banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 09:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Apr 2008, 14:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Apr 2008, 23:54
skeva je napisao:
i jos nesto....BOMBARDOVANJE a ne bombardiranje!

e jadnice sta ti to znaci??! sta smo jos uvijek na tom nivou? Ako vec oces bre da se prica na srpski onda bi se i tebe trebalo ispraviti... kakav bre "zasigurno"... kaze se "sigurno"!! zasigurno je pederski izmisljeni hrvatski...(ja sam hrvat pa mi se gadi ta rijec kao jos hrpa slicnih pederskih rijeci...(odjednom vise nije obavezno nego obvezno, ne kaze se naprimjer nego primjerice.....) Ali ako sad nastavim pisati o tome promijenit cu temu... ovdje se prica o amerima koju su nas sjebali do koske/daske/kraja a i dalje se javljaju nacionalisticki debili koje smeta sto pise bombardiranje a ne bombardovanje. Ako te vec interesira/interesuje ja pisem i govorim srpsko/hrvatski-hrvatsko/srpski ili jugoslavenski ili nazovi ga kako hoces isti je to sve kurac od jezika!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 17:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ako će išta značiti nekome ovo moje svjedočenje, da se zna da ljudi danas oboljevaju od različitih oblika raka na prostoru Hađića, Vlasenice, Milića i Han Pijeska.

Najčešća je leukemija i u prošlosti sam se trudio da se šo prije odselim iz istočne bosne vamo na zapad, jer sam još onda bio svjestan da to nisu obične bombe jer sam ekspolozije gledao iz neposredne blizine.

Jednoj mojoj drugarici otpadali su nokti, a drugoj kosa. Samo to je tabu tema na zapadu i niko o njoj više ne priča, što je žalosno i jadno.

A napravili su tako situaciju da rak kosi kako Srbe tako i Bošnjake, a vjerujem da su htjeli istrjebiti samo nas Srbe, ali im se odbilo od glavu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 17:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Procitali ste dobro uvod u temu??
Jeste, e ok :wink:
A zakljucak?? :oops:
Ma kakav, niste stigli; jer covjek vas uze zdravo za gotovo.. boli njega djoka da li cemo mi zdravo krepavati ili bolesno crkavati; vec, sto bi on "uvezao" sebi jednu od onih krshnih djevojaka koje je pomenuo - a problem mu je sto nezna da li su te iste "otrovane" i hoce li ili nece roditi zombija; ili su to prirodne, ne poprskane, jabuke sa zlatnom etiketom kvaliteta...

:P :P :D :( :evil3:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2008, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
http://www.youtube.com/watch?v=Feo8QafcYC4

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2008, 09:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jan 2008, 19:33
o boze, ovde se prica kao da svi imamo po tri glave 6 ruku... mozda sam ja slijepa ali za razliku od tih zlikovaca Amerike, mi imamo mnogo manje oboljenih od raka... Stvarno se ne razumijem u to sta je NATO tacno uradio, sigurno je bilo uzasno, i vjerovatno radiaktivno, ali ti vwladimire tako pricas o tome kao da je kraj svijeta ovde... Svi imaju pravo da se ljute, ali nemozete govoriti da je toooliiiiko strasno... za razliku od "zapadnih zemalja" mi imamo mnogo manje problema od bolesti raka, side, i tih "modernih" bolesti, zato sutite i budite srecni

a ti vwladimire dodji ponobo u BL pokupi neku finu rumenu i odvedi je u Hrvatsku, bice joj ljepse tu, nece vise svijetliti u mraku, toliko.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 21:13 
Početnik
Početnik

Opet nista konkretno od vas...

Prikačeni fajlovi:
Depleted-Uranium-Ethics9may05p12.jpg
Depleted-Uranium-Ethics9may05p12.jpg [ 19.75 KiB | Pogledano 716 puta ]
Depleted-Uranium-Ethics9may05p11.jpg
Depleted-Uranium-Ethics9may05p11.jpg [ 38.62 KiB | Pogledano 719 puta ]
Depleted-Uranium-Ethics9may05p04.jpg
Depleted-Uranium-Ethics9may05p04.jpg [ 9.84 KiB | Pogledano 717 puta ]
Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 22:50 
Početnik
Početnik

Molio bi one koji su culi da se nekome rodilo deformirano dijete ili bilo sta sto se moze povezati sa osiromasenim uranom da navede ovdje..ne radim to samo radi sebe nego za sve da se ipak pocne pricati o tome, a i da se ne "zaboravi" jer se nazalost zaboraviti nece moci slijedecih brdo godina. Sto vise se ima informacija mozemo pomoci jedni drugima ,npr. mozda netko zna gdje su mjesta na koja se nikako nesmije, gdje su ostaci tenkova i sl... mozemo malo po malo identifikovati lokacije... Evo na ovoj slici se vidi nenormalan oblik tumora kao kamen ispod koze..ima li takvih slucajeva?.. ljudi slobodno pisite nema sramote, pomognite da ljudi paze gdje nesmiju da idu..barem toliko mozemo napraviti protiv ove katastrofe... koji puta se pitam zasto Bog dopusta ovakve stvari...ovo vise nema veze s mozgom...s nikakvim pravilima...

Prikačeni fajlovi:
Defct.jpg
Defct.jpg [ 3.2 KiB | Pogledano 699 puta ]
Unordinary.jpg
Unordinary.jpg [ 38.01 KiB | Pogledano 701 puta ]
Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
stojko_perodrzac je napisao:
o boze, ovde se prica kao da svi imamo po tri glave 6 ruku...

Dragom mi je izrasla još jedna kita, i ja sam mnogo zadovoljna. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
@vwedran,
sticajem okolnosti (rodjaka radi u porodilistu) imam solidan uvid u zdravstveno stanje bebica,
deformiteti su izuzetno rijetki, ona ne vidi nikakav porast toga u odnosu na period prije rata

inace, sto se tice tvoje ideje da se pokrene kampanja protiv Amerikanaca, tesko ces ovdje naci podrsku za to, mi volimo da se salimo s tako ozbiljnim stvarima koje zahtijevaju akciju

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 17:19 
Početnik
Početnik

Nisam ja ni mislio da pokrenem "pokret otpora" jer to nema nikakvog smisla..cijeli kapitalisticki sistem je kreiran da se ljudima da privid,iluzija slobode i prava na glas... vidi sta se desava u Italiji npr. Berlusconi je potplatio sve moguce ljude na polozajima i pobijedio ko fol za dlaku pored ljevice, a medju narodom se prica da bi realan rezultat bio 30% za njega max..uglavnom hocu da kazem da jedino sto je bitno je novac, a sve ovo drugo su gluposti i mazanje ociju ljudima to tocke gdje se ti isti ljudi vise nista ne pitaju i zapravo postaje sve vise i nebitno..ljudi postaju imuni na sve strave i uzase sta se dogadjaju okolo.
Htjeo sam da oni koji znaju i imaju kakvu informaciju vezanu za ovo sranje koja bi mogla biti korisna drugima u vidu prevencije da istu navedu...

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ok
zaista humano s tvoje strane
ali problem je sto mi ovdje ne raspolazemo ni sa kakvim zvanicnim podacima o takvim stvarima niti mi je poznata neka organizacija koja se time bavi
to bi trebalo biti neko opsezno istrazivanje kojim bi se trebali baviti timovi strucnjaka i koje bi se finansirale ne znam iz kojih izvora
ja se ne razumijem u otrove, niti u bilo kakvo oruzje, nemam uvid u statisticke podatke o broju oboljelih (osim onog nezvanicnog o novorodjenima u bl-iz prethodnog posta) i nisam strucna da se upustam u tu stvar
sve sto ti mi ovdje mozemo reci bi bilo iz sumnjivih rekla-kazala-izvora,
recimo, za vrijeme i neposredno poslije rata se pricalo da su ameri bacali zmije iz aviona
i da se u vrijeme pomracenja sunca treba pokriti dekom po glavi :)

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 21:11 
Početnik
Početnik

to skitnica: e budalo jadna...samo ti to mogu reci..i uostalom ko te sta pitao,ako vec nemas sta pametno za kazati onda nemoj ni izmisljati odgovore i onda na kraju kofol zavrsiti sa "vicem"??!

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vwedran je napisao:
to skitnica: e budalo jadna...samo ti to mogu reci..i uostalom ko te sta pitao,ako vec nemas sta pametno za kazati onda nemoj ni izmisljati odgovore i onda na kraju kofol zavrsiti sa "vicem"??!

ohoho
ma meni se svidja ova tema, treba je odrzavati aktuelnom,zato se javljam
i zao mi je sto ne mogu konkretno da joj doprinesem

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2008, 18:44 
Početnik
Početnik

Cudno...niko ziv ne komentira nista.. valja se nema vise sta reci...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2008, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
14.05.2008.
Uranijum sije smrt po Srpskoj
Mortalitet stanovnika sa područja Srpske na kojem je djelovala NATO avijacija, pogotovo demobilisanih boraca i civila iz okoline Sarajeva, dva do četiri puta je veći u odnosu na stanovnike koji nisu boravili u tim zonama... ...zbog čega im se mora obezbijediti besplatno liječenje.
Ovo je zaključeno na jučerašnjem sastanku predsjednika republičke Boračke organizacije Pantelije Ćurguza i rukovodstva boračkih organizacija Bratunca i Srebrenice i Udruženja izbjeglih Srba srednje BiH.
Ćurguz je istakao da je ovaj problem posebno izražen u Bratuncu, gdje je izbjegao veliki broj stanovnika iz okoline Sarajeva.
- Cilj nam je da nadležnim ustanovama Srpske ukažemo na ovaj problem i da one sistemski riješe pitanje besplatnog liječenja osoba oboljelih zbog radijacije, od kojih mnoge nisu zdravstveno osigurane - rekao je Ćurguz.
Ćurguz je razgovarao i sa ljekarom Slavicom Jovanović iz bratunačkog Doma zdravlja, koja ga je upoznala o problemima oboljelih od posljedica NATO bombardovanja, prilikom kojih je korišćen osiromašeni uranijum, a koji nemaju novca da plaćaju preglede i liječenje.
Vodeći zdravstveni stručnjaci Srpske upozoravaju da nema apsolutnog čišćenja područja koja su gađana municijom sa osiromašenim uranijumom. Fizičko vrijeme poluraspada izotopa osiromašenog uranijuma je četiri i po milijarde godina.
Dio oslabljenog uranijuma već odavno je zašao u dublje slojeve zemlje u RS i podzemnim vodama se raznosi dalje.

NATO je 2003. godine potvrdio da je u RS gađano 19 lokacija sa 10.800 granata. Dvije lokacije bombardovane su u avgustu i septembru 1994. godine, a ostalih sedamnaest u istom periodu 1995. godine.
Bivši službenik Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), britanski fizičar Kit Baverstok, u aprilu je izjavio da je ova organizacija pod uticajem SAD iz izvještaja UN 2001. godine izbacila podatak da je oružje sa osiromašenim uranijumom, koje je korišćeno u bombardovanju SR Jugoslavije 1999. godine, opasno po zdravlje i kancerogeno.
Isto oružje korišćeno je i pri NATO bombardovanju RS 1995. godine. Naveo je da je SZO 2001. godine objavila falsifikovan izvještaj u kojem se zaključuje da "u zonama, u kojima je oružje sa osiromašenim uranijumom korišćeno, nije neophodno da stanovništvo bude podvrgnuto testovima i opštoj kontroli eventualnih posljedica po njihovo zdravlje".
Baverstok je rekao da je rukovodilac projekta te studije SZO Majk Ripačoli čak "potpisao zaključak da je osiromašeni uranijum zdrav i da su potrebne velike količine kako bi se manifestovale negativne posljedice po zdravlje".

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2008, 21:55 
Početnik
Početnik

znaci doc u Banjaluku i ne jesti hranu i piti vodu i udisati zrak koji dolazi iz tog smjera... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2008, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

stojko_perodrzac je napisao:
o boze, ovde se prica kao da svi imamo po tri glave 6 ruku... mozda sam ja slijepa ali za razliku od tih zlikovaca Amerike, mi imamo mnogo manje oboljenih od raka... Stvarno se ne razumijem u to sta je NATO tacno uradio, sigurno je bilo uzasno, i vjerovatno radiaktivno, ali ti vwladimire tako pricas o tome kao da je kraj svijeta ovde... Svi imaju pravo da se ljute, ali nemozete govoriti da je toooliiiiko strasno... za razliku od "zapadnih zemalja" mi imamo mnogo manje problema od bolesti raka, side, i tih "modernih" bolesti, zato sutite i budite srecni

a ti vwladimire dodji ponobo u BL pokupi neku finu rumenu i odvedi je u Hrvatsku, bice joj ljepse tu, nece vise svijetliti u mraku, toliko.

E zato je meni žao što vi niste ovde u Bl osjetili rata, da su vama bacili onu bombu od 250 kg ne biste valjali takve gluposti tipa, eto samo zato što se ne rađaju u banjalučkom porodilištu deformisana djeca onda je u čitavoj Republici srpskoj stanje dobro. Muka mi je od ovakvih forumaša i njihovih komentara!
How stupid is that?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2008, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@filozof sa vrbasa
ja nisam iz banjaluke ali jesam iz te regije (u kojoj je i te kako bilo rata) i sada vec dugo zivim u bl
iz uvodnog posta sam zakljucila da vwedrana zanima upravo ovaj region pa sam iznijela nezvanicne podatke o stanju u bl porodilistu jer ne raspolazem nicim drugim a smatram temu veoma zrelom i humanom te mi je bio cilj da je odrzavam aktuelnom
ako ti imas nesto konkretno da kazes na temu a tice se drugih regija, izvoli, cekamo

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2008, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
sad se sjetih kad su pronasli neku avionsku bombu u istočnom sarajevu, baba i djed su svezali dzukelu za nju i ne daju da nose :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2008, 17:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ako će išta značiti nekome ovo moje svjedočenje, da se zna da ljudi danas oboljevaju od različitih oblika raka na prostoru Hađića, Vlasenice, Milića i Han Pijeska.

Najčešća je leukemija i u prošlosti sam se trudio da se šo prije odselim iz istočne bosne vamo na zapad, jer sam još onda bio svjestan da to nisu obične bombe jer sam ekspolozije gledao iz neposredne blizine.

Jednoj mojoj drugarici otpadali su nokti, a drugoj kosa. Samo to je tabu tema na zapadu i niko o njoj više ne priča, što je žalosno i jadno.

A napravili su tako situaciju da rak kosi kako Srbe tako i Bošnjake, a vjerujem da su htjeli istrjebiti samo nas Srbe, ali im se odbilo od glavu.

Evo citiram sebe gore od početka, ako neki nisu pažljivo čitali !

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]