se tu zadesi i koji fanatični carev vojnik,pa oni za svaki slučaj granatama zatrpaju ulaz da se svi unutra poguše.
Kako su Japanci Kineze smatrali nižom vrstom,tako su lameri Japance smatraji za pričajuće majmune.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 06:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma naravno, nisam ja rekao da su Ameri cvjećke. U Sjevernoj Koreji, znam da zvuči glupo, danas ima muzej američkih ratnih zločina u Korejskom ratu i nije propaganda nego i Amerikanci priznaju da je to istina. Dok je Japan bio okupiran poslije Drugog svjetskog rata malo, malo pa su se Ameri iživljavali na lokalnom stanovništvu. A što se tiče fanatičnog carevog vojnika, sa njim su u pećini bili i fanatični carevi civili. Uvijek mi je žao civilnih žrtava bez obzira čije bile ali Japanci su neke stvari zaslužili. Lafo u Tokiju nisu znali za masakr u Nankingu, a i kad su službeno saznali nisu se previše potresli, još i odobravali. Bili su k'o zapete puške početkom 20. vijeka kad se išlo ratovati sa Kinom i Rusijom. Militarizam i vjera u cara nikad na većem nivou nisu bili. Ja zaista volim Japan i naciju i kulturu i istoriju i sve ali taj japanski period od kraja Prvog svjetskog do kraja Drugog svjetskog rata je odvratan i dosta toga što im se desilo je zasluženo. A kad smo već kod toga, broj žrtava u Nankingu i onaj poslije atomskih bombi je skoro isti. Jesam saglasan da su trebali to izbaciti na glavu vojsci i taj američki potez je jedan od najgorih u istoriji, to je bilo očigledno testiranje nečega samo što su im civili, a ne pacovi poslužili kao uzorak. Sa druge strane Japanci su mogli da ne pobiju 300 hiljada ljudi kao odmazdu jer se im Kinezi pružili otpor... :roll:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 08:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Japan i Južna Koreja su tek skoro "otoplili" odnose koji su bili zategnuti zbog japanskih zločina na korejskom tlu tokom japanske okupacije. Japanci su fanatičan narod u svemu, pa tako i u zločinima.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Panzer je napisao:
Lafo u Tokiju nisu znali za masakr u Nankingu

Clanak iz ondasnjih japanskih novina o "takmicenju" u odrubljivanju glava izmedju dva oficira u Nankingu:
Spoiler:
Slika

Kad hladne glave i neutralno razmisljamo sta su trebali Amerikanci uraditi, vjerovatno cemo doci do istog zakljucka. Ali ono vrijeme je bilo drugacije, rat je vec trajao dugo, masakri bezbrojni, mrznja je bila ogromna, bombardovanja Japana (na Tokio vise palo bombi nego na Dresden) nisu dali efekta vec su samo ojacali borbeni duh Japanaca, a dok god je narod odobravao rat, rat je bio moguc. Mislim da razlog za bacanje atomske na grad nije bio samo eksperiment, nego jedna vrsta hladnog tusa japanskom narodu. Da je vojna baza razorena atomskom, propaganda bi to zataskala na ovaj ili onaj nacin i efekat ne bi mozda bio kao sto je bio, a Amerikanci nisu imali 50 atomskih bombi na raspolaganju pa da bacaju do mile volje (da su Japanci kojim slucajem znali da Amerikanci nemaju vise atomskih poslije Nagasakija, drugacije bi se odvijao tok stvari). S druge strane, treba imati na umu kakav je japanski mentalitet bio, to su bili fanaticni borci kojima nije padalo na pamet da se predaju, njima je bila cast umrijeti za cara, umjesto predaje su radije birali samoubistvo bombom ili samoubilacki napad na Amerikance. Iscrpljenim Amerikancima se poslije Okinawe nije nastavljao rat i htjeli su po svaku cijenu okoncati kampanju, zato su isli na sigurno. Amerikanci su sigurno znali sta se desilo u Nankingu, i siguran sam da su Amerikanci razmisljali tipa: "Ako japanski narod odobrava Nanking, ako japanski narod odobrava rat, onda cemo im Nanking dovesti u njihovu vlastitu kucu". Da smo mi znali ono sto su Amerikanci znali, da smo vidjeli sta su Japanci radili ne samo civilima nego i americkim zarobljenicima i lesevima americkih marinaca, mozda bismo isto toliko mrzili Japance kao i oni i bacili atomsku bombu.

Jedna od brojnih slika iz Nankinga, momci poziraju za foto-shooting (ko ima slab zeludac neka ne otvara):
Spoiler:
Slika

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 12:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ameri su bombardovali i zbog ekonomskog interesa. Unistavali japanske i njemacke fabrike; narocito ove povezane sa autoindustrijom.
Ali opet, meni je lakse shvatiti zlocine iz osvete (Amera, Britanaca, Francuza?!?! Rusa itd) nego ideolosko istrebljenje koje su sporoveli nacisti i fasisti na pocetku rata. I ako se ne moze ni porediti ucinjeno, i Crvena Armija je cinila razne zlocine. Pocev od silovanja pa nadalje.

Japanci su umobolna nacija.
Ove slike sa pocetka teme su zastrasujuce. Sta se tad desavalo sa Jevrejima... :confused1:
Aj ovi ostali, medj' njima i Sloveni, su se mogli i izvuci, ali Judeni nikako.
Sem madjarskih Jevreja, tamo do kraja '44. Ali i njih je kasnije potamanilo, u velikom broju.
Najgore je sto su ostali bez izlaza, prije nego sto su i shvatili sta se desava.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]